Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 89
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vodic za kupovinu domena i web hostinga  (Pročitano 423682 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Apple iPhone 6s
Citat
1.Ime domena koje mi odgavara je za .com zauzeto a nastavci .org.net.biz su slobodni. Da li vredi poceti nesto ozbiljnije sa ovim nastavcima, i koliko i kako moze da me ugrozi nedostatak .com-a ako se projekat razvije tipa ko ovaj forum(ha ha mastanje)?
Bolje nadji slobodnu .com alternativu, bar ja bih... i zakupio sve domene...
Jednostavno uvek postoji alternativa kada je ime u pitanju, a .com je ipak prilicno vazan...
Ne moze te to ugroziti, ali jednostavno ljudi kada pricaju o internetu u svetu govore o .com , 99% najvecih sajtova su upravo na .com ...
Citat
2.Koji protok je dovoljan za neki sajt za firmu koja se npr. bavi prodajom carapa, 10-tak stranica, nekih 100-200 slika (oko 50kb po slici), sajt za nase trziste pa nemam pojma o posecenosti?
Sedi pa pomnozi pa izracunaj... broj poseta, broj otvorenih stranica, velicina stranice, broj otvorenih slika, velicina slika i sl.
Citat
3.Ako se bavis izradom sajtova (kao iz pitanja 2.) da li je pametno uzeti jedan hosting pa na njemu hostovati vise sajtova, cisto da se i tu uzme neka para? I ako jeste koji je najbolji odnos hosting prostor/protok - broj sajtova?
Ako imas mogucnosti da ljudima pruzas kvalitetan hosting, zasto da ne.. ako ces prepordavati kvalitetnu uslugu, zasto da ne...
Ne postoji najbolji odnos hosting prostor/protok, to su potpuno individualne stvari..
To je kao kad pitas koja je najbolja cena za auto... varira od 1000 do 1 500 000 eura od coveka do coveka.
Citat
4.I vidim da si SF rekao da treba u imenu domena izbegavati crtice, koliko je to lose posto npr. e-ducan ima, kapiram da je bio zauzet educan ali mogli su nesto drugo da smisle ili...
E-ducan ima... ok... a sta su oni?
Jel znas ti neki veliki sajt koji ima crticu u domenu?
Pritom to e-ducan i ima smisla kao sto ima smisla i e-mail pa je opravdano, ali u vecini drugih situacija takva analogija ne postoji
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 48
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Hvala SF na odgovorima

U medjuvremenu sam izmenio post i dodao 5. pitanje

Ok nista bez com-a ali mislio sam npr. ako imas .com a nemas .net koliko mogu da te ugroze sto se tice SEO-a?.

Za drugo pitanje problem je jer ne znam koliko takvi sajtovi kod nas mogu da imaju max poseta po danu?
Moja procena je prosecno max 50 poseta x 30 dana x (10 stranica x 200 kb po stranici + 200 slika x 50kb)
= oko 17 GB. Sta mislis ti SF koliko kod nas najpopularniji "carapanski" sajt moze da ima dnevno max poseta?

Kod 3. pitanja mislio sam da li ima razlike u kvalitetu ako uzmem hosting od 5GB/250GB i stavim 10 sajtova ili uzmem 10GB/500GB i stavim 20 sajtova?

Kod 4. hoces da kazes da je e-ducan ok jer je internet prodaja? E ti da si na njihovom mestu da li bi isto uradio ili bi uzeo neki domen bez crtice a domen je u vezi internet prodaje? Mada se meni ne svidja sama rec ducan ali to je primer, mozda bolje da sam rekao da li e-shop ili internetshop - tako nesto...
« Poslednja izmena: 08. Jan 2008, 17:37:26 od pedja8 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Apple iPhone 6s
Citat
5.Za kupovinu domena na godaddy da li pri ispisu podataka koriste nasa slova tipa ćđ ili cdj posto mi na kartici pise preyime sa ć_
Ne bi trebalo biti problem...
Citat
U vezi 1. pitanja mislio sam npr. ako imas .com a nemas .net koliko mogu da te ugroze sto se tice SEO-a?
Tu sam odlucio, nista bez .com-a.
Content is the king.
Citat
Za drugo pitanje problem je jer ne znam koliko takvi sajtovi kod nas mogu da imaju max poseta po danu?
Veruj mi nikad se nisam bavio tom delatnoscu tako da nemam pojma...
17 GB je sigurno dovoljno, posto naravno 50 poseta nece otvoriti svih 200 slika i sl. Posto je protok "dzaba" stavis 30 i ne boli te glava.
Citat
Kod 3. pitanja mislio sam da li ima razlike u kvalitetu ako uzmem hosting od 5GB/250GB i stavim 10 sajtova ili uzmem 10GB/500GB i stavim 20 sajtova?
U oba slucaja to moze da:
1. radi
2. ne radi
To ne racunam kao kvalitetnu uslugu.. u kvalitetnu uslugu racunam ako imas svoj server ili svoj vps ili radis reselling za neki pouzdan i kvalitetan provider a vecina njih ne nude tako lako ogromne pakete za male pare...
Citat
Kod 4. hoces da kazes da je e-ducan ok jer je internet prodaja? E ti da si na njihovom mestu da li bi isto uradio ili bi uzeo neki domen bez crtice a domen je u vezi internet prodaje? Mada se meni ne svidja sama rec ducan ali to je primer, mozda bolje da sam rekao da li e-shop ili shoponline - tako nesto...
Ajde preskoci taj primer molim te.. grozim se cele te price i muka mi je da ih slusam kada za to imam prilike...
e-shop je ok, shop-online je takodje ok zato sto je kratko i zato sto je shoponline sigurno zauzet, ali inace takve stvari treba izbegavati...
Poenta je da sajt ima zvucno, prepoznatljivo ime.. ne da napises u nazivu punu recenicu Smiley
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 48
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Citat
Ajde preskoci taj primer molim te.. grozim se cele te price i muka mi je da ih slusam kada za to imam prilike...
mislis na ove nase, takodje imam veoma lose misljenje o njima, ne znam odakle ni bas padose oni na pamet

Citat
e-shop je ok, shop-online je takodje ok zato sto je kratko i zato sto je shoponline sigurno zauzet, ali inace takve stvari treba izbegavati...
Poenta je da sajt ima zvucno, prepoznatljivo ime.. ne da napises u nazivu punu recenicu Smiley
Nisi me dobro razumeo ovo je bio samo primer, kapiram da su svi ovi domeni zauzeti a ja sam se pitao kao da su svi slobodni, i opet sam bio izmenio poruku....Nego u vezi te crtice, u mom slucaju domen je zvucniji sa njom ali mene su uvek smarali sajtovi gde moram da upisem istu tako da sam u dilemi......

U svakom slucaju hvala mnogo SF
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Here I am, on the road again...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3818
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
HTC Touch Pro
gavra33 a bas me interesuje zasto ne .ws
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3818
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
HTC Touch Pro
da li neko moze da mi odgovori na ovo: kada domen istekne da li ga oni odmah iskljuce (isti dan do kad traje) ili ostave "lufta" bar par dana da se uplati ponovo i koliko je to dana Smile
« Poslednja izmena: 19. Jan 2008, 20:40:57 od mikx »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Apple iPhone 6s
Trebalo bi da imas 20-30 dana , negde i vise...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3818
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
HTC Touch Pro
znaci uglavnom ne gase ga odma
e ok
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 6230
Pise recimo na goDaddy da je 45 dana istek.
U stvari oni pokusaju da prodaju ime tako reci koliko vidim.

Nego imam ja jedno pitanje.
Kad zakupis shared server, da li tvoja veza sa serverom mora da bude fiksna?
Recimo, ja imam vpn (wireless). Menja mi se real IP svaki put.
Dakle pitanje je: dali veza sa mog pc-ja mora da bude fiksna ili je to odnos prepoznatljivosti samo preko logovanja.
Znam da sajt ima dodeljenu svoju fiksnu adresu kad odradis sve administrative oko kupovine.
Meni provider trazi 6000 doplate na godisnjem nivou da mi dodeli fiksni IP.
Mislim da sam dovoljno jasan sta me muci? Smile
Hvala u napred.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Apple iPhone 6s
Ne treba ti fiksni IP...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 89
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.