Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1 ... 82 83 85 86 ... 89
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vodic za kupovinu domena i web hostinga  (Pročitano 421601 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 6000
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
Mala pomoc.
Imam .rs domen i sajt napravljen preko google site-a i to mi je za sad bilo sasvim ok.
U medjuvremenu sam ovladao pravljenje sajtova i sad sam napravio svoj sajtic i treba mi hosting.

Videh da se nudi na Windows i Linux platformi. U cemu je tu razlika?

Sajt je obican, 15-tak html stranica, 3-4 .js skripti i 2 css. Znaci nista posebno.

Zato ne znam sta da uzmem, je l' mi to predstavlja neku razliku?
IP sačuvana
social share
Čović: "Košarkaški klub Crvena zvezda Beograd, odnosno Telekom i tako dalje..."
 Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2547
OS
symbianNepoznat
Browser
Applewebkit 533.4
mob
SonyEricsson K750 on Linux
linux
IP sačuvana
social share
"Могућности су најчешће прерушенe у рад, тако да их већина људи не препознаје." Анн Ландерс

"Време је праведни судија тако да вредноте и марљивост незауставно воде до успеха"
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Pročitala sam tutorijal i pregledala ponudu kada je u pitanju web hosting.  I ono što se često ponavlja na listama top 10 web hosting provajdera su BlueHost, HostMonster, HostGator, FatCow itd.  E sad ono što mi nije jasno zašto je tolika razlika u ceni između ova prva tri i FatCow? Recimo hosting kod HostGator-a za godinu dana košta koliko i 4 godine kod FatCow.  Razlika je ogromna.    
Imam već hosting kod Godaddy-ja, vidim da svi kupujete domene kod njih ali da niste zadovoljni hostingom.    E sad pošto su ti sajtovi koje držim na tom hostingu mali, nemaju veliku posetu, nemaju baze i slično možda ja ne vidim problem koji se dešava vama.    Ali me interesuje konkretno šta je problem kod njihovog hostinga i da li neko od vas ima iskustva sa FatCow(jer su mi ove cene mnogo sumnjive a vidim da je na svim top listama)? Pritom sam kontaktirala servisnu podršku, putem live chat-a i povodom toga nemam zamerki.  

Hvala unapred  :flower:
« Poslednja izmena: 01. Apr 2012, 00:53:33 od x3mwoman »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 525
OS
Mac OS X v: 10
Browser
Safari 6533.18.5
mob
Alcatel Idol X
Da li je neko registrovao .co domen ? Vidjao sam da su radili neke eksperimente, uporedjivali ga sa .com, i da se na kraju kotirao kao .com domen,tj. da je bitan samo sadrzaj i optimizacija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
LG Nexus 4
Citat
Pozdrav,
otvaram sajt sa mojim drustvom na kome ce biti vesti iz sporta (fudbal, kosarka itd). E sada me interesuje koliko bi mi prostora trebalo zato sto ce sajt imati dosta slika i teksta. Trazio sam najjeftiniji web hosting paket koji ima najvise prostora za te pare , i naisao sam na jedan hosting (www.go2host.info), zelim da uzmem paket Basic, 500 dinara - 1 GB, da li ce mi to biti dovoljno ili Paket Medium sa 2 GB prostora i 50 GB protoka za 1000 dinara?

Znam da ima puno kvalitetnijih hostova koji su duze vreme na sceni, ali cene mi odgovaraju kod ovih, zato sto me zanima najvise prostor.

2gb nije mnogo, a cena od 2000 din. godisnje ako ne mozete da izdvojite vas par, ne vidim sto uopste otvarate bilo sta. Veruj mi nema smisla.

Sa druge strane, zavisi od svega i svacega, koliko cete cesto da pisete, kakve ce to slike biti. Ista slika iz aparata moze imati 3mb, a optimizovana svega 200kb, zavisi sta cete kaciti.
Sto se tice puno teksta u bazi, ne moras da brines, jer bi mnogo i dugoo trebali da pisete, da bi dosli do neke "velike" cifre.

Uzime jednostavnoim mnozenjem, broj tekstova, puta frekvencija objavljivanja, puta broj slika, puta tezina slike, pa vidi koliko ti za taj deo treba. Pa vidi da li ces ubacivati jos nesto, .pdf, video, kakve dodatke. Koliko ces dodatak na sajt staviti. Koliko su ti teske grafike u template itd.

Preporuka za host, posto vam treba jeftinije plus.rs, inace pored njih i adriahost.rs, ali oni su skupi za vas budzet.
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
LG Nexus 4
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zodijak
Pol Žena
Poruke 1
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.83
Treba mi pomoc.  napravio sam sajt i zelim da ga okacim na neki free hosting, registrovao sam se na hxxp:|| ipv6. he. net/certification/cert-main. php medjutim kad otovrim sajt u total comanderu izbacuje mi gresku conection call failed.  Jel moze neko da mi pomogne?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 18
OS
Linux
Browser
Chrome 22.0.1229.92
Pozdrav ljudi, citao sam malo temu, ali imam par pitanja za vas:
Inace sam student elektrotehnike, bavim se programiranjem, ali sam sto se tice hostinga totalni duduk Smiley Drugar i ja smo napravili par sajtova, obicnih html, css, js. E sad mi smo mislili da tim ljudima damo sajtove pa da se oni snalaze gde da hostuju i sl, ali nema smisla, a i verovatno cemo praviti jos tonu sajtova, slicnih i ozbiljnijih, pa smo odlucili da uzmemo hosting. E sad pitanje je sto nemamo pojma sta i kako, drugar jedan mi je preporucio go daddy, e sad ja ne znam bukvalno nista oko toga, znam jedino da bi bilo dobro kad bi se moglo pristupati preko ssh, i kad bi na njemu mogao da poteram tomcat, posto imamo neke gotovo sajtove pisane u javi. Da li bi bili ljubazni za pomoc, posto smo totalno neupuceni u to. Hvala svima
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
LG Nexus 4
go daddy je glavni za registraciju domena, ali za host koliko znam se i nisu proslavili.

Za takve i uopste manje sajtove vam i najobicniji hostinzi rade, jedino je pitanje dozvola, jer kod tih "obicnih" i jeftinih se radi o shared hostu i nemas gotovo nikakve pristupe posebne, vec setovanja kako provajder postavi, a tvoje je da ubacis fajlove (sajt), bazu ako treba i da to radi.

Druge 2 opcije su, VPS i dedicated, tu vec imas potpuno pristup, a koji uzimas zavisi od potreba i budzeta.

Tako da generalno vidi pre svega kakav vam je budzet, i sta vam je zaista potrebno.

Dva hostinga domaca, koja koristim i mogu da preporucim su
plus hosting
Adriahost

Jedna napomena, ni na jednom hostingu sem ako ne uzmes VPS ili dedicated ti ne dozvoljavaju da pod jednim nalogom "prodajes" tj. koristis za hosting klijenata ako si agencija, vec samo za svoje fajlove.
E sad koliko ovo proveravaju, ne znam, ali generalno je takva prica.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.64
e raja ja sam isto bio skepticna po pitanju kupovanja domacih hostinga, ali vjerujte da sam imala neg iskustva sa bluehostom i hostgatorom da kad god da sam im se javila za neki belaj nisu mi znali odgovoriti.  Zato ako igdje ima kakva nasa domaca firma koja nije neki god damn reseller, javite
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 82 83 85 86 ... 89
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.118 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.