Pozdrav svima , suspendovan mi je sajt jer mnogo opterecuje server, danas bilo mnogo poseta pa sam dobio porukicu tipa:
Citat
We had to suspend your account due to high CPU and RAM usage.
Currently your website is using about more then 90% of CPU and 95% of RAM Constantly. This is not a normal behavior on a shared web hosting account. Unfortunately we can't afford to host so large account on a shared server it affects other accounts.
I strongly recommend you to consider upgrade to a dedicated server or VPS for this account.
Dakle potreban nam je vps hosting, otprilike koliko mesecno bandwidth-a je potrebno za 20-30k poseta dnevno,u pitanju je portal-magazin.. Da li ce http://www.linode.com/index.cfm sa 400gb prenosa biti dovoljan (linode 1024)? Ili mozda http://www.hostgator.com/vps-hosting/ level 3 ?
Prvi put se susrecem sa ovakvim tipom hostinga, da li je isto kao i kod shared hostinga, gde se sva administracija moze odraditi preko cpanela, da li je kod vps-a isto ili .. ?
edit: u prvoj polovini dana , tj. do trenutka do kada je radio bilo je 51000 poseta prema GoogleAnalytics-u ...
« Poslednja izmena: 28. Jun 2011, 13:24:57 od gangula90 »
Linode je ok... ali je nemoguce napraviti predikciju za potroseni protok ovako napamet... sracunaj sam.. koliko je velika prosecna stranica x broj pregleda ...
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pozdrav, moje pitanje se ondnosi na ovaj sajt : 1and1 , kolko vidim njima je domen .COM samo 0.99$ sto je 0.71 eur E sad 70 centi naravno nisu neke pare , pa moje pitanje se odnosi na to zasto oni tako jeftino prodaju .com i da libi mi se isplatilo da kupim to?
Verisign is one of the largest network infrastructure providers, and through an agreement with ICANN, sets base pricing on .com and .net as it controls the DNS for these two extensions. The base prices are the prices that a domain registrar pays Verisign for client domain registrations. In 2010 the base prices for .com domains are $7.34 and .net domains are $4.65.
ICANN Fees
ICANN charges a fee for each domain name registered. The fee is 20 cents per domain. Domain registrars also pay fees to ICANN before gaining the ability to offer domain names to the public. There is a $2,500 application fee, a $4,000 annual fee, a variable fee that ranges from $1,200 to $2,000, and the domain name fee (typically passed on to customers). A domain registrar must also have $70,000 in working capital and $500,000 in business insurance before being approved by ICANN.
A matematika nije u tome da ti naplati domen, vec da te kroz to navuce na hosting kod njih...
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!