pitanje nije vezano za kupovinu ... ali jeste za hosting ... pa reko da ne otvarma novo ... radi se o sledecem ...
Planiram da na istom paketu hostujem vise sajtova kasnije ... interesuje me "strukutra" u public_html-u znaci recimo da ce od starta biti joomla vezana za prvi domen ... a da ce nakon toga doci neki recimo wp ili cist xhtml sajt ... ne vazno ...
da li ... public_html/ pa u njemu instalirana joomla a ovaj drugi kao novi folder /drugisajt ili public_html/ pa u jemu /joomla/jomlini fajlovi ... /drugisajt/njegovi fajlovi da li je bitno ... ili je stavar preglednosti? da li taj prvi mora biti u publicu ili moze znaci druga varijanta koju sam opisao?
drugo pitanje se odnosi na 301 redirect ... nasao sam uputstvo ovde ... http://www.stepforth.com/resources/web-marketing-knowledgebase/non-www-redirect ali ... u cpanel-u ima opcija redirections ... zatim 301 redirekcija ... i tu mogu da odaberem domen i na sta da redirektuje ... da li je ok da odatle stavim ... trebalo bi da se redirektuje sa non-www na www zar ne? ili je opet stvar licnog opredeljenja ... bitno je samo da je jedna varijanta zbog seo-a ?
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
posto gledao sam to ovako ... mashina je shared ... znaci imao ja 2 naloga ili 1 ... opet ce deliti istu masinu i iste resurse ... a posto resursa imam dovoljno ... mislio sam da bih mogao staviti 2-3 pod jedan ... sta nevalja u takvom koriscenju? tj sta nece biti kako treba
u svakom slucaju to je bilo u planu tek kasnije ... tako da i ako ne radi kako treba ... onda cu lepo to za sta je inace zakupljeno staviti ... a kad zatreba ako bude nesto od toga stvarno dokupiti ...
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Po nekom host planu ja npr mogu na jedan host plan npr da stavim 20 adresa. Ono sto mene interesuje da li je moguce na tih 20 adresa da idu posebne sifre za sve te fajlove. Dakle da se taj host izdeli?! Znaci zakupim neki host i kad god nekom uradim sajt da mogu da dodelim sifru i user konkretno za ceo sajt? Jel to moguce?
Ili je najbolje posebno za svaki sajt zakupljivati poseban host racun?
i sad sam procitao i uvideo da ne treba tako raditi... hmm )
« Poslednja izmena: 22. Dec 2009, 16:38:43 od P-rex »
Ja još nisam video da je neko koga su dobro istabanali to zaboravio, ali sam sto puta video da ljudi zaboravljaju i najlepse savete i pouke. Ivo Andrić
Ako ti imas mogucnost da u okviru svog paketa pravis naloge za svaki sajt - super. To zavisi od hosta do hosta. Na vecini imas tu mogucnost, ali moras pitati tamo gde te to konkretno zanima.
Ja još nisam video da je neko koga su dobro istabanali to zaboravio, ali sam sto puta video da ljudi zaboravljaju i najlepse savete i pouke. Ivo Andrić
Najbolje je da imas svoj server i da te glava ne boli, ali u principu i svaki hosting koji nudi veliki paket u okviru koga mozes praviti sta ti hoces je ok.