Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 85 86 88 89 ... 147
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vodic za kupovinu aparata, objektiva, kamera i druge opreme... (Pitajte ovde)  (Pročitano 558507 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.10
mob
Apple iPhone 6s
Budzet je fleksibilan ali ne daje bas veliki izbor...
Zavisi sta zelis da radis.. telo je tu manja stavka nego objektivi, i stim u vezi ima smisla uzimati ono sto imaju i ljudi u tvom okruzenju da bi mogli da se menjate i pozajmljujete...
Ovako, svi ti aparati su ti manje vise isti u tom rangu.. pogledaj uporedno, svedi na 2 ili 3 izbor pa onda pitaj ovde konkretnije Wink
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1256
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
Sony Xperia P
A da li se zna mozda ili ima neko pravilo kada Canon izbacuje nove modele, ja sam spreman da kupim SX20 ali je to model od prosle godine a SX10 od predposle pa kontam da ce i ove onda da bude nekih novih modela nesto kao SX30 Smiley pa bih sacekao ako to bude do Nove godine.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.10
mob
Apple iPhone 6s
Ne dobijas ni blizu kvalitet kao sa DSLR... iako dobijas raspon koji sa DSLR ne bi imao ni u ludilu..
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1256
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
Sony Xperia P
Svega sam ja to svestan i dugo sam se razmisljao sta da kupim ali mi je finansijska situacija takva da nisam spreman da ulazem dalje
ako kupim DSLR za koji bi trebao jos da skupljam pare i to da bih kupio neki entry level pa posle bi se jos patio i za objektive...
voleo bih ali ne mogu, i ovaj da bi kupio moram da se odreknem mora ove godine, oskudacija sta ces Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.10
mob
Apple iPhone 6s
Vidi, ti i sa aparatom od 200e mozes praviti fenomenalne slike, ako znas sta radis... Ima ih sasvim dovoljno i za upola manje novca nego sto imas na raspolaganju koji ce ti jako lepo zavrsiti posao...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.99
Ok malo sam bio pogresno obavesten, sorry.  Nemam nameru da kupujem DSLR, vec sam mislio na kamere koje imaju optiku dosta istureniju u odnosu na telo tipa: Canon EOS linija proizvoda.  E sada, kako sam se ogranicio na
Canon proizvode i malo istrazivao, interesuje me na pocetku koja je razliku izmedju Canonove EOS ili Powe Shot linije.  Primera radi gledao sam sa strane EOS modele EOS 450D EFS18-55 i EOS 1000D EFS18 55 a sa strane Power Shot modela gledao sam SX1 IS i SX 20IS.

Prema karakteristikama (onoliko koliko se ja razumem) nema neke velike razlike pa me zato interesuje koja je razlika izmedju ove dve linije proizvoda generalno?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.60
mob
Apple iPhone 6s
Svi Canon EOS modeli su SLR, neki digitalni, neki analogni, ali to nema veze sa isturenoscu necega Smiley

Sto se razlika tice... npr:

Canon 450D vs 1000D

450D ima 2mpix vise.
450D ima 2 tacke fokusa vise.
450D ima 0.5 slika po sekundi vise.
450D moze snimiti vise slika uzastopno.
450D ima tackasto merenje
450D ima 0.5 inca veci display

1000D je fakticki 400D sa live view. A obzirom da polovan 400D sa garancijom mozes uzeti za ispod 200 EUR...

Naravno, te razlike su manje vise nebitne, ali postoje i nikako nisu dva aparata jednakog kvaliteta u pitanju...

Canon SX1 IS vs SX 20IS

SX1 ima Full HD zapis.
SX1 ima CMOS senzor
SX1 ima RAW.
SX1 ima 4 slike u sekundi (SX20 ima samo 0.7).

Da li to vredi razliku u ceni? Ne.

A porediti ta dva tipa je besmisleno ako si ikada drzao i jedan i drugi u ruci... Koliko god prosumer bio on nikada ne moze biti blizu kvaliteta i slabijeg DSLR-a.

Manji senzor, mnogo sporiji fokus, mnogo manja osetljivost, delimicna ili nikakva manuelna podesavanja...
O prednostima izmenjive optike (koja ima i svoje mane) da ne govorimo...

Naravno, krajnje je pitanje da li to tebi zaista treba...
SX1 je super ako nemas 5000E za dobru opremu da snimas ptice na kilometar od tebe, ali realno to nije toliko bitno...

Puna kapa su ti i...
Canon PowerShot SX120 IS
Canon Powershot A2100
Canon PowerShot SX200 IS
i slicni...

Osim ako nemas potrebu da delujes nabudzeno...
U tom slucaju svaki Fuji ce ti zavrsiti posao.. dobices ogroman zoom, relativno ok kvalitet slike, a kostace te smesno. Ako zaista naucis sta je potrebno i njima ces praviti odlicne fotke... ako ne naucis, nema aparata koji te moze izvaditi Wink
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.53
SF, sta kazes za :

Ima li boljeg za te pare (380e, SX1 je 130e skuplji) ?
Pozdrav
« Poslednja izmena: 18. Jul 2010, 21:12:16 od BG_Highlander »
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.60
mob
Apple iPhone 6s
Objasnio sam iznad Smiley

To je izuzetan aparat, ali po meni previse para za prosumer...
I sam imam jedan nakon tri DSLR-a, i mnogo mi je zao sto sam napravio tu promenu...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.53
E, kazi mi da li je SX20 za prvu fotku spreman cim ga ukljucis ( i skines poklopac) ili ipak izvlaci objektiv ?

Mislim, ako zum nije potreban nego slikas sa npr 2-3-4 m ?
Hvala
« Poslednja izmena: 18. Jul 2010, 21:52:31 od BG_Highlander »
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 85 86 88 89 ... 147
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.