Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 62 63 65 66 ... 147
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vodic za kupovinu aparata, objektiva, kamera i druge opreme... (Pitajte ovde)  (Pročitano 558046 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 108
Zastava
OS
Windows 2003
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Samsung S5
Hvala YTP drugo sam htio da kazem. Ovaj Canon nema RAW ali negde na forumu sam procitao da to moze da se doda. To je sa upgrade firware ili neka neoficijalna fora nisam siguran a i ne bi znao sad to da nadjem.
IP sačuvana
social share
Less is more
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
nema za svaki aparat i cesto su to neke nezvanicne verzije koju neki korisnik napravi ... nesto se ne bi igrao sa time, tj. nije provereno da ti posle nece praviti neke druge probleme ...

jednostavno raw fajl je velik i dosta kompakta se muci sa brzinom snimanja ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 108
Zastava
OS
Windows 2003
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Samsung S5
Gazda, kolko se muci tvoj Lumix sa RAW fajlova, i dali se isplati da slikas u taj format?
IP sačuvana
social share
Less is more
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Apple iPhone 6s
Relativno sporo to ide, ali je ok...
Ipak, ne moze da se poredi ni sa losijim dslrovima...
Najvise mi smeta to sto je spor u fokusiranju... i sto sam navikao na ogledalo...
Objektivi jesu cimanje, ali ne treba ti bog zna sta..

IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 108
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Samsung S5
Hvala vam jos jedan put, naucio dobre stvari od ova tema. Nemojte mi se ljutiti kad pitam nesto bezveze, samo zelim da naucim  Smile
IP sačuvana
social share
Less is more
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 174
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia n81 8gb
Treba mi savet  Smile
Presao sam sa sony alpha 100 na canon 400d sa efs 18-55.
Slike na alfi su bile doosta ostrije, nisam siguran da li je to zato sto je ovaj canon objektiv losiji od sony-evog kit objektiva ili je ovaj moj primerak los?
I druga stvar koji objektiv mi preporucujete da uzmem za njega kao zamenu za ovaj(za nekih stotinak evra polovan)? ili ako je do mog primerka da li to moze da se servisira pa da onda uzmem neki dodatni tipa sigma 70-200 Hvala  Smile
IP sačuvana
social share
Nemoj na silu...Uzmi veci cekic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Hvala vam jos jedan put, naucio dobre stvari od ova tema. Nemojte mi se ljutiti kad pitam nesto bezveze, samo zelim da naucim  Smile
Ma ok...prosto kazem ti... bilo koji DSLR vs bilo koji prosumer... razlika je ogromna...
Brzina fokusiranja, okidanja, uslovi u kojima moze da radi, ostrina, kvalitet slike...
A sad je stvarno greh nemati DSLR ako te to imalo zanima jer je zaista povoljno...

Treba mi savet  Smile
Presao sam sa sony alpha 100 na canon 400d sa efs 18-55.
Slike na alfi su bile doosta ostrije, nisam siguran da li je to zato sto je ovaj canon objektiv losiji od sony-evog kit objektiva ili je ovaj moj primerak los?
I druga stvar koji objektiv mi preporucujete da uzmem za njega kao zamenu za ovaj(za nekih stotinak evra polovan)? ili ako je do mog primerka da li to moze da se servisira pa da onda uzmem neki dodatni tipa sigma 70-200 Hvala  Smile
Imao sam isti prelazak kao i ti, doduse prosle godine...
Licno sam voleo Alfu jer je jako lepo lezala u ruci... 400D mi je bio mali, ali je sa gripom i oni bio ok...
Alfa je davala bolje slike nocu... ali je imala losije boje...
Mozda je bila minimalno ostrija, ali ne bih ni to rekao...
Sto se tice objektiva... Zavisi za sta ti treba, ali ja bih uzeo neku finu 50icu Wink
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

May God have mercy upon my enemies 'cause I won't

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 9393
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Apple iPhone 7
Ja videh u nekoj akciji, ne znam kod koga D60 je 42,000 čini mi se. Mada nije mi žao Što sam uzeo ovaj TZ5. Da živim od fotoaparata onda bih tek uzeo neki dslr Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Citat

zavisi od nekoliko faktora ... mozda je jpeg samo preostren na alfi ... uporedi raw fajlove pa vidi ...
ps novi 1855IS je sasvim dobar objektiv

Citat
I druga stvar koji objektiv mi preporucujete da uzmem za njega kao zamenu za ovaj(za nekih stotinak evra polovan)? ili ako je do mog primerka da li to moze da se servisira pa da onda uzmem neki dodatni tipa sigma 70-200 Hvala

zavisi sta ti treba, nova verzija kit-a je dobra ali neces se preporoditi .... malo brzi fokus, malo ostriji ... imas 50 1.8 za 80e ako oces da slikas neke portrete i kada nema dovoljno svetla, ali on ti je malo uzi ...

ti za sto evra mozes da uzmes i 500mm refraktor ako ces da se bavis astrologijom ... mada ja bi pre skupio za nesto bolje ili uplatio odmor na nekoj planini ... napravices bolje fotke nego kad sedis gajbi a solidan telac ces tesko da nadjes za 100e.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 174
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia n81 8gb
SF izgleda da idem tvojim stopama po pitanju aparata, pa mi reci koji cu sledeci uzeti cisto da znam  Smile
50icu planiram da uzmem nevezano za ovu pricu.
A poredio sam raw i idalje ostaje isti utisak, canon mi manjka ostrine i mutan  Smile
Plan za slikanje je arhitektura i priroda, plus portreti sa 50icom, a u buducnosti planiram neki fin makro :-)
@yourtoiletpaper ne sedim kuci ne brini :-D ali je stvar u tome sto je meni ovo iskljucivo hobi i nemogu mnogo para trenutno da izdvojim za skuplje objektive(jbg skupa skolarina :-D )zato i pitam sta da radim sa tim jeftinijim varijantama... i sta znaci skupio jos malo pa uzeo neki bolji? koliko je to malo vise i koji predlazes?
IP sačuvana
social share
Nemoj na silu...Uzmi veci cekic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 62 63 65 66 ... 147
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.