Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 120 121 123 124 ... 147
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vodic za kupovinu aparata, objektiva, kamera i druge opreme... (Pitajte ovde)  (Pročitano 557637 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Suzio sam izbor za kupovinu, ali se pokrenula nova dilema izmedju dve ponude.

1.ponuda:
740€ - Canon 550d + EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS Novo, iz Madjarske, garancija 2god na telo i 1god na objektiv

2.ponuda:
720€ - Canon 550d + Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM + Tamron AF28-300mm F/3.5-6.3 XR Di VC LD Aspherical (IF) , star nesto vise od godinu dana, kupljen u BG-?., istekla garancija ? (ima račun?) amaterski korišten ? oko 25000 okidanja ?

Ova druga ponuda mi je finansijski i tehnički primamljivija , ali je pitanje, koliko i kakvih rizika može da nosi kupovina takve polovne opreme?
I još nešto vrlo bitno ako se kupuje nesto polovno:
Kako testirati aparat i objektive? Na šta treba obratiti pažnju? Ovo je pitanje za nas, koji tek ulazimo u svet DSLR-a

Molim za savete.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

May God have mercy upon my enemies 'cause I won't

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 9393
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.51
mob
Apple iPhone 7
Prvo pogeldaj da li ima fizičke nedostatke da li je ima ogrebotina, da li je neka guma ispala da li su svi dugmići na mestu i da li pre svega funkcionišu. Uglavno mobrati pažnju na sve otvore, dugmiće i točkiće  xD To je ono što se odmah vidi zatim pogledaj kakav je mount gde se stavljaju objektivi, da li je oštećen i stavi objektiv pa vidi da li se lagano stavlja. Na objektivu gledaj da li je sve u redu sa staklom a ako ima po koja ogrebotina ili je malo guma na istim izašla iz ležišta, eto razloga za smanjenje cene. Gledaj koliko je aparat okinuo, tj. koliko je snimaka napravio jer kod svakog dSLR mehanička zavesica ima vek trajanja (zavisno od klase a i modela, npr 50.000, 100.000 okida itd.)

Ako hoćeš novo sa našom garancijom imaš u BMfocusu komplet 550D sa 18-55IS za 700€, ako kažeš da si posetilac cam.rsa dobićeš popust od 5% što je nekih 35€, tako da bi te izašlo 665€.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

raspadanje

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 166
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.106
mob
Nokia N97
Kada je polovna roba u pitanju, uvek sam bio skeptican, a i pored toga imao sam loseg iskustva...da ne sirim to sad...

Evo i ja sam sada u istoj dilemi kao i ti.
Razmisljam se da li da uzmem polovno telo od Nikon D90 za 400 eur. Napisano u oglasu perfektno stanje i 23000 okidanja ili da se ipak preusmerim na novi Nikon D5100 sa 18 - 105mm VR?
On je 700 eur.

Naravno, dodatni trosak za D90 je i objektiv...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 9393
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.52
mob
Apple iPhone 7
zavisi šta planiraš dalje da uzimaš, tj. da li ćeš uzimati još objektiva koji nemaju fokus u sebi, da li ti je bitan autofokus, pošto D5100 nema AF u sebi. Da li su ti bitni megapikseli, performans na high-iso rezultatima? D90 je brži za podešavanje parametara jer ima statusni ekran, na kojeg ćeš se lagano navući ako isti uzmeš. Zato ja nisam hteo sa D90 da idem na D5100 jer nema statusni ekran i AF u telu (imam 50-icu 1.8D koja ne bi fokusirala autoamtski na D5100), i pritom je manjih dimenzija. Ostale stavke idu u korist D5100, tako da kaži za šta ti prvobitno terba i šta ti se svidja kod jednog a šta kod drugog Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

raspadanje

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 166
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.106
mob
Nokia N97
Bitno mi je fotografisanje ljudi u pokretu...
D90 me mnogo vise privlaci nego D5100, ne znam ni ja sam zasto, verovatno bolest pixela iz dana neznanja Smiley
Verovatno ce pasti odluka na d90, upravo zbog statusnog ekrana. Imao sam priliku da ga koristim na D300s i zaista sam bio odusevljen...
Nekako mi se cini privlacnim i Canon 550D. Kakvo je tvoje misljenje o njemu?

Sada pogledah na jednom sajtu za D5100

Autofocus    Contrast Detect (sensor), Phase Detect, Multi-area, Center, Selective single-point, Tracking, Single, Continuous, Face Detection, Live View

Hvala ti na odgovorima Smiley
« Poslednja izmena: 10. Nov 2011, 13:47:55 od djama »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 9393
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.52
mob
Apple iPhone 7
ako hoćeš u porketu onda ti treba high iso a veći iso ima D5100 jer je pre sveg mlađi 3 godine Smile aa sa druge strane ako hoćeš brzinu podešavanja onda ti treba d9, sve u svemu.. kupi D7000 xD
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

raspadanje

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 166
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.106
mob
Nokia N97
Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 729
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0.1
mob
Apple Iphone 4 ; B5702
Imam nikon d80 i zelim sebi kupiti stativ za njega,nasao sam na net-u jedan pa ako moze netko da mi kaze kakav je i da li je dobar a moj aparat: kopirat su tekst o stativu sa stranice gdje sam ga nasao ,posto ne znam da li smijem stavljati linnkove:

Vorteile:

Hochwertiges eloxiertes Aluminium
    Präzise und sehr stabil
    Beinwinkelverstellung für bodennahes Arbeiten
    Kugelkopf mit gängiger Schnellkupplungsplatte

Dieses Markenstativ von mantona ist besonders kompakt und stabil und daher hervorragend für Fotoreisen geeignet.
Das besonders wertige Stativ ermöglicht auch unterwegs verwacklungsfreie Aufnahmen.
Stabile und schnelle Clips zum Beinauszug runden den Eindruck dieses Stativs ab.
Das mantona Stativ Scout wird als Set geliefert und ist somit besonders gut für Einsteiger aber auch für Fortgeschrittene geeignet, die Wert auf Qualität legen.

Das Schnellkupplungssystem ist Manfrotto kompatibel, gesichert und leicht justierbar.
Die Schnellkupplungsplatte ist gummiert und bleibt so sehr zuverlässig an Ihrer Kamera. Eine zusätzliche Sicherung sorgt dafür das sich die Schnellkupplungsplatte nicht ungewollt löst.

Die Arbeitshöhe des mantona Scout beträgt 150cm, wovon 28cm die ausgefahrene Mittelsäule misst. Eingefahren und in die beigelegte Tasche gepackt ist das Stativ 50 cm lang und hat einen Umfang von 30 cm.

Technische Daten:

Gewicht: ca. 1,6kg
    Belastbarkeit: 5kg
    Max. Arbeitshöhe: 150cm
    Packmaß: 50cm
http://imageshack.us/photo/my-images/803/43001scout2.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/703/43001scout4.jpg/

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

raspadanje

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 166
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.121
mob
Nokia N97
Gledaj samo sto manje plastike na sebi da ima, u suprotnom ces se zajebati kao sto sam ja  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
hxxp:|| www. kupindo. com/Digitalne-kamere/9903427_Samsung-SMX-F33-Flash-Cam-Digital-Camcorder-Stalak-4GB

Prodajem :) ko hoce neka ide na kupi Hvala Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 120 121 123 124 ... 147
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.