Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 76 77 79 80 ... 147
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vodic za kupovinu aparata, objektiva, kamera i druge opreme... (Pitajte ovde)  (Pročitano 558165 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
pa, za koji budzet ?

ako ti je bitan raspon... 500d recimo sa 18-55is + 55-250is je prilicno kompaktno a imas ogroman raspon na raspolaganju (14x zum faktor pocevsi od 28mm) ...

ako su ti bitniji portreti imas jeftin 50 1.8

ako volis nocu da fotkas sa malo rasplozivog svetla imas normalac sigmu 30mm 1.4 (oko300e malo koriscen, 400nov sad cene skocile nesto kod nas)

ako volis prirodu i mozda arhitekturu imas ultra siroki 10-22 koji je nesto skuplji ...

osim 50ice to su sve objektivi za manje senzore (dakle samo 50 1.8 moze da se kaci na 35mm aparate), sto znaci da su nesto kompaktniji za njihove karakteristike

ako imas neke starije objektive uzmes m42 adapter i kacis sve i svasta, samo pomnozis milimetre sa 1.6 i to je njegova duzina

d90 je dobra kupovina sa onim kit objektivom 18-135 (?) ... doduse ako ti odgovara canon ergonomija, ti ko zensko imas malu saku pretpostavljam, nema potrebe da vuces sa sobiom tezu varijantu (d90 ima bolje telo i trazilo+ svi nikoni imaju bolji blic sistem)

ja licno preferiram canon ali i jedno i drugo su opake masine ako imas dobro oko, inace d90 je klasa iznad (u klasi sa 40d/50d) a taj d5000 bi uzeo samo ako bas volim pokretni ekran pre ovih 450/500/550d ...
« Poslednja izmena: 04. Apr 2010, 13:52:43 od yourtoiletpaper »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Nisam sunce da grejem ceo svet

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 501
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Apple iPhone 4
HVala ti na ovako iscrpnom odgovoru i na trudu. Pa razmišljam da odvojim negde oko 1000e. S obzirom da do sada nisam imala iskustava sa takvom vrstom kupovine i da ne znam šta je bitnije tj za šta odvojiti više novca, da li za dobro telo ili za objektive zato je bolje da pitam. Što se tiče težine i veličine tela i aparata sa svim dodatnim elementima, to mi je nebitno, imam veliku šaku i duge prste i potpuno mi je nebitno da li je veći ili manji već da je u pitanju kvalitet jer se ne daje svaki dan novac za tako nešto.

D90 ima u sledećim varijantama:
D90+18-200 VR+SD 1 GB Extreme III - 1240 €
D90+18-105 VR+70-300 VR+SD 1 GB Extreme III - 1220 €
D90+16-85 VR+SD 1 GB Extreme III - 1200 €
D90+18-105 VR+55-200 VR+SD 1 GB Extreme III - 1090 €
D90+18-55 VR+55-200 VR+SD 1 GB Extreme III - 990 €

A EOS 550D u sledećim:
EOS 550D+18-135 - 1080 €
EOS 550D+SIGMA 17-70 - 950 €

U principu, potreban mi je aparat koji će mi služiti duži vremenski period dok ne savladam sve što treba oko fotografije i korišćenja aparata. Slikala bih bukvalno sve. U početku mi je najbitnije da kupim objektiv ili dva koji mi mogu uvek završiti posao koliko toliko pa ću ih naknadno kupovati redom sve po potrebi i po prilivu novca. Nemoj da misliš da sam se uhvatila baš za modele koje sam ovde predložila, to je samo moj laički pogled i ono što sam izdvojila u tom rangu. Ako imaš neki pametniji predlog slobodno reci.

Još jednom ti hvala - od srca Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
nema frke, sta god da uzNes nes se zajebat u principu jer kad volis nesto sve moze da se prevazidje

znaci imas jace telo + veci objektiv (18-200 je ok i ima raspon ali je prilicno glomazan, super za turizam jer ne razmisljas o menjanju objektiva) ... kad kazem jace telo, mislim bolja ergonomija jer sam ja vukao moj rebel po vrucinama do -12 non stop napolju na snegu i kisi i apsolutno nijedan problem nisam imao, plus vise si stelt sa 18-55 nego 18-200(i canon i nikon varijante)

nikonov 18-200 je opticki super s obzirom na raspon, 18-105(moja greska u proslom postu) isto super za kit al ti fali malo duzine (opet nekom ni ne treba tele kraj) ... 16-85 je cenovno i dimenzijama slican 18-200, nesto bolji opticki, ali ti je opet kraci (pitanje da li bi ti primetila razliku u kvalitetu slike) ... tako da je to vrzino kolo.. moras sama da procenis sta ti je najbitnije posto imas ogranicen budzet ...

s jedne strane imas 'bolje' telo i blic sistem, ali neces osetiti razliku u kvalitetu slike (zbog cega sam ja i 'progutao' los grip na rebelu, covek se navikne a svaki gram koji zakines manje te bole ledja) ... pravu razliku ces osetiti ako uzmes prajmove
nikonov 35 1.8 ili canon stariji 35 2, 50 1.8 (razmaze ti pozadinu za portrete i detalje, natera te malo da razmisljas i koristis noge) ili sigmu 30 1.4

po meni, ako zvrndas cesto ko ja, znacice ti laksi aparat ... plus ja bi jurio tu 18-55is + 55-250is kombinaciju (po cenu uzimanja 500d, nista ti ne znace dodatna 2 mpix koliko staklo) jer stalno koristis kit (koji je plastican ali fantastican, pritom si bezbrizan jer je to kit) a kad je nesto udaljeno odma kacis ovaj drugi ... oba su ptilicno kompaktna i slika je sasvim sasvim dobra 

ovaj 18-135, sta znam nije los al nit je kompaktan nit je all-around ... sigmu 17-70 bi isto zaobisao, nije nigde bolja od novog kita osim izrade

znaci idealno neki 500d (ako neces video i 450d sasvim radi posao, od njega su rebeli postali aparati kojima imas malo sta da zameris a 1000d je niza klasa) + 18-55 za setnje, 55-250 u rancu kad lovis i 50 1.8 za portrete i da izolujes detalje + kad malo padne noc

opet, sama ti, ces morati da prelomis ... ili da udjes u neku prodavnicu pa probas oba...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1045
mob
Apple 15
A cemu skupa oprema za pocetnika?
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 501
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Apple iPhone 4
nema frke, sta god da uzNes nes se zajebat u principu jer kad volis nesto sve moze da se prevazidje

znaci imas jace telo + veci objektiv (18-200 je ok i ima raspon ali je prilicno glomazan, super za turizam jer ne razmisljas o menjanju objektiva) ... kad kazem jace telo, mislim bolja ergonomija jer sam ja vukao moj rebel po vrucinama do -12 non stop napolju na snegu i kisi i apsolutno nijedan problem nisam imao, plus vise si stelt sa 18-55 nego 18-200(i canon i nikon varijante)

nikonov 18-200 je opticki super s obzirom na raspon, 18-105(moja greska u proslom postu) isto super za kit al ti fali malo duzine (opet nekom ni ne treba tele kraj) ... 16-85 je cenovno i dimenzijama slican 18-200, nesto bolji opticki, ali ti je opet kraci (pitanje da li bi ti primetila razliku u kvalitetu slike) ... tako da je to vrzino kolo.. moras sama da procenis sta ti je najbitnije posto imas ogranicen budzet ...

s jedne strane imas 'bolje' telo i blic sistem, ali neces osetiti razliku u kvalitetu slike (zbog cega sam ja i 'progutao' los grip na rebelu, covek se navikne a svaki gram koji zakines manje te bole ledja) ... pravu razliku ces osetiti ako uzmes prajmove
nikonov 35 1.8 ili canon stariji 35 2, 50 1.8 (razmaze ti pozadinu za portrete i detalje, natera te malo da razmisljas i koristis noge) ili sigmu 30 1.4

po meni, ako zvrndas cesto ko ja, znacice ti laksi aparat ... plus ja bi jurio tu 18-55is + 55-250is kombinaciju (po cenu uzimanja 500d, nista ti ne znace dodatna 2 mpix koliko staklo) jer stalno koristis kit (koji je plastican ali fantastican, pritom si bezbrizan jer je to kit) a kad je nesto udaljeno odma kacis ovaj drugi ... oba su ptilicno kompaktna i slika je sasvim sasvim dobra 

ovaj 18-135, sta znam nije los al nit je kompaktan nit je all-around ... sigmu 17-70 bi isto zaobisao, nije nigde bolja od novog kita osim izrade

znaci idealno neki 500d (ako neces video i 450d sasvim radi posao, od njega su rebeli postali aparati kojima imas malo sta da zameris a 1000d je niza klasa) + 18-55 za setnje, 55-250 u rancu kad lovis i 50 1.8 za portrete i da izolujes detalje + kad malo padne noc

opet, sama ti, ces morati da prelomis ... ili da udjes u neku prodavnicu pa probas oba...

Hvala, hvala, hvala! Sad ću pogledati sve što si mi preporučio, malo pročitati i videti da li neko koga poznajem iz mog grada ima neke od tih aparata i objektiva pa da malo odemo na izlet i probamo. A onda jedva čekam da uzmem moju bebu prvi put u ruke i da je više nikad ne ostavim Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
I 400D polovan je sada izuzetan izbor ako se malo probere jer ih stvarno daju u bescenje, a obzirom da je u pitanju prvi profesionalni foto aparat, sasvim zavrsava posao, a i ok lezi u zenskoj ruci, a i muskoj ako se uzme sa gripom sto svakako preporucujem. Moze ok komplet da se uzme za 500ak eura, sto je polovina sume koja se ovde pominje.
Narocito ako se uzme u obzir da je telo nesto sto se menja, a da su zapravo objektivi i ostala oprema nesto na sta ne treba zaliti novac. Na telo treba, telo je uvek najjeftinije od svega, i najcesce se menja.
Ni jedan aparat kada izadje nije vredan tih para i ima preteranu i nerealnu cenu.
Ako uzmemo u obzir za koliko se sada mogu uzeti izuzetno ocuvani 50D, sve drugo postaje suvisno...

Mada je i ovo jako fina ponuda:

Canon EOS 450D (Kiss X2 i) DOUBLE kit 18-55 + 55-250 IS
Cena: 775€
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 501
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Apple iPhone 4
SF nisam sumnjala da ću i od tebe dobiti pravu informaciju, hvala ti! Imam još koji dan da razmislim, pogledam i odlučim se. U svakom slučaju sve što ste mi predložili uzimam u obzir.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Citat
izuzetno ocuvani 50D

ovo ne bih preporucio novopecenima da uzimaju jer je tesko proceniti, XXd se najvise gazi kod nas ... 1D seriju da ne spominjem ... tu je zavesica menjana minimum dvaput a garancija ide na 200.000 expozicija

zaboravio sam da spomenem, ako te zaista zanima fotografija i planiras mozda nesto dalje (neka skola, studio etc.) , imas i dosta dobrih filmskih tela (film je skup za ucenje, zarazan, ali brzo naucis neke stvari s obzirom da najvise boli dzep) ... to ti je onako advanced, da ne kazem- hardkor varijanta ... al eto cisto da znas

druga stvar koju sam zaboravio, ako ljudi u tvojoj okolini imaju nikone (i obrnuto), mozda je bolje da pazaris istog jer uvek mozes da zajmis objektive
« Poslednja izmena: 04. Apr 2010, 21:48:49 od yourtoiletpaper »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Nije neki problem uz preporuku i dogovor sa nekime ko se time bavi naci dobro ocuvano telo...
Ima svakakvog djubreta, svakako, ali ima i svakakvih cena...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 501
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Apple iPhone 4
Iskrena da budem kad je tehnika u pitanju volim da kupim nove stvari, izuzev ako ne prodaje neko koga znam i u koga imam poverenja.
Jedan koga poznajem koristi Nikon D3 i D300 a drugi neki Canon, ali kada ih pitam za informacije dobijam sve neke odgovore tipa "rekao sam sve a ustvari nisam reko ništa". Ne volim pristrasne ljude i pomalo sujetne kakav je jedan od njih, više volim da čujem pravu i realnu informaciju. Nakon njihovih odgovora nisam znala gde se nalazim, jedan hvali Nikon drugi Canon, a kad sam pitala za probu ili imaju posao trenutno pa kao drugi put ili je nešto drugo u pitanju. Ma...

U svakom slučaju, imam nameru da idem na neki tečaj, školu ili šta već ali moraću da putujem do BG-a što će mi malo praviti problem jer ću po 5-6h biti u putu, ali čvrsto sam rešila da savladam svaki detalj i sitnicu tako da mi neće teško pasti. A što se studija tiče, čisto sumnjam, mada kod mene se nikad ne zna, kad zagrizem ne puštam.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 76 77 79 80 ... 147
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.