Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 56 57 59 60 ... 147
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vodic za kupovinu aparata, objektiva, kamera i druge opreme... (Pitajte ovde)  (Pročitano 559099 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 277
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
Nokia N86 8MP
ok mislim da cu njega i uzeti.A ovaj 18-200 nikonov mi je suvose skup oko 600 jevreja je a na raspolaganju mi je samo 400
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Apple iPhone 6s
Ili sacekaj sledecu berzu, pa vidi sta ce biti od toga na raspolaganju Smiley
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

May God have mercy upon my enemies 'cause I won't

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 9393
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple iPhone 7
Ko je zainteresovan za TZ5 i njegov kvalitet videozapisa neka vidi ovaj screenshot Smile Guta memoriju doduše, 2 minuta je oko 350mb.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 438
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
BlackBerry PRC
u problemu sam jurcam digitalni fotoaparat i zalepio sam se za FUJI i to dva modela
FinePix S2000HD i 1500HD takodje mi se dopada i CANON PowerShot SX110 IS e sada me zanima st auzeti od toga
1500 kosta 215e
2000 kosta 230e
SX110 IS 240e

meni licno vise se dopada fuji ali imao sam prilike da drzim canon i da melo slikam sa njim a sa fujijem nisam,ako neko ima neki od ovih aparata neka kaze svoja iskustva da mi olaksa
HVALA

Zasto Fuji S2000 i S1500 a ne S8100? Mozda mi je promaklo nesto...

Ja sam u slicnoj dilemi - Fuji S8100 ili Canon SX110
Ja NIJEDAN nisam drzao u ruci jer ih u Nisu NEMA. Nasao sam ovaj Canon (pogledacu ga) ali za 5.000 skuplje nego u BG, pa povratna bus karta ce me izaci manje a u BG cu bar imati izbor Smile

- Fuji me vuce zbog 28mm objektiva spram 36mm kod Canon-a, bilo bi lepo kada bi neko imao slikanu istu sliku sa 28 i 36mm, da se vidi koliko je to zaista razlika.. ili link do takvog poredjenja (moj stari Canon je 35mm)

- Fuji je malo gabaritniji, ne znam koliko ce biti praktican da se nosi u torbici na nekim putovanjima, ali nisam ga video uzivo pa pitam vas

- Canon ima ne samo digitalnu vec i opticku stabilizaciju slike (tako nesto), kazu da su slike i sa 10X zumom odlicne a neko na forumu rece da mu za neki Fuji treba mirna ruka snajperiste za 12X

- Canon nema nikakav viewfinder, samo ekran, ali viewfinder nikad nisam ni koristio

- Da li je tacno da kod Fuji-ja mozgu da se izaberu vrednosti otvora blende samo ili f2.8 ili f8.0, da nije moguce izabrati one medjuvrednosti f3.2 f4.5 f5.6 kako li vec idu..?

- Stari mali Canon A510 ima 9 onih autofokus tacaka, ova dva modela imaju samo centralni fokus, u jednoj tacki, koliko to moze da pravi problem prilikom slikanja? (Odgovaram sam sebi: iskljuci autofokus tacke na starom pa proveri..)

- neki komentari po forumima kazu da je slika suvise zrnasta na Canon-u, opet drugi kazu da Canon ima najbolje slike (bar bolje od Fuji)... istina ili predrasuda?

- ... sta vi mislite da je bolji izbor i zasto?

Vraticu se na 28mm i 36mm, kako da saznam kolika je to razlika? Mislim da bih ipak isao na Canon samo ako se budem uverio da to nije neka preterana razlika... ali ajd' sad  Smile
« Poslednja izmena: 14. Sep 2009, 13:56:37 od moonray »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
A sto u toj kombinaciji ne gledas Lumix TZ50?

U svakom slucaju je najbolji izbor od svih pomenutih...

SX110 IS je takodje odlican, ali je plastican, i to prilicno smeta...
Naravno daleko je manji od Fuji, a tu negde sa Lumixom...

Inace, Canon ima svoje standardne modove fokusa...

Autofocus mode (Face detection, 9 point AF, center AF)
AF point size (Normal, small) – Choose how size of the camera’s focusing point area
AF point zoom – magnify the focus point

Fuji... dobar za tu cenu, ali realno, neupotrebljiv....
Preveliki zoom... spor fokus... i lose boje...
Ako planiras da radis postwork, i radis sa raw slikama, to je ok, ali ako ti treba nesto sto je dobro odmah, Fuji nikako...

Razlika izmedju 28 i 36 je povelika... ali ako ti ne treba siroko, nije problem...
Poredjenje...

Nije realno, ali cisto da vidis odnos...
http://en.wikipedia.org/wiki/File:24-72mm_zoom_demo.jpg
http://en.wikipedia.org/wiki/File:24-72mm_zoom_demo_horizontal.jpg
« Poslednja izmena: 14. Sep 2009, 14:10:59 od SerbianFighter »
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 93
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
SonyEricsson Satio
S8100 ima duplu stabilizaciju slike ima cak i dugme koje je rezrvisano za to ukljucivanje,dakle dupla stabilizacija slike,inace imao sam prilike da poredim slike od modela fuji6500fd i ovoga s8100 i mogu da kazem da su slike sa 8100 daleko prirodnije i nekako jace i bogatije sa bojama,sto se tice ostrine slike sasvim je zadovoljavajuca ako ne i prejaka ali meni to i odgovara,inace dosta dugo drze baterije ja imam neke kodak i pristojno su ok,a aparat je onako malo mozda veci za prosumer seriju no meni se svidja dizajn i lepo lezi u ruci...
IP sačuvana
social share
John Luna ART
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 438
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
BlackBerry PRC
TZ50.. da, video sam i to.. prvo mi je palo na pamet od kada je pa Panasonic neko ime za fotoaparate pored ovih ostalih.. ali dobro to nije bitno toliko, je l' mi se cini ili ovaj Lumix nema manuelni mod? Bitna su mi manuelna podesavanja...

Sto se tice 9 autofokus tacaka.. jesi li 100% siguran da ih SX110 ima? Na jednom sajtu pise
• Face Detection AiAF
• 1-point AF (center or Face Select and Track)
• Manual focus
• Single, Continuous
na drugom sajtu pise i multi-point, ali cini mi se da nisam video to u user manual-u da ih ima 9, moracu opet da ga skinem sa net-a...

Ne planiram nikakav postwork, RAW i ostalo, u sustini on treba da bude dovoljno "idiot" za ukucane, sa onim modovima za slikanje - portret, pejzaz, AUTO (taj je omiljeni caletu Smile ), brzi objekti, spori objekti, te fore.. i da tu pravi super slike, ali i da ima i manuelni mod.
Hvala ti za ona poredjenja 28 i 35mm.. i nije tolika razlika, ne treba mi za slikanje gostiju za stolom na slavi, mislim da retko kad slikam indoor, a za veci pejzaz mogu uvek da radim PhotoStitch.. izgleda da Fuji ima mnogo vise minusa nego taj jedan plus od 28mm, a i zeznuto je ako uvek moram da nosim stalak ako bih koristio veci zum.. Jos negde sam citao da su boje malo slabije nego kod Canon-a..

Osim plasticnog kucista (koje zaista ne znam kako "lezi" u ruci) cini mi se da je SX110 pravi izbor za mene...  Smile

Da li imate mozda iskustva (ili ste ih culi..) sa isporukom po Srbiji - rizik, cena..? Ako bih se odlucio da kupim online koju firmu biste mi preporucili sa aspekta pouzdanosti i profesionalnosti, da u slucaju ne daj Boze necega ne budem imao problema oko garancije i sl?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Panasonic, tj Lumix ima Leica optiku, i ima nekoliko modela koji su zaista vrhunski TZ5 tj TZ50 i noviji, i FZ28. Zaista vrhunski aparati. Imaju manuelni mod.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

May God have mercy upon my enemies 'cause I won't

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 9393
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple iPhone 7
^^
Bio sam pre nedelju dana skoro na Adi, na gradilištu mosta preko Ade pa sam ispucao mali milion slika. Evo ti primer, dve slike jedna bez zuma a jedna sa optičkim 10x iz istog mesta (slike sam smanjio sa rezolucije 3456x2592 na 700x533 da bi se brže učitalo tako da bi kvalitet bioskoro petostruko veći da ih nisam smanjio) Dobra stvar je što ne treba neka torba da se nosi preko ramena nego može prosto u džep da stane. I najbolja stvar "širokougaoni objektiv visokog kvaliteta" koji hvata stvari koje ja očima ne vidim a još se foto naalzi ispred mene

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

svaka greska u zivotu ima svoju cenu

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 63
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
SonyEricsson k510i
vraticu se ponovo  Smile Smile
IP sačuvana
social share
deni
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 56 57 59 60 ... 147
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.188 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.