Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 106 107 109 110 ... 147
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vodic za kupovinu aparata, objektiva, kamera i druge opreme... (Pitajte ovde)  (Pročitano 559274 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 927
Zastava Topola - Srbija
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
HTC Desire
SX130 IS može da bude dobar aparat za snimanje pošto ima HD video ali to je iznad tvog budžeta koji si naveo.
IP sačuvana
social share
Intel Pentium P6200 (2.13GHz, 3MB, no HT) / nVIDIA GeForce GT540M 1GB GDDR3 Fermi DX11 / 4 GB DDR3 1066 MHz / 320GB 5400rpm SATA II Hitachi / 15.6 " HD LED (1366x768)
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

May God have mercy upon my enemies 'cause I won't

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 9393
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 7
@S-One ne kaki leba ti  Smile Otkud ti to da smo mi profesionalci, video si neki naš spot na tv-u ili fotografiju u nekom nabudženom časopisu? Kao i ti mi smo amateri, tj.to nam je jedan veoma zarazan hobi i kad kreneš prosto si najebo. Kod mene je sve počelo krajem avgusta 2009.kad sam uzeo TZ5 (on ti ima HD video koji je odličan kao i odličan kvalitet slike) ali on premašuje duplo tvoj budžet (osim ako nije polovno). Ono što hoćemo reći jeste za te "male pare" (u tom našem hobiju to jesu male pare tako je kako je) ne možeš i jedno i drugo, nešto moraš da žrtvuješ.

Evo tražio sam na foto-berzi jedan prosumer za tebe pošto si rekao da ti je sve bitno od mp-a, zuma (ovaj ga ima za izvoz), do izrade tela i hd video snimanja. Ako ti je u opticaju i polovno imaš ovaj solidni Fuji S2800HD za 145€ što je za 50€ manje od novog.

"Apsolutno kao nov, kupljen u foto diskontu 24.12.2010, odlican video zapis, 18x opticki zum, 3.0" display. Cena je fiksna-145€. Zamene me ne interesuju, osim zamene za EOS550 sa 18-55 uz dogovor. Sve dalje na +381615262061

http://foto-berza.com/ad23657.htm

i nešto više o samim karakteristikama aparata:

http://www.bmfoto.rs/product_fuji-s2800-hd-s2900-hd_3239
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

::Hate is the Mother of Pain::

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 38
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
SonyEricsson k800i
@misha topola SX130 IS deluje kao ozbiljan fotoaparat i odlicne karakteristike...
@Ubica Komaraca Smiley

stvarno si car shto si nashao ovo, cena je odlicna a i aparat je super karakteristika.......!!!!

samo sam hteo shto manje aparate, znaci velicinu klasicnih "idiota", ne ovakve nabudzene jake profesionalne ili "profesionalne" aparate...
zato sam i naveo u prvom postu onih par modela od oko 150e...
nisam samo naveo da bih zeleo manji, za "svakodnevnu" upotrebu

pogledao sam bolje canone jer ih bash hvalite, ovaj bi mi bio mozda i savrshen, jedino shto je malo skuplji...
Canon PowerShot SD1400 IS / IXUS 130 - 165.66 € - da je 20e manje uzeo bih ga odmah...
http://www.dpreview.com/products/canon/compacts/canon_sd1400is

Canon PowerShot A2200 - 121.99 €
http://www.dpreview.com/products/canon/compacts/canon_a2200
Canon PowerShot A3200 IS - 140.84 €
http://www.dpreview.com/products/canon/compacts/canon_sd1200is

ili ovih par sa prvog mog posta:
Nikon Coolpix S3100 - 134e
http://www.dpreview.com/products/nikon/compacts/nikon_cps3100
Sony Cyber-shot DSC-W350  - 145e
http://www.dpreview.com/products/sony/compacts/sony_dscw350
OLYMPUS VG-130   - 103e
http://www.photographyblog.com/reviews/olympus_vg_130_review/specifications/
PANASONIC Lumix DMC-FS11EP - 151e
http://www.dpreview.com/products/panasonic/compacts/panasonic_dmcfs11

ovi svi imaju snimanje videa u 1280x720 rezoluciji...
znaci taj fazon bih voleo, manji a shto bolji... a opet u klasi ovih idiota a ne glomaznijih profesionalnih..
nedoumica mi je bila oko firmi, jer svaka firma ima bar po jedan takav aparat u ovoj klasi koju sam ja pozeleo...
ovo su neki koje sam izdvojio, ako NEKO IMA JOSH NEKI SLICAN neka doda naravno !!!

Na konto zamene za kameru, naravno da nije u klasi kamera, ali mislim da evo ovakav test snimak zadovoljava potrebe prosecnih korisnika, dok ne nabave kamere Wink
http://www.youtube.com/watch?v=o7CJGFudSI4
meni je ovo skroz korektan snimak...

nadam se da me razumete, a ako mislite da sad vec izvoljevam ne morate mi vishe odgovarati... zahvalan sam vam svakako i za ovo !!! Wink)))

« Poslednja izmena: 25. Apr 2011, 14:05:09 od S-One »
IP sačuvana
social share
..::Ljudi se vežu za reč, a volovi za rogove::..
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 9393
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 7
kamo sreće da ovolicko košta dSLR, ovo ti je (S800HD) samo prosumer, znači veliki optički zum i višak neiskaljenih megapixela Smiley  razlika između tih povećih proumera kompakta i dSLR-ova (znak raspoznavanja, npr nikoni kod kojih međaš objektiv, najprostije rečeno ne mogu objašnjavati Smile) je ogromna u kvalitetu, kada kropuješ fotku na 100% pre svega dSLRovai imaju dota manje šuma i više detalja.

Predložih ti ovaj jer si rekao da ti je sve podjednako važno od optičkog zuma, do megapixela i video zapisa (jednino veličinu nisi spomenuo)  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 12
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Cao!

Planiram kupovinu digitalne kamere koju bih koristio duze vremena (medeni mesec, rodjenje dece itd.)
Dakle interesuje me kvalitetna kamera te bih molio savet nekog od magova snimanja oko izbora kamere.
Planiram da izdvojim do nekih 300 eura..
Preporuka bi trebala da sadrzi:
1. Proizvodjac
2. Model
3. Bitne karakteristike za digitalnu kameru
4. Cena

Hvala i pozdrav
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Cao!

Planiram kupovinu digitalne kamere koju bih koristio duze vremena (medeni mesec, rodjenje dece itd.)
Dakle interesuje me kvalitetna kamera te bih molio savet nekog od magova snimanja oko izbora kamere.
Planiram da izdvojim do nekih 300 eura..
Preporuka bi trebala da sadrzi:
1. Proizvodjac
2. Model
3. Bitne karakteristike za digitalnu kameru
4. Cena

Hvala i pozdrav

Vec pomenuti CANON  SX130IS
http://www.itsvet.com/proizvod/canon-powershot-sx130is/comp_tehn_camera/29/945

Ima finu cenu (190e) a za te pare dobijas odlican fotoaparat ali i kameru u HD (720p) rezoluciji.
Ja imam sada vec dosta stariji Canon A720IS sa 4 mpx manje i manjom rezolucijom videa, ali fotke su mu besprekorne kao i video ( iako u DIVX formatu).

Ljudi imaju razne favorite ali u klasi kompakta, Canon je po meni ubedljivo na prvom mestu.

Preporucio bih ti sto jacu memorijsku karticu (SD naravno) jer osim sto pravi odlicne fotke i video snimke, aparat prosto zdere memoriju kada se snima video (oko 100Mb za 1 minut DivX snimka!).

Mozes da mu smanjis rezoluciju snimanja videa ali to ne preporucujem jer mu je ta opcija prilicno "gruba". Bolje je uzeti jacu karticu, snimiti sta treba pa posle na kompu prebaciti u mp4, wmv ili koji hoces format jer ces tako zadrzati kvalitet snimka a maximalno smanjiti prostor.

Kada bi to pokusao na samom aparatu, sacuvao bi prostor ali bi dobio dosta losiji snimak.
Tako je bilo sa A720IS, ali ne verujem ni da je sada drugacije.
SD kartice su sada ionako bagatela, pa mozes da uzmes i 16Gb za 20-25e a to ti je dovoljno i da snimas svadbe  Smile Samo pitaj prodavca ( ili vidi na netu) da li aparat podrzava 16Gb SD
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Aparat od 120e sigurno ne moze da bude zamena za kameru.. Smiley

Za to moras da se isprsis koju stotinu\hiljadu evra vise... Smiley

Mole se zeke i administratorice da ne pricaju...kojesta  Smile
Elem, nije da se ponavljam..al' sto moj A720IS ima dobre video snimke, to je cudo  Smile

A kod prijatelja sam video snimak sa  SX20IS i pao sam na dooo..dushu.
Dakle, garantujem da ima HD snimak takav da ne biste provalili da je napravljen digitalcem a ne nekom dobrom kamerom. Znam da ne deluje logicno al' tako je ...
Prvome ko kupi SX20IS i ne bude zadovoljan video snimkom, garantujem uput u Lazu ali i  otkup (po ceni polovne robe, naravno)  Smile
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 9393
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 7
A720IS nema HD video iako pravi dobre snimke što je bio jedan od uslova Smile
SX20IS - Anea je dobro rekla, par stotina više a SX20IS ne možeš da dobiješ za 120€ nego za 350€.

Uglavnom on je tražio objedinjeno i dosta megapixela i HD video i solidan optički zum a to sve ne možeš da dobiješ za 120€.Mission acomplished  Smile
« Poslednja izmena: 03. Maj 2011, 01:19:55 od Mosquito Slayer »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
A720IS nema HD video iako pravi dobre snimke što je bio jedan od uslova Smile

Uopste se i ne radi o "njegovim zeljama" nego o Zekinoj izjavi.

Anea je dobro rekla, par stotina više a SX20IS ne možeš da dobiješ za 120€ nego za 350€.
Pa rekla i je i "koju HILJADU" vise ali da ne cepidlacimo.
Ako A720 pravi odlicne VGA snimke, onda SX130IS sigurno pravi i odlicne HD zapise.
Tako da, itekako je moguce pazariti dobru kameru/fotoaparat  vec i za 200e

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 9393
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 7
a zekina izjava je u skladu sa njegovim zahtevima. Stotinu evra više moraće minimum a može i za hiljadu tako da zavisi od njega.
Ja npr više koristim HD video na TZ5 lumixu nego na d90 jer na prvom ne moram manuelno stalno da fokusiram kad god zumiram ili se pomerim nego je to kontinuelno fokusiranje
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 106 107 109 110 ... 147
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.