Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Dec 2025, 22:00:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 53 54 56 57 ... 186
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vlada Srbije  (Pročitano 262784 puta)
Svakodnevni prolaznik

šta to beše mozak, šta to beše mozak

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 482
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Siemens c 75
Sahalin mnogo je u Kragujevcu onih koji bi da rade za platu i topli obrok, a po Levču im zaparloženi voćnjaci.

Ubije me ako znam na šta ciljaš ovom konstatacijom, koja je apsolutno tačna.

Bogu hvala da u KG ima oih koji bi da rede za platu i ja sam radim za platu,doduše umesto topli obrok dobijama turneje po srbiji i svetu, a da u Levcu ima zaparloženih voćnjaka ima kao što ima i radnika i neradnika, domaćina koji rade i ološa koji sedi ispred prodavnece i cevči pivu.

Moj voćnjak je prva liga, kao i prakci jelte za radnika nema problema, izbaciću vam slike prakci prste da pooližeš, tako da neznam na šta si se zakačila, meni je moja šumadija super i bolje mi ne treba, doduše bilo bi dobro jednu operu da nam izgrade svega ostalog imamo u izobilju.

E da bre zaboravi, pa kakve veze ima tvoja konstatacja sa temom
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Djukić-Dejanović sazvala vanredno zasedanje Skupštine
20:02 BEOGRAD, 19. februara (Tanjug) - Predsednica skupštine Srbije Slavica Djukić - Dejanović sazvala je za ponedeljak, na zahtev vlade, peto vanredno zasedanje parlamenta, saopšteno je iz večeras iz Skupštine Srbije. Na dnevnom redu zasedanja, kako je precizirano u zahtevu za održavanje sednice, naći će se predlozi zakona o zabrani razvoja, proizvodnje, skladištenja i upotrebe hemijskog oružja i o njegovom uništavanju. (Kraj)

zakona o zabrani razvoja, proizvodnje, skladištenja i upotrebe hemijskog oružja
po čemu smo mi na daleko poznati Smile
i posle krivi radikali što uzimaju dnevnice Smile
Gale mi imamo hemijsku industriju u sastavu namenske industrije kao Lučani ili Kruševac koja može da pravi bojne otrove. Ovaj zakon nije sumanut koliko ti se čini.

ma znam da mi možemo da pravimo bojne otrove,ali sazivati vanrednu sednicu zbog toga zakona,a država nam u k.... i toliko drugih prečih stvari
pa zar nema nekog drugog zakona koji je važniji od ovog da se donese ili sam ja u zabludi ili to nama cveta cveće...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1585
Zastava Kruševac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia N93
Gale mi imamo hemijsku industriju u sastavu namenske industrije kao Lučani ili Kruševac koja može da pravi bojne otrove. Ovaj zakon nije sumanut koliko ti se čini.

Župa propala i zatvorena odavno, ne mogu oni sad ni hlor za vodu da proizvedu a kamoli otrove...
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

šta to beše mozak, šta to beše mozak

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 482
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Siemens c 75

I bre a ona atomska bomba što je završavamo u garadži  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia E50
Bez čistki u ministarstvu finansija
Ponedeljak, 23. februar 2009. 09:43    

Ministarka finansija Diana Dragutinović izjavila je da ne planira čistku u svom resoru.

"Nisam sklona čistkama. Svi koji me bar malo poznaju, znaju da sam sasvim suprotne prirode", rekla je Dragutinovićeva za "Novosti".

Ministarka je ukazala da je bilo propusta oko objavljivanja, a potom povlačenja završnog budžetskog izveštaja sa sajta Ministarstva finansija, navodeći da i ona snosi deo krivice, jer je očekivala da promena metodologije neće uticati na tačnost izveštavanja.

"Ko radi, taj i greši. Važno je da greške ne koštaju, da nisu namerne i da se mogu ispraviti", rekla je Dragutinovićeva.

Komentarišući vest da vladajuća koalicija razmišlja o čistki u njenom ministarstvu i da je prvi na udaru direktor Uprave za trezor Ivan Maričić, Dragutinovićeva je poručila da prvi čovek Trezora neće biti smenjen, kao i da neće biti promene kadrova u njenom resoru.

"Ne volim da menjam ljude, već način rada, kvalitet podataka, brzinu i kvalitet odluka, efikasnost fiskalne politike. Za vreme svetske krize potrebno je da zbijemo redove, da sarađujemo, jedni drugima pomognemo, a ne da se međusobno optužujemo. Odgovornost za bolju saradnju sa ostalim resorima u Vladi biće samo moja", rekla je ministarka finansija.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia E50
DSS i SRS kritikuju mere Vlade
23. februar 2009. | 14:45 | Izvor: FoNet, Beta

Beograd -- Funkcioner DSS-a Radojko Obradović izjavio je da ekonomske mere Vlade Srbije ne mogu da pomognu građanima i najavio da DSS neće dati podršku tim merama.

"Svi kažu da će, uz pomoć tih ekonomskih mera, građanima i državi biti bolje, ali niko ne daje brojke, niko ne daje numeričko stanje koje se lako može izračunati, već svi daju paušalne ocene, a to znači i da su mere takve", izjavio je Obradović.

On je ocenio da nisu usvojeni bitni reformski zakoni i da novi poslovnik neće dovesti do poboljšanja rada Skupštine.

Prema njegovim rečima, "od uspešnosti rada Skupštine nema ništa, ukoliko se na svaka dva do tri meseca bude raspravljalo o rebalansu budžeta".

Potpredsednik DSS-a Miloš Aligrudić je rekao da je predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović propustila priliku da zakaže nekonfliktnu i mirnu vanrednu sednicu, na zahtev opozicionih partija, na kojoj bi se raspravljalo o ekološkim zakonima.

Aligrudić je zaključio da je, umesto toga, zakazana sednica na zahtev Vlade i za nju je bilo predviđeno 15 tačaka.

Kada je vladajuća većina shvatila da je to nemoguće, sednica je otkazana, napomenuo je Aligrudić.

"To govori o nesposobnosti ove Vlade da organizuje posao i njihovoj nemogućnosti da razdvoje bitno od nebitnog", zaključio je Aligrudić.

SRS: Najviše koristi imaće "Fijat" i "Delta"

Opoziciona Srpska radikalna stranka ocenila je danas da će najviše koristi od kreditiranja kupovine automobila "punto" imati italijanski “Fijat” kao proizvođač delova i kompanija “Delta” kao prodavac automobila.

Kako se navodi u saopštenju radikala, u fabrici “Zastava” u Kragujevcu samo će se sklapati automobili čiji će se gotovi delovi uvoziti iz Italije, a ta državna fabrika više neće prodavati automobile, već će distribuciju vršiti “Delta”, kompanija Milorada Miškovića.

Srpska radikalna stranka ocenila je da se vladin "antikrizni program" sveo na pomaganje stranih firmi, stranih banaka na teritoriji Srbije i monopolističke kompaniju “Delta” na račun budžeta Srbije.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia E50
Vlada sprema plan socijalnih mera
23. februar 2009. | 18:10 | Izvor: B92

Beograd -- Iz Ministarstva rada najavljuju da će u narednih nekoliko dana predstaviti plan socijalnih mera koje će pomoći najugroženijima građanima u Srbiji.

U Ministarstvu istovremeno kažu da je sada teško projektovati na koji način poboljšti situaciju onih koji će objektivno biti najveće žrtve krize. Sindikati međutim, sa druge strane poručuju da neće dozvoliti neopravdana otpuštanja radnika, a zbog nevolja u poslovanju, predstavnici sindikata malih i srednjih preduzeća najavljuju mogućnost prestanka plaćanja PDV-a.

Prema podacima Ministarstva rada i socijalne politike u Srbiji više od 700.000 ljudi prima neku vrstu socijalne pomoći, dok se broj nezaposlenih u prethodnom periodu povećao za 10.000 ljudi.

Ti podaci, prema rečima državne sekretarke ministarstva Snežane Lakićević-Stojačić, ukazuju da se zbog posledica svetske ekonomske krize najugroženijima mora pomoći.

“Kada imate sve te podatke ispred sebe, shvatate da je neophodno da se puni budžet, da je neophodno da se otvaraju radna mesta i da se uplaćuju doprinosi za socijalno i ponzijsko osiguranje. Iz svega toga, jako je teško projektovati šta je to dalje moguće da se poboljša situacija onih koji će objektivno biti najveće žrtve krize”, rekla je Snežana Lakićević-Stojačić.

“Ministarstvo radi na socijalnom programu i predlozima za rešavanje i ublažavanje tih problema i vrlo brzo će oni biti i pred Socijalno-ekonomskim savetom i pred Vladom. To će zavisiti od budžeta, ali i svega onoga od čega zavisi i realizacija svih naših planova”, kazala je ona.

Međutim, bez obzira na nove mere Vlade i najave socijalnog programa iz Ministarstva rada, u Savezu samostalnih sindikata Srbije uplašeni su od talasa otpuštanja radnika.

Predsednik tog sindikata Ljubisav Orbović kaže da se otpuštanje velikog broja radnika, kako je rekao, već danima najavljuje.

“SSSS neće dozvoliti takva otpuštanja i svi oni razgovori koji su vođeni sa Vladom Srbije, od sednice Socijalno-ekonomskog saveta i sporazuma o socijalnom dijalogu ukazuju na to da zbog svetske ekonomske krize neće doći do otpuštanja, ili će se to svesti na najnižu moguću meru”, Orbović

A zbog problema u poslovanju i posledica svetske ekonomske krize u Asocijaciji malih i srednjih preduzeća razmišljaju o mogućnosti da prestanu sa plaćanjem PDV-a, poreza i doprinosa državi, kaže njen predsednik Milan Knežević.

Prema njegovim rečima, 60 odsto malih i srednjih preduzeća nelikvidno, dok je 20 odsto firmi na ivici rentabilnosti.

Podsetimo, Narodna banka Srbije je nedavno objavila da su računi skoro 60 000 preduzeća u Srbiji blokirani zbog prinudne naplate.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia 
Sahalin htela sam da kažem kako je u Šumadiji mnogo divne plodne zemlje neobrađeno dok ljudi koji su vlasnici te zemlje traže socijalnu pomoć jer im je propala Zastava.

Tuga me uhvati kad prođem kroz Sabantu, Pčelice, sve do Rekovca pusto i prazno. A ne znaš da li je plodnije ili lepše. Zatvorena potočara, nema puta do Kostura, hotel Levač samo što se ne sljušti. Nema turizma u Kaleniću. Samo pročitam u novinama poplavila Dulenka, poplavio Lugomir, pa kad niko ne čisti. E to sam htela da kažem. Svaka tebi čast ako si dobar domaćin.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia E50
Palma traži smenu Obradovića i Škundrića
Utorak, 24. februar 2009. 11:08    

Lider jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma zatražiće smenu ministara prosvete i energetike, Žarka Obradovića i Petra Škundrića.

"Otkada su oni ministri, Jagodini nikad nije bilo gore", kaže gradonačelnik Jagodine za „Novosti“.

"Ni jedan jedini dinar nismo dobili od ministarstava prosvete i rudarstva i energetike. Iako su oni kadrovi mog koalicionog partnera, SPS, ne mogu da ćutim", kaže Marković.

Palma kaže da je posebno kivan na Obradovića, kome je više puta tražio da Ministarstvo prosvete uzme na sebe obavezu da finansira bar 20 odsto troškova adaptacije starih škola i izgradnju četiri nove u Jagodini.

"Ne samo da je grad sve to sam morao da uradi, nego nam je stavljeno na teret da isplatimo jubilarne nagrade prosvetnim radnicima, koje im država duguje od 2003. A poslodavac prosvetara nije lokalna samouprava, nego Ministarstvo prosvete", tvrdi Marković i dodaje da iz ovog ministarstva u budžet grada nije ušao ni jedan jedini dinar od januara 2008. Slična je situacija, kaže, i kod Ministarstva rudarstva i energetike.

"U toplanu, koja je od jula u vlasništvu grada, nije ništa ulagano. Zamenili smo kompletnu uličnu rasvetu po okolnim selima, i opet ni jedan dinar za to nismo dobili. Ponavljam, najveću štetu Jagodina ima od kada su oni ministri"!

Palma kaže da jedva čeka da se „ovi ljudi promene“ i da se nada da će na njihovo mesto doći kadrovi koji će se zalagati i za političku i za ekonomsku decentralizaciju Srbije.

"Trenutno, ekonomska decentralizacija postoji samo u Ministarstvu za NIP. Moram da pohvalim ministarku Vericu Kalanović, koja uzgred nije moj koalicioni partner, već kadar G 17 plus", kaže Marković.

Palma smatra da bi pored ministara Obradovića i Škundrića u „paketu ostavki“ trebalo da se nađe i Dušan Bajatović, generalni direktor „Srbijagasa“.

"Do sada nam je dva puta blokirao račun gradske toplane i ostavljao nas bez gasa, navodno jer nismo izmirili neke račune, koji, po mojoj evidenciji, tek treba da dođu na naplatu", navodi Marković.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia E50
Cvetković: Neće biti recesije u Srbiji
Autor: Beta, Tanjug | 24.02.2009. - 14:10

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da će Srbija u ovoj godini imati niži privredni rast od planiranih 3,5 odsto, ali da neće ući u recesiju, istakavši da će, zahvaljujći odgovornoj politici vlade, u ovoj godini biti obezbeđena makroekonomska stabilnost u Srbiji.

On je u Privrednoj komori Srbije izjavio da će Srbija izmeniti aranžman sa MMF-om iz predostrožnosti, u klasični stend-baj aranžman od oko dve milijarde dolara, za podršku deviznim rezervama zemlje.
Cvetković je rekao da će to otvoriti pristup sredstvima EU za makroekonomsku podršku od 400 miliona evra i predpristupnoj pomoći od 100 miliiona evra. On je izrazio očekivanja da će kroz novi aranžman sa MMF-om biti utvrđen i viši deficit budžeta koji je prvobitno bio planiran na nivou između 1,5 i 1,75 odsto bruto domaćeg proizvoda. Cvetković je dodao da će, uprkos tome što će se teško ostvariti planirani rast od 3,5 odsto, izvsnog rasta ipak biti.
Premijer je ukazao i da su građani i privreda pokazali veliko interesovanje za povoljne kredite uz podršku vlade i da će, ukoliko interesovanje bude nastavljeno, vlada obezbediti dodatna sredstva.
"Ako tako bude nastavljeno Vlada će razmotriti da se obezbedi dodatna sredsta za kreditiranje privrede i potražnje", kazao je on.

Cvetković je danas izjavio i da Vlada ima čvrst stav da plate i penzije treba da ostanu na sadašnjem nivou, jer su ta primanja ionako obezvređena devalvacijom dinara u poslednja dva meseca. Reagujući na izjavu guvernera NBS Radovana Jelašića, da bi novi aranžman sa MMF-om značio smanjenje penzija i plata, premijer je rekao da će se vlada založiti za održavanje standarda penzionera.
Upitan da li će biti rebalansa budžeta i kada, premijer je rekao da je o tome rano govoriti i da je prethodno neophodno sačiniti analize koje treba da pokažu da li je rebalans i neophodan. Povodom nekih konstatacija da se budžet ne puni zbog neplaćanja PDV, on je kazao da nije u pitanju PDV već je reč o padu proizvodnje koji je veći od očekivanog.
Osvrnuvši se na pisanje medija o smanjenju broja zaposlenih u državnoj upravi, Cvetković je naveo da "to nije na dnevnom redu", da je pitanje odgovorne i oprezne racionalizacije vladin prioritet kako se ne bi urušila funkcionalnost sistema.

Dragutinović: Još je rano govoriti o rebalansu budžeta

Ministarka finansija Diana Dragutinović izjavila je danas da je suviše rano govoriti o rebalansu budžeta za ovu godinu i da će se tek po zvaršetku februara znati da li će, i u kojoj meri, biti izvršen rebalas državne kase. Dragutinovićeva je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekla da se još ne zna kako će se kretati prihodi budžeta, pogotovo od akciza koje su najviše menjane i dodala da ona vidi rešenje u menjanju i prihodne i rashodne strane bužeta.
Ministarka je istakla da je politika države u uslovima recesije da se ne ide samo na smanjenje rashoda, nego kombinacijom smanjenja nekih troškova i, eventualno, povećanjem deficita. Komentarišući najave u domaćim medijima da će u ministarstvima uslediti smanjenje broja zaposlenih da bi se smanjili troškovi države, Dragutinovićeva je kazala da nije upoznata sa bilo kakvim planom o racionalizaciji broja zaposlenih u državnoj upravi.

Đelić: Misija MMF-a se očekuje 10. marta

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je danas da se 10. marta očekuje dolazak misije MMF kada će vlada razmotriti budžetske rezultate i obim rebalansa budžeta.
"To će omogućiti da veoma brzo dobijemo dodatnu podršku MMF-a, što je nužno da bi dobili novu podršku Svetske banke i Evropske komisije", rekao je Đelić.
Potpredsednik Vlade nije precizirao kolika su nam sredstva potrebna od MMF-a objašnjavajući da treba sačekati dolazak misije.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 53 54 56 57 ... 186
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Dec 2025, 22:00:18
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.