Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Jul 2025, 15:35:15
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 186
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vlada Srbije  (Pročitano 245460 puta)
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Citat
Toma Vjericu i Natašu „ribao“ zbog kletvi
U pravu je covek , onakvim nastupom samo  mogu da štete stranci !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Qtek 小米
Podela javnih preduzeća
4. septembar 2008. | 11:15 -> 18:06 | Izvor: B92
Beograd -- Kako saznaje B92, već je dogovoreno da na čelo pojedinih profitabilnih javnih preduzeća dođu nekadašnje perjanice SPS-a i JUL-a.

Tako je među članicama vladajuće koalicije na red došla podela fotelja u javnim preduzećima. Novi direktori u njih bi trebalo da sednu do kraja meseca, a da međustranačkih razgovora ima za B92 je potvrdila potpredsednica G17 plus Suzana Grubješić. Direktori će sigurno biti zamenjeni u tačno deset javnih preduzeća, koje su do sada držali "narodnjaci".

Prema raspoloživim informacijama, DS i G17 verovatno će zadržati većinu preduzeća koja su vodili i u prošlom sazivu, pa čak i iste ljude za direktore.

Podela javnih preduzeća strankama nije gotovo ništa manje bitna od podele ministarstava u vladi. Potpredsednica G17 Suzana Grubješić rekla je za B92 da se o tome ko će šta dobiti već pregovara među vladajućim partijama, ali tvrdi da nije po sredi podela plena, već podela odgovornosti.

Ipak priznaje da će kriterijum "politika iznad stručnosti" važiti sve dok se najveće državne firme ne privatizuju. "Dotle ćemo ovako razgovarati o podeli stranačkog plena i o postavljanju stranačkih ljudi na rukovodeća mesta u javnim preduzećima", kaže ona.

"Osnovni kriterijum za jednu stranku bi trebalo da bude da stručna osoba bude na čela javnog preduzeća, da stručna osoba sedi u upravno odboru, ali ja govorim stvarno o idealnoj situaciji, a u stvarnosti vi ste prinuđemni da pravite razne kompromise", kaže ona.

Povratak socijalista

Štampa uveliko piše da su neka preduzeća već podeljena, pa čak i to ko će biti novi direktori. Posle nekoliko godina nedirektorovanja, na čelne funkcije u javnim preduzećima vraćaju se i socijalisti.

Tako se tvrdi da će jedno od najprofitabilnijih - PTT - dobiti socijalisti, da će direktor biti Zoran Baki Anđelković, a njegov zamenik Srđan Smiljković, nekadašnji član JUL-a, koji je na mestu drugog čoveka Pošte bio i do pre osam godina.

Anđelković za B92 nije želeo da govori, dok Smiljković, koji i dalje radi u PTT-u, kaže da mu još niko ništa nije nudio.

"Mene niko nije kontaktirao u smislu tog mesta, samo smo konstatovali na jednom viđanju da će izgleda PTT pripasti SPS-u i ništa više. Ja sam nekada to i bio, ja sam i bio zamenik, ništa to meni nije novo", kaže on.

"Prosto, nemam nikakav komentar. Čak nisam nikoga sreo od ovih ljudi koji se pominju, tražio sam ih pa ću se videti sa njima narednih dana da vidm šta se tu priča i razgovara, jer ja sma iz kuće, znači nisam spoljni", kaže on.

Najviše demokratama

Najveći broj direktora u javnim preduzećima imaće Demokratska stranka, koja planira da zadrži ključna preduzeća poput NIS-a i Telekoma.

Predsednik Sindikata Telekoma Miroslav Joksimović za B92 da je to preduzeće partijama uvek među najatraktivnijim i da po pravilu pripadne najjačnoj stranci.

"Zato što imamo na broj zaposlenih i na veličinu firme verovatno najveći prihod u Srbiji od svih preduzeća. Zato što zajedno sa NIS-om i EPS-om, mi smo snaga dve trećine Srbije", kaže on.

"Država najveće kosisti ima od nas, pa se i direktori ponašaju malo tako da pomažu državi prvenstveno, a tek onda gledaju na zaposlene, što bi mi želeli da promenimo", kaže on.

"Neka daju državi, ali moraju i daposleni da osete blagodeti jer rade u najjačoj firmi za telekomunikacije u Jugoistočnoj Evropi", navodi on.

Ostalo je da se pregovara i o upravnim odborima, a prema dogovoru u vladajućoj koaliciji, ako je direktorsko mesto u nekom javnom preduzeću pripalo određenoj stranci, članovi upravnih odbora biće iz drugih partija.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Apple iPhone 3Gs
Uh.. kako zanimljiv dan u skupstini.. Iskreno me zanima reakcija svih radikala sa foruma koji se toliko protive Evropi.. sta bi ovo danas? Jel vas je izdao Toma, ili je ovo ipak dobar potez?

Takodje, zanima me odnos radikala sa ovog foruma prema izjavi Tomislava Nikolica: "Branili smo Kosovo, ali smo svojom krivicom udarili glavom u zid i vreme je da krenemo dalje.", kao i govor jednog od njihovih poslanika o napretku poljoprivrede u zemljama EU.
Da li je ovo mozda potez radikala nakon saznanja da je 61% gradjana Srbije za clanstvo u EU?
Kako komentarisete medjusobne pohvale Cedomira Jovanovica i Todorovica?

Da li ovo smatrate za izdaju principa Srpskih radikala i ostalih nacionalista ili je nesto drugo po sredi?
Zamolio bih glasace i simpatizere SRSa sa foruma da odgovore, najiskrenije me zanima vase misljenje kao glasackog tela, nikakva provokacija nije u pitanju. Hvala.
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia 5610

Лудаци се привлаче! Нисам радикал, али сам морао да одговорим на твоје питање.  Smile
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
kokota....izbaci banner "down with visa"....nema nista od toga Smile

http://forum.burek.com/index.php?topic=366991.200.html
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Apple iPhone 3Gs

Protest je nestranacki i nema nikakve veze sa rezimom.. Wink
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51

Protest je nestranacki i nema nikakve veze sa rezimom.. Wink
sve ok...samo ti kazem da nema nista od ukidanja viza....dzabe ste krecili Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Qtek 小米
Citat
Uh.. kako zanimljiv dan u skupstini.. Iskreno me zanima reakcija svih radikala sa foruma koji se toliko protive Evropi.. sta bi ovo danas? Jel vas je izdao Toma, ili je ovo ipak dobar potez?
Nikolić: Bez poništavanja SSP-a
29.Maj.2008, Izvor: B92
Nikolić: Bez poništavanja SSP-a

Zamenik predsednika radikala Tomislav Nikolić rekao je, posle sastanaka sa socijalistima i narodnjacima, da neće biti "nekog grubog, brutalnog poništavanja" SSP-a. Nikolić je na konferenciji za novinare rekao da će nova vlada pregovarati o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom i tražiti da se ubaci amandman sa rečenicom da je Kosovo u Srbiji.

-----------------------
Прихватили сте предлог СРС и шта је сада проблем.
Али доћиће и дана када ће Е.У. званично затражити да се призна Косово и ССП ћемо пацити под ноге ... big deal.

Citat
Takodje, zanima me odnos radikala sa ovog foruma prema izjavi Tomislava Nikolica: "Branili smo Kosovo, ali smo svojom krivicom udarili glavom u zid i vreme je da krenemo dalje.", kao i govor jednog od njihovih poslanika o napretku poljoprivrede u zemljama EU.
Da li je ovo mozda potez radikala nakon saznanja da je 61% gradjana Srbije za clanstvo u EU?
Где си око ископао ? Дај извор, какав си ти супермодератор ?
Стави то као посебну тему, немој да те затрпају ови што опструишу. Smile Smile
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Sa radikalima treba krajnje oprezno, to su posebni ljudi, posebna fela  Smile
Srbija ide sigurno napred, svidjalo se to nekom ili ne Smile Radikali, ako su spremni na opamecivanje ima da glasaju za SSP, jer po prirodi stvari Srbija ne moze ostati izvan EU, pitanje je vremena.
Cenim napore srpske Vlade, za sada nemam primedbi, mozda samo za slucaj Panica na demonstracijama. Zasto se toliko cekalo? Sledece na redu je ukidanje viza, da pocnemo da zivimo kao civilizovani ljudi. Posle toga bi Srbija trebala da postane kandidat za clanstvo u EU. U medjuvremenu, treba da zavrsimo pricu sa Hagom i da skupstina pocne normalno da radi. Posla ima preko glave, ali najlakse je reci "niko nas nece, svi su protiv nas, mi smo extra, the best bla bla bla .. ". To nije dobro.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Крадикали су "јуначки и патриотски" подржали ССП. Говна су као и увек.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 186
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Jul 2025, 15:35:15
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.