Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 16:24:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: “Vlada će i dalje pomagati Zastavi“  (Pročitano 10600 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
BlackBerry bold
glupo je jer ovo vise nisu devedesete, vec 2007.god.
koliko je danas svetu potrebna jos jedna fabrika automobila, ne pogon za sklapanje, vec fabrika?
koliko smo spremni da odpustimo armiju radnika, da ostali radnici rade za relativno niske nadnice i td.

a i dosad, apsolutno nista nije uradjeno po cemu bi zakljucio da ova drzava zeli da zastava profunkcionise!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

'OĆEŠ DA TI OPEREM ŠAJBU?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 864
Zastava vazduh-zemlja-voda
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 1.02
Nisu devedesete nego 2007? Ne razumem u cemu je tu problem? Globalizacija ili sta? Pa evo globalizujemo se sa GM...
Dali je svetu potrebna jos jedna fabrika automobila? Svetu nikada nije dosta konkurencije a ako GM vidi interes da se Opel vremenom proizvodi u Zastavi i ako oni veruju u taj posao, sto mislim da predstavlja ozbiljnu zelju da Zastava profunkcionise, onda ne vidim zasto bismo se mi bunili i zasto tom projektu ne bi dali sansu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Ljudi,

Ako ce Zastava da se pretvori u povlascenog dilera Fiat i GM vozila koji prilikom uvoza nisu ocarinjeni u cemu je njihova poenta?

Oni i dalje racunaju na komunjarske povlastice iz vremena druga Tita, ne moze to tako. Neka ih kupi GM ili Fiat pa nek rade sa njima sta hoce - a mi da mozemo napokon slobodno da biramo koji auto cemo da vozimo po pristojnim cenama kao i svugde u Evropi.

Da li mozete da zamislite situaciju da zbog EI Nisa svi televizori i monitori LG, Samsung, Philips, itd u Srbiji kostaju po 500-600 EUR umesto   100-200 samo zato sto drzava hoce da stiti EI Nis kao u vreme komunizma...E takva je situacija sada sa kolima.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 864
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 1.02
Poenta je u tome da je ovo pokusaj da Zastava pocne da proizvodi moderan automobil koji ce da se prodaje i koji ce Zastavu napraviti profitabilnom i konkurentnom, malo li je?
Ako bi Sony, LG, Samsung ili bilo ko drugi potpisao sa Ei Nis da se njihovi monitori i televizori prvo sklapaju a posle i proizvode u Nisu, to bi bilo lose?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
BlackBerry bold
nssale, problem je u tome sto i ti i dosta ljudi na ovom forumu ne prepoznajete sta je pravi interes zastave!
gm koristi zastavu da bi izbegao carine, tako sto ce se opel sklapati u kg! a sta ce biti 2010.god. ili neke druge kada krenemo da ulazimo u eu, i kada budemo morali da smanjimo carine?
tada ce opel da raskine ugovor i zastava oped puca!
dakle, ja pokusavam da kazem da vasa logika razmisljanja-drzi vodu dok majstori odu, je opasna za kg, i zastavu, i srbiju jer ne nudi resenje u vidu privrednog progresa, vec odlaze siguran kraj! a licno sam protiv toga jer ce te akrobacije da kostaju poreske obveznike srbije!

kao sto vidis, mi se ne globalizujemo vec obrnuto! skacemo u mestu!

a da bi zastavu napravio profitabilnom sa ovolikim br. radnika potrebna ti je godisnja prodaja kao skodina!
to je nerealno, imajuci u vidu da si u obavezi da godisnje menjas modele ili ....
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Naravno da ne bi bilo lose da sklapaju te monitore, i neka Zastava krene da pravi moderne automobile..nemam nista protiv. Ali je van pameti trenutna visina carina/poreza na uvoz automobila iz vremena SFRJ.

Ne moze visokim carinama/porezima da se finansira rad bilo kog preduzeca u Srbiji - to je van svake pameti. Ako Vlada hoce da stiti domacu proizvodnju neka kupuje Zastavina vozila za vladu i skupstinu i za druge drzavne institucije. Ali oni to prvi ne rade!

Gradjani trebaju da imaju pravo i mogucnost izbora - a ne da ih drzava pljacka samo zato sto hoce da voze pristojan automobil.

Kako sada stvari stoje ja kada kupujem KIU, placam i juznokorejske radnike koji su je napravili i radnike u Zastavi koje je nisu napravili ali po nekom sumanotom zakonu i njima pripada deo zarade od toga?! Toga nema nigde na svetu.
« Poslednja izmena: 12. Apr 2007, 21:37:23 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
BlackBerry bold
Citat
Ako bi Sony, LG, Samsung ili bilo ko drugi potpisao sa Ei Nis da se njihovi monitori i televizori prvo sklapaju a posle i proizvode u Nisu, to bi bilo lose?

to je tehnicka roba i pripada elektronskoj industriji! takva roba tesko da ce se u narednih 50 god. proizvoditi, u pravom smislu te reci u srbiji!
 i kao takva vec se sklapa, mozda nisi obavesten sta se sve radi u arilju! Smile
a nis je pukao, zato sto nije pravovremeno reagovao! drugi su mu preoteli potencijalne poslove!

mada, nis bi i mogao da se izvuci kada bi isterao sve radnike i krenuo u proizvodnju nekih segmentiranih proizvoda!

IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 864
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 1.02
@Kamaro
Ako ti mislis da cemo mi 2010 da udjemo u EU onda si ti veliki optimista i mnogo verujes u Kostunicu... Smile

@za obojicu
Osposobljavanje Zastave i njena profitabilnost i konkurentnost upravo ide u prilog smanjivanju carina i nameta, jer Zastava nece imati bezvezan automobil koji ce morati da brani carinom!
GM je ako sam dobro upucen najveci proizvodjac automobila na svetu i oni nisu neozbiljni da sa nekim sklapaju neki ugovor da bi ga za koju godinu raskidali. Oni su namirisali profit i zato pregovaraju sa Zastavom, a po mom vidjenju kratkorocno im je cilj da se Zastava osposobi za sklapanje Opela, srednjorocno bi Zastava trebala da pocne da proizvodi Opel da bi on stekao status domaceg vozila i samim tim da bi mogli da koriste sporazume Cefta i ostale trgovinske pogodnosti koje Srbija ima, a dugorocno bi mozda mogli da ubace jos neku marku iz familije GM da se proizvodi u Zastavi.
Sto se tice radnika, tu nema dileme, morace da dodje do smanjenja, ali je bolje imati profitabilnu fabriku i zadrzati deo radnika, nego staviti katanac i svima dati otkaz.

A ovo za tehnicku robu je samo odgovor na Danilovo poredjenje...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
BlackBerry bold
Citat
@Kamaro
Ako ti mislis da cemo mi 2010 da udjemo u EU onda si ti veliki optimista i mnogo verujes u Kostunicu...
ili neke druge, rekoh! uzimam primer da bih ti blize objasnio sta su razlozi moga misljenja!

Citat
GM je ako sam dobro upucen najveci proizvodjac automobila na svetu i oni nisu neozbiljni da sa nekim sklapaju neki ugovor da bi ga za koju godinu raskidali.

ti nisi upucen u desavanja apsolutno!
to je obican ugovor o sklapanju automobila, momak, nije kupovina, niti zakup zastave!
znas ono, dodjem ja kod tebe u fabriku i kazem, dajem ti 100000 eura da bi skopis 10000 automobila! rok za izradu je mesec dana! ti odgovaras za kvalitet i rokove, i placas penale!
a koliko ja znam gm, zastava ce brzo da ode u dugove, a onda ce je oni dobiti za dz i oterati sve do jednog radnika i to u najboljem slucaju! vrlo lako mogu i da je se otarase prodajom!

Citat
Osposobljavanje Zastave i njena profitabilnost i konkurentnost upravo ide u prilog smanjivanju carina i nameta, jer Zastava nece imati bezvezan automobil koji ce morati da brani carinom!

ja samo kazem da bi neko osposobio zastavu i dosao do profitabilnosti on mora da uradi mnogo toga, sto se dijametralno razlikuje od ovoga sto nasa vlada preduzima!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 864
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 1.02
Taj automobil bi se sklapao sa znakom Opela, znaci Zastava ne bi kupila licencu, vec bi GM imao profit od prodaje tog automobila, pa sta je njima veci interes da se taj auto prodaje u Srbiji i da se prosiri na Ceftu ili da Zastava ode pod katanac? Sta oni ovim:
znas ono, dodjem ja kod tebe u fabriku i kazem, dajem ti 100000 eura da bi skopis 10000 automobila! rok za izradu je mesec dana! ti odgovaras za kvalitet i rokove, i placas penale!
a koliko ja znam gm, zastava ce brzo da ode u dugove, a onda ce je oni dobiti za dz i oterati sve do jednog radnika i to u najboljem slucaju! vrlo lako mogu i da je se otarase prodajom!
dobijaju?
« Poslednja izmena: 12. Apr 2007, 22:19:32 od nssale »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 16:24:53
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.