Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 21:39:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vjerska nastava, silovanje razuma...  (Pročitano 21667 puta)
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 
Cinjenica je da djecu treba upoznati sa pravoslavljem ako i sa svim drugim religijama... To je dio neke osnovne kulture i znanja, jer su religije odigrale znacajnu ulogu(nekad pozitivnu nekad negativnu) u istoriji svake zemlje i svakog naroda...
Kroz prdmet istorije, a ne kroz poseban predmet....

Pa nisam ni ja mislio kroz poseban predmet ako bas ne mora, jer crkva ipak ima jak lobi...... Taj novi predmet neka uci djecu kako su zivjeli Tesla i slicni njemu, pa mozda djeca nece dobijati ideje da se ubiju da odu u pakao pa da tamo ubiju djavola, nego ce poceti o necemu pametnijem i u svakom slucaju korisnijem razmisljati.....
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

FORZZA MILAN

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 355
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC smart
Alo, ja cu pokusati jos jednom da vas obavestim a vi ako hocete da me cujete vi me slusajte. Crkvi nije primarno ucenje o moralnim vrednostima, naravno da je bitno ali nije primarno. To nije sustina Crkve, to sto ce deca da uce o Nikoli Tesli kakve veze ima sa Crkvom, mozda je korisno za istoriju i opstu kulturu, ali ne i za veronauku. To sto ce da uce sociologiju ili etiku takodje nema bas velike veze sa veronaukom. Veronauka u skolama je veoma potrebna i specificna, zato je potreban veoma spretan profesorski kadar da deci od desetak godina objasni sve nedoumice. Primer tog jednog veroucitelja ne rusi ugled Crkve i obrazovni sistem. Svud je i stalno bilo cudnih ljudi. A ko nece da mu dete ide na veronauku, neka ga ispise iz skole, neka se zali ministarstvu vera. A to sto govore pojedini da veronauka nije dobra za decu, na jedan specifican nacin pokazuje njihovu inteligenciju ili kako se to vec zove u njihovom slucaju, a da setio sam se instinkt. Deca treba da traze uzore u po ulici, a tamo nece da nauci sigurno nesto korisno, vec samo nesto lose!!!
IP sačuvana
social share

Non sono interista, per fortune[img]
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Bosch ima centrifugu
@Konstantin XI

Ne ne prijatelju veronauka nije potrebna ni skolama ni deci - potrebna je crkvi koja na taj nacin zeli da se nakaci na drzavne jasle i udje u institucije drzave. Popovi dobijaju tako drzavne penzije i plate. To je put prijatelju kako od jedne moderne demokratske i sekularne drzave dolazi do diktature jedne samo-izabrane crkvene strukture koja sebe proziva vodiljom i identitetom drzave i naroda.

Tako Srbija moze da se priblizi drzavama kao sto je Iran i Saudijska Arabija - divni uzori za vladavinu prava i gradjanskih sloboda.

IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
Iskreno da ti kazem, mozda postupak i mogu razumeti. Evo zasto. Bio sam na roditeljskom kod klinca, sada na kraju ove skolske godine. Zena kod cerke na roditeljskom. Takav tresak, urlikanje, dranje ... za neverovati. Kada smo izasli imali smo sta videti. Jedna klupa u hodniku polomljena, a na sussednoj ucionici rupa u vratima. Ostalo mi je samo da se prekrstim, da li je to moguce. Raredna se kune zena da je nemoguce drzati nastavu. Ulaze i izlaze kako im se prohte. Mozda joj ne bih u tolikoj meri i poverovao, ali dozivevsi ono...
A popovi samo koriste ono sta im je sada dozvoljeno. To me iritira. Svi ti vernici bi trebali pogledati ko od njih, popova, je stvarno vernik.
Ne trebaju nas daviti religijom, ili ovim i onim. Vec kao sto svaki roditelj gleda da izvede dete na pravi put, tako bi i oni trebali biti duhovni vodici. Samo se pitam koliko ih ima.
Mogu vam reci jednu stvar. Kada mi je klinac posao u skolu, sada ima 12 god, pitao sam, sta bi voleo da bude kada odraste. Odgovorio je ili informaticar, obozava kompove, ili pop. Ajd ja razumeh zasto voli kompove, znate ono gde ce kruska pasti, ali mi ne bese jasno za popa. Nato pitanje je odgovorio, pa tata tamo je lova. Dete od sedam god, mi jednostavno stavilo do znanja razmere jedne od cinjenica ove nase realnosti.
Lightsoft, pa ta djeca iz Mladenovca  idu tek u III razred.... Smile
U tom uzrastu su potrebniji vaspitaci, nego ucitelji sa kaisem kao ucilom...
Sto se tice odgovora tvog klica, nemoj se cuditi. Nekad nam je potreban neko da nam ukaze na istinu koje smo i sami svjesni....
« Poslednja izmena: 30. Jul 2007, 10:54:56 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Sony xperia
Raven izgleda me nisi razumeo, i moj klinac je zavrsio tek 5-i, a to je samo zadnji dogadjaj sto sam naveo. I vaspitaci i ucitelji su ljudi, sa svim manama i vrlinama. Koliko god se neko trudio da nesto sa strane ne utice na njegove emocije, ponasanje, ipak ne moze to u potpunosti preduprediti. Koliko samo ljudi dolaze izdrkani od kuce na posao. Pa tu jos dodaju ... A onda covek pukne. Ebi ga, nismo savrseni. Ne kazem da takav postupk  opravdati, da je to u redu. Vec da bih mogao razumeti coveka. A za ukazivanje istine si u pravu. Koliko puta zaboravimo na nesto sto znamo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

...sve prave su ljubavi tuzne!!!

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 5431
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
Ova veronauka po skolama je malo glupa...
Ako neko veruje u Boga, verovace  i bez tog jednog casa nedeljno, u skoli..
Znam ja kakve su te veronauke u skoli...
Dodje profa na cas, ispredaje to sto ima na brzinu, ili nista i ne predaje... Smile

I ja sam imala veronauku u skoli, i naucila sam neke stvari, ali sam vecinu vec i znala...
IP sačuvana
social share
-How do you call you're loverboy?
-Come here loverboy...
-And if he doesn't answer?
-Oh loverboy...
-And if he still doesn't answer?
-I simply say...Baby, oh baby, my sweet baby, you're the one...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Moj otac je imao Veronauku u školi i ipak je bio ne verujući (do pre 6 meseci).
A od 17 do .... 40-i-neke je verovao u Komunizam.

Ja nisam imao Veronauku, jesam učio o Komunizmu i dok sam studirao
Bog je učunio da sam poverovao u Hrista Isusa.

Moje dete jeste vernik i ima Veronauku. U školi i u praksi.

Evidentno je ogroman uticaj škole na dete.
Još je i veći uticaj roditelja na dete.

Meni je interesantna Božija Logika, koja prevazilazi ovu
šemu i ovo pravilo, te je veliki uticaj i dece na roditelje!
Npr. prilikom nagoveštavanja rodjenja sv. Jovana Preteče, rečeno je:
"On (Bog) će ići pred njim (sv. Jovanom) u Ilijinom duhu i sili, da obrati srca otaca prema deci
i nepokorne na pravedničku razboritost, da pripremi Gospodu uređen narod."
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Sony xperia
Ok, da li je Bog ili priroda ili sta vec. Ajde mi reci, kako mislis detetu objasniti sledece, kada te bude pitalo. Prvi ljudi na zemlji su bili Adam i Eva. Imali su dva sina. A onda se sinovi ozenise. Objasni mi otkud im sada zene ? Otkud se one stvorise?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ako već crpiš informacije o početku Božijeg stvaranja iz Svetog Pisma (Biblije),
onda bi bilo dobro da veruješ da su ti tekstovi Bogo-centrični i da govore o tome
Ko je Stvoritelj, a da im namena nije bila da zapišu niti sve što je Bog uradio, niti
hronologiju Bošijeg stvaranje (po našem, pravolinijskom shvatanju vremena).

Tako da, ako dete pita odakle te žene, i one su od Boga.
A to što nisu poimence zapisane, do detalja....
Zašto bi bile?
Ako hoćeš da veruješ da je Bog dovoljno moćan da stvori
Adama, pa Evu, lako će ti biti da veruješ i da tu Bog nije stao.
U svom delovanju mi jesmo ograničeni; Bog nije.

I ako je Bog iz ljubavi dozvolio da pra-roditelji Adam i Eva imaju decu,
zašto se nebi iz ljubavi pobrinuo i za tu decu Njegove dece?
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
Ok, da li je Bog ili priroda ili sta vec. Ajde mi reci, kako mislis detetu objasniti sledece, kada te bude pitalo. Prvi ljudi na zemlji su bili Adam i Eva. Imali su dva sina. A onda se sinovi ozenise. Objasni mi otkud im sada zene ? Otkud se one stvorise?
Neko na forumu je dobro napisao o  jezuitima (mada isto vazi i za ostale org. rel.): "Dajte nam dijete od 6 godina, i ono je nase do kraja zivota..."
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 21:39:54
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.