Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vizu nam još traži 140 zemalja  (Pročitano 2335 puta)
06. Jun 2011, 21:04:35
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
LG Nexus 5
Građani Srbije putuju slobodno u Evropu, ali ostatak sveta i dalje drži rampu. Pasoš dovoljan u 52 države; afričke, američke, azijske zemlje i Australija uslovljavaju.

MA KAKO izgledalo da su posle uvođenja ”belog šengena” Srbiji sve granice otvorene, gotovo dva puta je više onih zemalja koji ulazak naših građana uslovljavaju vizama. Tačnije, u oko 140 zemalja sveta putuje se sa vizama, dok u 52 države možemo samo sa pasošem u džepu. Otvorena nam je gotovo cela Evropa, a zatvorene granice velike većine afričkih, američkih, azijskih zemalja i Australije.

Posle vizne liberalizacije koja nam je, uz uslov da imamo crvene biometrijske pasoše, otvorila granice Starog kontinenta gde naš narod najčešće i putuje, na spisku zemalja Evrope za koje nam treba nalepnica ostale su samo Velika Britanija i Irska.

- Prilikom prošlogodišnje posete ministra spoljnih poslova Velike Britanije Vilijema Hejga tražili smo da razmotri ukidanje viza tokom ovogodišnje revizije njihove imigracione politike - kaže za ”Novosti” vicepremijer Vlade Božidar Đelić. - Zbog krize i svetskog problema terorizma, malo je verovatno da će nam Velika Britanija sada ukinuti vize. Ali, očekujemo da, poput SAD, i Engleska našim građanima izdaje vize na duži period i da budu jeftinije.

Cilj je da jednoga dana i SAD ukine vize za Srbe, ali je on još daleko. Iz okruženja u obećanu zemlju slobodno mogu Slovenci i Grci. Među velikim zemljama sveta koje su nas oslobodile viza su Japan i Rusija.

I ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić potpisao je nedavno u Montevideu sa kolegom iz Urugvaja Lusiom Almagrom, Sporazum o ukidanju viza za građane dveju zemalja. Tako je ova američka država skinuta sa spiska zemalja za koje su nam potrebne ”nalepnice”.

Onaj ko želi da putuje u Afriku, pre nego što spakuje kofere, mora u ambasade Alžira, Angole, Antigve i Barbude, Bocvane, Etiopije, Gvineje, Nigera, Nigerije, Sao Tome i Principe... I Australija nam traži ”propusnicu”. Na spisku država ”zatvorenih granica” su Irak, Iran, Palestina, Panama, Paragvaj, Tajland, Tanzanija, Kanada, Venecuela, Zelenortska Ostrva.

Postoje i države koje zahtevaju vize, ali ih građani Srbije dobijaju lako na granicama. To su Turska, Egipat, Dominikanska Republika, Kambodža.

Zanimljivo je da većina država koje traže ”nalepnice” građanima sa običnim pasošima, nisu poštedele političare i diplomate. Tako i oni sa ”VIP ispravama” moraju u ambasade pre nego što krenu na put.

AFRIKANCI TRAŽE I VAKCINU

PROCEDURA za dobijanje viza u poslednje vreme je u gotovo svim ambasadama pojednostavljena. Među potrebnim dokumentima su pasoš, uverenje o zaposlenju ili školovanju, osiguranje i formular gde piše na koji se period putuje i u koje svrhe - turistički ili poslovno. Ambasade većih zemalja traže i koji dokument više - povratne karte, garantna pisma, iznos mesečne zarade. A, najzanimljiviji zahtev imaju Senegalci. Njihovu vizu može dobiti samo onaj koji donese uverenje o vakcinaciji protiv opasnosti koje vrebaju u ovoj afričkoj zemlji.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450
U Tunis moze bez vize Smile

A i u Saharu... zasto onda lepo tako isto ne moze i u Maroko Smile

Gle... ni za Svazilend nam ne treba Smile
« Poslednja izmena: 07. Jun 2011, 05:45:36 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
Citat
Zanimljivo je da većina država koje traže ”nalepnice” građanima sa običnim pasošima, nisu poštedele političare i diplomate. Tako i oni sa ”VIP ispravama” moraju u ambasade pre nego što krenu na put.

Ovo nije baš sasvim tačno.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450
A vidis ti... pa mi mozemo i na Grenland da idemo Smile
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Prosle godine ja nisam mogao da udjem u Moldaviju i Ukrajinu jer su nam trazili vize... Ova slika nije tacna...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450
Onda sigurno ne mozemo ni u Svazilend Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.77
mob
Apple 15
Citat
A, najzanimljiviji zahtev imaju Senegalci. Njihovu vizu može dobiti samo onaj koji donese uverenje o vakcinaciji protiv opasnosti koje vrebaju u ovoj afričkoj zemlji.

Ja ne znam sta se ovaj debil od novinara cudi. Svesni su koje bolestine tamo haraju, koliko se imuni sistem belaca i inih razlikuje od njihovog i kakva im je zdravstvena nega...

Mislim.. svako normalan pre odlaska u "crnu" Afriku uzima bar terapiju protiv malarije... normalan se ne odnosi na Seku Aleksic i slicne...

Inace, vize su dobar izvor dodatnih prihoda, tako da... opet ne znam cemu cudjenje...  Smile
« Poslednja izmena: 07. Jun 2011, 10:42:37 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I have more jewels then your jeweler

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1819
Zastava Finland
OS
Windows 2003
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Samsung i9300
ne treba nam za ukrajinu od nedavno, jeremic potpisao sa nekim njehovim ministrom visa free travel.

inace ovo na vikipediji je poprilicno tacno tako da:
http://en.wikipedia.org/wiki/Visa_requirements_for_Serbian_citizens

Zapadna sahara koliko znam je bila priznata od strane SRJ tako da su verovatno zbog toga ukinuli vizu za nas. Posle je skupstina ukinula to priznavanje zbog Maroka. A za Maroko treba svima, tako da nije samo za nas.
« Poslednja izmena: 07. Jun 2011, 14:44:13 od nilobac »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Nokia 1800
Ja imam VISA platnu karticu... Jel se to racuna?  Smile
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 9210
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 12.0.742.91
mob
SonyEricsson k 850i
Onda sigurno ne mozemo ni u Svazilend Smile
To je najbitnije Smile Smile Smile
Ja imam VISA platnu karticu... Jel se to racuna?  Smile
ZAvisi koliko si spreman da das..
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB

Zahtevam da mi se vrati potpis,pa pogledajte druge. Imaju duplo veci potpis! ! !!
Edit by kokota: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Vizu nam tra zemalja

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.