Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 04:06:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Viteški napad  (Pročitano 856 puta)
17. Okt 2008, 15:38:29
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Reč vitez postoji toliko dugo. Izvorno, vitezovi su bili ratnici na konjima, dok se kasnije ista reč uzimala kao oznaka za plemstvo i socijalni status. Iako je teško razlučiti šta je deo romantične legende koja se povezuje s hrabrim muškarcima koji su se tokom istorije zakletvom obavezivali na poštovanje određenih principa i lojalnost vladaru, a šta su istina i činjenice, savremena upotreba ove reči odnosi se na ceo jedan sistem karakteristika, takav da muškarac koji se njime odlikuje zaslužuje posebnu poziciju. Gotovo da je reč o idealizaciji.

A postoji nekoliko dobrih načina da budete vitez iz bajke, a ne iz crtanog filma. Poljubite dami ruku - to je jedan vanvremenski gest. Kada vam ona pruži ruku, uhvatite je nežno, kao kada biste se rukovali. Potom joj okrenite ruku i poljubite je usred nadlanice. Zadržite poljubac na dve sekunde, a onda joj pustite ruku. Damama uvek dajte drugu šansu. Nikada ne treba dići nos i praviti se da je zauvek gotovo. Dajte drugu šansu ljudima ili nekim projektima, možda drugi put upali. Davanje druge šanse je jedna od pravih viteških vrlina. Iako nismo materijalisti, i vitezovi vole da imaju neki fin modni detalj na sebi. Na primer, dobar sat! On na neki način spada u red onih sitnica koje govore u kojoj fazi života se sada nalazite. On je najbolji dokaz da ste uspeli u životu i da znate u kom pravcu idete. I, najvažnije od svega, znate koliko ima sati.

Dakle kada se kaže viteški, misli se na viteški status, sistem moralnih i fizičkih svojstava koja do kraja naglašavaju muškost. Muškost, koja je sinonim hrabrosti, odanosti, zaštitništva, vernosti, neustrašivosti, poštenja, etike. Govorimo o vrlinama i o nama. Da li je stvar u vremenu koje prolazi i koje traži neke heroje druge vrste ili... Vrline ne bi trebalo da zastarevaju, zar ne?

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 04:06:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.