Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Višu školu završi svaki šesti student  (Pročitano 424 puta)
10. Apr 2005, 07:14:46
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Višu školu završi svaki šesti student

BEOGRAD - Poslednjih sedam godina na više škole u Srbiji upisano je oko 340.000 studenata, ali je samo njih 52.000 diplomiralo. Proračuni su pokazali da svaki šesti student diplomira, tako da državu školovanje jednog diplomiranog studenta košta 50.000 dolara.

Transformacija visokog obrazovanja u Srbiji neminovna je jer su potrebne jače veze između obrazovnog sistema i privrede, a neophodno je i poboljšati efikasnost studiranja - rekao je mr Branislav Jevtović, šef laboratorije Više poslovne škole u Blacu, koji je sa grupom stručnjaka i profesora sa viših škola u Srbiji napravio projekat "Budućnost" koji predstavlja budući izgled viših škola.

Školovanje na višim školama trajaće tri godine i biće usko specijalizovano, a ispiti će se raditi pismeno. Za svaki predmet uvodi se kriterijum za ocenjivanje od 0 do 100 poena, a minimum za prelaznu ocenu je 60 poena. Planirano je studenti imaju na svim godinama studiranja praktičnu nastavu.

- Ima dosta privatnih i društvenih preduzeća koja traže naše studente da dođu kod njih na praksu. Planirana su predavanja po pozivu istaknutih stručnjaka, a za pojedine nastavne predmete treba razviti virtuelne laboratorije i učionice koje su mogu koristiti za simulaciju procesa u sistemu - kaže dr Olivera Nikolić, direktor Više ekonomske škole u Valjevu.

Kao što su fakulteti organizovani u univerzitete, direktori viših škola predlažu teritorijalni princip organizovanja viših škola.
- Treba obrazovati strukovne akademije kao autonomne ustanove koje će činiti najmanje tri visoke strukovne škole, a više škole će preko akademija komunicirati sa Ministarstvom prosvete. Nastava na strukovnim studijama odvijaće se na odseku koji može da se sastoji iz više srodnih smerova - objašnjava Jevtović.

Strukovna akademija predlagaće Ministarstvu prosvete i sporta upisnu kvotu studenata koja će se finansirati iz budžeta, a visoke strukovne škole samostalno određuju visinu školarine. Studenti na višim školama moći će da studiraju na daljinu.
M. Jakovljević
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Ja imam komsije u domu sa vise tehnicke, te majka neradja vise. Nije ni cudo sto su najgori na visim skolama, pogtovo na tehnickim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

niente paura

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 7714
Zastava Neptun
mob
Samsung Galaxy Ace Fleur
I ja znam primere koje negde oko tridesete shvate da fakultet koji su upisali nije za njih, pa se odluce da upisu nesto drugo  Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Ove moje komsije, sa vise tehnicke u subotici su pravi vandali. Ubedljivo najgora vrsta ljudi u domu. Em sto prave najvise zurki, em sto najvece stete prave, najvise galame po hodniku, psuju, pljuju, prde, oneciscavaju wc itd. Stvarno mnogo ljudi u domu ima lose misljenje o njima. Najmirniji ,najpedantniji su ekonomisti, zatim gradjevinci su tu negde izmedju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

niente paura

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 7714
Zastava Neptun
mob
Samsung Galaxy Ace Fleur
Ja ipak mislim da to nema veze s tim koji su fakultet ili visu skolu upisali  Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Mene ubija u pojam sto cu fakultet da zavrsim sa 25    Smile  Smile  Smile  Smile  Ali mi nikako nisu jasni likovi koji sa 28-29 nisu zavrsili dvogodisnju visu skolu, a nisu imali nikakve prepreke u zivotu...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

niente paura

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 7714
Zastava Neptun
mob
Samsung Galaxy Ace Fleur
Najgore su prepreke u glavi, naizgled se cini imaju sve uslove, al kad zavlada blokada u glavi to je muka..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Svedok stvaranja istorije

kad porastem, 'ocu bRe da budem tu-ri-STA!!

Zodijak
Pol
Poruke 26315
mene ubija u pojam sto cu fakultet da zavrsim sa 22, maximalno 23 godine Smiley

Citat
Ima dosta privatnih i društvenih preduzeća koja traže naše studente da dođu kod njih na praksu.

pa yes, svi vole da imaju sljakera, a da ne placaju.
IP sačuvana
social share
imam nešuntave dlanove Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.