Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: virus "karibe" u mobilnom  (Pročitano 2227 puta)
25. Sep 2006, 13:49:45
Zvezda u usponu

Juzna pruga,Stara skola...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1532
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Samsung J6
prica pocinje ovako: moj gazda je sa porodicom otisao na letovanje u tursku i to je bilo krajem jula
i po povratku u firmu cekali su ga racuni mobtela posto smo mi u onom paketu +50 mini mreze racuni dolaze malo posle prvog.racun njegovog sina je necete poverovati:500,000 din,
po objasnjenju mobtela tzv.virus karibe usao u mobilni aparat sa simbian os. i to  je takav viruas koji na svakih 5 sec salje mms poruke i to se ne vidi vizuelno na samom aparatu,problem nastaje kad je turkcell turski operater ispostavio mobtelu racun za napravljeni racun,mozete misliti epilog,ja jos neznam sta ce biti ali znajuci mog gazdu ici ce na vestacenje i na sud mada mislim da je zakon na njihovoj strani,......

ja sam imao prilike da gledam listing koji je inace na 102 sitno kucane strane i na tom listingu ima samo 12 poziva sto iz turske sto u lokalnom saobracaju sve ostalo su mms poruke ali se nista ne vidi ni sta je slato ni kome.?!

http://**********

na ovom linku ima jos ljudi koji se zale na taj virus i imaju bolja objasnjenja o tome kako se dobija i sta sve radi Smile

[Edit by Cigla tel.: Imaš ti mnogo bolje objašnjenje u temi koju sam ti pružio i koju si tako "ladno" zaobišao. Ne trebaju nama drugi ili ti tudji linkovi sa objašnjenjima - imamo svoje u kojima je takodje mnogo lepo objašnjeno to što te interesuje!]

mada ovo iz mobtela kazu da je i kod nas bilo takvih slucajeva i koji su pozitivno resavani tj dug je bio otpisivan ali sad je umesan i turkcell a neveruju da ce turci biti isto tako uvidjavni kao nas operater:D. Smile Smile

imamo i link za download "leka" za taj virus pa ako nekom nedaj boze zatreba nek izvoli

http://**************

[Edit by Cigla tel.: Poseti ponekad i našu download sekciju i biće ti mnogo toga jasnije!]

(01. May 2007, 10:41:12)
« Poslednja izmena: 25. Sep 2006, 21:08:19 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share
ride till your legs go numb...
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 554
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
LG Nexus 5
strašno  Smile.
da je opak ,opak je. zato je tu symworks,f-secure,kaspersky........ Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

svice svice tek sto nije!!!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 622
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Nokia 6630, N79
zato ja kupim dopunu od 200din i ne  brinem se ako svuce sav kredit!!! Smile

IP sačuvana
social share
Put do pakla je poplocan dobrim namerama!!!

arhitekta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Long live Heavy Metal !

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1748
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Samsung Galaxy S
Shit happens  Smiley 1
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.5
mob
Nokia N900
telefonce bez antivirusa je pravi magnet za viruse.ako vec nemate "virusoubicu" obavezno instalirajte.ima ih u download sekciji Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
HTC HD2
Virus "Caribe" je isto što i "Cabir" i ako taj virus čini toliku štetu onda ja blage veze sa Symbian virusima nemam.
Virus "Caribe" jedinu štetu koju čini korisnicima telefona je ta da se samo širi putem bluetooth-a, ispisuje neki dosadni tekst na ekranu, ... i ništa dalje od toga.

No, pročitaj lepo temu:
http://forum.burek.com/index.php/topic,94485.0.html - Definicije I Lista Symbian Virusa

I biće ti mnogo jasnije da ti koji su ti to rekli blage veze nemaju sa Symbian virusima, već samo nagadjaju ko neke bakice! Smile

Možda je bio virus u pitanju - ali "Caribe" ni pod tačkom razno!
@buca74:
Pored svega toga, mogao si lepo da nateraš svog gazdu da pročita temu koju sam postavio na ovom forumu 31-03-2006 i ne bi imao toliku štetu! Smile
« Poslednja izmena: 25. Sep 2006, 23:15:05 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3334
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Alcatel LOL
e pa ja sam imao nekoliko virusa na mojoj 6630 i nista mi nije skidalo krede,i ti virusi nisu toliko strasni samo su dosadni Smile,pa nema mesta za paniku Smile Smile,i @buca74 gledajuci tvoj komentar neki covek bi se stvarno usr*o(misli se na nove korisnike symbiana),i nikad bi nebi prisli szmbian telefonu,kako se treba zastititi posetite S60 download sekciju tamo jer tamo nisam ni jedan virus nisam nasao Smile
« Poslednja izmena: 25. Sep 2006, 21:24:37 od sakingsny »
IP sačuvana
social share
o yeeeee
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol
Poruke 324
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Nokia 6630 + N95
Citirani autor: zoograf na 15-05-2006, 07:22:33
Citirani autor: Mikele na 14-05-2006, 20:51:38
Citirani autor: zoograf na 14-05-2006, 20:48:52
Citirani autor: lukpot na 14-05-2006, 13:04:16
ne treba ti antivirus
Treba treba Smile

zbog cega ti treba, objasni mi molim te?
pa jednom sam nečitajući post do kraja skinuo odavde 4 programa- Restart,Bluetoth hacking (mislim da se tako zove ) i još 2 (zaboravih imena ) kad ono viroze.U prilogu lepo piše da su virusi al j...ga.
Inače znam drugara koji je u Bugarskoj na moru pazario virus , slao mu MMS i stgao mu račun (post paid je ) sitnica 10 hiljada. Pa izvolte.
PS.( neke stvari nikad ne menjam-Kaspersky,Mozilla FF.Volkswagen.Nokia)

A onda je mrmot zavio cokoladu

zloglasni javi se
« Poslednja izmena: 25. Sep 2006, 22:58:42 od zoograf »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
HTC HD2
Citat
zbog cega ti treba, objasni mi molim te?
pa jednom sam nečitajući post do kraja skinuo odavde 4 programa- Restart,Bluetoth hacking (mislim da se tako zove ) i još 2 (zaboravih imena ) kad ono viroze.U prilogu lepo piše da su virusi al j...ga.
I ti baš od svih programa koje si skinuo baš ove instalirao i utvrdio da su "viroze"(iako su lepo naznačeni crvenom bojom)?!? Daj, molim te.

Neko je rekao: "PC paranoicima ne treba samo antivirusni program već i penicilin kako bi izlečili nus pojave u svom kompjuteru".

Ovo se koliko vidim prenosi i na mobilne telefone iako je opasnost ravna nuli.

Gornji primer ne pokazuje neznanje u vezi virusa za Symbian OS ili uopšte oko samog operativnog sistema Symbian već pokazuje nezainteresovanost(bolelo ih je uvo što im je telefon non-stop slao MMS, bolelo ih je uvo takodje kada su kliknuli na nepoznati fajl koji im je stigao putem bluetooth-a koga su naravno držali aktivnim svo vreme), bes i bahatost, jer svaka normalna osoba bi posumnjala da nešto nije u redu sa telefonom ako non-stop šalje MMS poruke.

To se primećuje, još ne postoji virus za Symbian koji radi u "stealth modu" tj., skriven od očiju vlasnika tog telefona!

Bez svake uvrede, ali pobogu ako nekoga nije bolelo uvo za takvu pojavu(primanje fajla putem bluetooth-a i "svojeručna" instalacija istog, zatim, telefon non-stop šalje MMS a vlasnik ne obraća pažnju na tu pojavu,....) već glumio mangupa i facu pa mu je račun dostigao pola miliona dinara, onda neka glumi nezainteresovanu osobu i dalje.

Za one "paranoike" oko Symbian virusa preporučujem temu:
http://forum.burek.com/index.php/topic,122683.0.html - Pregled najznacajnih antivirusnih programa za s60
« Poslednja izmena: 25. Sep 2006, 23:48:23 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
HTC HD2
Virus "Caribe" - Caribe(virus).zip (6.57 KB) možete skinuti sa 16-te strane download sekcije kako bi ste se uverili u to što on zaista može! Smile
Da je neki opak kako pojedinci tvrde ne bi nikada ni bio prisutan na stranama naše download sekcije!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.