Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 01:00:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 50
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vile i mitoloska bica u Srbiji  (Pročitano 179071 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 7773
Zastava Kurcheva Glava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Svi znaju da sam ja sledbenik zapadnoafrickog fetisizma  Smile
IP sačuvana
social share
I got banned for having a common sense.
Common sense... Not as common as you might think.
Sta smo danas naucili? Filmovi se dele na umetnicke i filmove za opustanje. Nema losih filmova, to je laz, plod fikcije.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

bolje imati tri čiste nego četiri svoje biste

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 717
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
SonyEricsson k310i
vise verujem u vile nego u mojsijev zbun  Smile

па има логике,ближа нам је наша народна митологија,а и временски је бар код нас дуже трајало,мислим да још и траје веровање у та наша натприродна бића, него Библија...
има сјајна књига о тој теми,Народна религија Срба у 100 појмова,аутор Душан Бандић.Све од Анђама и Сребрног цара преко русалки до вучјег пастира Светог Саве...
Једна од новијих легенди за коју сам чула је неки сом из Дунава,зову га ваљда Стари Триша или тако некако,то је наводно сом стар 300 година...А кажу да се стари сом или шаран претвара и змаја и узлеће на небо.
Знала сам једног дечка који је веровао да су многи од нас ванземаљци а у постојање вештица био је убеђен ко физичар у квантну теорију...
Запањујуће је колко и данас људи верују у натприродна бића.Не тако давно је била једна епизода емисије Сасвим природно ,у којој је Мемедовић "ловио" вампира у воденици негде у Србији...
IP sačuvana
social share
ne možeš reći ništa toliko besmisleno a da to već nije rekao neki filozof.(lat.izr.)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

sha nagba imuru

Zodijak
Pol
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
pa da. ima puno knjiga o tome.
i te sile i dalje vladaju, samo sto mi ignorisemo i dobre i lose.
nesto je pretoceno u domace pravoslavlje i to je ajde OK, al ove druge jevrejske gluposti sto nam se serviraju (ovde ide smajli koji povraca)!
IP sačuvana
social share
I'm a man of wealth and taste.   
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 119
Zastava Uzice
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Samsung x510
citao sam ove vase price o vampirima,vilama i ostalim stvorenjima,bicima ili kako vec...priznacu da su malko sablasne!Medjutim postavlja se jedno pitanje gde su oni???Da postoje neke natprirodne sile koje krse zakone fizike postoje,ali gde su???Zasto ih nauka ne objasni???Zasto se kriju???
IP sačuvana
social share
ne tragaju samo devojke za srecnim zavrsetkom svoje price...ne veruju samo one u bajke,i ne traze samo one svoju drugu polovinu.Veruj mi,i vecina muskaraca zeli isto,samo sto se o tome ne prica.Nije muski.Muskarci ne placu!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 653
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Zasto postavljas pitanje na koje mnogo pametniji ljudi od nas ovde ne mogu da ti daju odgovor .... Da postoji odgovor na tvoje pitanje onda onda bi mogao da odes i sam da ih pitas sve sto te zanima .
Tema je savrsena
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Citat
postavlja se jedno pitanje gde su oni???
tu su.
Citat
Zasto ih nauka ne objasni???
ko kaze da ih nije objasnila.
Citat
Zasto se kriju???
ne kriju se.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 7773
Zastava Kurcheva Glava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Citat
postavlja se jedno pitanje gde su oni???
tu su.
Citat
Zasto ih nauka ne objasni???
ko kaze da ih nije objasnila.
Citat
Zasto se kriju???
ne kriju se.

Objasnila? Pojasni kako je to nauka objasnila. Covek je pitao zasto mi ne mozemo da ih vidimo, evo recimo ja zelim sad da ih vidim, ali ih nema... Nema ih nigde... u mraku su?
IP sačuvana
social share
I got banned for having a common sense.
Common sense... Not as common as you might think.
Sta smo danas naucili? Filmovi se dele na umetnicke i filmove za opustanje. Nema losih filmova, to je laz, plod fikcije.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Ne umeš da gledaš. Na našim prostorima raste jedna haluscinogena pečurka (namerno ne govirom koja, šta znam možda neko proba) probaš i imaš blizak susret sa tim bićima. Pre par godina bio slučaj u CG. Jedan lovac nestao na planini, posle nekoliko dana pojavi se sav iscepan sa pričom da su ga jurile veštice po šumi. Analizom je potvrđeno da je jeo tu pečurku. Stvari su bili jasnije kad je priznao da je brao pečurke i spremio ručak. Greškom je između drugih gljiva ubrao i tu. Sa druge strane možeš gledati i ovako. Naša čula opažaju samo određeni deo svetlosnih i zvučnih talasa. Isto ne osećamo ni sve mirise. Možda određena bića žive izvan tog spektra koji opažamo. Dok neka mogu živeti i u drugim dimenzijama, pa u retkim situacijama kad pređu ovu našu bivaju viđana. Pa izaberi: pečurke, frekvencije, dimenzije, priče za laku noć, šizofrenija ili nešto drugo.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
kod vecine ljudi su se zatvorili kanali za telepatsku komunikaciju. usled naglog i brzog razvoja tehnologije covek je izgubio nesto sto bi mogli da nazovemo šesto čulo, jer "sada za nas drugi misle, mi sposobni za to nismo".
cenim mrakosovo misljenje, ali mislim da sve to moze i bez psajho supstanci. dovoljno je da odbacis okove zvane "zdrav razum". inace Rusi su najvise odmakli sa para istrazivanjima. ne mozes da ih vidis samo zato sto TI to hoces, ali ko zna, jednoga lepoga dana.
i da, nisu u mraku.  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Tako je gottago, u mnogo čemu smo se sami ograničili. Ima "talentovanih" pojedinaca, ali uglavnom ćute što zbog straha od reakcije okolene, što zbog toga jer ne razumeju sta vide. Ne postoje sva mitološka bića, a i njihova priroda se danas drugačije objašnjava. Čitao sam nešto u vezi psihoaktivnih supstanci i njihovih dejstava. Neki tvrde da njihovom upotrebom padaju  barijere. U nekim tradicijdma, i magiskim praksama su ih koristili i još uvek koriste, vračevi ili šamani npr. U sve to nisam baš siguran. I da je tačno mnogo je više štete nego koristi zbog njihove upotrebe.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 50
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 01:00:42
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.