Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Par pitanja o zvučnoj internoj kartici Pinnacle PC/TV pro  (Pročitano 4992 puta)
18. Apr 2016, 22:16:36
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
Browser
Mozilla Firefox 45.0
mob
VIP VIBE C
Glavni problem mi je zvuk na ovoj kartici, ali pošto imam još jedan problem, a poštovalac sam poštovanja pravila (zato sam u crno zavijen Smile - finansijski), pa da krenem.

Nekad davno kada sam kupio ovu karticu u "Metro"-u imao sam isti problem i uz pomoć ovog foruma sam ga rešio. Ne mogu da se setim imena teme, a bilo je dosta davno, pa ajde ponovo - "repeticion is mother of studiorum" (slobodno ispravite citat, isto beše davno kada sam učio latinski u gimnaziji)

Kartica radi (priložiču ako prihvata format mali fajlić, na screenshot je crno, iako je meni normalno bio snimak, verovatno neki tehnički parametri) Kasetu sam proverio na TV, pošto je lične izrade, ima zvuk. Znači, prvo, na samoj TV kartici pored dva džeka za antenu ima okrugli džek da kažem bezbojni, i džek, sa žutom ivicom. Pitanje - u koji od ta dva džeka stavlljam kablić koji povezuje TV karticu i zvučnu karticu.

Pošto sam pristalice izreke slika govori kao hiljadu reči, prilažem screenshot šta se meni otvori, kablić sam stavio u plavi džek. Nešto na brzinu čitajući po forumu, jer su i drugi imali ovaj sličan problem, vidim da treba line in, pa da li je onda dobro. Zvuka nema pa nema.

Drugo pitanje je zašto mi povremeno (to se i ranije dešavalo, jednostavno restartujem računar i teram dalje, nije kompjuter direktno radio video nadzor, nego je snimalo na video kasete  se pojavi poruka kao na screenshotrror. Slika u prilogu

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

povremeno se pojavljuje.jpg
(98.32 KB, 800x600)
stelovanje zvuka na TV kartici.jpg
(130.69 KB, 1280x720)
*
Station 58-2016-04... (2396.63 KB)
« Poslednja izmena: 18. Apr 2016, 22:23:56 od megasoft »
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 50.0.2661.75
mob
Motorola 
  Nemam ovu,ali posedujem 2 stare (samo do Viste) interne PCI tv-kartice koje različito rešavaju problem svog zvuka :

- starija MSI je imala svoj sopstveni mini muški-muški "banana" audio-džek koji se kačio na (spoljni) audio-izlaz same tv-kartice,pa iz njega išao na (spoljni) audio-ulaz zvučne kartice računara (integruše,ili samostalne)

- novija Leadtek (stara 10-tak godina) ne povezuje ništa spolja,već na svojoj štampanoj ploči ima klasičan audio kontakt na koji se kači klasičan interni audio-kablić,a potom spoji sa audio-kontaktom matične ploče ,ili audio-kontaktom samostalne zvučne kartice .

Novije interne tv-kartice su,čini mi se,problem rešavale preko svog PCI-E priključka,ali sumnjam da tvoja spada u tu ekipu (to su kartice stare do 5 godina).Zato mi je logično da je u pitanju neka od 2 gornje varijante,što bi značilo da si zaboravio da priključiš ,ili zaturio neki kabl.
« Poslednja izmena: 18. Apr 2016, 23:02:59 od Torivoje »
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 45.0
mob
VIP VIBE C
  Nemam ovu,ali posedujem 2 stare (samo do Viste) interne PCI tv-kartice koje različito rešavaju problem svog zvuka :

- starija MSI je imala svoj sopstveni mini muški-muški "banana" audio-džek koji se kačio na (spoljni) audio-izlaz same tv-kartice,pa iz njega išao na (spoljni) audio-ulaz zvučne kartice računara (integruše,ili samostalne)

- novija Leadtek (stara 10-tak godina) ne povezuje ništa spolja,već na svojoj štampanoj ploči ima klasičan audio kontakt na koji se kači klasičan interni audio-kablić,a potom spoji sa audio-kontaktom matične ploče ,ili audio-kontaktom samostalne zvučne kartice .

Novije interne tv-kartice su,čini mi se,problem rešavale preko svog PCI-E priključka,ali sumnjam da tvoja spada u tu ekipu (to su kartice stare do 5 godina).Zato mi je logično da je u pitanju neka od 2 gornje varijante,što bi značilo da si zaboravio da priključiš ,ili zaturio neki kabl.

100% ide kablić od TV kartice do zvučne kartice spolja. Čak je bilo i malo smešno prvi put ja mislio višak delova. Samo u džekovima ili, da, bravo, zaboravio sam screenshot njenih internih podešavanja. Radilo je to jedno 5 godina pa se zabojavilo, a jedno 3 se nije koristilo. Priložiću sutra možda  i kratak snimak gde imam zvuk od ranije.

podesavanja u kartici.jpg
(154.31 KB, 1280x720)
« Poslednja izmena: 18. Apr 2016, 23:29:29 od megasoft »
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11709
Zastava Okolina "Venerinichinih brezuljaka"-najcesce !
OS
Windows 7
Browser
Chrome 49.0.2623.112
mob
I-mate il` nemate
Sta mislis da se setis ili pogledas , ako nadjes naravno , racun i vreme kupovine , pa na svoj "Profil" i da potrazis sopstvene poruke iz tog perioda i naravno odgovor na to pitanje ?
Ukoliko se to ne resi u medjuvremenu ...
IP sačuvana
social share
Jedem da bih ziveo , a zivim da bih - jeVao...Pa sta ?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 45.0
mob
VIP VIBE C
Sta mislis da se setis ili pogledas , ako nadjes naravno , racun i vreme kupovine , pa na svoj "Profil" i da potrazis sopstvene poruke iz tog perioda i naravno odgovor na to pitanje ?
Ukoliko se to ne resi u medjuvremenu ...

Verovatno mi to sleduje, ili napamet traženje rešenja, ili pronalaženje uputstva za karticu koje ima jedno 150 strana bar, pa polako prevođenje Da, doduše ima dosta slika, nije toliko obimno
« Poslednja izmena: 25. Apr 2016, 08:33:45 od megasoft »
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 46.0
mob
VIP VIBE C
Toliko sam srećan da moram da podelim sa burekašima.

Rešen problem. Krajnje bizarno meni je volume control imao recimo 4 opcija, sada sam namestio na 12 opcija i sve stavio na maksimum i za sada lepo radi. Bio je i problem da je nekako ostalo na line out stavio sam na line-in. Inače kablić se uključuje na TV karticu odmah pored TV džeka, bezbojni džek, ja bi mogao da se kladim, i da izgubim, da treba  u ovaj žuti džek.
« Poslednja izmena: 05. Maj 2016, 23:13:02 od megasoft »
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 50.0.2661.94
mob
Motorola 
     Lepo.  Smile
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 46.0
mob
VIP VIBE C
Heh, lepo naš narod kaže "Prvo skoči, pa reci hop".  Novi problem je što na snimku nemam zvuka, a što je vrlooooooo bitno.

Znači kada sa video rekordera pustim video kasetu preko TV kartice imam zvuk i mogu tu kasetu pregledati i videti da li mi treba. Ispostavilo se da je odmah prva kaseta koja mi treba, odnosno potrebno mi je da imam snimak. Na snimku onda nemam zvuka i takav snimak mi ne završava posao,. Siguran sam 100% da je nešto u podešavanjima u programu za karticu i slobodan sam da pitam šta. Recimo koju brzinu prenosa staviti 98 kbps, 128 kbps ......?

Heh nije Pinnacle bezveze napravio uputstvo na preko 100 strana, samo da treba naći u mom kršu.

capture2.jpg
(176.62 KB, 1280x720)
capture1.jpg
(140.18 KB, 1280x720)
podesavanja u kartici.jpg
(154.31 KB, 1280x720)
« Poslednja izmena: 06. Maj 2016, 18:04:16 od megasoft »
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows Vista
Browser
Opera 12.17
mob
Nokia 6070
Vidi u sound panelu windows xp ne na realteku pa namesti  recording na line i vidi dal snima zvuk
« Poslednja izmena: 10. Maj 2016, 09:19:40 od aca11221 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 46.0
mob
VIP VIBE C
Vidi u sound panelu windows xp ne na realteku pa namesti  recording na line i vidi dal snima zvuk

Nešto sam čačkao u programu za karticu i mislim da sada imam zvuk. Jedino kada bi ovaj šum mogao da se očisti. Našao sam neki noise filter, ali nije dovoljno.

*
Station 58-2016-05... (1706.69 KB)
« Poslednja izmena: 10. Maj 2016, 16:27:04 od megasoft »
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.303 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.