Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 22:56:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Виде га и заобиђе.."  (Pročitano 13111 puta)
Krajnje beznadezan

Man i fell like a woman!

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 13269
Zastava Nebuchannezzar
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia c3
U potpunosti se slazem sa tobom. Nije bitno kakvo je, ili cije je. To je dete. Neka je muslimansko, ili bilo koje veroispovesti ili rase, neduzno stvorenje koje ni zasta nije krivo, ne zasluzuje bol i patnju. Ja bih mu pomogla kao da je moje dete u pitanju...
IP sačuvana
social share
Ljudi koji ne grese obicno ne rade nista
Zagrljaj je predivan dar. Jer odgovara velicini svakog...
Veselo je srce lek, a sumorno kosti susi
Slava na visini Bogu, na zemlji mir, medju ljudima dobra volja
A sada nam ostaje vera nada i ljubav, a najvaznija je ljubav
Citat: Louis Lane
"malac" uzivaj.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26

Prijatelju onda se spremi da i tvoje dete neko sutne u potok kada mu pomoc bude bila potrebna - a to ce biti posledica tvoje zelje da ljude delis prema boli koze i rasi. Time ces ti sopstveno dete osuditi na smrt.

ja i ne ochekujem da bi neko pomogao mom detetu ako ga ja budem ostavio na ulici , kao ovog malog sudanca Smile posebno ne ochekujem to od ljudi kao shto su sudanci ,albanci ,romi ... . svi mi dobro znamo shta se deshava beloj deci koja padnu njima u ruke ...

pricha o d dobrom samarjaninu ima dvostruku pouku - ako budemo troshili svoju samilost na one koji je ne zasluzuju , onda necemo imati dovoljno samilosti prema onima koji je zaista zasluzuju ....

shto vishe budemo pomagali nekontrolisano razmnozavanje ne-belih rasa - veca je shansa da nashi potomci zavrshe kao ovaj mali crnac
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 68
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12

"Виде га и заобиђе.."

Сећате ли се ове фотографије која је  1994.године освојила Пулицерову награду? Слика је начињена у Судану, колико се сећам.
Ово једва живо дете  дете је пузало према кампу с храном Уједињених нација, у блиузини места на ком је усликано.
Лешинар чека да дете умре, како би га могао појести. Слика је шокирала цео свет који ипак ништа није предузео.
Кевин Картер, аутор ове фотографије напустио је место одмах након што је фотографисао! Није учинио баш ништа!
Да ли због тога што (ни)је учинио, али је неколико месеци касније починио самоубиство.

Наводно је у његовом дневнику пронађено и ово:
"Драги Боже, обећавам да никад нећу бацати своју храну, без обзира како лошег укуса била, или како сит будем био. Надам се да ћеш сачувати онога малога дечака, водити га и избавити од беде. Молим се да будемо осетљивији на свет око нас и да нас не заслепи наша себична природа и интереси.
Надам се да ће ова слика барем подсећати колико смо срећни и да никад не узмемо ствари олако..."

Оно што мене занима је зашто је ово дете осуђено на смрт и зашто му нико није помогао? Како било који човек може да погледа себи у очи и назове се тим именом, кад се овакве (и још свакаве друге) ствари дешавају?

Te stvari su neminovnost, ali kljucno je to zasto ljudi nece da pomognu kad vide patnju kod drugih.

Stvarno su interesantna fela ti snimatelji. Oni bi najvise voleli da uslikaju nekakvu tragediju gde ce da umre na hiljade ljudi, a gde ce oni da budu ovencani nagradom. Isto tako, zude za tim da se neka zivotinja napati, da bi zatim to pokazali u nekoj hit dokumentarnoj emisiji.

Nisam nista smisleno hteo da kazem, samo me je to uvek izludjivalo. Ta zelja da se uspe u nekoj pasiji, makar i po cenu tudje patnje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Bosch ima centrifugu

Prijatelju onda se spremi da i tvoje dete neko sutne u potok kada mu pomoc bude bila potrebna - a to ce biti posledica tvoje zelje da ljude delis prema boli koze i rasi. Time ces ti sopstveno dete osuditi na smrt.

ja i ne ochekujem da bi neko pomogao mom detetu ako ga ja budem ostavio na ulici , kao ovog malog sudanca Smile posebno ne ochekujem to od ljudi kao shto su sudanci ,albanci ,romi ... . svi mi dobro znamo shta se deshava beloj deci koja padnu njima u ruke ...

pricha o d dobrom samarjaninu ima dvostruku pouku - ako budemo troshili svoju samilost na one koji je ne zasluzuju , onda necemo imati dovoljno samilosti prema onima koji je zaista zasluzuju ....

shto vishe budemo pomagali nekontrolisano razmnozavanje ne-belih rasa - veca je shansa da nashi potomci zavrshe kao ovaj mali crnac

Onda sve najlepse u tvom malom suzenom ego svetu - jednog dana ces izabrati drugacije - a do tada  Smile Samo znaj da zivot ima veoma neprijatna iznenadjenja za iskljucive ljude. Obicno se desi da i oni cesto budu iskljuceni.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
 shta ochekujesh da bi se desilo u tvom velikom ne-ego svetu kad bi ostavio svoje dete na ulici u nekoj ne-beloj zemlji ili kraju ?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Agent provocateur iz Silikonske Doline

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1645
Zastava USA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
BlackBerry Torch
bf, nisi mi još odgovorio na pitanja u ovom postu
http://forum.burek.com/index.php/topic,319979.msg4993227.html#msg4993227

shta ochekujesh da bi se desilo u tvom velikom ne-ego svetu kad bi ostavio svoje dete na ulici u nekoj ne-beloj zemlji ili kraju ?  Smile

Tarzana su odgojili majmuni a bio je bjelac, tj odbačena beba od bijelih ljudi. Smile Smile Smile
Zezam se...

No, zaozbiljno, mislim da to nema veze s rasom... kvalitetna osoba će preuzeti brigu o djetetu bez obzira. U Americi ima puno primjera gdje su crnačke porodice usvojile male napuštene bjelce. Štaviše, znam osobno za takav primjer nedaleko u mojem susjedstvu ovdje.
IP sačuvana
social share
Prije nego odgovoriš na moj post molim lijepo pročitaj moj potpis
              Ja se ovdje uglavnom dobrano zajevavam!

Ignorancija je zdrava za živce. Dakle, ako nisam odovorio na negdje nešto a ti očekuješ moj odgovor, shvati - ignorirao sam to!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
 ti bash hocesh da mi navucesh neku alimentaciju na vrat ...  Smile ... ja bih mogao tebe da pitam zashto ne radish neshto korisno  da bi mogao svojoj deci da priushtish pristojan zivot ... Smile

prosechan crnac u americi raste bez oca , bar jednom u zivotu zavrshi u zatvoru , njegov IQ je 85 - da li bi ti hteo da takva osoba bude u kontaktu sa tvojim detetom ....

.... i pre nego shto mi navedesh neke uspeshne i pametne crnce ... seti se da na svakog takvog imash 10 koje ne bi zeleo da sretnesh u mrachnoj ulici.

p.s. ja ne mrzim crnce ,ali ne vidim potrebu da pomazem njihovo razmnozavanje izvan prirodnog broja - a priroda ogranichava njihov broj gladju i bolestima ...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1645
Zastava USA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
BlackBerry Torch
Ne, nego idem po onom da ako nešto propovijedaš, onda trebaš biti primjer u tomu.
Nema frke, mogu ti odgovoriti i na ovo drugo - radim inače nešto korisno, moji klinci imaju više no pristojan život.

Ti jednostavno imaš previše predrasuda prema crncima. Ja ih znam mnogo ovdje (benefit života s ove strane Atlantika Smile ) - kao i kod nas, ima dobrih, ima loših, ima glupih, ima bistrih, ima dragih, ima mrskih, a ima i onih koji ne jedu doručak, vjerovao ili ne. 
IP sačuvana
social share

Ignorancija je zdrava za živce. Dakle, ako nisam odovorio na negdje nešto a ti očekuješ moj odgovor, shvati - ignorirao sam to!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
 kao shto si i sam primetio - nije cilj samo napraviti 10-oro dece i pustiti ih na ulicu - treba neshto i zaraditi da bi ta deca imala pristojan zivot  Smile . dakle sve u svoje vreme Smile

i kad vec pricash o crncima , nisi mi odgovorio da li bi prepustio svoje dete prosechnom crncu ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1645
Zastava USA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
BlackBerry Torch
kao shto si i sam primetio - nije cilj samo napraviti 10-oro dece i pustiti ih na ulicu - treba neshto i zaraditi da bi ta deca imala pristojan zivot  Smile . dakle sve u svoje vreme Smile

...

Pa ti onda stavljaš pare ispred svojih ideala, tj. onog što propovijedaš. Tek kad budeš imao minimum troje djece počni prigovarat drugima i žalit se na bijelu kugu. Ovako djeluješ nedosljedno, kao kad neki pop propagira moral a onda štipa male dječaćiće za guzu iza oltara.

Prosječnost, definiraj to. Ne vjerujem u prosječnost, stoga... prvo bih vidio kakav je tko čovjek a onda tek odlučio. Rasa tu ne bi imala ulogu jer ništa mi ne garantira da će to moje dijete biti dobro kod (nekih) bijelih staratelja.

Da li je ovaj mali Sudanac s fotke "prosječan" po tebi? Mogao je biti bolje ljudsko biće neg 90% nas na ovom Forumu. Nikad ne znaš...

U potpunosti se slazem sa tobom. Nije bitno kakvo je, ili cije je. To je dete. Neka je muslimansko, ili bilo koje veroispovesti ili rase, neduzno stvorenje koje ni zasta nije krivo, ne zasluzuje bol i patnju. Ja bih mu pomogla kao da je moje dete u pitanju...

Baš tako.
Usput, jedino što znamo o ovome je da je fotka snimljena u Sudan, teoretski to dijete može a i ne mora biti muslimansko, može biti kršćansko ili nekih plemena koja su animalistička. Kako god bilo, to dijete je JEDINKA koja u 99.9% slučajeva nikad ne bi postalo nekakav terorist, i s vjerovatnošću od minimum 80% ne bi postalo kriminalac. Samo zbog predrasude da bi to dijete danas postalo teroristom ili nečim zlim na osnovu njegove rasne ili nacionalne pripadnosti, odobravanje ostavljanja tog djeteta na samrti je grešno do srži ljudskog morala...
« Poslednja izmena: 07. Mar 2008, 06:32:59 od Sale Nadj »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 22:56:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.