Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: VHS to DIVX/DVD?  (Pročitano 2090 puta)
14. Apr 2004, 09:03:33
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2950
Posto imam neke vazne video kasete, na kojima su snimci video kamerom, kada smo ja, moja sestra i tako dalje bili klinci, hteo bih to da prebacim nekako na cd ili dvd. Posto necu da placam 1000 dinara za sat vremena, koliko sam video da traze ovi koji se time bave, a posto bih jako voleo da provalim sam kako se to radi, voleo bih da mi malo pomognete oko toga.

Za pocetak da kazem da nisam ni malo upucen u ovu problematiku, tako da vas molim da sa objasnjenjem krenete iz pocetka.

Za sada pokusao sam da uradim sledece. Uzeo sam od drugara tv tuner i na antenski ulaz prikljucio video. Onda sam nasao video kao jedan od kanala, cime sam dobio sliku od videa na racunaru. Onda sam uzeo opciju capture movie, u software-u od same kartice i on je napravio jedan avi od 21 sekunde, koji je zauzimao 85 mb. E sada, hteo sam da pitam nekoliko stvari. Prvo, zasto je film od svega 21 sekunde zauzeo toliko mnogo? Drugo, posto sam kvalitet slike nije los, ali nije bas sjajan, da li neko zna u kojoj rezoluciji se slika reprodukuje na tv-u, a u kojoj na kompu i koja je rezolucija potrebna da bi kvalitet slike bio bar kao na VHS-u? Trece, da li je nacin na koji sam ja spojio video i racunar, pozeljan za ovu vrstu posla ili je potrebno nekako drugacije to izvesti kako bi se dobio bolji kvalitet slike? Cetvrto, kada dobijem neki avi file, moze li se on nekako kompresovati ili nesto sa njim uraditi da bi zauzimao malo manje, recimo kao divx?
IP sačuvana
social share
Prljavi plagijator, strani placenik, domaci izdajnik i najveci bludnik grada Cikaga.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Sagrebi ceo snimak, kad sagrebes uzmi bilo koji konverter, imam ja nekih uglavnom sam skidao sa download.com , winmpg video converter i convertuj taj snimak koji imas u neki kompresovani format najbolje divx 4.11 jer svako to moze da cita bez nekih problema.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Insane in the Mainframe

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4488
Zastava Aachen
mob
Samsung Wave
1. Fajl ti je velik zato sto nije kompresovan

2. Tv standard, odnosno sliku koju vidis na tv-u kada gledas neku emisiju, reprodukuje se na rezoluciji 720x576 DV PAL, ali posto ti to neces pustati na tv-u, onda uzmes neku manju rezoluciju

3. Pa ... bilo bi pozeljno da ides bar preko VideoIn-a... ali daj sta das...

4. SF ti je odgovorio ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3021
mob
Nokia n80-1
Moraćeš prvo da snimiš sve u tim velikim fajlovima pa posle da ih obrađuješ sa nekim od softwera .. direktno snimanje u divx'u neće ti dati dobar kvalitet ako ta tv kartica uopšte i ima tu mogućnost ..
Koliki ti je HD .. moraćeš i da izvršiš konvertovanje particije ili celog diska u NTFS .. pošto će ti taj snimak sigurno zauzeti više od 4 GB .. pre kompresovanja u divx ...
IP sačuvana
social share
Svi za jednog - jedan za sve! Te noći kad me stignu potere, kurve sudbine .. sa dva lica ..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 550
Nadji video koji ima video-out tj. kompozitni ili s-vhs izlaz, povezi ga sa tjunerom ili grafickom (ako ima video ulaze), pa ako imas brz komp direktno, pomocu virtual dub-a, grebuj u divx5 (352x288px, 1300kbps, 1-pass, zvuk u 128 mp3) ...
IP sačuvana
social share
Volim i postojim.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
E , jel sad vidis sto to kosta 1000 din Wink
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Insane in the Mainframe

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4488
Zastava Aachen
mob
Samsung Wave
Bas tako, zajeban je to posao Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2950
Ma ljudi sta vam je? Uopste to nije neki zajeban posao. Ako pretpostavimo da svako ima kakav takav video, sve sto je pored toga potrebno je jos tv tuner. Tv tuner kosta oko 50-tak eu i to je sve sto se ulaganja tice. Sto se samog posla tice, sve sto treba uraditi je povezati video sa tv tunerom, pustiti traku na videu i to je sve. Posle toga mozes da ides da igras basket dva sata i vratis se kada to sve bude gotovo. Posle pokrenes samo neki program za kompresovanje i to je to. Ono sto je najbolje to je sto za taj posao ljudi uzimaju po 1000 dinara za sat vremena, a kao sto sam rekao ti za tih sat vremena mozes da ides da igras basket Smile . Razmisljam samo koju tv karticu da uzmem, da nije skupa a da je solidnih mogucnosti. Sta preporucujete?
IP sačuvana
social share
Prljavi plagijator, strani placenik, domaci izdajnik i najveci bludnik grada Cikaga.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Insane in the Mainframe

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4488
Zastava Aachen
mob
Samsung Wave
a joooj, nemas ti pojma kako za cas moze sve da se zakomplikuje Smiley

1. Moras da imas NTFS particiju kako bi mogao da pravis fajlove vece od 2 GB

2. Moras da imas puno slobodnog prostora, od prilike krece se 2 minuta / 1 GB

3. Moras da odaberes neku kompresiju i neku rezoluciju, kad to uradis i kad ti to on bude kompresovao posle 48 sati, onda kad pustis shvatices da to nemaze da stane na CD ili da ti se nesto ne svidja, pa ces onda tako da se vrtis u krug do god ne bude onako kako tebi odgovara ... mislim .... probaj pa se uveri kako je to sjeban posao, veruj mi probao sam Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Bad Habbit... znas ono... kako mali perica zamislja ameriku Wink
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.