Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vesti ~ Zanimljivosti  (Pročitano 44611 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Kolumbijci opljačkani u Johanesburgu

Fudbalska reprezentacija Kolumbije opljačkana je u utorak uoči prijateljske utakmice sa domaćom selekcijom

Kolumbijci nisu obezbedili plasman na Mundijal, ali su doputovali u Johanesburg kako bi se pripremili za otvaranje Soker Sitija u četvrtak uveče. Kolumbijci su taj meč izgubili sa 2:1, ali više od poraza ih boli to što su izgubili dosta para i ličnih stvari tokom pljačke.
Prema rečima portparola lokalne policije, kolumbijske reprezentativce su opljačkala dvojica hotelskih službenika, koji su im "počistili" sobe dok su bili na treningu. Za sada nije poznato kolika je ukupna šteta.
Zanimljivo je da će u tom hotelu tokom SP biti smeštena slovenačka reprezentacija. Kolumbijci nisu prva reprezentacija koja je opljačkana u Južnoj Africi. Prošle godine za vreme Kupa Konfederacija slično su prošli i reprezentativci Egipta.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Луксуз за светске репрезентативце

Базени на крововима хотела, краљевске масаже стопала, крстарење рекама и служење оброка у трпезаријама под ведрим небом, окруженим зеленилом, шу­мом реке и фонтана, део су раскошног третмана намењеног најбољим фудбал­ским тимовима на Светском првенству у Јужноафричкој Републици

Најелитнији хотелски комплекси („Хантерс рест”, „Фервеј” и „Протеа”) пружиће потпуни ужитак фудбалерима током њиховог боравка у Јужноафричкој Републици Фото АФП

Судећи по понуди хотелијера у Јоханесбургу, националне фудбалске репрезентаци­је, у паузама између утакмица, имаће прилику да уживају у чарима егзотичних маса­жа, да се брчкају у џакузијима, крстаре крузерима, дегустирају најразноврсније кули­нарске специјалитете са свих континената, уживају у базенима смештеним на крово­вима велелепних здања, опремљених најлуксузнијим намештајем.

Чини се да ће бразилска репрезентација, смештена у хотелу „Фервеј”, декорисаном у викторијанском стилу, који својим елегантно усклађеним детаљима гостима доча­рава осећај да су „као код куће”, проћи готово најбоље. У овом раскошном хотел­ском комплексу све собе опремљене су мермерним купатилима и туш-кабинама, мини баром и сателитским програмом, а на услузи је и двадесетчетворочасовни рум сервис. Хотел је стациониран на обали залива, а окружују га бројни кафићи и ресто­рани. Фудбалерима Бразила на располагању ће бити собе, апартмани и луксузни пентхаус, у чијем је саставу приватни базен са лежаљкама за сунчање, комплетно опремљена кухиња, више клима уређаја и сателитска антена. Све собе имају веће или мање брачне кревете.

У нимало скромнијем комфору уживаће репрезентативци Обале Слоноваче, који ће бити стационирани у хотелу „Риверсајд”, смештеном на обалама реке Вал, који је удаљен четрдесетак минута вожње од Јоханесбурга. У трпезаријама под ведрим не­бом, окруженим богатим зеленилом, шумом реке и фонтана али и мирисима најра­скошнијих цветних врста, имаће прилику да пробају различите кулинарске ђаконије. Од типично афричких специјалитета до оних са Старог континента. На располагању ће им бити крстарење дуж реке, терени за тенис и одбојку на плажи, отворени ба­зен, простор за шах у башти… Будући да је хотел недавно реновиран, свих 169 соба „поновиле” су се црвеним тепихом, завесама, телевизорима, бежичним Интерне­том, као и додатним мерама обезбеђења. Због егзотичног амбијента, многи младен­ци широм света одлучују се да баш у овом хотелу изговоре судбоносно „да”.

Таква могућност биће на располагању и фудбалерима из Северне Кореје али у хоте­лу „Протеа”, у Мидранду, у коме ће боравити током трајања Светског првенства. По­ред већ уобичајених погодности луксузне услуге (рум сервис, дневно прање веша, ма­сажа, фитнес програм…) овај хотел са 330 соба располаже и здравственим цен­тром, отвореним базеном и салоном за улепшавање, а у понуди је и могућност ре­лаксације у врту са фонтанама.

Словачки репрезентативци одмараће се у луксузном хотелу „Вилас”, чији ентеријер стилски умешно комбинује дух давних епоха и модерног времена. Фасада хотела при­влачи пажњу још с краја улице, а подухват реновирања настојао је да задржи аутен­тичан изглед некадашњег здања, који нуди све погодности удобног боравка. Једна од њих је служење оброка поред базена, уживање у бару поред камина и дегустира­ње најразличитијих коктела.

У раскошним апартманима налазе се кухиња, трпезарија, телевизијска сала, а опре­мљени су клима уређајима, купатилима, туш-кабинама (две одвојене просторије) и интернет конекцијом.

Ништа мање раскошан амбијент неће бити ни за репрезентативце Италије, који ће бити смештени у хотелу „Либериа лоџ” (четири звездице), у Преторији. Њима ће бити на располагању 73 собе и апартмани, опремљени у минималистичком источноа­фричком стилу, са погледом на егзотичну башту, пуну биљака и птица. Безбедност го­стију гарантована је двадесетчетворочасовним обезбеђењем и видео надзором. Со­бе су двокреветне, а фудбалери ће моћи да користе погодности мини-бара, собног спа купатила, подног грејања, бежичног Интернета, дигиталног система обезбеђе­ња, сателитског програма… У спа центру намењеном свим гостима посетиоци могу да осете сву дивљину Африке, комбиновану са лековитим својствима модерних опу­штајућих третмана. Најбољу спа услугу ипак ће имати репрезентација Хондураса, бу­дући да је хотел у коме ће они одсести – „Индаба” надалеко познат по најразличити­јим масажама за релаксацију. Од оних намењених мишићима лица (убусо), опушта­ња целог тела (третман познат као „рајска масажа”), масаже руку (нео матсого), до краљевског третмана стопала (нео маото), који, како кажу, ствара утисак „корачања по облацима”.

Стандардне погодности хотела „Хилтон” биће на располагању холандској фудбал­ској репрезентацији.

Луксуз смештаја, који их очекује у Јужноафричкој Републици, националним фудбал­ским тимовима ваљало би узети као олакшавајућу околност за случај да због неке од масажа направе пропуст на терену.

Izvor: Politika
« Poslednja izmena: 31. Maj 2010, 10:16:19 od Oblachak »
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Uzbuna

Opasnost od terorističkih napada tokom SP i dalje postoji, ukazuju pojedini mediji, dok to demantuju Južnoafričke bezbednosne službe.

Južnoafričke bezbednosne institucije odbacile su navode Sandej tajmsa da postoje velike šanse da se tokom Svetskog prvenstva u fudbalu dese teroristički napadi. Sandej tajms je izvestio o sastanku koji je navodno održan u američkom kongresu gde je fondacija NEFA, zadužena za praćenje terorističkih aktivnosti unutar i izvan SAD, upoznala članove antiterorističkog odbora sa detaljima mogućih napada. Navodno, tokom ovog sastanka je konstatovano da postoji osnovana sumnja da se tokom Svetskog prvenstva desi nekoliko simultanih terorističkih napada. List navodi da se do ovih podataka došlo na osnovu nekoliko obaveštajnih izvora.

NEFA je inače nevladina, neprofitna organizacija koja je osnovana nakon terorističkih napada na SAD 11. septembra 2001. godine sa ciljem da razotkrije organizacije i pojedince koji planiraju terorističke aktivnosti.

Direktor fondacije NEFA Ronald Sandi je izjavio da na osnovu terorističkih aktivnosti postoje velike šanse za napad tokom SP u Južnoj Africi, što su domaćini odbacili kao mogućnost.

- Naša strategija odbrane funkcioniše kako treba i sve je u najboljem redu. Imamo redovne sastanke sa svim bezbednosnim strukturama i za sada ništa ne ukazuje na to o čemu piše Sandej tajms - rekao je policijski nadzornik Viš Naido.

Glasine je demantovala i nacionalna bezbednosna služba koja je zadužena za bezbednost timova tokom boravka u Južnoj Africi, a Vlada zemlje domaćina, kao i FIFA koja sarađuje sa Interpolom su takođe konstatovali da za sada nema vidljivih dokaza za izvođenje bilo kakvog napada tokom SP.

Pre nekoliko nedelja, u Iraku je uhapšen 30-ogodišnji državljanin Saudijske Arabije koji je navodno bio član Al Kaide i koji je planirao terorističke napade tokom Mondijala.

U lokalnom južnoafričkom listu pojavile su se spekulacije da bi u fokusu terorista mogao da se nađe meč između SAD i Engleske koji se igra 12. juna, a da teroristima podjednako smetaju Holandija i Danska. Prema pisanju ovog lista korupcija među policijskim i administrativnim službenicima u Južnoj Africi je toliko velika da je lako pronaći pasoš na crnom tržištu, a samim tim, ni ulazak u zemlju nije težak.

Izvor: svetskoprvenstvo.com
« Poslednja izmena: 01. Jun 2010, 16:32:53 od SerbianFighter »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Ujedinjeni huligani

Sprečen dolazak engleskih huligana na Svetsko prvenstvo

Britanska i južnoafrička policija uradiće sve što je u njihovoj moći da spreče dolazak britanskih huligana na Svetsko prvenstvo.

Tamošnji ministar policije Nathi Mthethva potvrdio je da će 3.200 identifikovanih navijača sklonih ekscesima do utorka morati da preda svoje pasoše policiji u Engleskoj, i tako će im biti onemogućen put na jug Afrike.

- Pre mesec dana njih desetak je pokušalo preko Dubaija da dođe do nas, no uspeli smo da ih onemogućimo u tome. Nećemo trpeti gluposti, a saradnja s britanskom policijom to dokazuje - kaže Mthethva.

Ali nisu samo engleski navijači problem. FIFA će analizirati ponašanje i srpskih navijača na meču Srbije i Novog Zelenda u Klagenfurtu, zbog čega Srbiji u najgorem slučaju preti čak i isključenje sa SP!

Prema pisanju bečkog lista Osterajh, na teren su iz tabora srpskih navijača doletale flaše viskija (naši gastarbajteri ne štede u ovakvim prilikama), baklje i drugi rekviziti, zbog čega će naš tim navodno biti pod dodatnim posmatranjem.

- To su bile scene koje niko na SP ne želi da vidi. Srpski huligani su svojim ispadima prilikom poraza njihovog tima u Klagenfurtu izazvali zaprepašćenje. FIFA namerava da sprovede istragu ovih ispada, i u najgorem slučaju Srbiji preti čak i isključenje sa Svetskog prvenstva - navodi ovaj list.

Osterajh prenosi i izjavu selektora Srbije Radomira Antića koji je rekao da se radi o „delovanju jedne male grupe i da se takvi incidenti neće ponavljati”.

Prema pisanju „Esterajha” u austrijskoj pokrajini Tirol trenutno mnogi strahuju od sledeće utakmice u kojoj u sredu 2. juna reprezentacija Srbije igra u Kufštajnu protiv Poljske.

« Poslednja izmena: 01. Jun 2010, 16:33:00 od SerbianFighter »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Taktika za gledanje TV prenosa

Ukoliko vaša devojka ili žena ne želi da gleda fudbal, može u najboljem slučaju samo da se vidi sa drugaricama, eventualno da u tišini spremi nešto za večeru. Nipošto im ne dozvolite da iskoriste vreme odigravanja utakmice da bi se videle sa drugom iz školske klupe ili fakulteta, koga nisu videle 100 godina. On ne voli fudbal, pažljiv je i razume se u vina. Dvoje su se tako smuvali.

Da bi neki tim pobedio, mora da ima dobru taktiku. I ne samo to, mora da je uspešno sprovede u delo. U pobedi tima učestvuju svi - igrači, trener i publika.

Kao što u fudbalu postoji raspored igrača na terenu (odbrana, vezni red, napad...) tako i kod navijača treba da postoji određeni raspored u prostoriji u kojoj će pratiti našu reprezentaciju.

Postoje različiti stilovi igre u fudbalu, pa tako postoje i različiti načini gledanja utakmice na TV-u koji mogu da pretstavljaju pravo uživanje. Krenimo redom.

Pre početka utakmice, važne su pripreme. One podrazumevaju nabavku grickalica, dovoljnih količina ohlađenog omiljenog pića, plišanih igračaka kojima ćete gađati TV u slučaju pogrešne sudske odluke po naš tim ili nepovoljnog rezultata.... To je u slučaju da prenos pratite kod kuće. Ukoliko to radite u lokalu, na primer, plišanog medu može da zameni i pepeljara ili prazna flaša.

Kao što se vidi na grafičkom prikazu, TV u sobi mora da bude tačno ispred troseda na kome ćete da ležite. Stočić sa pivom, ili drugim hladnim napitkom, uz grickalice i plišanog medu, stoji vam sa leve strane, jer u desnoj imate daljinski upravljač. Daljinski je neophodan kako bi redovno bili u toku sa svim prenosima - kako na domaćim, tako i na stranim kanalima.

Svako kome smeta ovakav raspored i taktika, može slobodno da napusti prostoriju. Kada isključeni igrač napusti teren, pardon prostoriju, on ne može da ode gde god poželi. I tu postoje jasna pravila: kada je reč o isključenom fudbaleru, on mora da ide u svlačionicu. Ako je reč o ženi ili devojci koja ne želi da gleda fudbal, može u najboljem slučaju samo da se vidi sa drugaricama, eventualno da u tišini spremi nešto za večeru. Nipošto im ne dozvolite da iskoriste vreme odigravanja utakmice da bi se videle sa drugom iz školske klupe ili fakulteta, koga nisu videle 100 godina. On ne voli fudbal, pažljiv je i razume se u vina. Dvoje su se tako smuvali.

Kao što je i red, fudbaleri se uvek zahvale publici na podršci koju su im dali. Tako i navijač koji ima podršku lepše polovine za ovakvu ili sličnu taktiku treba da se oduži. Nakon završetka TV prenosa, težište uživanja, sa svojom lepšom polovinom, prenesite iz dnevne u spavaću sobu.

« Poslednja izmena: 01. Jun 2010, 16:33:06 od SerbianFighter »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Zvaničnicima Gane zabranjen odlazak na Mondijal

Predsednik Gane Džon Ata Mils zabranio je članovima vlade i svim državnim zvaničnicima da putuju u Južnu Afriku da bi bodrili svoje fudbalere

Prema rečima šefa predsednikovog kabineta Džona Martija Njumena, takva odluka doneta je da bi se obezbedio kontinuitet rada vlade u vreme velike ekonomske krize.
"Svi bismo voleli da uživo borimo naše fudbalere, ali je u ovom trenutku naša prevashodna obaveza da obavljamo svoje dužnosti", rekao je Njumen.
Reprezentacija Gane jedna je od najboljih afričkih selekcija i prva se sa tog kontinenta kvalifikovala za predstojeći Svetski kup, a u Južnoj Africi će igrati u grupi D protiv selekcija Srbije, Nemačke i Australije.
Gana je debitovala na šampionatima sveta pre četiri godine u Nemačkoj i pod vođstvom Ratomira Dujokovića u prvoj fazi je pobedila Češku i SAD, da bi u osmini finala izgubila od Brazila.
Predsednik Gane će prisustvovati svečanom otvaranju Mondijala, a potom će pratiti prvu utakmicu koju će njegova selekcija 13. juna igrati protiv Srbije.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Iz iksa u kiks

10 najboljih opklada na SP

Portal Goal.com napravio je listu od deset potencijalno najisplativijih opklada na predstojećem Svetskom Prvenstvu u Južnoj Africi.

Među predlozima našlo se nekoliko interesantnih, kao na primer da će David Vilja biti strelac na svakom meču u grupnoj fazi, za šta je kvota visokih 6.5.

Šanse da neki tim prvi put osvaja Svetsko Prvenstvo, da - 2.5, ne - 1.5.

Ako se uzme u obzir sjajna igra Španije, klađenje na to da neka ekipa prvi put osvaja titulu, moglo bi da bude isplativo. Takođe, treba uzeti u obzir i da Holandija na svoj prvi trofej čeka veoma dugo.

10) Najbolji strelac - Miroslav Klose, kvota 26

Klose je veći deo sezone proveo na klupi Bajerna iz Minhena, ali je ipak prvi izbor selektora Joakima Leva. Klose ima sjajan učinak na prethodna dva Mundijala, postigavši ukupno 10 golova. S obzirom da Nemačka ima konstantno dobar učinak na Svetskim Prvenstvima, Klose bi za poverenje koje Lev ima u njega, mogao da oduži golovima.

- Znam da mogu da imam mnogo poverenja u njega. Uvek mi se oduži kvalitetom koji prikaže na terenu - rekao je Lev.

Takođe, kvota da Nemačka osvaja SP i da je Klose najbolji strelac iznosi 151.

9) Obala Slonovače pobeđuje Portual u Grupi G, kvota 3.13

U takoozvanoj „grupi smrti” dve ekipe će biti eliminisane i ukoliko to bude Portugal, ne bi trebalo da bude preveliko iznenađenje. Ekipa Karlosa Keiroša je imala dosta problema tokom kvalifikacija, a poslednji kiks bio je remi bez golova sa moćnom selekcijom Zelenortskih Ostrva u prijateljskoj utakmici. Obala Slonovače je talentovana i poseduje fizički snažne igrače, sa selektorom Svenom Eriksonom koji dobro poznaje Portugalce, koji su dva puta bili uspešniji od njegove Engleske, na Evropskom 2004. i na Svetskom prvenstvu 2006. godine.

Smile Brazil osvaja Svetsko Prvenstvo, kvota 5.5

Iako je klađenje na Brazil uvek opcija, treba istaći da je ekipa pod vođstvom Dunge doživela samo jedan poraz u 24 utakmice, uz osvojene Kopa Amerika i Kup Konfederacija. Teško je ne kladiri se na petostruke prvake sveta.

7) Neki tim prvi put osvaja Svetsko Prvenstvo, da – 2.5, ne – 1.5

Ako se uzme u obzir sjajna igra Španije, klađenje na to da neka ekipa prvi put osvaja titulu, moglo bi da bude isplativo. Takođe, treba uzeti u obzir i da Holandija na svoj prvi trofej čeka veoma dugo, a ukoliko bi se stvari gledale malo šire, možda bi i Afrika prvi put mogla da ima pobednika, po ugledu na EURO 2004. i Grčku koja je iznenadila sve.

6) Kontinent sa kog dolazi prvak - Južna Amerika, kvota 3.2

Brazil je titule na Svetskim Prvenstvima osvjao u Evropi (1958), Južnoj Americi (1962), Severnoj Americi (1970, 1994) i Aziji (2002), pa zašto ne bi šestu titulu osvojili u Africi. Takođe, Argentina sa Mesijem, Tevezom, Aguerom i Militom ne bi trebalo da bude potcenjena, uprkos „ludilu” Dijega Maradone koji je iz tima izostavio Zanetija i Kambijasa.

5) David Vilja postiže gol u svakom meču grupe, kvota 6.5

Vilja je na prethodnom prvenstvu postigao tri gola i od tada je u duetu sa Fernandom Toresom formirao možda i najopasniji napad na svetu. Tokom kvalifikacija je lako postizao golove, tako da davanje golova Švajcarskoj, Hondurasu i Čileu možda ne bi trebalo da predstavlja ozbiljan problem.

4) Grčka pobeđuje Južnu Koreju u grupi B, kvota 2.27

U Grupi B, Argentina je svakako favorit, ali će se velika borba voditi za drugo mesto između Grčke, Nigerije i Južne Koreje. Grci na čelu imaju iskusnog Ota Rehagela tako da bi pobeda na startu protiv prosečnih Korejaca, mogla da bude očekivana.

3) Španija - tim koji će postići najviše golova, kvota 4.35

Španci su tokom kvalifikacija postigli ukupno 28 golova i imaju zastrašujuć napad, a kada se uzme u obzir da u grupi imaju slabašni Honduras, to bi mogao da bude dobar kapital za ovu opkladu.

2) Ukupan broj crvenih kartona, preko/ispod 19.5, obe kvote 1.9 (crveni kartoni u produžecima se ne računaju)

Pre četiri godine dodeljen je rekordni broj kartona - čak 345 žuta i 28 crvenih. Ove godine sudije će biti pod većim nadzorom od strane FIFA, tako bi igranje na preko 19.5 žutih kartona moglo da bude sigurna opklada.

1) Engleska ispada na penale, kvota 5.0

1990, 1996, 1998, 2004, 2006. „Prokletstvo” penala prati Englesku već dugo. Selektor Fabio Kapelo možda je ugradio pobednički mentalitet u ekipu, ali bi eliminisanje fobije od penala možda bilo previše. Pošto Englezi imaju potencijalni duel sa Nemcima u drugoj rundi, jasno je gde će mnogi staviti novac.

Izvor: SvetskoPrvenstvo
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Mandela na otvaranju Svetskog prvenstva?

Nelson Mandela (91), revolucionar čijim naporima je sružen režim aparthejda u Južnoj Africi, poželeo je da se pojavi na otvaranju Svetskog prvenstva 11. juna

Mandela je tražio karte za ceremoniju otvaranja turnira, koja će biti održana na Soker Siti stadionu. Mandela se poslednji put pojavio u javnosti 11. februara povodom proslave 20-godišnjice njegovog puštanja iz zatvora. Od 1994. do 1999. godine bio je predsednik Južnoafričke Republike, a 1993. godine dobio je Nobelovu nagradu za mir.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Vruće rukavice

Napadač Severne Koreje nije uspeo da se „prošvercuje” kao golman, a da po potrebi uđe na teren i kao napadač. Uzalud je vežbao centaršuteve i izvođenje slobodnih udaraca. Nakon odluke FIFA moći će samo da brani.

FIFA je potvrdila da napadač Severne Koreje Kim Mjong Von, koji je na spisku za Svetsko prvenstvo prijavljen kao golman, neće moći da zaigra na svojoj osnovnoj poziciji tokom Mondijala.

Lukavi selektor Kim Đong Hun rešio je da se osloni na samo dva golmana tokom takmičenja smatrajući da mu je potrebno više opcija u napadu pa je zato pokušao da „prošvercuje” Vona i prijavio ga kao golmana. Von je spakovao više pari rukavica nego što je potrebno golgeteru, i na kraju se ispostavilo da je bio u pravu - višak opreme mu je sada samo dres koji je trebalo da nosi kao fudbaler.

Propisi FIFA nalažu da konačan spisak mora imati imena 23 igrača, od kojih su tri golmani. FIFA je obavestila Severnu Koreju da Von neće moći da zaigra u polju, a zamenu mogu da naprave samo u slučaju povrede.

- Timovi koji su poslati 1. juna su konačni i jedini izuzetak je u slučaju povrede i do zamene može doći 24 sata pre prvog meča.Tri igrača koji su prijavljeni kao golmani jedino mogu da stanu između stativa. Konkretno u ovom slučaju Kim Mjong Von neće moći da nastupi kao napadač - piše u saopštenju FIFA.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Mrtav hladan

Mark Švarcer, australijski golman, demonstrirao je na treningu kako treba da se ponaša svako u slučaju da naiđe na medveda.

Australijanci se izgleda ludo zabavljaju na pripremama za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Neko bi pomislio da svi fudbaleri tokom priprema prolaze kroz spartanski način života, da nema mesta nizašta drugo osim bola, suza i znoja. Međutim, nije baš tako. Australijski golman Mark Švarcer pokazao je da i pored fizičkih priprema, ima vremena i da se malo opusti tokom treninga. Dobro za njega, ali i za njegove saigrače jer je uvek korisno i relaksirajuće imati nekog sa smislom za humor u svom timu.

Glavni doktor u medicinskom timu Australije, Piter Brukner, govorio je novinarima kako su „kenguri” poboljšali kondiciju tokom priprema za Svetsko prvenstvo u fudbalu. Švarcer nije znao o čemu u tom momentu priča Brukner, jer je bio udaljen nekoliko metara iza njegovih leđa, ali je pretpostavio da hvali njihovo fizičko stanje i rešio je da se onesvesti pred kamerama.

Duhovito, nema šta.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.