Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 21:43:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Подржавате ли увођење веронауке у школама
Да
Не
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Веронаука у школама  (Pročitano 100028 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 226
Ja sam imao vjeronauku u osnovnoj i naučio neke stvari iz opšte kulture bez kojih bio kreten. Pitanja koja imate na prijemnom za FON naprimer. Ako si pravoslavac to onda ima i praktičnu primjenu u životu. Ne bi bilo loše da se uvede jedna godina za osnovne stvari, koje se ne uče na istoriji, a koje bi svi trebalo da znaju a zatim slobono može da nastave deca koja stvarno treba da znaju osnovne molitve ili da odnesu slavski kolač u crkvu.

Nisam protiv toga da se nešto zna i da se nšeto nauči. ali ovo je nametanje deci jedne religije i ispiranje mozga. I opet ponavljam pustite decu da deca budu deca!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49764
Zastava Босна
mob
Samsung Galaxy S24
To sve zavisi od roditelja. Ne možeš ortodoksnom muslimanu zabraniti da obreže sina. I da možeš pitanje da li bi to bilo u redu. Isto mislim i za krštenje koje je na oko još simbolčniji čin a predstavlja značajnu svetu tajnu za pravoslavnu porodicu. Kad je to tako i kad ne možeš zabraniti(moralno diskutabilno i da li treba) onda bar reguliši stvari. Odredi pravila, obrazuj narod. Neka nauče klinci po nešto iz vjeronauke, neće im naškoditi. Ja samo morao da učim molitve napamet. Ne kažem da danas klince treba opterećivati ali bar neka nauče nešto da kada dođu na fakultet profesori ne kolutaju očima zato što je obrazovanje mnogo jadno.
« Poslednja izmena: 25. Avg 2023, 21:04:19 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 226
To sve zavisi od roditelja. Ne možeš ortodoksnom muslimanu zabraniti da obreže sina. I da možeš pitanje da li bi to bilo u redu. Isto mislim i za krštenje koje je na oko još simbolčniji čin a predstavlja značajnu svetu tajnu za pravoslavnu porodicu. Kad je to tako i kad ne možeš zabraniti(moralno diskutabilno i da li treba) onda bar reguliši stvari. Odredi pravila, obrazuj narod. Neka nauče klinci po nešto iz vjeronauke, neće im naškoditi. Ja samo morao da učim molitve napamet. Ne kažem da danas klince treba opterećivati ali bar neka nauče nešto da kada dođu na fakultet profesori ne kolutaju očima zato što je obrazovanje mnogo jadno.

Ne zavisi od roditelje već od države. Država je sekularna bar prema našem Ustavu. Znači mi ovde imamo kršenje zakona i Ustava na delu.

Da bar ima šta pametno da se nauči u religiji nego nema ništa osim proverenih laži, neistina i budalaština. Nametanje religije deci i drugima mora da bude zanranjeno i sankcionisano isto kao i nametanje bilo koje druge ideologije.

Krštenje i obrezanje jesu nasilno nametanje religije ne svesnim malim bićima koje od malih nogu pretvaraju u psihički bolesne osobe. To mora da bude zaustavljeno!

Za obrazanje deteta ja bih uveo kaznu zatvora do dvadeset godina robije jer si ti trajno osakatio sopstveno dete. Ti si bolesna osoba. I za to bih hapsio i muslimane i jevreje i sve one koji to praktikuju.

I kao što sam već rekao ja ti ne oduzimam pravo da veruješ u šta god želiš već pravo da nasilno namećeš svoju religiju ili ideologiju drugima.
« Poslednja izmena: 25. Avg 2023, 21:23:45 od Fotonko »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49764
Zastava Босна
mob
Samsung Galaxy S24
Не слажем се. Држава нема шта да тражи у породици, нема право да намеће начин васпитања дејеце. Да ли ћу водити дјецу на Божићни уранак нема шансе да ми наметне држава. Није нормално. Држава има обавезу да интервениште у случају малољетничког криминалитета и злостављања дјеце.   
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 226
Не слажем се. Држава нема шта да тражи у породици, нема право да намеће начин васпитања дејеце. Да ли ћу водити дјецу на Божићни уранак нема шансе да ми наметне држава. Није нормално. Држава има обавезу да интервениште у случају малољетничког криминалитета и злостављања дјеце.   

Nametanje deci religije je opasan zločin. Direktno uništavaš psihičko i mentalno zdravlje svog deteta. Tu država i te kako mora da se umeša.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49764
Zastava Босна
mob
Samsung Galaxy S24
Комунисти су се трудили да избаце религију из живота, или бар да умање њен утицај. Деведесетих смо се свеједно побили због исте. Ескперимент пропао. Данас мали милион нових цркава и џамија у које нико жив не иде. Као да смо за пар година морали да надокнадимо ствари које су нам ускраћивали пола вијека.
« Poslednja izmena: 25. Avg 2023, 22:11:32 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

_blueSoniq_

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5448
Zastava Voždovac-Beograd

Religija deci ne treba pre 18 godina kao ni znanje o pederima

Generalno se slazem. Samo nazalosta postoje deca mladja od 18 godina koja nisu strejt a nisu birala kako ce se roditi.

To je budalaština. Decu ne interesuje seks osim ako im neko ne puni glavu sa tim glupostima.

Nije budalastina. Licno sam video par ucenika (ne u Srbiji) koji su se deklarisali kao gay. Cini mi se da su imali oko 15 godina.

Od 500 djaka ima bar 5,6 gay.

E sad naravno da decu ne treba uciti kako da se sexuju dva decaka ili dve devojcice, ali je jako vazno nauciti ih da koriste kondom i koje su posledice ako ih ne koriste.

Sto se tice veronauke apsolutno sam protiv nje. U svakom pogledu. Nema tu nista korisno niti moralno da se nauci.

Najvaznije obrazovanje dolazi od kuce i od rodbine, prijatelja i okruzenja.

Djaba bilo kome religija kad je recimo Legija klao i ubijao sta je stigao ali je zato regularno postio sredom i petkom.

Kacavenda je fircao male decake.

Svako sa trunkom casti i morala je svestan da je religija cisto sranje.
Ispiranje mozga sa siromasne (i glupave) da se tese kako su najebali na ovom svetu pa ih negde ceka bolji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 226

Generalno se slazem. Samo nazalosta postoje deca mladja od 18 godina koja nisu strejt a nisu birala kako ce se roditi.

To je budalaština. Decu ne interesuje seks osim ako im neko ne puni glavu sa tim glupostima.

Nije budalastina. Licno sam video par ucenika (ne u Srbiji) koji su se deklarisali kao gay. Cini mi se da su imali oko 15 godina.

E sad naravno da decu ne treba uciti kako da se sexuju dva decaka ili dve devojcice, ali je jako vazno nauciti ih da koriste kondom i koje su posledice ako ih ne koriste.

Sto se tice veronauke apsolutno sam protiv nje. U svakom pogledu. Nema tu nista korisno niti moralno da se nauci.

Djaba bilo kome religija kad je recimo Legija klao i ubijao sta je stigao ali je zato regularno postio sredom i petkom.

Ispiranje mozga sa siromasne (i glupave) da se tese kako su najebali na ovom svetu pa ih negde ceka bolji.

Normalno da su se deklarisali kao pederi kada se vrši agrsivna propaganda. Ja ti opet ponavljam da se o tome ne govori kao što se u moje vreme nije govorilo niko se ne bi deklarisao kao takav.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 226
Комунисти су се трудили да избаце религију из живота, или бар да умање њен утицај. Деведесетих смо се свеједно побили због исте. Ескперимент пропао. Данас мали милион нових цркава и џамија у које нико жив не иде. Као да смо за пар година морали да надокнадимо ствари које су нам ускраћивали пола вијека.

Da nažalost. Jedna od dobrih stvari koja je bila kod komunista. Kada su došle devedesete većina je pobesnela.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

_blueSoniq_

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5448
Zastava Voždovac-Beograd

Normalno da su se deklarisali kao pederi kada se vrši agrsivna propaganda. Ja ti opet ponavljam da se o tome ne govori kao što se u moje vreme nije govorilo niko se ne bi deklarisao kao takav.

Nije zbog toga. Mene licno zabole levo jajce za pedere. Ali ima stvarno dece koje privlaci isti pol.

Takodje sam upoznao dve zene koje su u vezi i jedna od njih je rodila dete putem vestacke oplodnje.

Dakle nije sve tako lako i prosto.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 21:43:44
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.