Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 03:49:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Veronauka  (Pročitano 54381 puta)
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Vidi ovako ja i ti smo se jedan dan nasli i poceli nasu diskusiju.
Loši smo ljudi ali posto smo jedini shvatili sta se desava u svetu zelimo da napravimo kontrulu nad ljudima.
..........
Kako bi upravljali sa njime. Ja i ti smisljamo nacin kako da ljudi budu poslusni...

Ali ja i ti se krijemo u senci i upravljamo celim drustvom.
Kako bi ja i ti smislili nacin da kazem "zaglupimo ljude da ne razmisljaju a opet da budu poslusni".

Hajde da im serviramo pricu kako postoji neko bice koje brine o njima i navodno ih cuva ali ako ih ne bude slusalo ici ce u pakao.
Itd..Medjutim ti mene pitas ej bre covece pa to ce jedan mozda poverovati ali sta ako dodje drugi koji nije procitao i koji u to ne veruje.
Sta ce onda biti.Ali mi imamo i za to odgovor.
"Ne slusaj ga njega je djavo licno poslao na zemlju"."On iskusava tvoju veru""On se sluzi jezikom djavola bla bla bla"
E vidis. I tako razmisljajuci malo po malo malo po malo. Nastade vera i religija....

Ne sumnjam da će ti Silvanus bolje od mene odgovoriti, samo bih ti predložio
da u tvojoj hipotezi ubaciš i da u osnivanju religije ne bude vas samo dvojica,
već deset - dvanaest! I da se pozivate i na neke vizije.
E sad, kad krenu 'nevernici' (poreznici, npr.) da vas ubijaju u pojam ili udaraju po džepu,
ne verujem da će od vas ~dvanaest ostati baš svi - neki će odustati naravno.
Ali nema veze!

Ionako je sve bilo privremeno, jel da!?

Pa niste vi Hristovi Apostoli koji su (sem par njih) poginuli znajući i sećajući se
da su hodali sa Hristom, jeli sa Hristom, ... živeli sa Hristom Isusom,
i pobegli kada Mu je bilo najteže ali se i oduševili kad su Ga videli vaskrslog
(čuj videli! Dodirivali Ga i rane Njegove!).

Ne vidim svoju pamet ali sa njom komuniciram. Ali mi se jos nije obratio Bog. Kada bude bio javicu ti....
Javi nama svima.
Mada ... i ne moraš. To će biti izmedju vas dvojice.

PS. Interesantno mi je da sebe nazivaš lošim čovekom, i pokušavaš da i
cenjenog sagovrnika svrstaš u takve.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 381
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N70
Dobro bre ,nemam pojma Smiley)

Gde si navro Smiley)Polako..Smiley Vidis da se trudim da komuniciram sa ljudima.Samo citas ono sto pisem.Ali tvoj ego je brzi od tebe.Ako sam ja vec mogao da citam sta je Silvanus pisao za mene, napregnuo se teska srca da primim njegovu poruku moze valjda i ti toliko tek da shvatis da sam dao primer...i zasto sam rekao da smo losi ljudi.Zato sto zelimo da nekoga ubedimo u nesto sto smo nas dvojica izmislili.Ajde molim te sada procitaj jos jednom sta sam napisao ali tako da probas to i da shvatis bas kao sto sam ja to radio kada sam citao post Silvanusa...peace brate   Smile
IP sačuvana
social share
Ne pitaj me zasto,zapitaj se zasto.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 
 :boxing: Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Ali svi se plase smrti.
Sa ovim se potpuni slazem....Tako sam ja mojoj mami rekao kada nije htela da udje u more.Ona je rekla kako se plasi vode na sata sam ja odgovorio ne to se plasis srti jer da se plasis vode ne bi je ni pila... Smile

Ali zaboravo neke osnovne stvari straha.

Citat
Ne vidim svoju pamet ali sa njom komuniciram.Ali mi se jos nije obratio bog.Kada bude bio javicu ti....
To sa kim ti komuniciras ne mora da znaci da je pamet.Vidis i ja tako komuniciram sa Bogom.Ne vidim ga ali ga osecam kako je tu....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 381
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N70
 E mislim da je tu najveci problem kod vas vernika primetio sam da ima dosta vas koji ste pametni izdravo razmisljate ali ste se malo pogubili da tako kazem kada ste prvi put poceli da razmlljisate i da se bavite filozofskim pitanjima.Ko sam ja ?sta sam ja ?,zasto ovo?, zasto ono ?...
    Bavili ste se tim pitanjima, onda ste odustavli kada ste dosli do jedne granice koja se zove obljasnjavanje samog sebe putem razuma.Naime ti oko sebe stvari i pojave manje vise mozes da shvatis cak i da ne naprezes toliko mozak.Kada zaviris u sebe to jest kada stvarno pocnes da trazis pitanja zasto ja postojim,ko smo mi ljudi ,sta radimo na ovoj planeti itd..Zasto ...
    Sta ti zapravo radis.Pa ti pocinjes svojim razumom da obljasnjavas svoj mikrokosmos u temi.Mozda sada ovo zvuci malo uvrnuto ali ja sve vise verujem da je tako.Ti pocinjes da zadires u samog sebe ,bukvalno pocinjes da obljasnjavas svoje atome ,pocinjes da obljasnjavas svoje misli i hemijske procese u tebi razumom.Dalje nisam zalazio ,prizanjem i sam tezak je to posao i zahteva dosta mozganja :)Ali to je i onaj trenutak kada pocinjes da osecas strah.Jer, zapravo, zvuci nebulzno ali ti sebe nikada nisi upoznao ti si sam za sebe strano telo samo mislis da sebe poznajes.Strah je tu ne da bi nas plasio vec da bi nas zastitio.Zato po meni ljudi govore spoznaj samog sebe.Sto vise pitanja postavljas samom sebi cega se ja plasim, sta sam ja ,ko sam ja ,da li sam ja dobar ili los ,zasto sam ja dobar a zasto losu...itd itd...Sve vise pocinjes da upoznajes sebe ,uzivas u spoznaji istine?Evo budi iskren kada si posledji put razgovarao sam sa sobom i svojim mislima?Kada si postavio poslednjiu put sebi pitanje sta ja zapravo zelim ,hocu i volim ?A zasto ,zasto ?itd..Svaki put ti tako treniras svoj mozak ,upoznajes sebe i spoznajes univerzalnu istinu.E sada gde nastaje problem nisi ni ti ni ja prvi koji je to radio.Zamisli samo ljude kojim je to bila profesija u staroj grckoj.Oni su bili oslobodjeni rada.Po ceo dan su samo razmisljali citav zivot i posle kazemo kako su bili genijalni.Pa i mi smo genijalci samo niko od nas ne koristi svoj mozak za razmisljanje za bavljenje samim sobom.Pa kako i to da radimo kada smo non-stop zauzeti ,frka treka posao ,novac ,prezivljavanje,telefon zvoni ,izlasci ,zajbancije...Kao da neko ne zeli da razmisljamo sto bi rekao onaj iz filma zeitgeist.:)Znaci dosta ljudi krenulo je pravim putem i krenulo lepo da razmilja u trenutku kada je poceo da zaviruje u sebe pocela je borba da li ici dalje i zavireti u samog sebe ili ne .Biti ili ne biti.Da li da ,da li ne...ma ne to je sigurno bog.I tu se prica zavrsava za nekoga.U sebi ti odzvanjaju misli da ta granica koju nisam smeo da predjem je sigurno bog zato je on tako mistican.Hajde da malo prelistam literaturu da vidim sta se tamo pise.Sigurno nisam jedina budala koja razgovara sama sa sobom moram da pronadjem nekoga ko ce me razumeti.Pocinjes da pronalazis brdo ljudi ,vernika koji drze ruke i zovu te u zagraljaj.Nisi sam ima ljudi koji te razumeju.Odusevljen si nemas vise cega da se plasis.Ti si sve vreme bio slepac koji je otvorio oci....Poznato od nekud ?

A sada drugi deo price...
Recimo da postoji citav jedan krug ljudi koji je to radio mnogo pre teme ,i zna mnogo vise od tebe, i zavirio je mnogo dublje u sebe i otkrio ko zna sta sve on se nije zaustavio tamo gde si ti mislio da je granica i tu granicu si nazvao bog one je odlicio izmedju biti ili ne bit ,biti pobedio je strah jer je shvatio da nema cega da se plasi osim samog straha....bavio se raznim pitanjima i proucavao razne stvari.On zna da ce neko kada tada uraditi istu stvar i poceti da se izdvaja od ostalog drustva :)Sada imamo dve opcije on je dobar covek ili on je los covek.Ako je los covek on zna da ces ti u medju-vremnnu biti sam i usamljen dok ne pronadjes ljude na vecem nivou sveti na kojem smatras da si ti ,ponovo tragas za njima i ocekujes da ces ih naci ne prija ti usmaljnost , a kome bi ?Traazis drustvo nekih drugih ljudi koji ne veruju u boga jer su presli tu granicu ,los covek ne zeli da znas sta on zna.On za teme smislja novu klopku.Ima resenje za tebe.Ne zeli da napredjues zeli da tapkas u mestu.I kaze :"Aha ovaj mladi momak bi da "istrazuje" do kopa po istini.Epa nece da moze imam super resenje za njega.Znam kako se oseca jer sam se i sam nekada tako osecao i znam sta mi je trebalo trebalo mi je drustvo.Pa dacu mu to samo da prestane da uci,razmislja i istrazuje.Dacu mu sektu.Zasto sektu pa ne mogu da mu ponudim boga jer ga je odavno prevazisao.Izmislicu mu novu drogu ,opijum.Ljudi koji dolaze u sekte nisu glupi mada ima i takvih , oni misle da sa pronasli konacnu i vrhovnu istinu ,dostigli su vrhunac svoje spoznaje i istine.Podsmevaju se vernicima jer nemaju pojma.Polako pocinju da im se ispiraju mozgovi itd...itd...E a sada da se vratimo na dobrog coveka,on nema lose namere te nema zasto da te sputava da ides dalje...on zeli da mu se pridruzis ..ali ne sme da se sluzi losim stvarima jer bi onda bio kako i los covek ...ne sme da ti kaze veruj meni to je tako i tako zbog toga i toga ali sme da ti kaze  >>>>>>>>>>>>>>>>>SLUSAJ SAMO SEBE NE VERUJ NIKOME OSIM SAMOM SEBI i SVOM RAZUMU<<<<<
Tako em sto ti salje poruku da ti ne zeli nista lose ,vec ti salje poruku kako da se zastitis od osoba koje zele da te spreca da razmisljas....

Ja sada imam sledeca pitanja za tebe ?

1.Da li verujes nekome u nesto  ,kome  u sta i zasto ?
2.Da li si sam dosao do toga u sta verujes ili si procitao negde ,cuo od nekoga ,video il isl.?
3.Da ti zelis nekoga da ubedis da ti veruje kako bi to uradio ?Da li bi se nekada sluzio i lazima ako mislis da ces tako postici efekat jer verujes da cilj opravdava sredstva ?
4.Koja je razlika izmedju sekte i religije ?Cime se oni sluze ?
5.Da li si nekada video cuo osetio dodirnuo itd da je neko koga ti poznajes "vaskrsnuo" ?
6.Da li mislis da postoji veza izmedju straha -ne poznavanja necega i boga.?
*Ako mislis da postoji sta mislis zasto ?Smiley

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Malo bolje formulisi pitanje

Citat
2.Da li si sam dosao do toga u sta verujes ili si procitao negde ,cuo od nekoga ,video il isl.?
Da :DMada to opet govorim nista covek nije sam uradio,sve sto zna i sve je to zahvaljujuci drugima.

Citat
3.Da ti zelis nekoga da ubedis da ti veruje kako bi to uradio ?Da li bi se nekada sluzio i lazima ako mislis da ces tako postici efekat jer verujes da cilj opravdava sredstva ?
Zasto bi to radio

Citat
4.Koja je razlika izmedju sekte i religije ?Cime se oni sluze ?
Da si citao moj poruke sad bi znao ali kako da ti objasnim kad ti ne zelis da citas i zelis sam sve da saznas

Citat
5.Da li si nekada video cuo osetio dodirnuo itd da je neko koga ti poznajes "vaskrsnuo" ?
Da,verovao ili ne...  Ako zelis d mogu i tebe da upoznam sa tim osobama....Jedna je moj ocuh a druga kada joj se to desilo iz zahvalnosti prema Bogu otisao je u Manastir.Ako zelis mogu i da te odvedem da ga upoznas

Citat
Da.Nepoznavanje Boga dovodi do straha,onoaj koji upozna Boga prestaje da se Boji....

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 381
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N70

Malo bolje formulisi pitanje
---------------------------------------------------------------------------
odgovor:
Sta ovde ima da se formulise lepo sam postavio pitanje ,ne mogu ja da odgovaram umesto tebe.Ja verujem samo sebi i razumu.Nece niko da mi soli pamet u sta da verujem.A tebi savetujem isto.

Da :DMada to opet govorim nista covek nije sam uradio,sve sto zna i sve je to zahvaljujuci drugima.
----------------------------------------------------------------------------
Koje Pitagori rekao koliko iznosi kvadrat nad hipotenuzom ?Ko je talesu rekao visinu piramide ?Ko je naucicima rekao sta je sta i zasto je nesto takvo kavko je ?Ko je Nikoli Tesli rekao sta je struja i elektricitet ?heheheh
Oni su bili kao ti i ja ,jedina razlika je sto su koristili svoj mozak a ne slusali drugoga.Mogli su i oni da tapkaju u mestu kao imbecili da im je neko dosao i rekao " Nemas ti sta da istrazujes zemlja je ravna ploca a ako neces da verujes crkvi ima da te spalimo na lomaci "R a z u m e s ?
------------------------------------------------------------------------------
.3.Da ti zelis nekoga da ubedis da ti veruje kako bi to uradio ?Da li bi se nekada sluzio i lazima ako mislis da ces tako postici efekat jer verujes da cilj opravdava sredstva ?

Zasto bi to radio
Rekao sam da ti zelis ?Samo treba da razmislis...nista vise.Zamisli.Da li mozes ista da zamislis?
Pa zato sto to neko radi tebi.Smiley

4.4.Koja je razlika izmedju sekte i religije ?Cime se oni sluze ?

Da si citao moj poruke sad bi znao ali kako da ti objasnim kad ti ne zelis da citas i zelis sam sve da saznas
Izvni nisam sve.Ali ako si ti pisao ono sto je pisao neki drugi autor.Bolje onda da procitam sta je on pisao.A ne da se igramo gluvih telefona.Ja necu da cujem sta si procitao od d r u g o g a hocu da cujem tvoje misli tvoja razmisljanja to me zanima a ne  autori drugih misli.
-------------------------------------------------------------------------------

55.Da li si nekada video cuo osetio dodirnuo itd da je neko koga ti poznajes "vaskrsnuo" ?

Da,verovao ili ne...  Ako zelis d mogu i tebe da upoznam sa tim osobama....Jedna je moj ocuh a druga kada joj se to
desilo iz zahvalnosti prema Bogu otisao je u Manastir.Ako zelis mogu i da te odvedem da ga upoznas
Ovo necu da komentarisem.To bi bilo ko kada bi ti rekao.Jedna baba ispred trafike kada je kupila paklu "best" cigara ,odleprsala na nebo.Svi smo gledali i cudili se cudom.Samo su joj cipele ostale na zemlji.Rado bih upoznao tvog ucuha i porazgovarao sa njim....

Da.Nepoznavanje Boga dovodi do straha,onoaj koji upozna Boga prestaje da se Boji....
--------------------------------------------------------------------------
Da.Nepoznavanje >Sebe< dovodi do straha.Onaj koji upozna >sebe< prestaje da se boji....
--------------------------------------------------------------------------

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Страх је природни инстикт који служи за очување јединке, док постоји опасност постојаће страх.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 381
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N70
Страх је природни инстикт који служи за очување јединке, док постоји опасност постојаће страх.
Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

Bravo konacno jedna divna jedna najlepsa recenica koju su procitao od tebe , recenica u kojoj se ne spominje ni bog ni religija ni svetci samo tvoje zdrave misli.(predpostavljam da su tvoje).

A ako se sada krenemo da se nadovezujemo na tvoju recenicu nastace filozofija.
A sta je opasnost ? Da to nije nesto sto ne poznajemo.Na primer ako sada prvi put u svom zivotu sretnes lava on je trnutno za tebe n e p o z n a t o bice.Da li ces ti da se bojis tog stranog bica ili ces mu prici da ga pomazis?
Strah stupa na scenu.On nece da ode od tebe dok ga ne uveris ili dok mu znanjem ne obljasnis da nemas cega da se plasis.Znaci po meni ako je strah je nas najbolji prijatelj i najvernij ,od prvog trenutka kada se rodis ti places.Bojis se novog sveta?JEr nemas pojma sta se desava sve oko tebe je novo ti jedino imas strah ,strah tera tvoje telo da ispustas zvuke kako bi privukao paznju tvoje majke koja te odmah uzima u narucije i stiti od okoline jer tvoje telo nije sposobno za to...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Citat
predpostavljam da su tvoje

Наравно да су моје, све што видиш су моје мисли, никог нецитирам (због тога што ретко представљају моје мишљење, изузев овог у мом потпису)

Citat
recenica u kojoj se ne spominje ni bog ni religija ni svetci samo tvoje zdrave misli.
Бога сам можда споменуо, религију ретко (једино у контексту када причам о некој религији), светца никад...кажем немој ми приписивати оно што нерадим. Smile

Citat
A sta je opasnost ? Da to nije nesto sto ne poznajemo.Na primer ako sada prvi put u svom zivotu sretnes lava on je trnutno za tebe n e p o z n a t o bice.Da li ces ti da se bojis tog stranog bica ili ces mu prici da ga pomazis?

Наравно да ћу да се бојим, незнам шта ће да уради.

Citat
JEr nemas pojma sta se desava sve oko tebe je novo ti jedino imas strah ,strah tera tvoje telo da ispustas zvuke kako bi privukao paznju tvoje majke koja te odmah uzima u narucije i stiti od okoline jer tvoje telo nije sposobno za to...

Може се рећи да је тако, додуше новорођенчад узимају први дах после рођења, па је можда и ту нека веза...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 03:49:41
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.087 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.