Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 12:45:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 58
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: vernici...  (Pročitano 42880 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T65
Svet je bio bolje mesto za ziveti kada su ljudi samo verovali.

Nego ti meni reci koje su to vrednosti kojima se treba danas diviti, a koje su stvorili ateisti?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
LG 4X HD
nisi odgovorio na moje pitanje.ja cu ipak na tvoje odgovoriti.u vreme kada su svi verovali postojali su ljudi kao npr.Tomas de
Torquemada takodje vernik i veoma visoko postavljen u crkvenoj hijerarhiji koji je mucio i spaljivao mnoge druge(takodje)vernike koji nisu smeli da mu se suprostave bash zato sto su vernici.Mnogi takvi pre njega i mnogi posle njega.

Tebi su potrebne vrednosti koje je neko stvorio, da bi im se ti divio????
Meni nisu,ja se divim zivotu,prirodi,ljubavi....pceli koja slece na cvet,smedjim ocima koje me gledaju dok kucam ovo.
A za to mi nije potrebna ni vera ni bog.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T65
Tebi je Tomas de Torquemada jedini cini se za kojeg mozes da kazes da je cinio zlo u ime religije. Tomas de Torquemada je umorio ljudi koliko ih izgine u vecem sukobu  u Iraku danas.

A da ja tebi pocenm nabrajati: Komunizam i Staljin, Mao Cetung, Pol Pot (100 milona zrtava sirom sveta), Hitler i nacizam, (55 miliona), Prvi Svetski rat (10 miliona), Zapadno Evropski kolonijalizam, mrtvih da Bog sacuva, kapitalizam i imperijalizam modernog doba (milioni mrtvih u toku jednog veka), sto zbog bolesti koje je prouzrokovao modernisticki nacin zivota bez Boga, sto zbog ratova koje se vode po celom svetu, a koji su prouzrokovali ateisti, zbog ekonosmkih i vojno strateskih razloga....A da na nabrajam tihi rat koje vode mracne sile protiv obcinog satnovnistav pute medija, kontrolisuci misli kako deci tako i odraslima...Izvini ali svi nabrojani zlocinici gore su se klasifikovali kao oni koji su raskrstili s Bogom.

Naprotiv ja se ne divim vrednostima koje je neko stvorio, nego ti. Pcela i cvet, i smedje oci su stvorene, a Onaj ko ih je stvorio, tome se ja divim. Razlika je ogromona, jedno je voleti vise poklon od darodavca, a drugo je voleti darodavca vise od poklona...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49777
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Citat
"Pa kako je moguce da sam ja toliko pametan da mi je jasno da nista nema smisla i da Bog ne postoji, a ja sam izasao iz mali milion besvjesnih procesa, od kojih je ama bas svaki imao smisao, i u kojima nisam bio ni blizu svoje sadasnje pameti !"
lako je moguce-priroda,nekada su ljudi pripisivali bogovima munje i gromove i sve ostalo sto nisu drugacije mogli da objasne,
i tvoje pitanje je isto.danas genetika daje odgovor na njega,pa ces znati kako je moguce,ako zelis da znas.

Genteika moze da objasni kako se nesto odigrava, odnosno kako se procesi desavaju. Ali genetika nikad nece znati odgovor na sustinsko pitanje: Zasto !?
Zasto se slozeni procesi desavaju ? Zasto se sprrmatozoid spaja sa jajnom celijom kada ga niko na to ne tjera ? On nema razum niti sta slicno a ipak obavljka taj slozeni proces. Kad pogledamo gradju spermatozoida uocavamo da je on savrseno gradjen bas za ono za sta je i stvoren. On nikako nije mogao nastati sam iz sebe, niti sta slicno, vec je djelo Bozije. A sta so nauke tice nikada nece otkriti kako je i zasto nastao zivi svjet na zemlji. Nauka ce na ova pitanja moci doci jedino u sprezi sa religijom, zbog cega ja mislim da ce one u buduce vrjeme morati raditi zahjedno ako hocemo napredak.

Tebi su potrebne vrednosti koje je neko stvorio, da bi im se ti divio????
Meni nisu,ja se divim zivotu,prirodi,ljubavi....pceli koja slece na cvet,smedjim ocima koje me gledaju dok kucam ovo.
A za to mi nije potrebna ni vera ni bog.

Sve cemu se ti divis je su Bozija djela i sam Bog mada ti to neces da prihvatis cisto zbog ljudske logike. Bog je ljubav i tu nema vise mudrovanja, a sve ostalo kao prirodne ljepote koje navodis su tu samo kako bi razvijali ljubav prema Bogu.

Ja sam o Bogu vec dosta pisao, ali napisacu opet neke stvari za koje treba da se zna. Bog je van granica materije, prostora i vremena i zato ce ateista reci da ne postoji. Ali mi moramo imati imati vezu sa Bogom kao sto list mora imati vezu sa korjenom koji ga snabdjeva vodom i mineralima. Mi korjen ne vidimo, ali znamo da postoji. Inace bi se list osusio.

Ljubav je jedini nacin da spoznamo Boga. Svi mi u zivotu prolazimo kroz mnoga osjecanja koje su itekako bitna za nas dalji razvoj. Znaci, za nas je ljubav Bog. Ateista ce biti ziv i imati djecu bez obzira sto ne vjeruje u Boga jer on je to zakljucio na osnovu kognitivnih psihickih procesa, koji su ograniceni i nisu toloko bitni koliko emotivni. Medjutim, ako ateista u sebi gusi plemenita osjecanja, on ce propasti i djece nece imati, ili ce mu pomrjeti od bolesti, ili ce poginuti ( kao sto su poginula ona djeca u obdanistu od automata).             

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ako je zivot poklon onda ga cuvaj samo za sebe

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 2192
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung D900
ljubav je bog,a bog je u nama
IP sačuvana
social share
A tako sam ga volela

Edit by SerbianFighter: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
LG 4X HD
@costa
prvo, zamolio sam te da mi nabrojis dobra dela vernika a ne losa nevernika,ali kad si vec spomenuo Hitler je kao svoje najvece neprijatelje oznacio jevreje tako da je verski aspekt veliki deo njegovog ludila,kao i sto verski aspekt postoji i u skoro svim ostalim stvarima koje si nabrojao.kad si vec poceo da nabrajas,nije T. de Torquemada jedini:krstaski ratovi,konkviskadori,spaljivanje "vestica" u Salemu,islamizacija srpskog stanovnistva za vreme Turaka.danas dzihad,sukobi protestanata i katolika u Irskoj(ovo je najbolji primer,sta razlikuje te ljude,Irci su i jedni i drugi,sukobljavaju se iskljucivo zbog razlicite veroispovesti,da budem precizniji razlicite frakcije u istoj veroispovesti,hriscani su i jedni i drugi).sto se komunizma tice,oni su proganjali ljude zbog drugacijeg misljenja isto kao i crkva mnogo puta u istoriji.

@magic master
Citat
On nikako nije mogao nastati sam iz sebe, niti sta slicno, vec je djelo Bozije
zasto nije moglo nastati samo od sebe,kako bog moze da postoji sam od sebe???
Citat
A sta so nauke tice nikada nece otkriti kako je i zasto nastao zivi svjet na zemlji
kad vec moram da se ponavljam,pre 2000 godina ljudi kao ti su govorili:nauka nikad nece otkriti zasto nastaju munje i gromovi,suse i poplave,hajde da se molimo bogu da nas te nesrece zaobidju.a ljudi slobodnijeg duha su razmislili i napravili gromobrane,brane i sisteme za navodnjavanje
pre 500 godina ljudi su mislili da je kuga,kolera,tuberkuloza kazna poslata od boga i opet su se molili bogu,a neki ljudi su seli i napravili vakcine protiv toga
pre 300 godina ljudi kao ti su govorili da je bog na nebu i da se sunce vrti oko zemlje koja je ravna a neki ljudi su napravili avione i svemirske letelice i teleskope.neki od njih su imali srece da ih ljudi kao ti ne spale na lomaci zbog "bogohuljenja"
Danas si tu ti koji "znas" sta ce nauka da objasni a sta nece
Imaj strpljenja,nije svet nastao sa tobom,nece se sa tobom ni zavrsiti

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49777
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
@ arlekin

Bog nije nastao ni iz cega jer je vjecan i kao takav nije mogao ni nastati, on nema ni pocetka ni kraja. Cudime da to nisi znao.
Valjda si cuo za latinsku izreku: ex nihilo nihil fit - iz nicega nista

Nisam se bas najbolje postavio kada sam govorio govorio o nauci, pas si uspio  izvuci recenicu iz konteksta. Ja nemam nista protiv nauke, ali i religiju branim.
Zapravo, nauka nalazi odgovore na neka pitanja, koja jesu tacna ali suvise je od nauke ocekivati da otkrije odgovore na sva pitanja. Nauka ce uvijek otkrivati nesto novo, ali kako ona to bude radila stalno ce nicati nova pitanja tako da naucnik nikad nece sve znati, vec samop jednu mrvicu istine.

Zato sam rakao da joj treba pomoc od religije. Jedino ce nauka + religija ostvariti najvece rezultate i jedino tako mozemo najvise saznati.

Kuga, kolera i ostalo sto si pisao, sve su to bolestine date od Boga. Bez obzira sto je nauka pronasla lijek protiv njih, danas ih zamjenjuju mnogo jace bolesti koje nauka ne moze da pocisti. I cak i kad jednog dana nauka pronadje ljekove za rak ili sidu, pojavice se jos jace i izdrzljivije bolestine koje ce zamjeniti mjesta starima, od nauke iskorjenjenima. Stvar je u tome sto dok god je covjek pogresno orjentisan: ili ce biti bolestan ili izlozen sudbinskim nedacama. A sve to samo u cilju da ga vrati na pravi put.

U zadnjem dijelu posta pocinjes da provociras. Pricas o ljudima koji su imali srece da ih ne spali osoba kao sto sam ja.  Smile
Sta ti uopste znas o meni, te mozes tako da pricas. Ne znam sta ti je to trebalo, sigurno si bio ljuit ili povrjedjen kada si to pisao pa te razumijem.  Smile   

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
A da ja tebi pocenm nabrajati: Komunizam i Staljin, Mao Cetung, Pol Pot (100 milona zrtava sirom sveta), Hitler i nacizam, (55 miliona), Prvi Svetski rat (10 miliona), Zapadno Evropski kolonijalizam, mrtvih da Bog sacuva, kapitalizam i imperijalizam modernog doba (milioni mrtvih u toku jednog veka), sto zbog bolesti koje je prouzrokovao modernisticki nacin zivota bez Boga, sto zbog ratova koje se vode po celom svetu, a koji su prouzrokovali ateisti, zbog ekonosmkih i vojno strateskih razloga....A da na nabrajam tihi rat koje vode mracne sile protiv obcinog satnovnistav pute medija, kontrolisuci misli kako deci tako i odraslima...Izvini ali svi nabrojani zlocinici gore su se klasifikovali kao oni koji su raskrstili s Bogom.

To upravo i pokazuje kako je nauka samo razvoj svestenikove zle ideje o dobrom bogu. Svo zlo u ovome drustvu i jeste nastalo iz nje. Naucnik se upravo i jeste razvio iz svestenika, pa nastavio covjecanstvo voditi putem propasti. Zlo koje se danas nanosi covjecanstvu, a od strane naucnika, je upravo ono zlo koje je otpoceo svestenik svojom podlom idejom o dobrom bogu, a naucnik danas otjelotvorio. Svestenikova ideja o dobrom bogu je nastala iz njegovog zlikovackog htijenja da vlada covjekom po svaku cijenu, pa i po cijenu ljudske propasti. Tako i danas, naucnik, taj evoluirajuci svestenik, nema nikakvog drugog htijenja sem svoje vlasti nad covjecanstvom po svaku cijenu, pa i po cijenu propasti ljudskog roda.

Od kuda tebi vajni svestenice takva jedna lakrdija, a da predstavljas sebe kao bozjeg izaslanika? I odakle tebi naucnice, evoluirani svestenice, takva jedna lakrdija, a da predstavljas sebe kao znalca covjekovog razvoja i napretka? To mozete pricati nepismenoj babi Radojki. Ni njoj vise. Zlo koje ste nanijeli covjecanstvu, i koje mu i dalje nanosite je nemjerljivo. Nece vam se vise dati. Vasa zlotvora nece moci vise prolaziti. Unistili ste covjecanstvo, ali necete ga moci vise unistavati. Istina ce vam stati na put. Istina koju ste pregazili. Istina koja, evo, dolazi i buja - poput proljeca! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1813
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@Magic Master
@costa

naravno da sa svojim rigidnim stavovima i iskljucivoscu licite na ljude koji su gusili slobodoumlje i drugacije misljenje (ovde nije vazno dal je u pitanju misljenje o nastanku sveta ili o tome cemu sluzi beli luk...)

pokusacu da vam celu stvar priblizim na sledeci nacin

sto rekose marks i engels religija je opijum za narod ... sedose i napisase bibliju komunistickog pokreta... izvinjavam se napisase kapitall ... pretpostavljam da je na isti nacin jednog dana seo neko i napisao bibliju, kuran. talmut....(nastaviti po obrazovanju i znanju - i nepotrebno precrtati)... i svakako da ne zaboravim majn kampf

sve spomenuto je napisano da bi se uoblicila jedna ideja na osnovu koje mali broj ljudi vlada vecinom

kada se pojavi nesto neobjasnjivo tada pisac pronadje nacin da neobjasnjivo objasni neobjasnjivim (ogranicicu se na religiju i vernike)

citat Magic Master

Genteika moze da objasni kako se nesto odigrava, odnosno kako se procesi desavaju. Ali genetika nikad nece znati odgovor na sustinsko pitanje: Zasto !?
Zasto se slozeni procesi desavaju ? Zasto se sprrmatozoid spaja sa jajnom celijom kada ga niko na to ne tjera ? On nema razum niti sta slicno a ipak obavljka taj slozeni proces. Kad pogledamo gradju spermatozoida uocavamo da je on savrseno gradjen bas za ono za sta je i stvoren. On nikako nije mogao nastati sam iz sebe, niti sta slicno, vec je djelo Bozije. A sta so nauke tice nikada nece otkriti kako je i zasto nastao zivi svjet na zemlji. Nauka ce na ova pitanja moci doci jedino u sprezi sa religijom, zbog cega ja mislim da ce one u buduce vrjeme morati raditi zahjedno ako hocemo napredak.

i tu bi isus rekao "oprosti mu boze nezna sta radi" 

da ne ponavljam arlekina ali ono sto je pre 50 godina bilo nemoguce a to je upravo ovo sto mi sada radimo (to jest komuniciramo na ovaj nacin) danas je uobicajeno tako da ce negde u buducnosti neko doci do otkrica i odgovora i na tvoja pitanja.
izmedju ostalog genetika ljudskih embriona i kloniranje, po meni, najvise plasi upravo svestenike svih religija na svetu jer bi se tada dokazalo da ljudski zivot moze stvoriti i covek bez oplodnje vec deobom celija (ili kako vec bilo, nisam geneticar pa da nebi lupetao)
mislim da je to osnovni razlog pobune jer ce nestati krunski argument svih religija da samo bog (ma kako se on zvao) daje zivot i upravlja svima nama.
na ovom mestu prestaje religija i nikada nece moci da bude ni sluga nauci a kamoli partner

i da ponovim religija je samo instrument vladanja masama a svestenici su predstavnici vlasti, jer ako malo, samo malo detaljnije, pogledate organizaciju svake drzave u kojoj postoji jaka crkva (nemojte ici nikud dalje od srbije) shvaticete da crkva i drzava imaju paralelnu i potpuno indenticnu strukturu vlasti

sta je biblija nego ustav
sta su kanoni nego zakoni
sta je patrijarh pavle nego boris tadic
sta je irinej bulovic nego voja kostunaca
sta je sinod nego vlada
sta je sabor nego skupstina
sta su vladike nego nacelnici okruga
sta su popovi nego predsednici opstina
sta su crkvenjaci nego poreznici

paralela koliko hoces
a sluze istoj nameni

ovo nije reprezentativno samo za nasu crkvu na svetskom nivou je to jos gore pogotovo kod katolika i muslimana koji bukvalno vladaju svetom ovi nasi su se negde malo zajebali pa sada mi imamo problema  
« Poslednja izmena: 06. Mar 2006, 06:45:59 od puskar »
IP sačuvana
social share
Ljudi zive onoliko dugo koliko ih drugi ljudi spominju.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
LG 4X HD
@magic master
Citat
Bog nije nastao ni iz cega jer je vjecan i kao takav nije mogao ni nastati, on nema ni pocetka ni kraja. Cudime da to nisi znao.
mene cudi da ne shvatas da to sto si rekao se odnosi na zivot i prirodu a ne na boga,u jednacini nasih zivota on je nepotreban cinilac.
U pravu si,ono je bila provokacija,pa sta?ti okreni drugi obraz kao sto ti vera nalaze.
@ dopud
Citat
Istina koja, evo, dolazi i buja - poput proljeca! Smile
Nije valjda da nam ti donosis tu istinu, Smile. jos jedan Mesija  Smile
@puskar
 Smile Smile
potpuno iste paralele se mogu povuci izmedju religije i komunizma,kapitalizma

@,costa,magic masteru ne koristite previse te velike reci iza kojih ne stoje dela.Umesto da se zvanicno kitite ljubavlju i verom
kad vidite zednog, dajte mu da pije
kad vidite gladnog, dajte mu da jede
za to vam nije potreban bog i vera u njega
Umesto toga  kad zavrsite citiranje svojih profesora i knjiga iz kojih ucite veronauku obuci cete svoje mantije,i gledacete kako da sto vise
naplatite neko krstenje ili osvestavanje slavskog kolaca

reci cu vam nesto o sebi
JA nisam ni vernik ni ateista,ni Srbin,ni Hrvat,ni Rus ni Amerikanac,ni hriscanin,ni musliman,ni partizan ni cetnik,ni komunista ni kapitalista
Niti sam teolog,niti naucnik.ni "delija" ni "grobar"
JA sam JA.meni ne treba pripadnost nekoj grupaciji iza koje cu da sakrijem svoje JA koje je premalo i preslabo da bi stojalo samo za sebe
To je nesto sto vas vase "vere" ne umeju da nauce
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 58
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 12:45:03
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.