Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: vernici, kazite nam kako vam bog pomaze i koliko cesto?  (Pročitano 22863 puta)
28. Mar 2012, 18:11:44
Hronicar svakodnevice

I am the real Megatron, that asshole is an imposer

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 624
Zastava
Browser
Chrome 17.0.963.83
mob
Motorola raspala
prvo zamolite boga da ova tema bar na prve 3 strane ne ode u offtopic i ne postane kao i svaka druga na ovom delu foruma, a kao drugo molio bih vas da podelite sa nama neke zanimljive price i anegdote u vasem odnosu s bogom. kako vam je i kad pomogao, da li ste trazili pomoc ili je dobili bez molitve? da li vam je nesto rekao ili ste ga razumeli i bez reci?

ovde ne mislim na neke stvari koje su uticale na veliki broj ljudi, na primer: bog je protresao zemlju oko kraljeva i spasao me da ne poginem jer sam mu se molio. ili molim se za kisu, molim se za sunce i sl... ne, mislim na neko licno iskustvo koje je samo izmedju vas dvoje. kao na primer: lekari vam ne mogu pomoci i bog vam pomogne; niste ucili i bog vam polozi ispit; nemate para za hleb i bog vas zasiti... nesto u tom smislu. mozda cak i ako ste bili nevaljali kako vas je kaznio? ali opet ponavljam, ne nacija i bog, ljudska vrsta i bog, vec samo VI i bog

mislim da bi svima koristilo da cuju tako nesto, jer dosta je bilo kojekakvih citata iz raznih izvora i prepiranja. dajte nesto domace, neku pricu o bogu koju niste culi vec koju ste licno zajedno sa njim proziveli.

isto tako, najlepse bih zamolio ljude koji nemaju nista konstruktivno da napisu vezano za temu da pokusaju da se suzdrze od komentarisanja barem na prve tri strane, posle toga ovoj tami, kao i svakoj drugoj temi ovde, istice rok trajanja i pretvara se u offtopic chat. dakle, dajte prostora pravim vernicima da nam pokazu iz prve ruke sta je bog i religija. mozda neki od nas i "progledaju" nakon sto procitamo neke iskrene ispovesti i price o dobrom bogu. zeljno iscekujem vase dogodovstine, vec se raspadam od radoznalosti...

dragi ateisti i vernici, hvala na razumevanju! Wink
« Poslednja izmena: 28. Mar 2012, 18:12:26 od Sunshine Megatron »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 11.0
ti verujuce ljude izgleda vidis kao stado koje se okuplja oko totema u sumrak da zrtvuje kokosku..

kako mislis da ti odgovore vernici ili religiozni ljudi kad si ih u svom uvodnom postu predstavio kao neandertalce koji se klanjaju nekome da im podari kisu ili sunce pa se vrate u pecinu ..

"bog vam polozi ispit" ..  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 624
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.83
mob
Motorola raspala
ti verujuce ljude izgleda vidis kao stado koje se okuplja oko totema u sumrak da zrtvuje kokosku..

kako mislis da ti odgovore vernici ili religiozni ljudi kad si ih u svom uvodnom postu predstavio kao neandertalce koji se klanjaju nekome da im podari kisu ili sunce pa se vrate u pecinu ..

"bog vam polozi ispit" ..  Smile
bas nasuprot, gore sam napisao da ne salju takve price. takvi nas ne zanimaju. kao sto sam napisao i:

Citat
najlepse bih zamolio ljude koji nemaju nista konstruktivno da napisu vezano za temu da pokusaju da se suzdrze od komentarisanja barem na prve tri strane

cak sam i "boldovao" da izjavi dam na tezini, ali izgleda nisi mogla da se suzdrzis... Smile mogla si na private to da mi javis. ali tu ti se onda ne bi brojali postovi...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.62
prvo zamolite boga da ova tema bar na prve 3 strane ne ode u offtopic i ne postane kao i svaka druga na ovom delu foruma, a kao drugo molio bih vas da podelite sa nama neke zanimljive price i anegdote u vasem odnosu s bogom. kako vam je i kad pomogao, da li ste trazili pomoc ili je dobili bez molitve? da li vam je nesto rekao ili ste ga razumeli i bez reci?

ovde ne mislim na neke stvari koje su uticale na veliki broj ljudi, na primer: bog je protresao zemlju oko kraljeva i spasao me da ne poginem jer sam mu se molio. ili molim se za kisu, molim se za sunce i sl... ne, mislim na neko licno iskustvo koje je samo izmedju vas dvoje. kao na primer: lekari vam ne mogu pomoci i bog vam pomogne; niste ucili i bog vam polozi ispit; nemate para za hleb i bog vas zasiti... nesto u tom smislu. mozda cak i ako ste bili nevaljali kako vas je kaznio? ali opet ponavljam, ne nacija i bog, ljudska vrsta i bog, vec samo VI i bog

mislim da bi svima koristilo da cuju tako nesto, jer dosta je bilo kojekakvih citata iz raznih izvora i prepiranja. dajte nesto domace, neku pricu o bogu koju niste culi vec koju ste licno zajedno sa njim proziveli.

isto tako, najlepse bih zamolio ljude koji nemaju nista konstruktivno da napisu vezano za temu da pokusaju da se suzdrze od komentarisanja barem na prve tri strane, posle toga ovoj tami, kao i svakoj drugoj temi ovde, istice rok trajanja i pretvara se u offtopic chat. dakle, dajte prostora pravim vernicima da nam pokazu iz prve ruke sta je bog i religija. mozda neki od nas i "progledaju" nakon sto procitamo neke iskrene ispovesti i price o dobrom bogu. zeljno iscekujem vase dogodovstine, vec se raspadam od radoznalosti...

dragi ateisti i vernici, hvala na razumevanju! Wink
His trolling level is over 9000.  Smile

Zamisli pacijenta pred operacijom raka. Ima sanse i da se oporavi posle operacije ali takodje ima sanse da ne prezivi ni operaciju a i da mu ta operacija ne pomogne. Ako prezivi i pomogne mu operacija, ako je vernik reci ce da se molio i da mu je Bog pomogao, ako nije pripisace to modernoj medicini i njenim cudima. I jedno i drugo je istna, samo iz razlicitih tacka gledista. Tako da, dzaba ubedjivanje kada mi vernici verujemo u to nesto a ti(pretpostavljam) ne verujes.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 11.0
ne razumes, moj post je kritika na ton koji imas prema vernicima u uvodnom postu, to takodje spada u temu o kojoj ti zelis da razgovaras ovde..

recimo, ja sam pre sat vremena saznala vest koja me sokirala.. jako tuznu, strasno potresnu.. i ja koja nisam religiozna, ali verujem u neke druge stvari, imam potrebu da odem u crkvu i da zapalim svecu i pomolim se bilo kom bogu/univerzumu/cemu god, samo da ispunim sve moguce nacine da se priblizim necemu/nekome/sebi.ne bih li uspela da promenim tok sudbine ili neko vise voli da kaze d aje sudbina glupost, nego splet okolnosti, meni je svejedno..

ne zato sto je to ritual i zato sto ja zelim da skinem sa sebe odgovornos da nisam ucinila nesto sto bi vernik ucinio, ne zato sto volim crkve i paganske obrede, vec zato sto covek u svojoj tuzi i bespomocnosti u odnosu na zivotni ciklus koji je neminovan i konacan, zeli izmedju ostalog i da pomogne sebi, da umiri samog sebe nekakvim ritualom, a to je vec individualno kako kome sta u datom momentu odgovara..

dakle nisu samo religiozni upuceni na crkvu, i nisu upuceni samo radi religioznosti, vec mogu biti upuceni i radi "folklora" sto bi rekao moj otac, radi tradicije. a konacni ishod uopste nije vazan, dakle ne meri se necija vera onime sta je posledica te vere, vec se racuna da li vera uopste postoji. Ja licno nikada ne ocekujem nista kao plod svoje vere, jer je vera sama po sebi krajnji rezultat. Moliti se za nesto je princip koji oslobadja telo od nagomilanog stresa i to je dokazala i psihologija, ali kod mene licno to nema tezinu, jer ne verujem da postoji nagrada za veru. Jedina posledica vere je zivot u vrlini i to bi po meni tako trebalo da bude, ali ne bih se usudila nikada da kritikujem nekog religioznog ili verujuceg u bilo sta, jer se en smatram kompetentnom za tako nesto, niti mislim da iko ikoga moze da analizira na osnovu vere. Sad ne govorim o ekstremima itd..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 624
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.83
mob
Motorola raspala
His trolling level is over 9000.  Smile

Zamisli pacijenta pred operacijom raka. Ima sanse i da se oporavi posle operacije ali takodje ima sanse da ne prezivi ni operaciju a i da mu ta operacija ne pomogne. Ako prezivi i pomogne mu operacija, ako je vernik reci ce da se molio i da mu je Bog pomogao, ako nije pripisace to modernoj medicini i njenim cudima. I jedno i drugo je istna, samo iz razlicitih tacka gledista. Tako da, dzaba ubedjivanje kada mi vernici verujemo u to nesto a ti(pretpostavljam) ne verujes.  Smile
nisam ovo zamislio kao osporavanje necega u sta covek veruje da mu je pomoglo, vec da podele sa nama neko svoje licno iskustvo sa bogom, bas kao sto sam i napisao na pocetku. takodje, nisam ni hteo da neko nekog ubedjuje u nesto jer je ceo ovaj podforum uglavnom to i zato sam napisao:

Citat
najlepse bih zamolio ljude koji nemaju nista konstruktivno da napisu vezano za temu da pokusaju da se suzdrze od komentarisanja

bas iz tog razloga da se ne prepiremo ko je sta uradio. dakle, samo price iz prve ruke za koje smatrate da su bozije delo. i to ne sto ste culi na tv, sto vam je komsija pricao ili sto ste procitali vec iskljucivo ono sto se VAMA desilo. mislim da je sve savrseno jasno u prvom postu, da se ne ponavljam dalje...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
pomaze pomaze  Smile
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.83
mob
Nokia 
pomaže svaki dan
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 624
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.83
mob
Motorola raspala
pomaze pomaze  Smile
pomaže svaki dan
hvala na doprinosu temi, ali vasi odgovori bi bili odgovori na pitanje: da li vam bog pomaze?
mene zanima kako ste znali, kada ste primili pomoc, da je to bila bozija pomoc? zamolio bih vas da nam svima malo detaljnije napisete. sta je bio problem? kako se resio? i kako ste znali da vam je bas bog pomogao?

@MunkaZe
nisam neki knjizevnik pa ne mogu da procenim kako moja poruka zvuci drugima, ono sto sam hteo da kazem ponekad ne zvuci drugima isto kao i meni, ali je jasno sta je napisano. nego, razliciti ljudi imaju razlicite motive za molitvu. ti se oslobadjas stresa, tebi je molitva u sustini vrsta meditacije, ali dosta ljudi moli boga za konkretnim stvarima: zdravlje, novac, ljubav... mene zanimaju njihove price o tome kako im je bog pomogao, i to ne samo kao reziltat molitve, vec i kao neocekivana bozija pomoc. molitva uopste nije tema. sve je jasno u prvom postu
« Poslednja izmena: 28. Mar 2012, 20:04:38 od Sunshine Megatron »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.83
mob
Nokia 
Vidi,ti očigledno imaš problem sa tim što ljudi vjeruju u nešto mimo sebe. Ti ne vjeruješ i zastupaš mišljenje da,bilo ti dobro ili loše-sam si tome doprinio.
Tu nema šta da se dokazuje,u tome je i ljepota 'vjerovanja u nešto'. i ljepota i suština.
vjerujem da sam se iz nekih situacija izvukla nezasluženo i kad mi se činilo da je faktički nemoguće. ili da sam,isto tako uspjela u nečemu. znam kad sama doprinesem nečemu,ali more je situacija kad znam da me samo poslužila sreća,da nisam tome doprinijela a opet je dobro ispalo
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.