Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 18:41:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Važna poruka Borisa Tadića  (Pročitano 300393 puta)
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Alcatel 
Politika | četvrtak 17.01.2013 | 00:59
"Korumpirani iz DS-a da odgovaraju"
 Izvor: Tanjug, Kurir

Beograd -- Bivši predsednik Srbije Boris Tadić kaže da prošla vlada mnogo toga nije uradila i da svako ko je imao funkciju iz DS-a, a bio korumpiran, treba da odgovara.

Foto:Beta, Arhiva

"Svako koga sam podržao da nešto postane, a to je iskoristio za lično bogaćenje, pucao mi je u leđa," kaže počasni predsednik Demokratske stranke.

"Želim da znam ko je to bio, jer svako ko je krao za vreme prethodne vlade, a koga istražni organi nisu uspeli da otkriju, pucao je u politiku o kojoj sam vam ovde govorio, koju sam želeo da uspostavim u Srbiji i za koju sam dva puta dobio poverenje građana", istakao je Tadić u intervjuu "Kuriru".

"Imam lični problem s tim ljudima, jer sam im dao poverenje, u domenu u kome sam kao predsednik stranke mogao to da učinim, a oni su ga izneverili. Ipak, upozoravam, niko nije kriv dok se to sudski ne dokaže", dodao je on.

"Sve vlade su odgovorne u svom domenu i vremenu, a posebno ako odgovornost za problem koji treba da rešavaju prebacuju na druge. Svaka vlast ima svoju šansu. I mi smo u prethodom mandatu mnoge iskoristili: učvrstili smo mir, pomirli se sa susedima, nakon više decenija izgradili objekte javnog dobra... Mnogo toga i nismo uradili, od reforme pravosuđa do ubrzanja borbe protiv korupcije i podizanja konkurentnosti naše privrede. Nismo se izborili sa enormnom nezaposlenošću i zato smo platili visoku cenu na izborima", rekao je Tadić.

On je potvrdio da je razmišljao o vladi sa SNS.

"Naravno, ja sam odgovoran čovek. Nisam tu da zastupam privatne interese ili osećaj za lepo i ugodno svojih prijatelja. Kad sam završio predsedičke izbore, u ovim prostorijama u kojima sada sedimo sve je bilo puno. Bili su potpredsednici, uvaženi članovi, oni koji su očekivali slavlje, kao i oni koji uvek žele da se upišu u listu strelaca, a mnogo je takvih. Susreo sam se s licima ljudi koji su bili šokirani. Ja sam mislio da je veća verovatnoća da ću izgubiti, nego pobediti", kazao je Tadić.

On je potvrdio i da je teško podneo odluku da se ne kandiduje za predsednika DS.

"Da. I to zato što nikad nemate dovoljno garancija da će stranka zadržati ideološki profil koji ima. Da će sprečiti uticaj krupnog kapitala na stranku. Ipak, dobio sam garancije, prvi put institucionalno, i to kroz strukturu predsedništva i GO DS, kao i uticaj u DS. Hteo sam da preuzmem svaku odgovornost, istovremeno želeći da i moji potpredsednici postanu sposobni da naprave otklon prema svom doprinosu svemu tome", rekao je Tadić.

On je ponovio da je dao javnu podršku rukovanju Ivice Dačiha i Hašima Tačija."Kako ne bih drugačije kada sam se i sam rukovao sa Tačijem i sa Čekuom i sa Suroijem i Sejdijuom mnogo puta kada smo Koštunica i ja vodili pregovore".

On misli da je Srbija u vreme njegovog predsedničkog mandata stekla više prijatelja, nego što ih je imala pre.
 "Ne mislim samo na zemlje EU i na Zapad. Podsećam vas na strateško partnerstvo s Kinom koje smo potpisali, kao i sa Francuskom, Italijom i Španijom. Kao i na sporazum o strateškom partnerstvu sa Rusijom koji smo pripremili i koji treba da bude potpisan. Nije moguće pomiriti se samo sa nekima, a ne sa svima. Moramo, dakle, i sa Albancima da se pomirimo", rekao je Tadić.

Tadić je ocenio da je reforma pravosuđa bila neuspešna.
 " Zato što neki političari iz DS i vladajuće koalicije nisu mogli da odole iskušenju da izvrše politički uticaj na desetak, petnaest ili ne znam koliko procenata sudskih imenovanja. Moj stav je bio potpuno suprotan tome. Smatrao sam da je to najvažnija reforma prethodne vlade. Nosilo me ushićenje na početku mandata prethodne vlade da možemo izvršiti reformu pravosuđa. To je takođe deo moje odgovornosti", rekao je Tadić i dodao da je to, pre svega, odgovornost onih koji su bili zaduženi za taj posao.

Tadić je podsetio da je nemačka kancelarka Angela Merkel tražila od njega da se demontiraju srpske institucije na severu Kosova.
 "Rekao sam da paralelnih institucija na severu nema, već da su to jedine institucije koje tamo postoje. Sve ostalo sam prihvatio", kazao je Tadić u intervjuu za "Kurir".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.12
Борис Тадић: Издали су ме сви који су крали у ДС            
четвртак, 17. јануар 2013.

БЕОГРАД - Отворио очи.

Прошла влада Демократске странке много тога није урадила, а међу функционерима ДС било је корумпираних, каже у интервјуу за Kurir Go International Борис Тадић, бивши председник Србије.

- Све владе су одговорне у свом домену и времену, а посебно ако одговорност за проблем који треба да решавају пребацују на друге. Свака влада има своју шансу. И ми смо у претходном мандату многе искористили: учврстили смо мир, помирили се са суседима, након више деценија изградили објекте јавног добра... Много тога и нисмо урадили, од реформе правосуђа до убрзања борбе против корупције и подизања конкурентности наше привреде. Нисмо се изборили са енормном незапосленошћу, и зато смо платили високу цену на изборима.

♦ Да ли сте размишљали о влади са СНС?

- Наравно, ја сам одговоран човек. Нисам ту да заступам приватне интересе или осећај за лепо и угодно својих пријатеља. Кад сам завршио председничке изборе, у овим просторијама у којима сада седимо све је било пуно. Били су потпредседници, уважени чланови, они који су очекивали славље, као и они који увек желе да се упишу у листу стрелаца, а много је таквих. Сусрео сам се с лицима људи који су били шокирани. Ја сам мислио да је већа вероватноћа да ћу изгубити него победити.

♦ На чему сте базирали такво мишљење?

- На политичком искуству. Кад су се завршили председнички избори у првом кругу, рекао сам да је боље да је ситуација обрнута. Да ја губим у првом кругу, а да је ДС добио већу подршку. Међутим, сви моји потпредседници били су одушевљени резултатима. Ја сам им рекао да не знају да читају политичке поруке.

♦ Да ли сте тешко донели одлуку да се не кандидујете за председника ДС?

- Да. И то зато што никад немате довољно гаранција да ће странка задржати идеолошки профил који има. Да ће спречити утицај крупног капитала на странку. Ипак, ја сам добио гаранције, први пут институционално, и то кроз структуру председништва и ГО ДС, као и утицај у ДС. Хтео сам да преузмем сваку одговорност, истовремено желећи да и моји потпредседници постану способни да направе отклон према свом доприносу свему томе.

♦ Јесу ли то урадили?

- Нисам сигуран да јесу. Али имали су шансу.

♦ Морам да вас питам и за борбу против корупције, за спорне приватизације и афере у којима су учествовали министри и чланови ваше странке.

- Свако ко је имао функцију у мојој странци, а био је корумпиран треба да одговара!

♦ Не видите ту своју одговорност?

- Свако кога сам подржао да нешто постане, а то је искористио за лично богаћење, пуцао ми је у леђа. Желим да знам ко је то био, јер свако ко је крао за време претходне владе, а кога истражни органи нису успели да открију, пуцао је у политику о којој сам вам овде говорио, коју сам желео да успоставим у Србији и за коју сам два пута добио поверење грађана. Имам лични проблем с тим људима јер сам им дао поверење, у домену у ком сам као председник странке могао то да учиним, а они су га изневерили. Ипак, упозоравам, нико није крив док се то судски не докаже.

♦ Како гледате на руковање Дачић - Тачи?

- Дао сам јавну подршку томе. Како не бих другачије кад сам се и сам руковао и са Тачијем, и са Чекуом, и са Суроијем, и Сејдијуом много пута када смо Коштуница и ја водили преговоре. Никакве ми користи немамо од тога што се не рукујемо и не разговарамо са представницима Албанаца. О томе сам говорио свих ових година и то је била тачка мог разилажења са Коштуницом, али и Дачићем и Николићем док су били у опозицији. Они су мене тада називали издајником, ја то свакако нећу чинити.

♦ Да ли сте ви, док сте обављали функцију председника Србије, стекли више пријатеља или непријатеља?

- Мислим да је Србија у време мог председничког мандата стекла више пријатеља него што их је имала пре. Не мислим само на земље ЕУ и на Запад. Подсећам вас на стратешко партнерство с Кином које смо потписали, као и са Француском, Италијом и Шпанијом. Као и на споразум о стратешком партнерству с Русијом који смо припремили и који треба да буде потписан. Није могуће помирити се само са некима, а не са свима. Морамо, дакле, и са Албанцима да се помиримо.

Упропастили су реформу правосуђа

♦ Из ЕУ је стигло много критика на рачун реформе правосуђа.

- Реформа правосуђа је била неуспешна.

♦ Због чега?

- Зато што неки политичари из ДС и владајуће коалиције нису могли да одоле искушењу да изврше политички утицај на десетак, петнаест или не знам колико процената судских именовања. Мој став је био потпуно супротан томе. Сматрао сам да је то најважнија реформа претходне владе. Носило ме усхићење на почетку мандата претходне владе да можемо извршити реформу правосуђа. То је такође део моје одговорности.

♦ Само ваше?

- Не, пре свега оних који су били задужени за тај посао.

Тешко са Меркеловом

♦ Имали сте тежак разговор са Ангелом Меркел?

- Ангела Меркел је тражила од мене, подсећам вас, да демонтирамо српске институције на северу Косова. Ја сам рекао да паралелних институција на северу нема, већ да су то једине институције које тамо постоје. Све остало сам прихватио: повратак у преговоре, функционисање Кфора и Еулекса на читавој територији. Ако би институције биле укинуте, не бисмо имали ни школство, ни здравство, ни институционални живот на северу КиМ. То би била врхунска неодговорност! То свакако не значи да не треба пронаћи решење за нормално и међународно прихватљиво функционисање система безбедности на северу, јер је то у интересу свих.

(Курир)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34748
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.52
mob
Samsung 111111
Ne razumem poentu da on kaze to je moja odgovornost  Smile i sta sad nista !?

Odgovornost ima smisla samo ako se za nju odgovara
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Čuvaj se - pas ujedam!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1155
Zastava Pozarevac
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 11.10
mob
Samsung neki

Politicka odgovornost - politicka kazna (izgubio vlast - predsednicku, parlamentarnu i u stranci).
Krivicna odgovornost - robija (sklon sam da poverujem da je cist kao suza).
IP sačuvana
social share
Kažu da je život kao jednosmerna ulica, moj nekako više liči na kružni tok.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.52
mob
Nokia 2610

Kod nas političari kažu da bi rekli.
NE postoji odgovornost političara i ljudi na vlasti za data obećanja i datu reč.

Inače Tadić bi trebao da istrune u zavtoru, koliko je upropastio zemlju-Milošević  je malo dete u odnosu na njega.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.12
Борис Тадић за Глас Америке: Нова власт наставила нашу политику, али са лошим кадровима  Smile           
среда, 23. јануар 2013.

На неки начин смо садашњој коалицији, у претходном периоду, наметнули политику коју она спроводи, што је значајан политички успех. Тако да они данас немају куд, али имају и проблем зато што немају људе којима могу спроводити ту политику.

У разговору за “Глас Америке”, бивши председник Србије Тадић преноси своје утиске са јучерашње друге инаугурације америчког председника Барака Обаме, али и коментарише актуелну политичку ситуацију у Србији и дешавања у својој Демократској странци.

Како сте провели јучерашњи дан и какви су вам утисци са инаугурације и осталих догађаја?

Тадић: “Провео сам дан као и већина посетилаца у Вашингтону у време инаугурације, која је заиста не само политички већ и културолошки догађај. Битна је за читав свет, због тога што је председник Барак Обама у свом инаугуралном говору упутио важне поруке у међународном контексту, мада оне нису коначно најважније, јер очекујемо у року од неколико недеља обраћање нацији, које ће у међународно-политичком смислу бити посебно значајно због спољно-политичке стратегије коју САД треба да стабилизују у наредном периоду. У сваком случају, ради се о важним данима за глобалну политику, али и САД, које морају да решавају своје значајне проблеме, питања стратешког карактера, која треба да промене квалитет економије САД, која је у ствари мотор, кључна снага глобалне економије.

Разговарао сам са многим људима, било је занимљиво на маргинама различитих догађаја стећи искуства и узети у обзир различите визије тренутне политичке ситуације у САД, у том контексту и на глобалне утицаје. Стекао сам одређене утиске, и сад ћу их стабилизовати током пута за Србију, а онда ћу покушати да сугеришем својим српским пријатељима како да их уграде у политику будућности”.

Да ли вам је необично да сте позив да присуствујете добили ви, а не актуелни председник Томислав Николић?

Тадић: “У америчкој политици не постоји обичај да се на инаугурацију позивају актуелни шефови држава, то није било ни у време док сам ја био председник Републике. С друге стране, добра је околност бити у Вашингтону ових дана, јер ово јесте један фестивал и међународне политике и треба се понашати крајње практично”.

Већ више од пола године нисте на положају председника, а ваша странка није на власти. Из тог новог угла, како вам изгледају односи САД и Србије, питања европске интеграције и Косова? Да ли бар донекле видите континуитет ваше политике у овоме што ради садашња власт?

Тадић: “Не видим донекле, него у свим стратешким питањима видим чисти континуитет. Један новинар ме је питао ‘Да ли вам је жао што ви не настављате своју политику’, ја сам рекао ‘Не’. Ако ће нова влада и нови председник у будућности водити политику коју сам на неки начин поставио на шине у претходне четири године, нема разлога да се жалим. Мене само занима реализација тог циља. Ко ће то реализовати – мање је битно.

Битно је да грађанима Србије буде боље, а моје уверење је да Србија нема бољу политичку опцију него да иде ка Европској унији. То није питање формалног карактера, већ питање суштинских промена нашег друштва. Не постоји бољи и употребљивији модел људске заједнице, који ми можемо да применимо у Србији од оног који постоји на подручју ЕУ. То је једна кристализација најбољих и најефикаснијих искустава у организацији државе и друштва, у подизању конкурентности привреде, успостављању параметара за функционисање државне администрације, који су у сваком случају квалитетнији него што смо ми имали икада у прошлости, у домену поштовања људских права…

На крају, упркос економској кризи са којом се ЕУ суочава, то ће ипак бити простор најквалитетнијег живота и у наредних 20 година, па зашто се Србија не би успостављала по моделу таквог друштва, биће корисно и за наше становништво.

С друге стране, да бисмо решавали тај проблем европских интеграција на ефикасан начин, ми морамо решити једно унутрашње питање које је интернационализовано у међувремену – то је питање Косова и Метохије. Моја политика је била политика трагања за минимумом интереса Србије на Косову и Метохији, али са минимумом који је јасно дефинисан, са дефинисаним такозваним ‘црвеним линијама’, које чувају достојанство нашег народа, које не остављају уверење једне трајне фрустрације у Србији, које би било врло опасно не само за наше становништво и будућност живота многих генерација, већ и за читав регион.

Видим одређени напор у новој влади да се тај минимум интереса дефинише, упркос пребацивању одговорности на претходну владу, па и на мене, да ствари у преговорима техничког карактера нису вођене добро. Оне су вођене онако како можемо да их водимо. Ми већ годинама, деценијама немамо идеалну ситуацију на КиМ, него имамо ону која је врло тешка, и која је последица погрешних историјских одлука, па у тим околностима треба пронаћи решење.

Дакле, то су добри потези нове владе и нове администрације у Србији, које ја видим, али оно што мене брине јесте што не видим да иза свих тих потеза постоји дубља стратешка замисао, јер Србија је земља којој прети велика опасност да на међународном плану буде земља једног питања - то је косовско питање, а да после постане потпуно небитна за међународну заједницу.

Ја сам учинио велики напор у претходном периоду да Србија постане битна на безбедносном међународном пољу, у борби против организованог криминала и тероризма, у политици помирења у региону и да Србија у том смислу на неки начин буде корисна и битна за свет. Да ми тај модел помирења извеземо и другде у свет, да модел борбе против тероризма и организованог криминала буде употребљив и за друге обавештајне безбедносне системе и да Србија не буде земља само помињана по Косову, или у прошлости недовршетку сарадње са Хашким трибуналом, него да буде помињана и по добру.

Како се ваша Демократска странка сналази у опозицији?

Тадић: “Није лако Демократској странци после четири године пуне власти. Постоји једно уверење да је ДС имала претходних 12 година власт, што просто није тачно. То уверење се ствара из тактичких разлога од стране противника ДС. Оно што је несумњива чињеница јесте да је ДС највећи резервоар стручних и политичких потенцијала у Србији, и у том смислу све што се у њој дешава битно је за будућност српског друштва.

Владајућа коалиција има тај хронични недостатак кадрова који су у стању да изводе реформе, које су потребне за Србију. И Демократска странка је кубурила с кадровима, а камоли странке које никад нису имале ни идеју да спроводе реформе, него им је запало сада да их спроводе због тога што немају други оквир за политику, нити су могле да размишљају о другом оквиру за политику. На неки начин смо садашњој коалицији, у претходном периоду, наметнули политику коју она спроводи, што је значајан политички успех. Тако да они данас немају куд, али имају и проблем зато што немају људе којима могу спроводити ту политику.

Додуше прошло је мало времена, можда би се одређени људи могли обучити за нову политику, али је потребно доста година. Велико је питање да ли ће владајућа коалиција опстати или ћемо имати изборе. У том смислу ДС је пред изазовом како да се припреми за нове изборе, после удара који смо имали губећи власт за два процента колико је износио тај изборни пораз”.

Браца Ђорђевић

(ВОА)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.12
Tadić na saslušanju!

Počasni predsednik DS biće saslušan po tužbi Ace Tomića jer ga je u vreme „Sablje“ bez ovlašćenja penzionisao i tako omogućio njegovo hapšenje

BEOGRAD - Posle Obame kod sudije!
Boris Tadić, počasni predsednik Demokratske stranke i bivši predsednik Srbije, trebalo bi u petak u 10.30 da se pojavi pred istražnim sudijom kako bi dao iskaz o tužbi za zloupotrebu položaja koju je protiv njega podneo penzionisani general i bivši načelnik službe vojne bezbednosti Aco Tomić.

Tomić je optužio Tadića da je tokom vanrednog stanja nakon ubistva premijera Zorana Đinđića kao ministar odbrane, van ovlašćenja, doneo ukaz da se on vanredno penzioniše.

Nameštaljka

- On je to uradio da bi Tomića mogla da uhapsi civilna policija, a ne vojna, u čijoj je nadležnosti do tada bio. Nakon hapšenja Tomić je nekoliko meseci proveo u pritvoru zbog sumnje da je umešan u ubistvo premijera Zorana Đinđića - kaže Goran Petronijević, Tomićev advokat.

Postupak protiv Tomića obustavljen je kasnije zato što je tužilaštvo odustalo od gonjenja.

Zloupotreba

- Tadić je zloupotrebio položaj tako što je lično doneo ukaz koji je mogao doneti samo predsednik države na predlog visokog saveta odbrane. Time je generala Tomića izložio neopravdanom krivičnom progonu, za koji se vrlo brzo pokazalo da je neosnovan, čime je teško oštetio njegova prava i napravio mu štetu - kaže Petronijević.

Po izlasku iz pritvora, Tomić je podneo tužbu za poništavanje akta o prevremenom penzionisanju. Tu žalbu sud je usvojio i proglasio ukaz o penzionisanju nevažećim.

- Kako je u međuvremenu ispunio uslove za penziju, Tomić je penzionisan, ali ne po tom ukazu - objašnjava advokat.

Saslušanje odloženo zbog Baraka Obame

Boris Tadić trebalo je da bude saslušan u ponedeljak. Međutim, njegov advokat je zamolio da se saslušanje odloži zato što je počasni predsednik DS otišao na inauguraciju Baraka Obame, predsednika SAD.

- Prihvatili smo odlaganje i saslušanje je zakazano za sutra - kaže Tomićev zastupnik.

Izvor: Kurir
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.12
Неда Арнерић: Осећала сам да Борис Тадић нема шансе да победи на председничким изборима  Smile           
четвртак, 24. јануар 2013.

Највећа звезда бивше Југославије први пут отворено о афери "Бодрум", Ђиласу и Тадићу, Ђинђићу, својим љубавима, каријерији, позоришту. Зашто је после распада Југославије желела да емигрира на Нови Зеланд и зашто се данас сви осећамо некако погубљени. Са Ширли Темпл бивше Југославије кроз најзанимљивије деценије распада Југославије и друштва у ком смо живели

Тамо негде крајем деведесетих, неколико година од распада Југославије и када је почело микроотопљавање на просторима бивше СФРЈ, рађене су разне анкете на асфалту и тротоарима ексдомовине. Међу њима је било и питање о највећим асоцијацијама на бившу земљу, а најчешће су се помињали "Политикин забавник", "кокта", "еурокрем" и... Неда Арнерић.

Тада је и потврђено да је београдска глумица највећи заједнички садржалац сећања и асоцијација бивших Југословена на бившу земљу. Неда Арнерић, чудо од детета и Ширли Темпл самоуправног социјализма, урезала се у меморију бројним филмским улогама, од оне прве у "Сну", преко "Ко то тамо пева", "Ужичке републике", "Варљивог лета", па све до рола у новијој продукцији. И није само изазивала аритмију Балканаца, већ је то успела и у иностранству, улогом у чувеном америчком детективском блокбастеру "Шафт", када су је фанови прогласили за најлепшу.

Пре неки дан хрватски премијер Зоран Милановић нашао се са српским колегом Дачићем. Да ли вас то занима?

Политика ме уопште не занима. Бојим се само да нам не уведу визе. Ту престаје моје занимање за политику.

Када кажете да је за вас Ђинђићев позив био раван позиву Ингемара Бергмана у филм, да ли је и то увеличавање мита о Ђинђићу који је настао после његове трагичне смрти или...

Не, не... Ђинђић је стварно један од одабраних. Мислим да постоји нека интелигенција која управља целим космосом. И неки људи су изабрани да ту космичку интелигенцију спроведу на овој планети. Један од тих изабраних био је и Зоран Ђинђић. Био је несвакидашње интелигентан, брз, необичан, способан, лукав, надарен за политику, језике, пријатеље, друштво, породицу.

Да ли је требало да дође Драган Ђилас и оде Борис Тадић?

Мислим да се Тадић истрошио и да је требало да дође до неке промене. Потпуно сам се удаљила од политике када сам схватила да ће Борис Тадић да се кандидује за председника раније него што му је време и осећала сам да он нема шансе да победи. Молила сам бога да схвати да није време и за преседничке изборе јер сам осећала да ће изгубити. Онда је он неком својом непажњом или лошим саветима које је добио довео до тога да се ми данас осећамо некако погубљено.

Да ли Борис Тадић одговоран за све то?

Па на неки начин и јесте одговоран за то што смо сад ту где јесмо. Што нас ништа не занима. Па зато су убили Ђинђића. Сад се зна зашто су убили Ђинђића. Нама увек недостаје један човек. Само један човек. Ми смо народ који може да функционише само када има вођу. Тако су васпитаване генерације и генерације. Србима треба неки газда.

Да ли је Тадић тим компромисима, мало овог па мало оног, направио неки чушпајз који је довео до апатије и пораза?

Чушпајз се направио и остао је на крају чушпајз. Никада се нећу одрећи ДС-а јер сам уз њега провела најлепше године, а то су протести од 1996. до 2000. Тада сам мислила да ћемо завладати и да смо ми свет. И у целој Србији смо осећали да смо јаки и да радимо нешто врло важно и позитивно за живот наше деце и омладине. Нисам ходала земљом већ мало изнад, и као Исус који је препешачио море, и ја сам препешачила Србију надајући се да доносим добро. Али убили су Зорана и нама фали један човек у кога верујемо и који мора да буде страшно јак.

Да ли сте се после епизоде "Бодрум" осећали као да су вас "упрљали" или жртвовали. Да сте дали своје име и године, а онда су вас искористили.

Не, не, апсолутно не осећам да сам жртва. Била сам само мали повод за нешто што би се десило и да нисам постојала. Ја сам тако часно изашла из целе те приче, а упрљали су се неки други људи. То сам већ и заборавила и није важан део мог живота. Важнији ми је грађански протест. То је била једна грешка која се догађа свакоме.

Не сматрате да су вас искористили.

Нису искористили мене, искористили су нас једнаест, ако ћемо право. Према томе, погрешили су. Морала бих да будем у проблему да би ме неко искористио. Било ми је мука да ћутим док се то само не среди. Па апсолутно сви знају од првог момента да је на почетку седнице прочитано да је одсутна Неда Арнерић. Отишла сам на летовање мирне душе. Они су се упетљали.

Да ли је Борис Тадић требало да вас заштити?

Да ме заштити? Па не знам, мислим да сам ја спасла Бориса Тадића. Добро, можда га нисам баш спасла, али сигурно је добио макар мали поен јер је разоткрио бодрумску аферу и признао да су погрешиле моје колеге из странке. Чувала га је истина о "Бодруму"... "Ето, грешни смо, шта да радимо, признајемо." Њему је то баш добро дошло као поен за победу као председник Србије.

(Недељник)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.12
ROKFELER: Tadić odsedao samo u najluksuznijim hotelima!

Dok je bio predsednik, Tadić je bio gost u hotelu s najluksuznijim apartmanom na svetu, gde noćenje košta 40.000 evra

BEOGRAD - Ko da mu je tata Rokfeler.

Boris Tadić, bivši predsednik Srbije, tokom svog mandata odsedao je mahom u najskupljim svetskim hotelima, a kako Kurir ekskluzivno saznaje, nije odoleo ni luksuzu čuvenog „Kempinskog“ u Ženevi, gde noćenje košta i do neverovatnih 50.000 švajcarskih franaka, ili oko 40.196 evra!

Troškovnik nekadašnjeg šefa države, do kojeg je došao naš list, pokazuje da je Tadić za poslednjih šest meseci 2011. godine samo za hotelski smeštaj iskeširao čak 9.232.736 dinara, što je oko 90.000 evra!

- Tadić je uvek odsedao u najskupljim hotelima, i to ne samo on već i cela njegova svita, koja je nekad brojala i po više od deset članova - kaže izvor Kurira i dodaje: - Jednom je Tadić sa svojom delegacijom odseo u „Kempinskom“ u Ženevi, gde je noćenje papreno skupo, a bio je gost i u nadaleko poznatoj „Valdorf Astoriji“ u Njujorku.

Noćenje u „Kempinskom“ kreće se od 300 pa do famoznih 40.196 evra, koliko košta noć u apartmanu „Ženeva“, jednom od najvećih i najskupljih apartmana na svetu, koji se prostire na čak 1.080 metara kvadratnih. Ima 11 soba, četiri kupatila, od kojih je jedno sa saunom, 22 TV aparata, a u cenu je uključen i privatni batler, kao i lični kuvar!

U hotelu „Valdorf Astorija“ noć košta od 319 do 10.000 dolara, koliko je i predsednički apartman. Hotel se nalazi na Park aveniji i jedan je od najluksuznijih na svetu. U predsedničkom apartmanu odsedali su mnogi predsednici i poznate ličnosti, koje su hotelu ostavljale na poklon razne stvari, od komada nameštaja do knjiga.

Predsednički apartman poseduje mermerni ulaz, veliku trpezariju, ogromno kupatilo u mermeru, veliku spavaću sobu i budoar svlačionicu.

DS: Tadić imao više obaveza od Nikolića

U DS tvrde da su naprednjaci izneli pogrešne podatke o Tadićevim troškovima, dodajući da su troškovi Nikolića manji jer on ima „manje međunarodnih obaveza od Tadića“.Na to su im iz SNS odbrusili da su samozaljubljeni i da nisu svesni da su izgubili izbore.- Ako DS misli da su susreti predsednika Nikolića s Angelom Merkel nevažni za Srbiju, to samo govori o politici DS, njihovoj ostrašćenosti i nemogućnosti da se pomire s tim da Tadić više nije predsednik Srbije, a da Nikolić odlično radi svoj posao - kažu u SNS.

Izvor: Kurir
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.56
mob
Samsung SGH-E590
Diktatorska posla. Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 18:41:56
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.