Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 23:28:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vase omiljeno vatreno oruzje  (Pročitano 36763 puta)
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2

« Poslednja izmena: 18. Mar 2007, 14:11:21 od lexaurin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

If you run, you'll only die tired...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 26
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Nokia N95
Mi cesto testiramo prsluke za jednu domacu fabriku ne toliko poznatu kod nas zato sto 99% svog kapaciteta izvoze. Nemam vise interesantnih slika kod mene sa testova ali sledecem prilikom cu napraviti i postovati.
Uglavnom se slazem sa onim sto je napisao bockoyogi osi jedne stvari, "zelatinski blokovi"? Smile
Zelatinski blokovi se koriste za testiranje probojnosti zrna zato sto simuliraju cvrstinu ljudskog tkiva najpribliznije ali bez kostiju samo. Balisticki zelatin nema potrebna svojstva za merenje traume koja nastaje ispod pancira zato sto se jednostavno vrati u svoj prvobitni oblik. I niko do sada nije umro zbog takozvanog hidra soka pogotkom u zadnjicu i slicno, to su urbani mitovi.
Mi koristimo specijalnu glinu, tj ceo torzo je napravljen od gline na koji stavimo prsluk zato sto se sve traume nastale ulegnucem prsluka odlicno ocrtavaju.
To je za testiranej prsluka a za testiranje ploca nema potrebe za tim zato sto su one napravljene od keramike i ulegnuca su vise nego mala kod njih, ona ili je probijena ili ne jednostavno.
Panciri se moraju skladistiti polozeni zbog slaganja vlakna kevlara a sada dajneme uglavnom. Mi smo doneli jedan pancir 3 stepen zastite koji je bio nepravilno skladisten duzi vremenski period u magacinu lokalnog MUP-a, probio ga je prvi metak 9x19 ispaljen iz Glock-a sa 5m daljine, a imace taj bi trebao da zadrzi 7.62x39 bez problema npr.
Naci cu negde sliku gde smo ispucali 20 komada 9x19 iz heklera takoreci metak u metak bez i jednog proboja, doduse trauma je bila solidna, znaci par slomljenih rebara bi bilo.
Cim iskopam slike saljem vam.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Хрїстóсъ воскрéсе! Воистину воскресе!

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Још једном скидам капу!  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Who the fuck is Bugs Bunny?!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 4047
Zastava Beograd, trenutno...
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
Nokia 6630
Moj izbor... Smile

IP sačuvana
social share
"Бог вас клео, погани изроди, што ће турска вјера међу вама?"

Remember, if you shake it more than twice, you're playin' with it!
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@Andy357

Stvarno sam napravio gresku koristeci izraz "zelatinski blok" u celom tekstu, bilo da sam opisivao merenje "traume"
bilo da sam opisivao ponasanje jakih kalibara (zrna) prilikom prolaska kroz plocu (pancir).
U tim slucajevima smo zaista koristili "balisticki zelatin"a ne "glinu" jer nas je interesovalo
sta se desava dalje sa zrnom koje probije pancir.
Na slikama koje sam postavio se vide glineni blokovi...

Za izraze "balisticki zelatin", "trauma" u ovoj oblasti sam odavno cuo ali ih nisam koristio u svom tekstu
jer sam jednostavno zaboravio na njih.
Iako sam imao prilike, ja se zaista ne bavim testiranjem pancira niti mi je to posao tako da nemojte mi zameriti
na eventualnim ne namernim greskama...

Tokom obavljanja raznih poslova (na zalost) prolazio sam kroz razne situacije i nagledao sam se svega i svacega.
Ljudi su prezivljavali skoro nemoguce a isto tako su i stradali od "banalnih" stvari.
Nakon svega se stvarno vise ne usudjujem da za bilo sta kazem da je "urbani mit" ili ne...

Andy357 postavljaj jos slika i tekstova!   Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Mr.

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 84
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
Nokia 6230i
@reloader  Smile To sto kazes za M70 pistolj: nije to tako los pistolj, samo zavisi za sta ga koristis.. Namjena tog pistolja definitivno  nije likvidacija sa 100 metara, ili juris na armirani bunker, vec prije svega sluzi kao licno sredstvo za samoodbranu i kao krajnja nuznost, a taj lik sto je prezivio metak u glavu, je vjerojatno bio jaako jaako sretan. Mislim da nakon sto je primio metak bio ''onesposobljen za dalje dejstvo'' XD. Dakle s tim pistoljem mozes zaustaviti napadaca, a ako ti je cilj ubiti nekog, mozes to i bez pistolja definitivno.
a sto se tice izbora:
1. Colt M1911

2. MK23 Mod 0

3. Zastava M57 LUX

4. M4 carbine porodica
« Poslednja izmena: 19. Mar 2007, 12:34:41 od base001 »
IP sačuvana
social share
Let your mind go and the body will follow you..
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 28
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Moje omiljeno oruzje

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

P3150006.jpg
(36.79 KB, 618x192)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
@reloader  Smile To sto kazes za M70 pistolj: nije to tako los pistolj, samo zavisi za sta ga koristis.. Namjena tog pistolja definitivno  nije likvidacija sa 100 metara, ili juris na armirani bunker, vec prije svega sluzi kao licno sredstvo za samoodbranu i kao krajnja nuznost, a taj lik sto je prezivio metak u glavu, je vjerojatno bio jaako jaako sretan. Mislim da nakon sto je primio metak bio ''onesposobljen za dalje dejstvo'' XD. Dakle s tim pistoljem mozes zaustaviti napadaca, a ako ti je cilj ubiti nekog, mozes to i bez pistolja definitivno.

Тај пиштољ има изузетно кратку цев и зауставну моћ, тако да сумњам да бих икога зауставио с њим  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 28
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Закочи оружје и пази да не изгребеш тај буков паркет...  Smile
Necu izgrebati parket ne brini a imam i ovu!!!

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

P5190031.jpg
(76.37 KB, 809x386)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 26
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Nokia N95
@bockoyogi

ma ok je, nisam hteo da te uvredim, napadnem ili slicno. Svi mi ponekad previdimo nesto, da sam ja prvi pisao opsirnije sigurno bi me ti ispavio u necemu.
Postoje par dobrih kaseta, DVD-a koje su snimali stvarno priznati strucnjaci iz oblasti balistike i ljudskog organizma i gde je sve dokumentovano stvarnim slucajevima, cim ih iskopam u arhivi poslacu ti naslove. Ja sam se nagledao svakakvih komercijalnih gluposti ali ove 3 su sasvim realne.
A to da sve zavisi od slucaja do slucaja je vise nego tacno. Pa neko ce preziveti pogodak iz .50 browning a neko ce poginuti od 6.35.
Ja i moj klub smo pre svega pucaci i nismo iskreno preterano oracali paznju na prsluke i ploce ali cim nam posalju nesto novo na test slikacu i snimiti detaljno.
Pozdrav

P.S. Imam ja par dobrih prijatelja na privremenom radu u inostrantvu  Smile
Mozda ste cak i zajedno, da li si ti otisao preko osobe iz grada 15ak km od Beograda?  Smile
« Poslednja izmena: 19. Mar 2007, 22:23:40 od Andy357 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 23:28:42
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.115 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.