Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Maj 2024, 12:59:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ван Ромпе председник ЕУ  (Pročitano 1112 puta)
20. Nov 2009, 00:54:11
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Qtek 小米
Ван Ромпе председник ЕУ
19. новембар 2009. | 20:14 -> 21:49 | Извор: Б92
Брисел -- Једногласном одлуком лидера ЕУ, белгијски премијер Херман ван Ромпе изабран је за првог председника Уније а Британка Кетрин Ештон постала је шефица дипломатије.

Избор на две кључне функције омогућен је пошто су све чланице Уније подржале Лисабонски споразум који ће ступити на снату 1. децембра и биће основа за нову организацију унутар Европске уније. Белгијанац Ван Ромпе изабран је на предлог Шведске која председава Европској унији, а подржали су га и Немци и Французи.

Избор председника и шефа дипломатије ЕУ био је као слагање "Рубикове коцке", објаснио је Жозе Мануел Баросо, председник Европске комисије.

"Пре неколико дана сам на прес конференцији у Бриселу добио 'Рубикову коцку' јер је проналжење решења, уз учесће свих земаља чланица, било као слагање коцке", рекао је Бараосо.

У трци за историјску функцију, првог председника Уније, Ромпе је победио бившег британског премијера Тонија Блера и председника холандске владе Јана Петера Балкенендеа.

У првом обраћању јавност Ван Ромпе поменуо да се залаже за наставак проширења Европске уније којој треба да приступе, како је рекао све земље које испуне услове за то.

"Европа мора бити у интересу сваке земље чланице. Тај принцип налаже два приступа. Имаћу у виду најпре интересе и посебности сваког понаособ. Иако је јединство наша снага, наша посебност је наше богатство. Свака земља има своју историју, свој начин рада... сви идемо ка истом циљу, али носимо различит пртљаг. Негирати то, било би контрапродуктивно", рекао је Ромпе.

Избор баронице Кетрин Ештон, политичарке из редова британских лабуриста, осим њеног партијског колеге Гордона Брауна подржали су и лидери Шпаније, Грчке, Словачке, Словеније, Португала и Аустрије.

"Драго ми је што је одлучено да је и жена способна да преузме било коју улогу у ЕУ као и мушкарац. Што се искуства тиче, била сам министар правде и широм Европе радила на разним случајевима. Била сам укључена у склапање најбољег трговинског уговора са Јужном Корејом у 20. веку, у речавање једног од најдужих трговинских спорова са Америком...Да ли сам орао који хода? Не, нисам. Да ли желим да о свему сама одлучује? Не, не желим. Посматрајте шта радим и мислим да ћете бити задовољни", казала је Ештонова..

У првим коментарима на избор Ван Ромпеа и Кетрин Ештон наводи се да је њихво именовање резултат компромиса који су постигли лидери, током радне вечере, у Бриселу.

Пре гласања, наводно је направљен договор да се једна функција повери представнику велике чланице Уније а другу да заузме неко из мање земље.

****************

Када ће на ред доћи и званични поздрав, да ли ће остати зиг хајл или ће измислити нешто слично ?
Од трећег рајха су већ преузели обавезно истицање заставе ЕУ поред националне и још много тога.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Qtek 小米
Ван Ромпеј за проширење ЕУ
20. новембар 2009. | 08:29 -> 10:44 | Извор: Б92
Београд, Брисел -- Први председник ЕУ Херман ван Ромпеј изјавио је да Европа мора одиграти важну улогу и нагласио да је присталица уласка нових земаља у чланство Уније.

Ван Ромпеј је истакао да нове земље могу постати чланице ЕУ "под условом да испуне нужна мерила". Ова изјава је протумачена као одговор на тврдње да се досадашњи белгијски премијер одлучно противи уласку Турске у Европу.

Нови челни званичник ЕУ, изабран на темељу одредаба Лисабонског уговора, рекао је да ће радити на томе да омогући договор чланица европске двдесетседморице о кључним европским и светским питањима.

"Живимо у изузетно тешким временима. Суочавамо се са финансијском кризом, већом стопом незапослености и климатским променама. Живимо у време несигурности и мањка самопоуздања. Сви ти проблеми су међутим решиви, ако уложимо заједнички напор", оценио је Ромпеј.

Нова шефица европске дипломатије Кетрин Ештон изјавила је да је изненађена својим именовањем и да јој то чини велику част.

"Рад са министарским саветом и Европском комисијом биће изазов. Биће изазов и то што сам прва на оваквој функцији. Поносна сам и на чињеницу што је ова функција припала жени. Наставићу да радим ефикасно као што сам радила и до сада и даћу све од себе да на прави начин представљам Европску унију", рекла је Кетрин Ештон.

У првим коментарима на избор Ван Ромпеја и Кетрин Ештон наводи се да је њихово именовање резултат компромиса који су европски лидери постигли током радне вечере, у Бриселу.

Одмах су уследиле реакције британског премијера Гордона Брауна, немачке канцеларке Ангеле Меркел и француског председника Николе Саркозија.

"Овакав избор омогућава да се глас Велике Британије јасно чује и у Савету и у комисији. Избор ће такође омогућити да Британија остане срце Европе", истакао је Браун.

"Сви кандидати су били компетентни, али морали смо да донесемо одлуку. Добили смо председника Уније око чијег избора постоји концензус. Такође његово политичко искуство је на зависном нивоу", истакла је Ангела Меркел.

"Мислим да је добро што први председник ЕУ долази из једне од земаља које су основале Унију. Познато је да се Француска залагала да управо Ван Ромпеј буде први председник, човек који зна да прави компромисе, који су основа функционисања Уније", закључио је Саркози.

Према Уговору из Лисабона, председник Европске уније је, у суштини, председавајући Савета ЕУ, односно Европског савета. Први председник ЕУ и висока представница за спољну и безбедносну политику ступиће на дужност првог децембра.

***********************

Док се Европа централизује, Србији је намењена децентрализација и даље разбијање!!!
  Smile
« Poslednja izmena: 20. Nov 2009, 13:44:20 od Гамбино »
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Qtek 小米
Британски медији о новом врху ЕУ
20. новембар 2009. | 10:58 | Извор: ФоНет
Лондон -- Сви лондонски дневници констатују да су европски лидери две највише функције доделили политичарима који су релативно непознати на међународној политичкој сцени.

Фајненшел тајмс наводи да је тај избор означио је врхунац процеса модернизације који је трајао читаву једну деценију, а који би требало да ефикасније усмери глобални утицај Европе, преноси ББЦ.

Одлуком о избору Хермана ван Ромпеја за првог председника Европске уније и лејди Кетрин Ештон за новог шефа дипломатије, оцењује лист, решене су интерне размирице у редовима Уније, но и даље остаје отворено питање да ли су на те функције изабрани најбољи кандидати.

Европске дипломате наглашавају да именовање председника из Белгије и шефа дипломатије из Британије одражава потребу да се избалансира утицај великих и малих чланица, да се функције поделе између две најснажније политичке групације и да се обезбеди да на један од највиших положаја буде изабрана жена.

Фајненшел тајмс у једном од коментара оцењује да ни Ван Ромпеј ни Ештон нису значајне политичке фигуре и додаје да ће многи сасвим сигурно сматрати да је Европа показала своју неспособност да удари печат на глобалну политику.

Гардијанов уводничар тврди да Европа, после петогодишњег натезања, није донела задовољавајућу одлуку.

Лист наводи да ће први председник у историји Европске уније бити белгијски премијер који пише хаику песме и о којем се мало зна не само у свету већ и у његовој сопственој земљи.

А високи представник за спољну политику биће способна, али непозната лабуристичка бароница која је, како наводи Гардијан, потпуно опскурна.

"Нико се за њима неће окренути у Бриселу, а камоли у Пекингу. Европски континент синоћ је направио корак уназад и пропустио значајну шансу да заустави даље кретање ка свету којим ће доминирати два пола - Сједињене Државе и Кина“, сматра аутор уредничког коментара у Гардијану.

*******************
Новоизабрани председник ЕУ, лобирао за независно косово и позивао на убијање српске деце за време бомбардовања.

Citat
Новоизабрани, први председник Европске уније, Белгијанац Херман Ван Ромпај, пре само годину дана, 27. октобра 2008. године, обећао је бившем лидеру ОВК Јакупу Краснићију да ће снажно лобирати за признање « независног Косова » свуда у свету.
Ван Ромпај, тада председник Сената Белгије, изјавио је у Приштини да ће « лобирати не само у земљама ЕУ већ и другде, како би што већи број држава признао независност Косова ».
„Косово има снажног савезника у Бриселу, који ће подржати његов интегритет”, рекао је председник ЕУ, након сусрета са Краснићијем, Фатмиром Сејдиуом и Хашимом Тачијем.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5

Smile Smile Smile Smile Smile Smile  Smile Smile


ja vec rekoh...

ozbiljno,ljudi,gde vi nalazite sve ove bolide da vam glume predsednike?  Smile Smile
ne,mislim,stvarno...   Smile Smile Smile 

Новоизабрани председник ЕУ, лобирао за независно косово и позивао на убијање српске деце за време бомбардовања.
cekaj,cekaj...zasto nisam iznenadjen...? 
« Poslednja izmena: 20. Nov 2009, 20:30:01 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu


Zodijak
Pol
Poruke 1182
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64

Страшно , све што је Хитлер хтео на силу његови наследници су мирним путем постигли .
IP sačuvana
social share
Нека од данас зна,ко није знао
да Србија није ћилим из Ушака,
да Косово није свилени јастук из Бруса,
да Срби знају за нешто скупље од главе
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma


Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 47033
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Samsung Galaxy S6 edge+
Србији је пред Први свијетски рат нуђена шанса да се интегрише у Аустро-Угарску... тако да ова монархија од двојне постане тројна држава (Аустрија, Мађарска и територија Југе). Интересантно - све против чега је српски народ у прошлости крваво ратовао, данашњи наши лидери моле запад да нам наметне...   Smile 
« Poslednja izmena: 20. Nov 2009, 20:45:18 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Qtek 小米

Smile Smile Smile Smile Smile Smile  Smile Smile


ja vec rekoh...

ozbiljno,ljudi,gde vi nalazite sve ove bolide da vam glume predsednike?  Smile Smile
ne,mislim,stvarno...   Smile Smile Smile 

Новоизабрани председник ЕУ, лобирао за независно косово и позивао на убијање српске деце за време бомбардовања.
cekaj,cekaj...zasto nisam iznenadjen...? 
Ово је заправо право лице европе, маторо, љигаво злочиначко и ружно.
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma


valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
Србији је пред Први свијетски рат нуђена шанса да се интегрише у Аустро-Угарску... тако да ова монархија од двојне постане тројна држава (Аустрија, Мађарска и територија Југе). Интересантно - све против чега је српски народ у прошлости крваво ратовао, данашњи наши лидери моле запад да нам наметне...   Smile 

jednom dobijes po nosu, drugi put dobijes po nosu, treci put dobijes po nosu i cetvrti put kazes izvini brate nemoj da me bijes  Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma


Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 47033
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Samsung Galaxy S6 edge+
Запад нам је одувијек задавао много више бола, патње и штете, него пријатељства, сигурности и подршке. Прозападни политичари су одувијек жељели да је другачија, као поправиће се они према нама, проћи ће их љутња... Али треба схватити и помирити се са тим да је то до сада била само бајка. Данас, када је Србија нарочито сиромашна и уназађена држава пут у ЕУ остаје не радосни пут државе која може много да бира, него више као нужда и можда најкраћи пут као евентуалном развоју живота каквог у Србији 50%+ људи жели.... 
« Poslednja izmena: 20. Nov 2009, 22:29:49 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma


valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
Pa normalno... to je svakom racionalnom coveku jasno... Nije nama cilj da udjemo u EU nego da zivimo lepo i da budemo razvijena drzava, a kroz fondove EU mozemo da postignemo neke od tih stvari... sam put u EU i balansiranje interesa moze nam doneti veliku korist. Samo treba da bude neko pametan i lukav.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Maj 2024, 12:59:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.102 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.