Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uživanje u tišini  (Pročitano 1808 puta)
15. Apr 2005, 07:31:17
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Uživanje u tišini

O buci kao uzročniku stresa i svojevrsnom zagađivaču već smo pisali, a čak i da nismo, svakako ste svesne da vas stalna buka i žamor iritiraju. Ono čega s vremenom prestajete da budete svesni jeste to da nekakvih zvukova, neke priče, uvek ima, u toj meri da su mnogi toliko naviknuti na zvuk da im je jako teško da podnesu tišinu. Tako će mnogi čim stignu kući, gde bi možda i mogli da obezbede sebi malo tišine (pod pretpostavkom da niko ništa ne gradi u blizini i da nemate bučne komšije), uključiti televizor, radio, ili pustiti neku muziku - tek da se nešto čuje.

Isto tako, mnogim ženama teško pada tuđe ćutanje. Muškarci su po tradiciji i temperamentu skloniji akciji nego rečima i nije im teško da ćute, mada i oni mogu biti zavisni od zvuka kao takvog i, recimo, puštati glasnu muziku, samo da se nešto čuje. Ženama je nekad teško da to shvate, jer su sklonije pričanju - nije retka ženska pretnja: "Reč više neću da progovorim s tobom!", pretnja koja je muškarcima često nejasna.

Ženama može da bude čudno i ponašanje njihove dece tinejdžera: donedavno je to isto dete o svemu pričalo sa roditeljima, pitalo sve i svašta, a sada, kad dođe kući, nekad treska vratima, na pitanja ne odgovara ili nešto promumla, da bi odmah zatim telefonom satima pričalo sa prijateljima. U takvoj situaciji psiholozi predlažu da se roditelji uzdrže od čestog zapitkivanja i da prihvate ćutanje svoje dece.

Pokušajte i vi da malo uživate u ćutanju. Na kraju krajeva, nije stvarno neophodno neprekidno pričati, zar ne? Ćutanjem možete postići neke veoma korisne stvari: ne raspravljati niti razglabati o nečemu što je očigledno, ne svađati se, delovati tajanstvenije... Možda ćete poželeti da uživate u pravoj tišini, koja je blagotvorna za zdravlje - i za vaše zdravlje, a i za zdravlje vaše dece i partnera. Tada možete decu i/ili partnera odvesti u neku šumu ili na planinu, gde ćete uživati u svežem vazduhu, tišini i prilično tihim zvucima. Ako su vam deca rođena u velikom gradu i nikada nisu bila van njega, moguće je da nikad nisu ni osetili pravu tišinu, niti zaista čuli tihe zvuke.

U svetu se sve više uviđa značaj tišine. Po mnogim gradovima otvara se sve više lokala u kojima u određeno doba dana vlada apsolutna tišina, uz koju možete na miru da popijete neki čaj ili koktel. Ako imate uslova za to, nešto slično možete da priredite i u sopstvenom domu i da od toga napravite mali porodični ritual.

Uživajte u tišini kad god možete. Nema je baš mnogo, a deluje veoma blagotvorno na vaše zdravlje, pre svega na nervni sistem. Koristite svaku priliku da uživate u tišini, kako biste mogli da sa što manjim posledicama preživite buku.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Svedok stvaranja istorije

kad porastem, 'ocu bRe da budem tu-ri-STA!!

Zodijak
Pol
Poruke 26315
ja cu ovde nervni slom da dozivim od buke, strasno... jos sad sa motorima, stvarno ne znam kak cu da prezivim celo leto, bas jutros sam pomislila kako bih otvorila jednu temu ...
IP sačuvana
social share
imam nešuntave dlanove Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

...jednom, davno, negde daleko...

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 11837
Zastava
mob
Nokia 5110
Uzivam u tisi i odmoru negde gde je mirno i nema buke. Inace imam obicaj da kada sam kuci odem u selo gde su moji rodjeni i budem tamo 3-4 dana jer nema nikoga i potpuni je mir, krivo mi je sto ove god nikako da odem al valjda cu naci vremena. To me nekako opusti i tu napunim baterije za dalje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

niente paura

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 7714
Zastava Neptun
mob
Samsung Galaxy Ace Fleur
Ne volim tisinu, tad mi misli postanu suvise glasne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Enjoy The Silence
Depeche Mode
Words like violence
Break the silence
Come crashing in
Into my little world

Painful to me
Pierce right through me
Can't you understand
Oh my little girl

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms
Words are very unnecessary
They can only do harm

Vows are spoken
To be broken
Feelings are intense
Words are trivial
Pleasures remain
So does the pain
Words are meaningless
And forgettable

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms
Words are very unnecessary
They can only do harm

Enjoy the silence
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 533
montenegrina, tvoj odgovor je zasluzio big KLAP KLAP Smiley

Ne mogu retji da obozavam tishinu jer mi ne odgovara svaki puta.. Pretezno kad sam zaljubljena, u depresiji, trebam da dobro razmislim o nechemu, e onda volim tishinu.. Tada mogu fino da se opustim i prepustim samo sebi i nikom vishe.. Divan je osjetjaj Smiley A  kad sam na party ili slichno, i kada je sami muk, e onda brate.. to nije cool, dok sam van prija mi buka, a dok sam kao shto sam navela u onim primjerima gorikan hahaha onda mi prija tishina Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
U poslednjih par godina izuzetno sam audio senzitivan.. kako god mi se neko prodere, popizdim i ucutkujem.. stres prouzrokovan zivotom pored jednog od najvecih gradilista u BG....
Zatvoriti se, pustiti Enigmu... i pustiti mozak na standby..
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 533
Ma klasika ba..ali uvjek mi se desi da na kraju balade mi neko sjebe sve Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1387
Zastava Uvek i svuda
pokusavao sam da se opustim sa onim diskovima sa zvucima prirode, ne znam dali je to slucaj i sa drugima ,ali posle 5- min, ja sam nervozniji nego pre slusanja , shumovi vode me non-stop teraju u wc, a i one zaburine , svici i ostalo, strasno, dok sam pre par godina sasvim lepo spavao uz metallicu , sada mi cesto prija potpuna tishina...nesto debelo nije uredu sa mnom Smile
IP sačuvana
social share
Ne dam ovo sunca u ocima
Ne dam ovo hleba na dlanu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

...jednom, davno, negde daleko...

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 11837
Zastava
mob
Nokia 5110
Ma odes u selo na par dana i odmoris se ko co'ek. Ja sam pre bezao od toga a sad me to najvise opusti. Nema bre nikoga i nista necujes, tisina, priroda...sta ti vise treba.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.