Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uživajte do kraja  (Pročitano 1833 puta)
30. Dec 2005, 06:07:26
Administrator
Capo di tutti capi


Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Uživajte do kraja

U današnjim stresnim vremenima relaksacija i uživanje nisu samo luksuz već i neophodnost, kako bi se makar ublažile posledice stresa. To ste sigurno već više puta čule. Možda već i imate neke sopstvene male rituale za uživanje, neke trenutke koji su samo vaši - recimo, svakog dana nađete vreme da popijete kapućino u omiljenom kafiću. Da, naravno, možete sebi skuvati kafu i kod kuće, ali kapućino u kafiću vam ipak deluje kao luksuznija, a opet ne preskupa niti vremenski prezahtevna varijanta.

Problem je što se, čak i kada smisle sopstvene male rituale za uživanje, mnoge žene osećaju krivim zbog njih. Eto, ona sedi i kafeniše, a mogla je već da počne da kuva ili da plati račune, kupi neke neophodne stvari, obriše prašinu, usisa, joj, na šta liči telefon... Obaveza je puno, vremena malo, a ona traći vreme - ma, dobro, nije traćenje vremena, ali osećaj da su se stvarno korisni poslovi mogli obaviti u to vreme i dalje ostaje, a s njim i osećaj krivice. Posledica? Kako popijete kapućino, smesta plaćate, izlazite iz kafića i jurite "u nove radne pobede" - i time u priličnoj meri negirate efekat relaksacije.

Da stvari budu još gore, verovatno ste i u toku ispijanja kapućina razmišljale samo o obavezama. O tome šta sve još treba da uradite, kojim redosledom, da li ćete stići ovo, da li ćete stići ono... Naravno, nakon takvog odnosa prema "relaksaciji", i ne osećate se baš preterano relaksirano. Ako se osećate relaksirano uopšte - ako niste frustrirane, jer, eto, relaksirale ste se, zašto se sad ne osećate bolje?

Da bi uživanje imalo efekta, mora zaista i da bude uživanje. Dakle, nemojte čim završite s kafom, obrokom u restoranu, masažom ili čime god odmah trčati da platite i da se vratite obavezama. Dok vam uživanje traje, nemojte se ni opterećivati mislima o obavezama. Uživajte u ukusima, mirisima, dodirima, gledajte oko sebe, uživajte u muzici ako je ima... Kad završite s relaksacijom, sačekajte još malo. Gledajte još malo oko sebe, uživajte u ostacima ukusa, ležite još malo na stolu za masažu ili priuštite sebi i prijatno tuširanje.

Ukoliko ovako postupite, otkrićete da će osećaj zadovoljstva i nakon povratka obavezama biti jači i da će duže trajati. Upravo to "razvlačenje" koje veliki broj žena iritira jeste ono što intenzivira osećaj zadovoljstva, zato, "razvlačite se" - i uživajte!
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: uzivajte

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.