Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Nov 2024, 00:56:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uzasno se bojim...  (Pročitano 27663 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC Wildfire S
Pre neki dan sam diskutovao sa Bambinom o ovoj temi.
Mrzi me da pišem ponovo, evo jedan isečak, zanima me vaše mišljenje. Smile

----
Drugo, jako ti je ''pametno'' da imas odnos (pa makar i sa kondomom) sa devojkom koja je mozda HIV pozitivna.

Iskreno, nemam nijednu osobu u imeniku koja boluje od side.
A osobe koje sam upoznao sa ovom bolešću i nisu neki ponos ljudskog roda... narkomani i kurve.
A ja poznajem sebe, niti sam oličenje tolerancije niti se bavim lažnim moralisanjem.
Posebno što verujem da u svima nam čuči jedan mali @bf  Smile

Ali... malo mi je preterano izbegavati osobe koje boluju od side a kamoli one za koje ni ne znam još uvek pouzdano da l' boluju, kao u ovom slučaju.  Smile

Hmm...
Oću reći... Smile
Ja sam imao Hepatitis B... otišao mi imuni sistem u kurac... ne znam kako, ne znam zašto... ali eto desilo se, pre jedno 5 godina. I odem ja sa ćaletom na infektivnu... kuc kuc... uđemo u ordinaciju a tom prilikom izlazi neki čiča sa nekom klinkicom... rekao bih da mala ima oko 3-4 godine. Doktorka za umivaonikom, pere ruke i kaže "Sedite molim vas". Sednemo mi i čekamo nju pošto nikako da završi sa pranjem. Sve se nešto briska i umiva, ne znamo koji joj je kurac.  Smile Konačno dođe i kako je sela za svoj sto, pokuša da krene normalnim tonom da nas pita šta nije u redu, pokušala i već posle 2 sekunde joj se glas izobličio i krene da jeca. Pune joj oči suza. Ja i ćale gledamo... mislim da je ćale odma provalio šta je u pitanju, al meni nikako nije jasno šta je ženi. Nekako nisam ni navikao da dokor plače, oni su mi uvek u glavi prestavljali oličenje zdravlja, spokojnosti i jedne mentalne stabilnosti. Nikad ih nisam video da paniče, a s obzirom da ih viđam samo kad sam u problemu... oni se uvek nekako nađu sa rešenjem. Tad sam nekako ukapirao efekat belog mantila.
Pa zašto plačete? Je l' vam dobro? Šta je bilo? Smile
Ispostavilo se da su roditelji od one male neke teške budale... ali teške. Narkomančine kojima je Bog/Sudbina/Deda Mraz podario dete a kojima ni čedomorstvo nije strano ali srećom našli su se tu baba i deda. Zamisli koja prevara od života. Od hiljade parova koji godnama pokušavaju da zatrudne, dete dobiju ovakvi skotovi. Marfijev zakon u praksi. Nažalost, ta devojčica je ni kriva ni dužna rođenjem nasledila sidu od svoje... moram reći majke ovog puta mada imam širok dijapazon izraza koji bi upotrebio za opisivanje tog kretena. Da bude još gore... deda je tek sad saznao. Prost čovek a dobrodušan... objašnjavati takvom čoveku, celu fabulu radnje i gledati ga kako mu se lomi srce dok gradativno objašnjavaš i napreduješ u svom objašnjavanju je veći zalogaj nego što je doktorka inače mogla progutati ... ovog puta ne možeš da se kriješ iza stručne terminologije i belog mantila. Do tada je nekako to pomogalo kod ostalih pacijenata, dok god pričaš kao pokretna enciklopedija gde te pacijenti delimično (ne)razumeju, i daješ im na kašičicu konkretne informacije nekako si mogao ostati pribran. Ali ovoga puta moraš terminologiju da svedeš na sam skelet i kostur jer pričaš sa malo prostijim čovekom... a onaj njegov tužni pogled ti bukvalno otapa mantil.  Plač i tuga su bili nekako neizbežni.  Smile
Elem... uneo sam se previše u ovo. Htedoh reći da je ta devojčica kriva jer se rodila (ironija naravno), a ja nisam kriv uopše jer nisam mogao birati gde ću se zaraziti, isto tako, verujem može svako od nas da se zarazi sutra sidom. Ona je nažalost za razliku od mog Hepatitisa neizlečiva, a sigurno ne vi voleli da nas od sutra neko izbegava zbog toga...

Daleko od toga da im treba dati neke posebne privilegije ili poklanjati isuviše pažnje (pošto vidim da su pokrenuli neke silne kampanje sa sloganom "Sa sidom se živi", ne sa sidom se umire... i kapiram da je u pitanju dobra namera... ali time samo bodu narodu oči.)
Znači ništa preterano, ništa neobično... prema tim ljudima, već prosto... normalno.  Smiley (znam da mrziš tu reč.  Smile )
Zato mi malo zasmetala tvoja rečenica.  Smile

Dopuna: Iskreno ne bih ni ja spavao sa devojkom koja mi ne znači puno a ima sidu, postoji milion drugih od kojih mogu vrlo lako da se ogrebem za sex,i ne želim bespotrebno da rizikujem svoje zdravlje. Ali... postavlja se pitanje šta ako naiđete na osobu koja vas potpuno obori s nogu, u koju se zaljubite istog trena i s kojom ste u stanju da zaboravite na ceo svet... kao da je pravljena po vašoj meri i ona je savršenstvo sa samo jednom manom... ima sidu. (mora nešto majku mu...  Smile  Smile )
Apsolutno sam ubeđen da pređašnji stav nema istu vrednost u prvom i drugom primeru jer iako smo svesni da neke stvari nisu pametne... ponekad bira srce umesto pameti.  Smile (aha.. patetika... znam Smile )

Ali u svakom slučaju te osobe imaju pravo na normalan život bez diskriminacije.   Smile dogod vode računa da ne ugoroze ljude oko njih naravno.  Smile
« Poslednja izmena: 10. Maj 2009, 16:00:37 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Mozes slobodno i moje odgovore kopirati, if ju vont.  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
sigurno da ce doci vrijeme,ako vec nije,kada ce se prilikom upoznavanja sa nekom osobom traziti i potvrda o skorasnjem testiranju na virus side...

otuzno izgleda,ali opet mi je i prihvatljivo,ako smo i svjesni cinjenice da ta kuga hara i uzima svoj danak...

ako je postalo stvar emancipacije potpisivati predbracne ugovore i odlazak kod advokata poslije romanticne vecere,ne vidim da bi testiranje na virus bilo manje "ludilo".

uostalom,ulog je sopstveni zivot..u tom slucaju mi je prihvatljivo biti i paranoican Smile...iliti oprezan.
opreznost je ,u ovom slucaju ,pozeljna.

ja sam,do skora,prosla dobro sa kockanjem.
moje navodno ludilo moglo se,mozda, opravdati godinama.
a sada...niti imam zelje da se taj nacin kockam,a niti cime da se pravdam Smile
« Poslednja izmena: 10. Maj 2009, 16:07:21 od sesircic »
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
@goa - Moj komentar je da se slazem s bambinom, tj tim citatom sto si izdvojio.

Na stranu ta prica o diskriminaciji i slicnim tricama; ovdje se radi o cistoj opreznosti i zdravom razumu: koliko moras biti budala da rizikujes da dobijes hiv od osobe za koju znas da je promiskuitetna i za koju se prica da boluje od toga?
Realno, moras biti zestoka budala.

I ja na to nikad ne bi gledala kao na diskriminaciju vec kao na ocuvanje svog zdravlja. Mozda ta osoba nije kriva sto je dobila hiv, ali sta to mjenja za mene?
Nista.
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC Wildfire S
@goa - Moj komentar je da se slazem s bambinom, tj tim citatom sto si izdvojio.

Na stranu ta prica o diskriminaciji i slicnim tricama; ovdje se radi o cistoj opreznosti i zdravom razumu: koliko moras biti budala da rizikujes da dobijes hiv od osobe za koju znas da je promiskuitetna i za koju se prica da boluje od toga?
Realno, moras biti zestoka budala.

I ja na to nikad ne bi gledala kao na diskriminaciju vec kao na ocuvanje svog zdravlja. Mozda ta osoba nije kriva sto je dobila hiv, ali sta to mjenja za mene?
Nista.

Naravno, u ovom slučaju se slažem sa Bambinom.  Smile
Ali me je navala komentara tipa "pobogu, pa kako si uopšte mogao biti u prisustvu jedne takve osobe" na ovoj temi naterala na ceo ovaj tekst.

Samo skretanje pažnje, ništa više... i naravno pitanje "Šta ako se zaljubite u takvu osobu?" Smiley
Inače, lično nisam dao konkretan odgovor na to pitanje... ali sam siguran da moj stav ne bi imao istu težinu i vrednost u tom slučaju.

Mozes slobodno i moje odgovore kopirati, if ju vont.  Smile

Citat: B@mbin@
Hej, bas strasna prica, covece.  Smile  Smile

Sto se tice one moje recenice, ipak mislim da se nismo dobro razumeli, makar je delimicno tako. Smile
Vidi, ne mislim ja da osobe sa sidom treba izbegavati, ili nesto tome slicno. Cak naprotiv. A sebe, s druge strane, cak i smatram za nekoga ko je prilicno tolerantan. Smiley Ja sam od onih kojima je zaista nevazna boja koze i vera, nacionalnost (covek, ako je svinja, nebitno kojim grupama pripada) Smiley. Jos sam i od onih koji bi pristali da zive pored gay-a u istom komsiluku, i koji ne bi sutali te nesrecne ljude na toj njihovoj famoznoj paradi.

Ali ono sto sam htela da kazem jeste to: da definitivno nije pametno imati seks sa takvim osobama. E sad, tu ima jos dosta faktora: na primer, da li bi ti imao seks sa nekim a da znas da je HIV pozitivan? Smiley
Ja znam da ja ne bih, pa nazovi me fasistom.

Dakle, nisam toliki zlotvor, i ne smatram da su HIV pozitivni manje vredni, i svakako da bih se sa takvom osobom druzila (mada, to niko od nas ne zna, dok ne dodje u tu situaciju), ali da sa takvom osobom sasvim sigurno ne bih imala seksualni odnos.

Tvoja prica o devojcici je zaista potresna, ali se ona sigurno bitno razlikuje od one na temi.

Smile
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Apple 15
Sto se tice tuzne price i za nju je postojalo resenje... bez uvrede...

Inace... ja sam kreten koji ce reci sledece - ako hoces s nekim da pravis decu, testiraj se...
Ako nisi siguran ko i sta je ta osoba... testiraj se...
Postoji toliko divnih klinika u Bgd i okolini, ukljucujuci...

Nikad mi nisu bili jasni ljudi koji posle 5 godina "pokusavanja" saznaju da je on\ona neplodan...
Hm... urolog, ginekolog... to su izgleda neke nove profesije...

BTW. sesiric je u pravu... kada spavas s nekim, ti spavas sa svim njegovim parterima... partnerima partnera... i tako dalje... i tako blize... Smile

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Citat
"pobogu, pa kako si uopšte mogao biti u prisustvu jedne takve osobe"
pa dobro, ja nisam ni jednog trenutka njen komentar shvatila na taj nacin .. al stvar percepcije valjda.

a sto se tice drugog pitanja;
to me podsjeca na onu dilemu 'dal ostati s nekim ko vam ne moze podariti potomstvo'.

i sve zavisi od toga sta vam znaci ta osoba i kakvi su vasi prioriteti.
s tim u vezi, dobro bih razmislila o svemu, pa donijela neku odluku; ne bih na prvu loptu odlucivala.

evo zamislimo da osoba x sretne osobu y, ludo se zaljubi u nju i shvati da je to ta osoba.
y x-u kaze da ima hiv.

sta to znaci za njih dvoje?
da nece moci imati nezasticen sex, odnosno, nece imati potomstvo.
cak ce i sex s kondomom biti relativno rizican, sta ako pukne pa i ti dobijes hiv?

onda x dobro razmisli i donese odluku.

otkrila sam toplu vodu, znam  Smile
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
procitah kod kolege Goe Smile...da osobe koje imaju ovaj virus zasluzuju normalan zivot bez diskriminacije.

to je predivna utopija,ono ka cemu treba da se ide u odnosu sa njima...tvrdim bez dvojbe.

ali kao neko ko je imao prilike upoznati ih i izbliza posmatrati njihove zivote,tvrdim da jeste utopija i da ti ljudi sa takvim nepravednim usudom nemaju i ne mogu imati normalan zivot.

htijeli ili ne htijeli,imati tesku bolest,a pogotovo bolest koja te osudjuje na smrt,cini te drugacijim i na odredjene nacine odvojenim od drustva u kojem si.
sa tim se suocavaju i bolesni od raka, i osobe sa invaliditetom,pa na kraju krajeva i osobe sa ovim virusom.
zivjeti sa saznanjem,u ovom slucaju,sigurne smrti i osude na istu,vrlo je tesko i cini ih drugacijim ljudima nego li onda kada su bili zdravi.
to nisu isti ljudi.
bez namjere da pravdam ono sto se opravdati ne moze,kada neko(a imala sam prilike svedok tome da budem)ne zeli iz straha da osobi sa ovim virusom pruzi ruku,razumijem i strah i nemogucnost da se snadju sa osobama koje boluju od ove bolesti...koji se javlja kod onih koji su u njihovoj blizini.

taj strah...koji je i ruzan i koji ponizava i za koji ja licno imam samo  prezir i gadjenje je duboko usadjen u nama.
nije mi tesko i da za njega imam opravdanje,
ako podjemo od jezive cinjenice "da je nagon za zivotom jaci od bilo kojeg nagona u covjeku i da smo u toj cinjenici najblizi zivotinjama."

to jedino svjesno moze da se ispravi,svijesnim radom na sebi i opstom edukacijom kada je ova bolest u pitanju.
i vara se svako ko misli da je to lako Smile

ako slusamo instinkt u ovom slucaju...bjezimo glavom bez obzira.

iskreno,ne bih nikada mogla da spavam sa osobom koja ovu bolest ima.
nazalost,ljubav prema sebi i svom zivotu je,ipak,za nijansu jaca.
priznajem svoju nesavrsenost.
priznajem je,jer nisam licemjer.
« Poslednja izmena: 10. Maj 2009, 16:38:10 od sesircic »
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Apple 15
Btw. da odgovorim i na drugi deo...

Ja mislim da sve te dileme - "da li ostati s osobom koja je sterilna", "da li ostati sa osobom koja je hiv bolesna ili pati od neizlecive bolesti", "da li ostati sa osobom koja je druge vere\nacije\seksualne orijentacije", "da li ostati sa osobom koja je povremeno nasilna, ali te ipak voli"... poticu od jedne price koja se jako dugo potura...
Ko je kriv za tu pricu... ovom prilikom ne bih...

A prica glasi da u zivotu postoji samo jedna prava ljubav i moras da je cuvas da je ne izgubis...

Gledam neke ljude oko sebe kako se grcevito drze za neke druge ljude i pristaju na svasta samo da bi odrzali privid da je to neka prava, konacna ljubav...
Kao da im je to poslednje u zivotu i ako ih izgube, nikada vise nece biti srecni...

A nemaju ni 30...

Ja sam partibrejker... ja ne verujem u to...

Iskreno, duboko, bezgranicno... ne verujem...

Mislim da je svaka ljubav dragocena i ako ne budes samozivo i samosazaljivo govedo, ma koliko nekoga voleo, doci ce neko drugi i opet ces voleti...

Tako da... mislim da je to odgovor...
Zivot ide dalje... progutas pilulu, popije malo vode... i ides dalje...

Ja ne verujem u izigravanje mucenika zbog ljubavi... uopste... mucenika...
Malo mi je to gadno... gubljenje dragocenog vremena...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
Apple iPhone 6s
Pre prvog poljupca bar analizu krvi, urinokulturu i porodicno stablo do 400 godina unazad da donese... i opet nisi siguran jer je inkubacija preduga...

Jedna stvar je kada pricamo o vezi sa nekim ko je drugaciji iz ovog ili onog razloga sto vezu cini rizicnom i za nas i decu i sve sto uz to ide...
Druga stvar je kada pricamo o sportskom tucanju sa osobom za koju postoje sumnje da moze da nam unisti zivot...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Nov 2024, 00:56:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.092 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.