Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: UŽAS U BATAJNICI Polio ženu razređivačem i zapalio  (Pročitano 4873 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.1
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
dobro sad je cena razredjivaca i benzina tu negde,a razredjivac dobijas upakovan i mislim da bolje gori,ne znam samo cime je ovaj palio dali nitro ili uljani

Kako kad nafta pojeftinila vise nego duplo... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.17
Доказ да цена производа понајмање зависи од сировине.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
Nokia 
Nasilje nad ženama u Srbiji je katastrofalno a sistem je totalno neuspešan u zaštiti od nasilnika. S jedne strane to je posledica činjenice da radnici centara za socijalni rad strepe za sopstvenu bezbednost ako se umešaju. S druge strane totalno su nestimulisani da se bave nasiljem jer nemaju oruđe da efikasno sklone nasilnika. Kad je instaliran novi pravni model pre nekoliko godina upravo su nasilnici profitirali jer su ubrzo otkrili kako mogu da manipulišu sistemom čineći tako novi vid nasilja nad žrtvama. Smatram da bi tema porodičnog nasilja morala da bude posmatrana celovito.

Tokom prvih 10 meseci 2014. u porodičnom i partnerskom nasilju ubijena je 21 žena, to su dve mesečno, ne postoji dostupan podatak za celu 2014. Preko 3000 žena je zatražilo pomoć sigurnih kuća i centra za socijalni rad zbog višestrukih napada i batinanja. Čak 1/4 onih koje su pobegle u sigurne kuće vratile su se nasilnicima i u svakom od tih slučajeva nasilje se uskoro nastavilo. O nasilju nad decom i roditeljima nemam ovako sređene podatke ali svi znamo koliko je to svakodnevna tema novina.

Nasilnici su po pravilu psihički nestabilni, alkoholičari i narkomani, kriminalci. Za sve te kategorije može da se nađe razlog za uklanjanje sa ulice, osudu i prisilni tretman na vreme, ali to se jednostalno ne radi. Da li je iko ikad čuo da je sud osudio nasilnika na lečenje i terapiju?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 39.0.2171.99
ja kad videh ko je nadležan za socijalnu službu na mojoj opštini ...  Smile  Smiley 1
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows
Browser
Opera 12.17
mob
Nokia 6220
Није проблем само насиље над женама, већ генерално корумпирано правосуђе и закони који остављају могућност да се насилник извуче. Баш је била у новинама нека пресуда, где је лик, за покушај убиства добио само условну казну, уз образложење да му је то први покушај убиства  Smiley 1
Само у Нишу је прошле године било ко зна колико напада и убистава ножем, и ниједан од њих није имао везе са породичним насиљем, већ су га углавном чинили ликови "познати полицији" . Пре пар година, неки дебили ишли по граду, и нападали ножем насумично људе.
Дакле, насилници се не плаше државе, жртве знају да пријава неће ништа да промени, и онда ни социјална служба не може ништа да уради.
Ево, овде су жртве били мушкарци :

http://www.kurir.rs/crna-hronika/crna-udovica-narkomanka-ubila-i-drugog-ljubavnika-clanak-1592385

http://www.kurir.rs/devojka-osumnjicena-za-ubistvo-svog-momka-clanak-110021

Али, оно што је заједничко за све претходно су смешне казне (ова друга је добила 6 година за убиство).
Корумпираних судија ће увек бити, али закон не сме да им остави простор за маневар. Свако мора да зна, да ће, ако убије човека ( не рачунам самоодбрану) добити барем 12 година, да ће за покушај убиства да добије исто толико, да ће за другу пријаву насилничког понашања бити у лудари 5 година на седативима као кактус, па ће онда можда ситуација да се промени.
« Poslednja izmena: 19. Jan 2015, 15:46:42 od Ilija Nis »
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Pa sta ti mislis...sto strajkuju advokati...

I evo sad eu objavila da se izvrsi reforma sudstva...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Browser
Safari 600.2.5
mob
Apple 15
Kada bi se kazne poostrile, garantujem da bi poclei da slusamo kako su drakonske.

Najveci problem je strah drzave vec 20 i kusur godina da reformise zakon i pusti sudstvo da zaista bude nezavisno.

I menjanje mentaliteta tipa - pa kakve veze ima sto sam lekaru\salterusi\sudiji odneo cokoladu...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 521
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla 11.0
Ma џабе нама и најбољи закон на свету... када нема ко да га спроведе... Поједини закони су мало дебиласти... поједини мало више... поједини су добри... Оно што је заједничко за све - адвокати, тужиоци, судије - понашају се као група ретардираних воћних мушица... А овакви манијаци шетају ли, шетају... Smile

IP sačuvana
social share
Ček znači ti hoćeš da kažeš da ne voliš kad se nešto tera u krajnost?
Pa ti onda nisi Srbin...
 Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Browser
Chrome 39.0.2171.95
mob
Apple 15
Gorela je, koža mi se lepila za ruke!

CRNA HRONIKA19:06, 19.01.2015.Autor: Jelena Rafailović,Foto: Nebojša Mandić

Jaukala je i vikala: „Upomoć! Gorim!“ Na sve načine pokušao sam da ugasim vatru, kaže komšija nesrećne Svjetlane Urošević (44)

BEOGRAD - Radan Urošević (44) zapalio je preksinoć bivšu suprugu Svjetlanu Urošević (44) u njenom iznajmljenom stanu u Batajnici i naneo joj teške opekotine na više od 50 odsto kože!

Urošević je oko ponoći došao do zgrade u Ulici Svetog Serafima i pozvonio je na interfon. Svjetlana mu je otvorila, ne sluteći da nosi kantu punu benzina.

Svađa u dnevnoj sobi

- Radan je uspeo da uđe u Svjetlanin stan, gde su se najverovatnije posvađali. Bili su u dnevnoj sobi kada ju je polio benzinom i zapalio. Nakon toga odmah je odjurio iz stana, polomio staklo na vratima zgrade i pobegao, ali ga je policija ubrzo našla i uhapsila - kaže naš izvor iz istrage.

Nesrećna žena se u trenutku pretvorila u živu buktinju! Izletela je u hodnik zgrade, a u pomoć joj je pritekao komšija Milan Dobrić.
- Uznemirila me je buka koju je Radan pravio dok je šutirao ulazna vrata stana. Izašao sam da vidim šta se dešava. Tada sam čuo bolni vrisak i ugledao ženu u plamenu. Sve vreme je jaukala i vikala: „Upomoć! Gorim, gorim“ - prepričava Dobrić dramu u Batajnici.

On kaže da je bez razmišljanja zgrabio lavor vode i prosuo ga na komšinicu.
- Bila je na nogama. Polio sam je po leđima i uspeo da ugasim vatru na tom delu tela, ali je ona i dalje gorela. Rukama sam je udarao po glavi jer joj je i kosa buktala. Kada god bih je dodirnuo, njena koža i kosa lepili bi mi se za ruke - opisuje užas komšija Dobrić.

Prema njegovim rečima, Svjetlana je u jednom trenutku pala na stomak.
- Tada su naišle i ostale komšije. Polivali smo je vodom i uspeli smo da je ugasimo. Da stvar bude gora, iz njenog stana širio se gust crni dim, od koga nisam mogao da dišem i nisam video gde sam. Mislio sam da ću se ugušiti, ali najvažnije je da sam uspeo da spasem Svjetlanu - kaže Dobrić.

Pokušavala da govori

On dodaje da je Svjetlana sve vreme bila svesna nakon gašenja i da je pokušavala nešto da mu kaže, ali da je nije razumeo.
- Nisam video napadača, a da sam ga video, potrčao bih za njim i ubio bih ga - kaže Dobrić.

Kako smo saznali, Svjetlana se u stan u Ulici Svetog Serafima doselila pre oko dva meseca.
- Ima dva sina, koji nisu bili tu kada se desila drama. Radila je u kiosku sa roštiljem. Nismo imali vremena da bolje upoznamo komšinicu, ali znamo da njen bivši muž ima problema s alkoholom. Navodno je odrastao u domu za nezbrinutu decu, u koji ga je poslala majka pošto nije mogla da izađe na kraj s njim - kaže komšinica.

Sin mu zahvalio na pomoći
ZAGRLIO MAJČINOG SPASIOCA

Milan Dobrić kaže da ga je nakon nesreće posetio Svjetlanin stariji sin.
- Kada me je video, zagrlio me je i iskreno mi zahvalio što sam mu spasao majku. Rekao mi je da mu je njen život na prvom mestu - rekao je Dobrić.

Izvor: Kurir

Da sumiramo.
Zena je uradila ono sto se zenama zrtvama nasilja najcesce zamera - napustila je nasilnika, odvela decu, pokusala da im pruzi normalan zivot.
Cak je i radila, tako da nije bila na jaslama pravednih gradjana Srbije.
Jeste, napravila je glupost jer ga je pustila u kucu, ali da nije... ovaj bi sutra kmecao po novinama da "kucka" ne da vidja decu, da je to nepravda, da i on ima prava... bla...bla..
I onda bi se pravedni gradjani Srbije sazalili i stali na njegovu stranu. Iako je alkoholicar, a to je psihicka bolest, iako je nasilnik, sto je takodje psihicka bolest, iako je verovatno i ljubomoran, sto je isto psihicka bolest...
A i uce te da se tako ne ponasas i da deca treba da imaju oba roditelja.

Obrni okreni... ona u ocima nekih pravednih gradjana Srbija ispada neki krivac jer ju je manijak tukao... i sto je otisla.. i sto je verovala da nije bas toliko govno.

A taj beg... pokazuje o kakvoj se moralnoj nakazi radi jer je kao svaka pickica pobegao od onoga sto je uradio, jer takvi nikada ne priznaju da nisu u pravu i da je nesto njihova krivica.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.