Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 16:47:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uticaj roditelja na nas zivotni put  (Pročitano 97771 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
posto smo montenegrina i ja studirale na istom faksu,ako se ne varam,mislim da je mislila na knjigu "ponasanje roditelja" od prof. dr Ljubinke Milosevic, koja je ujedno drzala predavanja iz pedagogije.

ukoliko te zanima oblast pedagogije u svakoj iole dobro opremljenoj biblioteci naci ces knjige iz te oblasti!

nije tesko doci do kvalitetne literature,a vezano za tu tematiku....
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 7
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
Roditelji uticu na nas zivotni put i onda, kada se trude da ne uticu ili da uticu sto manje, iz pedagoskih razloga ili razloga nebrige... Nisam jedanput cula onu narodnu - ah, Bog ne bira kome daje decu...

Moji roditelji su na moj zivotni put uticali, normalno. Kada sve saberem i oduzmem, odupreti se ljudima poput moje majke i oca... trebalo je zaista mnogo mentalne snage. Najperfidniji roditelji su oni, visokoobrazovani, intelektualci, oni koji, procitavsi beskrajnu literaturu, ni sama ne znam zasto, opet rade istu stvar kao oni koji mozda nisu ni zavrsili osnovnu skolu - nekako uvek pokusavaju da proture sopstvene zablude i neiskoriscene prilike tako, da mogu da ih posade na nasa nejaka pleca... Meni, recimo, moja mudra majka prosvetni radnik, perfidno uvaljuje pricu o tome kako, eto, ne plasi se ona za mene zbog MENE i MOJIH akcija, plasi se iskljucivo drugih, a ja sam super - protura to u onom periodu mog zivota, odrastanja i sazrevanja, kad je meni jako vazno da ona ima o meni dobro misljenje i, naravno, dugo godina sam nosila na grbaci taj balast, ne samodokazivanja, nego dokazivanja NJOJ! Kardinalna greska, njena prvenstveno, ali, ja sam uspela da se oduprem tek upisom na faks...
Roditeljima sam, mada mislim kada je vec bilo kasno, jednom prilikom konacno rekla ono sto je moje najdublje osecanje - da su pojedinacno, kao dva ljudska bica sa svim svojim stremljenjima, idejama, idealima... sasvim cool, zavidno iznad mediokritetstva i malogradjanstine. Pa, jos oboje visokoobrazovani intelektualci, sve je to super... Ali, kao roditelji, prdnuli ste u cabar, da, to sam im rekla i jedino mi je zao sto im to nisam rekla jos nekada, onda kada je mozda nesto moglo pozitivno da se promeni za mene... Ovako, sada sam jos jedan od soldata beskrajne vojske nezadovoljnih odredjenim stvarima u sopstvenom zivotu, u predvorju depresije, i... samo moja enormna mentalna snaga, koja nije nasledjena od njih, nego je jedan samosvojan, samo moj i niciji vise gen, nego je stecena u bitkama koje sam vodila van njihovog vidokruga, samo me je moja mentalna snaga spasla da i dalje ucestvujem u ovoj ekskurziji zvanoj zivot, kao jedan od njenih najveselijih i najoptimisticnijih ucesnika...
Poz,
DG
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 31
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Kako vreme odmice i sto duze zivis sa roditeljima, sve vise se prema tebi ponasaju kao prema debilu i njihova posesivnost postaje sve veca  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat: montenegrina link=topic=32164. msg313678#msg313678 date=1118008346
Na fakultetu sam imala ispit iz pedagogije, i u sklopu toga imali smo posebnu literaturu u vezi sa ponasanjem roditelja.  Jako je poucno, i mislim da bi svi, pre nego postanu roditelji, trebalo da se pozabave time.  Biti roditelj je najveca odgovornost koja postoji, a vecina ljudi ovde je skroz neobavestena u vezi sa tim, i odnosi se olako prema toj ulozi.
Montenegrina, roditelj sam i najlepse bih te zamolio da pobrojis pomenutu literaturu i gde je mogu nabaviti da bih se mogao edukovati.  Unapred ti mnogo hvala.
TGCT
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 9820
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Samsung Z240
Kako vreme odmice i sto duze zivis sa roditeljima, sve vise se prema tebi ponasaju kao prema debilu i njihova posesivnost postaje sve veca  Smile

moram kao roditelj da se pobunim - upravo je obrnuto

deca počinju da se ponašaju kao da su popila svu pamet ovog sveta, ne slušaju savete jer iz njihove perspektive mi nismo nikad bili mladi - odmah smo postali njihovi roditelji i to nam je jedina životna uloga po njima mi nemamo pravo na lični život

i onog momenta kad dete odbija savete, kad odbija da shvati šta mu se govori iz najbolje namere - jer davno je rečeno da se pametan uči na tuđim greškama a budala na svojim - naravno da dolazi do konflikta
IP sačuvana
social share
sve je ovo igra,šala,volim te budalo mala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 41
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
u vecini slucajeva roditelj je uvek u pravu,,,iako ih mi neretko ne poslusamo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
to "uvek" je dosta relativan pojam
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 11802
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
mob
SonyEricsson xpiria neo

moram kao roditelj da se pobunim - upravo je obrnuto

deca počinju da se ponašaju kao da su popila svu pamet ovog sveta, ne slušaju savete jer iz njihove perspektive mi nismo nikad bili mladi - odmah smo postali njihovi roditelji i to nam je jedina životna uloga po njima mi nemamo pravo na lični život

i onog momenta kad dete odbija savete, kad odbija da shvati šta mu se govori iz najbolje namere - jer davno je rečeno da se pametan uči na tuđim greškama a budala na svojim - naravno da dolazi do konflikta

Ima istine i u jednom i u drugom tumacenju,zavisi iz kog ugla gledamo.
Ziveti sa roditeljima vise od 30-40 godina,to je uzas,tako da mogu da razumem prvu kategoriju ljudi,ali isto tako imati dete od 17 godina i izaci na kraj sa njegovim shvatanjem....vi ste matori,sta vise trazite od zivota,pustite nas mlade da zivimo,vi nemate prava vise ....i takve pubertetske izjave,vode u drugu krajnost.Pa se s pravom pitam,kako su to moji roditelji uticali na mene....a kako ja sada uticem na svoje dete,jer sam se celog zivota trudila da postignem nesto vise od njih i samo svojim zdravim razumom to i postigla,ali nisam ogranicavala njihove zivotne aktivnosti na odredjeni broj godina i shvatala sam ih,sto nije slucaj sa mojim detetom.I kako se postaviti prema detetu sada, da ono pocne da uvazava i potrebe svojih roditelja a ne samo svoje...
IP sačuvana
social share
svako ko ode ostavi trag i delic duse odnese...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Roditelji su uspesni ako uspeju da podstaknu dete da bude svesno sebe i razmishlja sojom glavom. Takodje je od presudnog znacaja probuditi u detetu istrazivacki duh. Tada dete moze samo da izabere svoj odnos prema svome postojanju i okruzenju u kome postoji. Razumeti, to je jedini uspeh i put ka prosvetljenju. Dobro pripremljeno dete svoj put pronalazi samo, nezvisno od svojih roditelja.

U potpunosti se slazem sa KickLoopom
IP sačuvana
social share
[b][/b]Ne biram, u stvari nista, ni rodjenje, ni porodicu, ni ime, ni grad, ni kraj, ni narod sve mi je nametnuto.Jos je cudnije sto to moranje pretvaram u ljubav!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia 
Ako roditelj ne uspe da svoje dete školuje, zaposli i osposobi za samostalan život onda je kao roditelj neuspešan. Podrazumeva se da govorim o deci koja su zdrava. Zato je neophodno mnogo snage volje, mnogo razumevanja, mnogo odricanja. Uvek roditelj mora da se odriće onoga što bi želeo da uradi. Ne sme da razmazi bebu, ne sme da dozvoli tinejdžeru sve (jer u tom uzrastu koliko je važno osamostaliti se toliko je važno to postići suprotstavljanjem roditelju) i ne smeš da sprečiš odraslo dete da ode iz kuće.

Tokom vaspitavanja primerni roditelji najčešće greše tako što se ne ponašaju jednako prema deci ako ih ima više,  dozvole sve što detetu pada na um i da premalo dete udaljavaju od doma a odraslo zadržavaju u domu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 16:47:14
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.