Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Da li izlazite na referendum?

Glasanje završeno: 29. Okt 2006, 10:14:44

Da, izlazim i glasacu Za
44.4%  (28)
Da, izlazim i glasacu Protiv
12.7%  (8)
Ne, ne izlazim
42.9%  (27)
Ukupno glasova: 63
Idi dole
Stranice:
1 ... 65 66 68 69 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Usvojen novi ustav, referendum 28-29. oktobra  (Pročitano 40822 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 374
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
Šta ako referendum ne uspe?
29. oktobar 2006. | 16:19 | Izvor: B92
Beograd -- Bivši sudija Vrhovnog suda, Zoran Ivošević, kaže da ako bi referendum bio nesupešan, to bi predstavljao veliki problem za zemlju.

Prema njegovim rečima, u tom slučaju postoje samo dva rešenja: ponavljanje referenduma ili izbori za ustavotvornu skupštinu. Od dve mogućnosti, ponavljanje referenduma bi, po Ivoševiću, bilo loše rešenje jer se ne može očekivati da građani izglasaju isti tekst ustava, kada to nisu uradili na prethodnom referendumu.

Izbori za ustavotvornu skupštinu bi bilo bolje rešenje: "Prvo bi trebalo da se donesu određeni zakoni od ove skupštine pa tek onda da se organizuju izbori za ustavotvornu skupštinu koje ce izglasati ovaj tekst ustava ili nesto prepravljeni tekst".

Ukoliko bi propao referendum, Srbija bi poslala lošu poruku i međunarodnoj zajednici, a to je da je smo ravnodušni kada je reč o daljoj sudbini Kosova, kaže Ivošević: "Onda bi međunarodna zajednica mogla lakše da presele problem Kosova onako kako se bojim da će i da uradi".

Ivošević smatra da je i neuspeh referenduma, pored ravnodušnosti, rezultat i revolta građana zbog toga što nisu uopšte bili pitani kada se pisao novi ustav, a sada se od njih očekuje da glasaju za njega.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 356
Zastava Singidunum
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Siemens c72
@peachwise
Pa poenta je upravo u tome da ta ustavotvorna skupstina kad se konstituise i nema nikakvu drugu namenu osim pravljenja ustava u najkracem mogucem roku, a ti kazes da ne zelis ustav donesen preko noci. Takodje, u takvom donosenju nece biti mesta za kompromise nego ce se odluke donositi onako cistim preglasavanjem sto mozda i jeste demokratski (u smislu vecina je odlucila), ali ako se neka bitna odluka donese na taj nacin to moze da izazove i neke ozbiljnije posledice zbog toga sto je vecina relativna stvar. Pa vidis da cak i kad se nesto uradi jednoglasno opet ima onih koji su nezadovoljni, a zamisli tek da je bilo uradjeno odlukom proste vecine (pa ne smem ni da zamislim sta bi se tek tada desavalo). U svakom slucaju, tesko da bi ta ustavotvorna skupstina bila u stanju da napise ista bolji predlog ustava nego sto je to ovaj. Jedino sto bi moglo da se dogodi je nova nestabilnost na politickoj sceni. Mada mi izgleda i ne umemo da se ponasamo normalno kada je politicka scena stabilna (svi samo cekaju kad ce da bude neko sranje pa da ima o cemu da se prica).

Btw, al ste brzi. Dok ja ovo otkucah vidim napisano 11 novih komentara. Svaka cast!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Čuvaj se - pas ujedam!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1155
Zastava Pozarevac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung neki
Ukoliko danas ne bude usvojen ustav, mene ce biti sramota od sopstvenog naroda.
Ljudi se u celom svetu bore da imaju svoju zemlju dok se mi borimo da je izgubimo. Ako se danas to desi, i ne treba da je imamo, jer je ne zasluzujemo, jednostavno je nismo vredni.
Nek je vode Ceda, Kandicka, Ceku, Micicka i ostala govnarija, nek je rasparcaju, nek je prodaju onima kojima je stalo da imaju svoju drzavu kad nama nije stalo radi licnog komformiteta.
Strasno !
Sramite se, "Srbi"!
Kako te bre nije sramota da svojatas ovaj narod kao da je to tvoja prcija, i koga je uopste briga sto se ti i tebi slicni stide.
Ovaj narod je jasno rekao svima koji su na vlasti i u opoziciji, parlamentarnim i vanparlamentarnim strankama, kao i toj dvojici iz tvog potpisa sta o njima misli!!!
« Poslednja izmena: 29. Okt 2006, 16:39:02 od zille »
IP sačuvana
social share
Kažu da je život kao jednosmerna ulica, moj nekako više liči na kružni tok.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 318
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Nokia 
Citat
Ali nece vise biti referenduma o Ustavu. Ispravi me ako gresim, ti to bolje znas, posto si koliko vidim verovatno na Pravnom, a ja sam na sledecem cosku...

pa to ne zavisi od njega....vec od dogovora politickih partija. Prema sadasnjem Zakonu moguce je odrzati referendum ponovo za 6 meseci.

Kako je onda Sloba doneo ustav bez referenduma? U svakom slucaju, eto 6 meseci da se poprave greske, da se objasni narodu sta je dobro a sta lose u ustavu, i da se resi pitanje Kosova, da bismo u ustavu mogli da napisemo o Kosovu nesto sto ima veze sa realnoscu.
Imali su 6 godina da donesu ustav, i mogli su da napisu isto sto i sada, ali ne, tada su bili zauzeti drugim stvarima... A sada, posto je Vlada konacno pala, ajde onda da damo malo narodu neku zajebanciju pa da posle na izborima imamo za sta da se uhvatimo. Radikali isto tako hoce ustav da mogu na izborima da kazu kako su oni najzasluzniji zato sto ce ustav da odbrani Kosovo, a DS je za ustav da ne bi ispalo kako su oni krivi za gubitak Kosova...
I ko jos tu brine za narod?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Čuvaj se - pas ujedam!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1155
Zastava Pozarevac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung neki
Citat
Ali nece vise biti referenduma o Ustavu. Ispravi me ako gresim, ti to bolje znas, posto si koliko vidim verovatno na Pravnom, a ja sam na sledecem cosku...

pa to ne zavisi od njega....vec od dogovora politickih partija. Prema sadasnjem Zakonu moguce je odrzati referendum ponovo za 6 meseci.

Kako je onda Sloba doneo ustav bez referenduma? U svakom slucaju, eto 6 meseci da se poprave greske, da se objasni narodu sta je dobro a sta lose u ustavu, i da se resi pitanje Kosova, da bismo u ustavu mogli da napisemo o Kosovu nesto sto ima veze sa realnoscu.
Imali su 6 godina da donesu ustav, i mogli su da napisu isto sto i sada, ali ne, tada su bili zauzeti drugim stvarima... A sada, posto je Vlada konacno pala, ajde onda da damo malo narodu neku zajebanciju pa da posle na izborima imamo za sta da se uhvatimo. Radikali isto tako hoce ustav da mogu na izborima da kazu kako su oni najzasluzniji zato sto ce ustav da odbrani Kosovo, a DS je za ustav da ne bi ispalo kako su oni krivi za gubitak Kosova...
I ko jos tu brine za narod?

Kako istinito  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Kažu da je život kao jednosmerna ulica, moj nekako više liči na kružni tok.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 318
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Nokia 
Šta ako referendum ne uspe?
29. oktobar 2006. | 16:19 | Izvor: B92
Beograd -- Bivši sudija Vrhovnog suda, Zoran Ivošević, kaže da ako bi referendum bio nesupešan, to bi predstavljao veliki problem za zemlju.

Prema njegovim rečima, u tom slučaju postoje samo dva rešenja: ponavljanje referenduma ili izbori za ustavotvornu skupštinu. Od dve mogućnosti, ponavljanje referenduma bi, po Ivoševiću, bilo loše rešenje jer se ne može očekivati da građani izglasaju isti tekst ustava, kada to nisu uradili na prethodnom referendumu.

Izbori za ustavotvornu skupštinu bi bilo bolje rešenje: "Prvo bi trebalo da se donesu određeni zakoni od ove skupštine pa tek onda da se organizuju izbori za ustavotvornu skupštinu koje ce izglasati ovaj tekst ustava ili nesto prepravljeni tekst".

Ukoliko bi propao referendum, Srbija bi poslala lošu poruku i međunarodnoj zajednici, a to je da je smo ravnodušni kada je reč o daljoj sudbini Kosova, kaže Ivošević: "Onda bi međunarodna zajednica mogla lakše da presele problem Kosova onako kako se bojim da će i da uradi".

Ivošević smatra da je i neuspeh referenduma, pored ravnodušnosti, rezultat i revolta građana zbog toga što nisu uopšte bili pitani kada se pisao novi ustav, a sada se od njih očekuje da glasaju za njega.

A kada je 1998. 95% od 73% izaslih biraca reklo odlucno "NE" stranom mesanju kada je u pitanju Kosovo, cela medjunarodna zajednica se sa postovanje povukla i nikada vise nije prozborila rec o Kosovu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.01
mob
HTC One
@vradovic, nece biti referenduma, ali ce usvojiti manje-vise isti Ustav kao sto je ovaj sada. Nisam na pravnom, vec na FPN-u.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 374
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
Citat
Kako je onda Sloba doneo ustav bez referenduma?
Januara 1988. započela je ustavna reforma u Srbiji koja je završena 28. marta 1989. godine kada su proglašeni ustavni amandmani IX-XLIX. Taj dan je označen kao dan donošenja novog ustava i vraćanja Srbiji državnog i ustavnog suvereniteta na celoj teritoriji Republike. Proglašen je državnim praznikom.

Novi ustav, Ustav Republike Srbije, donet je 28. septembra 1990. godine. Nadležnost Skupštine nije se bitno promenila. Ukinut je delegatski sistem, a vraćen poslanički. Skupštinu čini 250 narodnih poslanika.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 318
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Nokia 
Ukoliko danas ne bude usvojen ustav, mene ce biti sramota od sopstvenog naroda.
Ljudi se u celom svetu bore da imaju svoju zemlju dok se mi borimo da je izgubimo. Ako se danas to desi, i ne treba da je imamo, jer je ne zasluzujemo, jednostavno je nismo vredni.
Nek je vode Ceda, Kandicka, Ceku, Micicka i ostala govnarija, nek je rasparcaju, nek je prodaju onima kojima je stalo da imaju svoju drzavu kad nama nije stalo radi licnog komformiteta.
Strasno !
Sramite se, "Srbi"!
Kako te bre nije sramota da svojatas ovaj narod kao da je to tvoja prcija, i koga je uopste briga sto se ti i tebi slicni stide.
Ovaj narod je jasno rekao svima koji su na vlasti i u opoziciji, parlamentarnim i vanparlamentarnim strankama, kao i toj dvojici iz tvog potpisa sta o njima misli!!!

Tako oni vole svoju zemlju i svoj narod... Tako su je voleli i pred bombardovanje, kad su u "Pinkiju" pekli vola i vikali "dodjite, cekamo vas...", a onda posle kad je trebalo uzeti pusku, niko nije rekao "nemojte njega na ratiste, on nije pravi patriota, uzmite mene, ja sam pravi Srbin junak i heroj..."
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.01
mob
HTC One
Zasto ste toliko iskljucivi? Da li je tesko poverovati da neko razmisli o Ustavu svojom glavom, i donese odluku da glaza za njega, a da nije pao pod uticaj stranaka i njihovih lidera? Ako drugima treba neko da govori sta da misle i rade, ima nas koji ne podlezemo uticaju, vec mislimo svojom glavom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 65 66 68 69 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.