Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Da li izlazite na referendum?

Glasanje završeno: 29. Okt 2006, 10:14:44

Da, izlazim i glasacu Za
44.4%  (28)
Da, izlazim i glasacu Protiv
12.7%  (8)
Ne, ne izlazim
42.9%  (27)
Ukupno glasova: 63
Idi dole
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Usvojen novi ustav, referendum 28-29. oktobra  (Pročitano 41482 puta)
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Moram da ti odgovorim, i zavrsavam sa off-om (u koji sam tek proslim postom uleteo, a vidim da on traje vec...) a ujedno se izvinjavam zbog istog. Nisam generalizovao da je svako neobrazovan automatskim pametan, bas suprotno. Samo sam rekao da je losa generalizacija da je svako ko je neobrazovan neminovno i nepametan (da ne kazem glup).

Nazad na temu: sto se tice ustava, nisam vise siguran da ce ubedljivo da bude usvojen. Dosta mojih drugova, kolega... sa kojima pricam ovih dana nisu bas najsigurniji da ce zaokruziti DA. Nasedaju na ovu demagosku argumentaciju sto govori da jos uvek nismo naucili da cujemo sustinu a ne ono sto nam se stavlja ispred nosa. Licno bih voleo da usvojimo Ustav, i da krenemo dalje umesto sto stalno slajfujemo u mestu.

Što se tiče off-a biću slobodan da doprinesem svojim aforiuzmom
"Budala je budala sa ili bez škole".

Što se tiče Ustava, pridružujem se tvojim željama. Red je da se jednom krene napred i zakorači iz besplodnih rasprava i odavno prevaziđenih podela.
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 356
Zastava Singidunum
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Siemens c72
@winter_demon
To sto ce vecina da zaokruzi da, ne znaci da su svi oni u pravu!
Naravno, tacno je da vecina ne mora uvek biti u pravu. Ali nije to bila poenta onoga sto sam hteo da kazem. Poenta je u tome da u normalnim (ili demokratskim) drustvima vecina koja se odredi na izborima odlucuje o bitnim stvarima za drzavu. Ukoliko ta vecina pogresi (a u svim drzavama na svetu se desavalo da vecina ponekad pogresi) automatski snosi odgovornost, ali istovremeno na nekim narednim izborima moze da promeni svoju odluku i time stvori neku drugu vecinu. Dakle to je neki normalan odnos. S druge strane, ne bi bilo normalno da manjina donosi odluke o bitnim stvarima za drzavu, a upravo to pokusava da uradi Ceda i njegova koalicija. Ako vec ti ljudi misle da je pogresno ovo sto vecina misli, neka lepo dobiju izbore (u stvari prvo neka udju u parlament Smile Smile) pa neka onda iznose svoje predloge. Ovaj narod je u proslosti dosta propatio (prvo smo imali crvene na vlasti 45 godina, onda je 10 godina Milosevic i njegova ekipa jahala ovu zemlju, pre svega toga smo se delili kako smo stigli: na Karadjordjevicevce i Obrenovicevce, na Cetnike i Partizane,...) i sada kada smo konacno jedinstveni bar oko necega (ne treba da podsecam da smo i ranije bili jedinstveni oko toga da nam treba novi ustav, cekamo ga vec 6 godina) oni koji ne da nemaju vecinu vec su apsolutna manjina pokusavaju da svojom demagogijom sabotiraju nesto sto je svakako dobro za drzavu i za narod. To pre svega nije lepo ni dostojanstveno, a svakako da nije bas ni demokratski. Dakle, poenta nije ko je u pravu, ili ko je glup ili pametan, vec kako se u normalnom drustvu donose bitne odluke. Sad verovatno shvatas na sta sam mislio?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung sgh-550i

@winter_demon

Lepo primeceno!
Pa i Hitlera je podrzavao ogroman procenat stanovnistva, pa?
Uostalom, da ja vec neko vreme trosim ogromne drzavne pare na referendum (koji je ujedno i predizborna kampanja) imao bih i ja podrsku za svasta. Dajte mi RTS (koji je na velikoj teritoriji zemlje jedini TV program!!) i nesto para i vremena i ubedicu narod da uradi bilo sta. Tehnika za tako nesto nam je ionako ostala od Slobe. Veliki Brat je lepo zakucao ljude za TV i poceo sa ispiranjem mozga, RTS ce to lepo zavrsiti. Sa sve Vucicem na celu (ako samo smem da podsetim !!!).
A, da-i ako treba da budem "jedinstven" sa SRS da bi bio ispravan, onda je to bas super  Smiley 1
« Poslednja izmena: 14. Okt 2006, 20:10:33 od dulentse »
IP sačuvana
social share
Sivi soko, sivi soko, sivi soko, ću-ću-ću. Sivi soko, soko sivi, sivi soko, šubi-dubi-du!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 924
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
pa treba da budes jedinstven i sa srs iako ja uopste ne volim srs ali postoji nesto sto je svima zajednicko postoji nesto sto je svakom coveku jedinstveno ja najvise mrzim konzervativce ali postoji nesto sto je i meni i nijima zajednicko ajde da dam glup primer ja sam se sa mnogima ovde svadjao oko sponzorusa pinka itd evo ja recimo volim sponzoruse brza kola fensi kafice onda ima oni koji vole tehno koncerte vutru itd onda imamo trece konzervativce koji vole da imaju 15 deteta itd i sta je sad svima nama zajednicko da nam trebaju pare da bi svako od nas mogao da ostvari svoj cilj takodje se to odnosi i na ustav da svima nama treba taj ustav iako se organski ne podnosimo ja mogu sa covekom koji je totalno drugaciji od mene i fura neki poptpuno drugi nacin zivota da sednem i da se dogovorim oko nekog posla jel i meni i njemu je u interesu da se taj posao zavrsi ma koliko mi bili razliciti jedino ste vi u varijanti neka sve propadne nek svi pocrkaju gladni ja necu nista da podrzim zato sto to podrzavaju ljudi koji nemaju isto razmisljanje kao ja znaci vi nikad ustav nebi ste ni zeleli da se usvoji posto pola srbije ima drugacije ideolosko razmisljanje od vas i onda razmisljate ili ce svi da slede nasu ideologiju ili nek sve propadne pa makar i mi pocrkali gladni stvarno mi uopste niste jasni?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 356
Zastava Singidunum
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Siemens c72

Dajte mi RTS (koji je na velikoj teritoriji zemlje jedini TV program!!) i nesto para i vremena i ubedicu narod da uradi bilo sta. Tehnika za tako nesto nam je ionako ostala od Slobe.

A, da-i ako treba da budem "jedinstven" sa SRS da bi bio ispravan, onda je to bas super Smiley 1
Stvarno ne znam sta si time hteo da kazes? Ne znam gde se to vidi RTS, a ne vidi se na primer B92. Medijska blokada postoji samo kod onih koji ne mogu bez Milosevicevog vremena, valjda vam je bilo bolje tada nego sad pa vestacki formirate slicnu situaciju. Na kraju krajeva, sam si pomenuo Slobu.

A sta fali biti jedinstven sa SRS? Evo ni ja ih ne volim, al kakve to sad veze ima. Oni su legitimna partija iza koje stoji veliki broj biraca, a to sto se to nekome ne svidja to je vec druga stvar. Stvarno je van pameti sto mnogi beze od radikala kao djavo od krsta, kao da su gubavi ili sta vec. Al, nije to nista cudno, obicno se oni koji se isticu kao najdemokratskiji ili najliberalniji ponasaju krajnje ekstremisticki.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Nokia 

@winter_demon

Lepo primeceno!
Pa i Hitlera je podrzavao ogroman procenat stanovnistva, pa?
Uostalom, da ja vec neko vreme trosim ogromne drzavne pare na referendum (koji je ujedno i predizborna kampanja) imao bih i ja podrsku za svasta. Dajte mi RTS (koji je na velikoj teritoriji zemlje jedini TV program!!) i nesto para i vremena i ubedicu narod da uradi bilo sta. Tehnika za tako nesto nam je ionako ostala od Slobe. Veliki Brat je lepo zakucao ljude za TV i poceo sa ispiranjem mozga, RTS ce to lepo zavrsiti. Sa sve Vucicem na celu (ako samo smem da podsetim !!!).
A, da-i ako treba da budem "jedinstven" sa SRS da bi bio ispravan, onda je to bas super  Smiley 1
a ti izgleda iskljucujes mogucost da narod moze i da nepogresi?
pa i maloumni mogu da primete da je predlozeni ustav bolji od sadasnjeg, sem ako maloumni naravno, nisu u LDP-u.
ovi drugi koji furaju kampanju za bojkot, pa to je bar jednostavno, skontali su da ustav ima nekih mana(sto je i normalno jer je radjen u saradnji sa SRS-om) i onda ubiraju pol. poene kritikujuci isti. naravno da ni jednom u javnosti nisu pomenuli ni jednu prednost predloga za ustav a ima ih mnogo, to ne mogu da poreknu. e to je ono zasto su oni GOVNA ista kao i SRS, ili cak veca.
to je nemoral.
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 740
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Nokia 
Ne bih da teoretisem, ali nije bilo kakva promena dobra. Nije sustina da stvari budu drugacije ili samo malo bolje posle promena. Globalno, mozda je ipak bolje i sacekati, nego menjati samo radi promene. Tih iskustava ima na pretek, medjutim kada smo mi u pitanju stvarno ne postoje pravila. Mislim da sam bojkot nije resenje za sve one koji se za to zalazu. Postenije je pozvati simpatizere da zaokruze ne. A ovaj predlozeni Ustav ipak mislim da ima vise negativnih nego pozitivnih stvari o kojima sam vec pisao a jos niko nije rekao nista kao kontraargument, valjda zato sto ih nema. Najveca mana ovog Ustava je prica koja ide sa njim: Mi sa njim branimo Kosovo. Glupost. To me potseca na referendum koji je Milosevic raspisao pred bombardovanje, i kao svi su uvazili rezultate referenduma. Kosovo je sada stvar politike, a ne pravnih normi. Ali kako bilo da bilo, imacemo neki novi Ustav za koji unapred je pripremljeno da moze lako da se menja, bar neki njegovi delovi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

'OĆEŠ DA TI OPEREM ŠAJBU?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 864
Zastava vazduh-zemlja-voda
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 1.02
Kosovo je sada stvar politike, a ne pravnih normi.
Bas pogresno, upravo su pravne norme razlog zbog cega Kosmet jos uvek nije nezavisan, i razlog koji ce nam omoguciti da se kad tad tamo vratimo cak i ako nam ga politicki otmu. Zbog toga treba dosledno da ih se drzimo na svakom mestu pa i u Ustavu i da ne nasedamo na ucene, pokusaje trgovine, obecanja itd.
« Poslednja izmena: 15. Okt 2006, 18:05:47 od nssale »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 740
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Nokia 
Da je problem Kosova u domenu prava, sada ne bi ni imali pregovore, a kamoli pregovore o konacnom statusu! Ako pogledas ranije medjunarodne sporazume, videces da su ovi pregovori totalni apsurd. Zato to i jeste sada stvar politike i donekle trgovine.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

ceterum censeo, Carthaginem esse delendam

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 854
Zastava NS
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Kategorija referendum na ovim prostorima je uvek služila da se obezbedi alibi za loše poteze. Nažalost se i mogućnost izbora uvek svodi na "crno/belo" u varijanti birajmo manje zlo ili ovaj ustav je manje loš od prethodnog i slično.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 4.369 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.