Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 09:32:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 671 672 674 675 ... 706
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ustrojstvo BiH, koje odgovara svima!  (Pročitano 384911 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Ne, Beli Srbi i Beli Hrvati su bili slovenski narodi koji su se doselili na Balkan. Plemena su daleko manja i narodi su sačinjeni od plemena, onda rodovi pa familije.

Nemoj da te buni što je na Balkanu bilo ljudi pa da misliš kako su sve nacije morale da se konstituišu u Srednjem veku. Pojam nacije je posledica Francuske buržoaske revolucije. Nacije su se u Evropi formirale čak i u drugoj polovini 20. veka.

Pa ti bar moraš da znaš da muslimani nisu ni postojali na Balkanu kad su ga naseljavali Srbi i Hrvati. Muslimani su religija koja je dospela na Balkan i širila se dobrovoljnom islamizacijom, prislinom islamizacijom i naseljavanjem neslovenskog stanovništva.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1882
Zastava Šeher Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Ne, Beli Srbi i Beli Hrvati su bili slovenski narodi koji su se doselili na Balkan. Plemena su daleko manja i narodi su sačinjeni od plemena, onda rodovi pa familije.

Nemoj da te buni što je na Balkanu bilo ljudi pa da misliš kako su sve nacije morale da se konstituišu u Srednjem veku. Pojam nacije je posledica Francuske buržoaske revolucije. Nacije su se u Evropi formirale čak i u drugoj polovini 20. veka.

Pa ti bar moraš da znaš da muslimani nisu ni postojali na Balkanu kad su ga naseljavali Srbi i Hrvati. Muslimani su religija koja je dospela na Balkan i širila se dobrovoljnom islamizacijom, prislinom islamizacijom i naseljavanjem neslovenskog stanovništva.

dobro, ali otkud "Bošnjani" u srednjovjekovnoj Bosni kroz prizmu ondašnje svijesti, nisu pali s marsa, bosanski vladari su nazivali svoj narod tako...
IP sačuvana
social share
Prvi ćemo zaratiti sa došljacima iz svemira.
Dusan  Kovacevic, dramski pisac (Blic) Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 
Pa i Spartanci su sebe zvali po Sparti a bili su Heleni, zar ne?

E to je brkanje stvari. Geneza jedne države nije obavezno isto što i geneza naroda. U srednjem veku postojale su mnoge feudalne države koje su imale samo deo jednog narioda, ili pak one koje su sadržale više različitih naroda. Tako recimo u Italiji imaš Rim, Firencu, Veneciju, Milano,... I nikom ne pada na pamet da proglasi Firentince nekim novim narodom.

Mi nažalost imamo nesreću da su se u podele našeg izvornog naroda umešale i tri religije i mnogobrojne okupacione sile koje su želele da prodube podelu zbog sopstvenih interesa.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1882
Zastava Šeher Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1

E to je brkanje stvari. Geneza jedne države nije obavezno isto što i geneza naroda. U srednjem veku postojale su mnoge feudalne države koje su imale samo deo jednog narioda, ili pak one koje su sadržale više različitih naroda. Tako recimo u Italiji imaš Rim, Firencu, Veneciju, Milano,... I nikom ne pada na pamet da proglasi Firentince nekim novim narodom.

Mi nažalost imamo nesreću da su se u podele našeg izvornog naroda umešale i tri religije i mnogobrojne okupacione sile koje su želele da prodube podelu zbog sopstvenih interesa.

sve je to ok, ali bosna nije bila veličine sparte, rima, firence i ostalog, bila je malo većih dimenzija čak jedno vrijeme i najveća od svih ovih drzava sa ex-yu...ja ne dovodim u pitanje svoje slovensko porjeklo, mada možda malo ima u nama i ilirske i keltske krvi, ali opet ni ove "nove nacije" nisu tu tek tako došle, odnosno nisu tu kako bi iritirale srbe  Smile...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5
Citat
Na Ozrenu se okuplja nekoliko hiljada četnika 

Smile Smile

Citat
baš me zanima ide li ko od forumaša iz rs-a na ove skupove

Ja sam bio ali davno ima jedno 6 godina isao sa Rodjacima oni zive u Doboju pa vecina njegove ekipe ide na Ozren kad su ta okupljanja ma nista specijalno jedan tipican vasar seoski naravno zezanje Ima fin manastir mad se mora proci kroz Federaciju da bi se stiglo gore
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 

sve je to ok, ali bosna nije bila veličine sparte, rima, firence i ostalog, bila je malo većih dimenzija čak jedno vrijeme i najveća od svih ovih drzava sa ex-yu...ja ne dovodim u pitanje svoje slovensko porjeklo, mada možda malo ima u nama i ilirske i keltske krvi, ali opet ni ove "nove nacije" nisu tu tek tako došle, odnosno nisu tu kako bi iritirale srbe  Smile...

Kako misliš da je Sparta bila manja od Bosne? Ceo Peloponez.

Vidiš ni ja ne sporim da danas postoje razlike u svesti. Zbog tih razlika nije uspeo projekat Jugoslavije koja je trebala da nas objedini. I kao neko čiji su pretci taj projekat stvarali i u njega verovali ja ti danas opet kažem. Polupalo se kad je bilo izgledno da sraste. Bolje da se onda zauvek razdvojimo pa da budemo rođaci nego da se ubijamo ko loša braća.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 34
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Dosta su Srbi krojili BOsnu.Eto sta su i uradili....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1882
Zastava Šeher Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1

Vidiš ni ja ne sporim da danas postoje razlike u svesti. Zbog tih razlika nije uspeo projekat Jugoslavije koja je trebala da nas objedini. I kao neko čiji su pretci taj projekat stvarali i u njega verovali ja ti danas opet kažem. Polupalo se kad je bilo izgledno da sraste. Bolje da se onda zauvek razdvojimo pa da budemo rođaci nego da se ubijamo ko loša braća.

mi možemo živjet zajedno i da se ne ubijamo...ne moramo se mii mješat, ima svak svoj dio bosne i to je ok...ali da drzavu koja je opstala tolike godine i zašto bi je sad u 21 stoljeću rasturili, to nije progresivno mišljenje po meni i ne doprinosi pomirenju...pa eto djelio nas je i milošević, karadžić, koštunica svi oni i kako završiše  Smile Smile Smile

ps. bosna je starija od jugoslavije puno puno više tako da neke paralele s tim ne možeš vući izuzev šarolikosti naroda koji u njoj žive...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Бог чува Србе.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2032
Zastava Pančevo
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
Kakve veze ima srednjevekovna bosanska drzava sa danasnjom? To sto se sada muslimani trude da izmisle neki navodni kontinuitet u u drzavnosti i posebnosti Bosne je cista glupost i lecenje kompleksa, to prolazi samo kod pravih Bosanaca, a svako normalan zna da se na taj nacin prikriva izdaja svoga naroda pod turskom okupacijom i prelazak na veru okupatora (a bogami ti isti su to ponovili i mnogo puta kasnije), te zato kus i jezik za zube. Smile 
IP sačuvana
social share
Тврд је камен за онога ко на њему спав'о није,
jа сам рођен на камену зато камен мекан ми је.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 

mi možemo živjet zajedno i da se ne ubijamo...ne moramo se mii mješat, ima svak svoj dio bosne i to je ok...ali da drzavu koja je opstala tolike godine i zašto bi je sad u 21 stoljeću rasturili, to nije progresivno mišljenje po meni i ne doprinosi pomirenju...pa eto djelio nas je i milošević, karadžić, koštunica svi oni i kako završiše  Smile Smile Smile

ps. bosna je starija od jugoslavije puno puno više tako da neke paralele s tim ne možeš vući izuzev šarolikosti naroda koji u njoj žive...
Čekaj, prebroj, kad je prošlo više od 50 godina u miru u Bosni?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 671 672 674 675 ... 706
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 09:32:57
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.