Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Okt 2025, 23:09:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 649 650 652 653 ... 706
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ustrojstvo BiH, koje odgovara svima!  (Pročitano 385127 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 6428
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
tesko da ce ako nastavi ovako  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1017
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Samsung GALXY S3
Citat
eto malo da vidite čija je bosna...i ko je starosjedilac na balkanu
ti sigurno nisi  Smile il sad potices od kelta jel "bosanski" neka verzija irskog  Smile
Eto samo se ti zaj..avaj pa davaj ideje.  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 6428
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
uvodimo u BiH St.Patrick's Day poklapa se tad je ionako sve zeleno  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1882
Zastava Šeher Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
hahahaha morales sad ste kelti hahahahahahhahaha gdje vam je Merlin, a on se ne uklapa ima bradu garant je cetnik Smiley  Smile Smile Smile Smile

eto malo da vidite čija je bosna...i ko je starosjedilac na balkanu

a za ovo, pogledaj gruntovnicu i katastarske knjige Bosna je 70% privatno vlasnistvo Srba (ako i to niste flasifikovali) to i objesnjava kako smo "zauzeli" 75% teritorije, pa nismo je ni zauzimali tu smo od kad je svijeta i vijeka, a vi ste garant marsovci Smiley a ne slaveni Smiley

nismo ali to je izmišljotina, pogledaj ko je gazdovo bosnom 5 vjekova i skontaćeš sam ko je vlasnik zemlje...opet ponavljam srbi su došli u bosnu sa turcima, dotad ih nije ni bilo...a sad u kojem su svojstvu bili pod turskom upravom ne bi ulazio, al sigurno je da vlasnici zemlje nisu bili...negdje sam postovo kako su se srbi doseljavali u bosnu npr. nakon razornog zemljotresa u banjaluci ne znam tačno koje godine 60 i neke komunisti su u banja luku doselili oko 20000 srba iz srbije i crne gorei...

a baneta frizera znam...zbilja mi je žao što su to uradili...vidio sam to svojim očima, ali nisu na njegov salon to iscrtali već dvije garaže od njegove u kojoj ima svoj frizerski salon...
« Poslednja izmena: 10. Avg 2008, 15:22:35 od moralles »
IP sačuvana
social share
Prvi ćemo zaratiti sa došljacima iz svemira.
Dusan  Kovacevic, dramski pisac (Blic) Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 5100
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
pet ponavljam srbi su došli u bosnu sa turcima, dotad ih nije ni bilo..

Ама човјече како ти не досади писати небулозе, мене интересује, ал озбиљно, да ли ви овакве ствари учите у школама или си ти то сам негдје пронашао на интернету? Мислим на ову горе реченицу и ону (додуше она није твоја) да нису постојали Срби, него Словени који су насељавали рашки ентитет.
IP sačuvana
social share
you don't need a weatherman to know which way the wind blows
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 6428
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
e sad vise ni zvanicne zemljisne knjige ne priznajemo a , vracamo se na ono kako kome odgovara tako i radi, pa mislim ok gde je kraj sta je starije kokos il jaje? samo mi objasni odakle ste vi to dosli iz Irske ? Iz Rima ? s sjevernog pola? bolan nebio sto prije priznas da svi mi isti i u istom sranju bice nam svima bolje....

alo jarane a na osnovu cega je radjen povrat imovine, ispada kad je za bosnjake onda katastar vazi a za srbe ne bas po tvome ja nikad nebi dobio nazad svoju kucu i stan, jer pobogu zna se ko je Bosnom vladao 5 vjekova...

partizan za tvoju informaciju pre Tvrtka i ostalih (koga su krunisali by th way vizantijski popovi) Bosnom je vladao rusak bosanski ako uopste znas o cemu pricam a trebao bi.

i da jos i ovo imam djedovu zemlju na nisickoj visoravni , rodjen sam na kosevu , i ti ces me zvati agresorom? na koga sam na sebe izvrsio agresiju? manite se belaja , mi Srbi u BiH smo se 93 rijesili BG na srecu jer bi zavrsili ko Srbi iz Hrvatske, tako da na te supke iz BG ne racunate da vam oni ukinu RS , a ako vam se ukida jos jednom bujrum pa da vidimo sta ce na kraju ispasti...

vjeruj kad kazu ko rat zelio u kuci mu bio , ja ga ne zelim jer sam ga jedva prezivio, ali cu da branim ono za sta sam ratovao zivotom!!! ajd uzdravlje!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tecite suze moje, reče policajac.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5313
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Motorola Fire X311
uvodimo u BiH St.Patrick's Day poklapa se tad je ionako sve zeleno  Smile Smile
gajde bosnjacki instrumenat sad ce nam morales dati 5 strana "dokaza"  Smile znate zasto nikad irci ne pronadjose onaj cup zlata,zato sto su ga leprikoni zakopali u bosni odmah pored piramida  Smile
IP sačuvana
social share

Years later, in another place,
he steps out of the dark and speaks to me.
He whispers: 'I'll tell you the ultimate secret of magic.
Any cunt could do it.
'
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1017
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Samsung GALXY S3
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Sors aspera monstrat amicum

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3520
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Samsung Galaxy II
 Smile Smile Smile

joj moralles izbruka se... deder preskoci te hronike,lepo sam te zamolio i rekao ti da ce ti se obiti o glavu...

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1882
Zastava Šeher Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
e sad vise ni zvanicne zemljisne knjige ne priznajemo a , vracamo se na ono kako kome odgovara tako i radi, pa mislim ok gde je kraj sta je starije kokos il jaje? samo mi objasni odakle ste vi to dosli iz Irske ? Iz Rima ? s sjevernog pola? bolan nebio sto prije priznas da svi mi isti i u istom sranju bice nam svima bolje....

alo jarane a na osnovu cega je radjen povrat imovine, ispada kad je za bosnjake onda katastar vazi a za srbe ne bas po tvome ja nikad nebi dobio nazad svoju kucu i stan, jer pobogu zna se ko je Bosnom vladao 5 vjekova...

partizan za tvoju informaciju pre Tvrtka i ostalih (koga su krunisali by th way vizantijski popovi) Bosnom je vladao rusak bosanski ako uopste znas o cemu pricam a trebao bi.

i da jos i ovo imam djedovu zemlju na nisickoj visoravni , rodjen sam na kosevu , i ti ces me zvati agresorom? na koga sam na sebe izvrsio agresiju? manite se belaja , mi Srbi u BiH smo se 93 rijesili BG na srecu jer bi zavrsili ko Srbi iz Hrvatske, tako da na te supke iz BG ne racunate da vam oni ukinu RS , a ako vam se ukida jos jednom bujrum pa da vidimo sta ce na kraju ispasti...

vjeruj kad kazu ko rat zelio u kuci mu bio , ja ga ne zelim jer sam ga jedva prezivio, ali cu da branim ono za sta sam ratovao zivotom!!! ajd uzdravlje!

ja mislim da je tamo do neke 1910 jedno 90 posto zemlje bilo Bošnjačko, a to o čemu ti pišeš su krive agrarne reforme i otimanje zemlje Bošnjacim, a zna se ko je rukovodio tim reformama, 2 Aleksandra...ajd budi realan i pošten pa priznaj... Smile

evo još malo da pokažem kako to srbi rade Wink

PostPostao/la Idun dana 23/07/2008 17:44
Negdje sam pronasla ovaj podatak koji mi se nije ucinio vjerodostojnim, no kako cesto citam u nekim srbijanskim izvjestajima da su primili oko 2 000 000 srpskih izbjeglica iz Hrvatske i BiH, pitam se.... :roll:

Broj stanovnika RS
    -55 000 predskolski uzrast
    -116 000 osnovno obrazovanje
    -45 000 srednje obrazovanje
    -22 500 studenti
    -130 000 nezaposleni
    -140 000 zaposleni
    -80 000 rjesenja o penziji
    -100 000 oseale kategorije
    Sto je manje od 700 hiljada, a ne 1.4 miliona kako oni tvrde. Problem je sto je Dodik uveo embargo, vec dvije godine, na bilo koju statisticku infirmaciju iz RS-a. Prava istina je da je njh manje od 20% u Bosni sto bi bilo pogubno kad bih se ovaj podatak ozvanicio, zato ga oni kriju.

18 Sep 2006
Alarmatno u Banja Luci i RS - pod pokroviteljstvom vlasti, u toku je završna faza otimačine bošnjačkog i hrvatskog grunta

POD HITNO SPRIJEČITI PLJAČKU OPLJAČKANOG!

U Banja Luci i cijeloj RS u toku je završna faza otimačine preostalih nekretnina čiji su stvarni vlasnici Bošnjaci i Hrvati, što je istovremeno i finalizacija etničkog čišćenja tih prostora od nesrpskog stanovništva. Sve se to radi pod pokroviteljstvom općinskih i entitetskih vlasti, a pred očima domaće i međunarodne javnosti, te visokog predstavnika. O čemu se radi?

Geneza pljačke
"agrarne reforme 1919-192ineke i 1945-195ineke.... za obadvije mLogo zasluzna dva alexandra...".... :-)....pa kazu:
Vrijednost otete zemlje je bila procijenjena na 1/10 od njene tržišne vrijednosti, država je garantirala isplatu u 40 rata, a do početka Drugog svjestkog rata bilo je isplaćeno svega šest. Znači, pojeo vuk magarca. Ta zemlja nikada nije plaćena njihovim vlasnicima, pa prema tome država nije niti mogla postati njen stvarni vlasnik. Veoma drastična situacija je bila u Lijevče Polju, gdje uoči Prvog svjetskog rata nije bilo nijedne srpske kuće, a danas je tamo veoma malo bošnjačkih i hrvatskih. Zemlja se sakom i kapom dijelila pravoslavnima. Pa koliko je samo vakufske zemlje oteto i na njoj izgrađena čitava naselja ili drugi infrastrukturni sadržaji. Ova priča o pljački privatne imovine nesrba u BiH se nastavlja i nakon Drugog svjetskog rata, tačnije 1947. godine kada je u ondašnjoj FNRJ donesen Zakon o nacionalizaciji kojim se zemlja te nekretnine oduzimaju od njihovih stvarnih vlasnika i postaju, procesom tzv. nacionalizacije, "društveno vlasništvo" ("Alajbegova slama", kako bi kazao onaj Vuk Drašković). Dakle, vlasnici zemlje i nekretnina uopće su tada prvi put bili opljačkani.

Dalje..... :-D
Postsizovsko vrijeme i legalizacija daljnje pljačke

Nakon što su raniji vlasnici i suvlasnici, na osnovu spomenutog Zakona o nacionalizaciji ostali bez svoje privatne imovine, pravo raspolaganja nad nekretninama je prešlo u nadležnost SIZ-ova za upravljanje graddevinskim zemljištem. Na taj način su stvoreni i formalno-pravni uvjeti za definitivnu pljačku privatne imovine, prevashodno nesrpskog stanovništva. Počev od 1992. godine na ovamo, vlasti u RS u velikoj većini slučajeva provode postupke za dodjelu svojevremeno nacionaliziranih (otetih od Bošnjaka i Hrvata) graddevinskih zemljišta fizičkim licima - Srbima, naravno. 16. maja 2003. godine tadašnji visoki predstavnik Paddy Ashdown je, valjda osjetivši eskalaciju neviddene pljačke privatne imovine u Karadžićevom/Dodikovom entitetu nametnuo je Zakon o graddevinskom zemljištu RS kojim se sa članovima 49. i 50. nacionalizovano zemljište, koje nije privedeno namjeni, nema izgrađenog objekta infrastrukture, provedenog puta i sl., vraća ranijim korisnicima. Zatim je 31. marta 2005. nametnuo Zakon o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom u RS. A dejstvo Zakona je privremeno dok ga ne usvoji Narodna skupstina RS, a ona to do danas još nije učinila. Zašto? Zato da bi se nastavilo sa daljnom pljačkom preostale bošnjačke i hrvatske privatne imovine. Ovdje treba napomenuti da je pravo raspolaganja nad nekadašnjom tzv. društvenom imovinom, pa i graddevinskim zemljištem, nakon ukidanja "legendarnih" SIZ-ova (naprimjer, shodno Odluci Opštine Banja Luka broj 12-012-200/90 od 28.12.1990. godine prema članu 2. SIZ za upravljanje građevinskim zemljištem, odnosno SIZ za komunalne djelatnosti JE OD 31.12.1990. GODINE PRESTAO DA POSTOJI I IZGUBIO STATUS PRAVNOG LICA, a prema članu 6. te Odluke TAJ JE SIZ BRISAN IZ SUDSKOG REGISTRA), dobio novog titulara - "državu". Sad ta "država" se ponaša kao stvarni vlasnik, kupuje vrijeme dodeljujući parcele Srbima, a ne haje za obavezu da donese Zakon o denacionalizaciji.

Banjalučki primjer - kao model

Opština Banja Luka nije ispoštovala član 4. stav 2. te Odluke i NIJE SE UPISALA U JAVNE KNjIGE (gruntovnica) U KOJIMA SE UPISUJU ZEMLjIŠNO-KNjIŽNA PRAVA RASPOLAGANjA NA NEKRETNINAMA. Počev od 31.12.1990. godine pa do danas, Opština Banja Luka, odnosno Skupština Grada IZUZIMALA JE NEKRETNINE OD NEPOSTOJEĆEG PRAVNOG LICA I, IAKO I SAMA NEMA ZEMLjIŠNO-KNjIŽNO PRAVO RASPOLAGANjA SA ISTIMA, DODJELjIVALA GA FIZIČKIM I PRAVNIM LICIMA. Takva rješenja su protuzakonita, pa prema tome i pravno ništavna. Ali, ko drži do toga?

Da bi zamešateljstvo bilo još veće, u tu veliku kraddu su uključeni i regulacioni planovi (RP). Naročito oni („JUG-5" - dio Mejdana (danas:Obilićevo), koji je tada derogirao ni manje ni više nego dva Zakona, a sada 5) koje je Skupština Grada usvojila neposredno prije stupanja na snagu novog Zakona o građevinskom zemljištu RS. Neki urbanista u tadašnjem Urbanističkom zavodu RS (2003. godine) je sjeo, uzeo lenjir i olovku i u tom RP izdjelio građevinske parcele nesrba susjedima koji su uglavnom Srbi. Poslije tog „uvoda", odmah je nastupio glavni dio tog scenarija. Odgovorni, a posebno Verica Kunić, načelnik Odjelenja za prostorno uređenje Skupštine Grada, proglasili su taj stručni urbanistički dokument (prostorni plan) za krovni zakon, javno, u štampi i na RTRS. Nije važno što je pravi krovni zakon Zakon o uređenju prostora RS. Postoji i Odluka Skupštine Grada Banja Luka iz juna 2003. godine o uređenju prostora, koja je kao podzakonski akt bliža krovu od RP. Sa tim RP kao „krovnim zakonom" dovoljno je da bilo ko nasrne na nekretnine koje im je dodijelio. To je dovoljno, da Skupština Grada donese rješenje o izuzimanju tog zemljišta od davno pokojnog SIZ (ustvari ranijih vlasnika ili suvlasnika) i dodijeli ga „srećnim dobitnicima". Da bi sve to išlo bez zastoja, raniji vlasnici ili suvlasnici tih nekretnina se ne priznaju kao stranke u postupku za donošenje rješenja o njihovom izuzimanju i dodjeli drugima. Nije bitno što im takav status obezbjeđuje član 38. Zakona o upravnim sporovima i članovima 16. stav 5., 24. stav 2. i 27. stav 1. Zakona o građevinskom zemljištu RS. Kako nisu stranka, ti notorni gubitnici ne dobijaju rješenje Skupštine Grada o izuzimanju i dodjeli tih nekretnina drugima. Time im je onemogućeno da povedu upravni spor protiv tog rešenja, koji bi na sudu sigurno dobili. Ostaje im samo da gledaju završni čin nacionalizacije. A ako se pobune, doći će u sukob sa policijom RS koja asistira izvršenju tih rješenja. Ne treba sve rečeno svaliti samo na Skupštinu Grada Banja Luka , iako je ona vrh piramide te pljačke. Pokriće joj obezbjeđuje Područna jedinica Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove. Ta Područna jedinica (tačnije, njeno Odjeljenje za imovinsko-pravne poslove) podnosi prijedlog Skupštini Grada za donošenje takvih rješenja. U tom Odjelenju radi 8-10 pravnika koji sve znaju iz ove tematike. Njihovi prijedlozi (nacrti) se u vidu rješenja usvajaju na sjednicama Skupštine Grada.

Kako zaustaviti daljnju eroziju pljačke i finalni etnički inžinjering?

Alarmantna je situacija u Banja Luci i drugim urbanim sredinama RS. Ako se još usvoje tzv. regulacioni planovi, konkretno u najvećem gradu RS, onda će to biti tačka na "i". Navodno su isti ponudjeni očima javnosti, čak i putem URL linkova sajta banjalučke općine, ali većina njih ne radi. Da li slučajno?! Jedina je mogućnost otići na lice mjesta - u Skupštinu Grada i vidjeti ih. Data je mogućnost i žalbi na rješenja u regulacionim planovima i one odlažu njihovo konačno usvajanje. A, oni koji su ih već vidjeli lahko su mogli prepoznati da se tim planovima zapravo oduzima preostala privatna svojina, naročito Bošnjaka i Hrvata, odnosno da se slijedi Karadžićev posao etničkog čišćenja, samo sada ne primjenom vojne sile, već mirnodopskim - urbanističkim sredstvima. Bilo je slučajeva ulaganja pojedinačnih žalbi, one jesu bile razmatrane (pa je i to utjecalo odlaganju konačnog usvajanja RP-ova), ali su one glatko odbijane sa obrazloženjem da su "neosnovane". "Kadija te tuži, kadija ti sudi"! Očigledno je da individualne akcije u cilju zaustavljanja donošenja RP-ova koji su nedvosmisleno selektivni (po nacionalnoj osnovi) i uglavnom zadiru u privatnu imovinu nesrba u Banja Luci i RS, ne polučuju nikakve rezultate. To je već igra mačke i miša. Prema tome, problem je isuviše ozbiljan i složen pa se pozivaju, prije svega svi gradjani Banja Luke i drugih dijelova RS kojih se tiče ova problematika, zatim svi politički i javni djelatnici u Bosni i Hercegovini koji su po vokaciji i stvarnom opredjeljenju za jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu, a protiv etničkog inžinjeringa na bilo kojem dijelu BiH, zatim organi i organizacije za zaštitu ljudskih prava, a posebno visoki predstavnik u BiH, da POD HITNO ZAUSTAVE USVAJANJE REGULACIONIH PLANOVA U BANJALUCI I RS, ODNOSNO SPRIJEČE DALJNJU EROZIJU PLJAČKE PRIVATNE SVOJINE TAMOŠNJIH NESRBA.
« Poslednja izmena: 10. Avg 2008, 15:56:52 od moralles »
IP sačuvana
social share
Prvi ćemo zaratiti sa došljacima iz svemira.
Dusan  Kovacevic, dramski pisac (Blic) Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 649 650 652 653 ... 706
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Okt 2025, 23:09:23
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.