Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 20:35:43
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 464 465 467 468 ... 706
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ustrojstvo BiH, koje odgovara svima!  (Pročitano 384092 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Bosnian Kingdom

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1548
Zastava BiH-Zenica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson 
Citat
kako se zove kasarna u zenici ?

pojma nemam, znam samo da nema više vojske nikakve tamo...
« Poslednja izmena: 25. Maj 2008, 15:20:59 od zemomak »
IP sačuvana
social share
Nije lijepo biti lud, a da to ne znash...jebači svih zemalja, ujedinite se Smiley
Bi vi svakakve djaole kad bi mogli, ali sila izduvala, ostalo samo tarlahanje po forumima.
"Daj ne jebi gredu: Beogradski manijak silovao metalnu banderu"
letopis matice srpske iz 1825 g kaže ovako : Bošnjaci žive između   Drine, Vrbasa, Save, Dalmacije i Huma, cirka 450 000, ispovjedaju Islam, ili su Rimokatolici, ili pravoslavni....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson k800i i D820
@Zemo neznam sta za tebe znaci nije bilo vecih zlocina, meni je absolutno svejedno dali je ubijen Srbin,Hrvat ili Bosnjak ako su ljudi bili civili, nisu trebali biti ubijeni...

Moj otac je dva puta na zidu streljackom bio jer su ga kod babine rijeke zaustavili mudahedini i poveli sa sobom.... 2 puta je imao tu srecu da je jedan musliman izmedju njih prepoznao mog oca...
To je tebi mozda ne shvatljivo ili mozda za cudenje ali to je tako bilo...ja nisam nigdje rekao da nije bilo zlocina da nisu granate na Zenicu padale itd... ali ne prihvatam kada netko zeli da zataskava svoje zlocine... od toga mi je muka...
« Poslednja izmena: 25. Maj 2008, 15:27:12 od tiger2005 »
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
kako se zove kasarna u zenici ?

pojma nemam, znam samo da nema više vojske nikakve tamo...

Kasarna se zove SULTAN MEHMED FATIH i hvala bogu da nema više vojske !
Citat
netko zeli da zataskava svoje zlocine... od toga mi je muka...
E pa zato ja govori svako sebi da nebismo opet ratovali , jer kako zajedno kada je ocigledna mržnja i ko ce to da pomiri kada jošđ uvek ima onih koji se prave ludi o tome šta se dešavalo u BIH , hoce od mene da priznam Srpske zlocine i da ih osudim što cu evo i uciniti , znaci osudjujem sve zlocine koji su Srbi napravili a oni bi (muslimani) da kažu kako su sve Srpske žrtve bili incidenti , logori-ili nisu postojali ili su to u stvari bili sabirnio centri da su oni proterani a mi otišli itd , pa dokle ?
« Poslednja izmena: 25. Maj 2008, 15:33:56 od rinaka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Bosnian Kingdom

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1548
Zastava BiH-Zenica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson 
@Zemo neznam sta za tebe znaci nije bilo vecih zlocina, meni je absolutno svejedno dali je ubijen Srbin,Hrvat ili Bosnjak ako su ljudi bili civili, nisu trebali biti ubijeni...

Moj otac je dva puta na zidu streljackom bio jer su ga kod babine rijeke zaustavili mudahedini i poveli sa sobom.... 2 puta je imao tu srecu da je jedan musliman izmedju njih prepoznao mog oca...
To je tebi mozda ne shvatljivo ili mozda za cudenje ali to je tako bilo...ja nisam nigdje rekao da nije bilo zlocina da nisu granate na Zenicu padale itd... ali ne prihvatam kada netko zeli da zataskava svoje zlocine... od toga mi je muka...

ne zataškavam, ja koliko znam samo su hvo vojnici bili pobijeni negdje kod l čajdraša, a sad bi zbilja volio da mi kažeš lokacije gdje su hrvati civili streljani po zenici???? baš me zanima...stvarno ne znam...izvinit ću se ako sam u krivu...
« Poslednja izmena: 25. Maj 2008, 15:31:12 od zemomak »
IP sačuvana
social share
Nije lijepo biti lud, a da to ne znash...jebači svih zemalja, ujedinite se Smiley
Bi vi svakakve djaole kad bi mogli, ali sila izduvala, ostalo samo tarlahanje po forumima.
letopis matice srpske iz 1825 g kaže ovako : Bošnjaci žive između   Drine, Vrbasa, Save, Dalmacije i Huma, cirka 450 000, ispovjedaju Islam, ili su Rimokatolici, ili pravoslavni....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
@Zemo neznam ja gdje su bili, ne mogu ti reci ni gdje je moj otac bio (to je se sve desavalo u Zenici)...ali kazem ti da je bilo napada na pritiska na srbe i hrvate u Zenici...

Gledaj ovo.... i kako onda pokraj ovakvog politicara da se osjecaju hrvati i srbi kao na svome....

4. 05. 2008. | 20:40
Izjava predsjedatelja bh. Predsjedništva pred CSIS-om u Washingtonu izazvala žestoka reagiranja
Haris Silajdžić: U BiH postoji jedan jezik
izvor: vecernji.hr

Predsjedavajući BiH Predsjedništva BiH Haris Silajdžić u govoru pred Središtem za strateške i međunarodne studije (CSIS) u Washingtonu ocijenio je kako u BiH postoji samo jedan jezik koji ima tri imena što je prouzročilo zgražanje hrvatskih jezikoslovaca i političara.

Silajdžić je to rekao u sklopu rasprave u kojoj je zagovarao unitarni ustroj BiH, na kojoj su sudjelovali brojni bivši politički i vojni uglednici među kojima je bio i general George Joulwan, bivši vrhovni zapovjednik NATO-a.

Stara teza
Siguran sam da svi znate kako u BiH mi govorimo tri jezika. To je službeno. Međutim, ako me pitate, mislim da je to jedan jezik s tri imena  rekao je Silajdžić.
Filolog i publicist mr. sc. Radoslav Dodig smatra kako je riječ o jezičnoj akrobaciji bošnjačkoga lidera.

To što dr. Haris Silajdžić tvrdi da se u BiH govori jednim jezikom s tri imena, stara je teza još iz socijalističko-samoupravnog doba. Tada se govorilo da je riječ o jednom jeziku, ali s dva imena (hrvatskom i srpskom). Ako je Silajdžić pristaša te teze, otkud onda treće ime jeziku  pita se Dodig.

Dodao je kako se u njegovoj izjavi o unifikaciji, centralizaciji i malograđanskom tumačenju, ne samo političke i društvene stvarnosti u BiH, nego i jezične.

Realnost je da Hrvati imaju hrvatski jezik i njime govore i pišu, Srbi imaju srpski jezik, a Bošnjaci imaju jezik koji bi se u duhu hrvatskoga i srpskoga jezičnog izraza trebao zvati bošnjački. Upravo ta sintagma "bosanski jezik" koji zagovaraju i nameću Bošnjaci, kao i često kraćenje Bosne i Hercegovine u Bosna, govori o tendenciji da se u duhu Silajdžićeve koncepcije svi jezici svedu u jedan  bosanski jezik.

Na tvrdnju da se hrvatski, srpski i bošnjački jezik ne razlikuju mnogo između sebe, lingvistička je činjenica, slična stanju da se švedski, norveški i danski ne razlikuju mnogo, ali govorimo o trima narodima i trima jezicima. Na kraju ne osporavam nekome pravo da može reći kako govori hrvatsko-srpskim ili srpsko-hrvatskim jezikom ili nekim sličnim amalgamom  promišlja Radoslav Dodig.

Obrazovna segregacija
Silajdžić je sramotnim ocijenio postojanje dviju škola pod jednim krovom, nazivajući to sustavom segregacije. Stvarnost je, međutim, a što je Silajdžić podveo i pod jezičnom unitarizacijom, posve drukčija.

Naime, kroz sustav obrazovanja očuvan je jezični i narodni identitet. Identičan obrazovni slučaj segregacije postoji u glavnom gradu EU Bruxellesu gdje flamanska i valonska djeca pohađaju školu u istoj zgradi i fizički su razdvojeni zidom.
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
UNIX
Browser
Opera 9.24
mob
Ericsson T28
Zemo da li si ti za vrijeme rata bio u nekoj obajveštajnoj službi ili šta već?

rinaka=karina

Barem sam ja to skontao, čovjek ima taj nadimak valjda sa razlogom!  Smile

I ove ženske danas svašta pitaju!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Izvini se i meni !

http://www.voafanti.com/gate/big5/www.voanews.com/bosnian/archive/2004-03/a-2004-03-09-6-1.cfm
U Hagu svjedoio preivjeli iz sela Dusina

09-03-2004

Na sudjenju Enveru Hadihasanoviu i Amiru Kuburi, zapovjednicima 3. korpusa i 7. muslimanske brigade Armije BiH, haki tuitelji su danas izvodili svoje svjedoke. Po njima, u selu Dusina nedaleko od Zenice, pripadnici Armije BiH su 26. januara 1993. streljali est lokalnih pripadnika HVO i jednog civila, a dananji je svjedok samo sticajem okolnosti preivio to masovno ubistvo.

Svjedok tok zloina je bio Ivica Kegelj, koji se danas prisjeao kako su pripadnici Armije BiH, nakon ulaska u Dusinu 26. januara 1993., streljali vojnike HVO i jednog civila- on je sluajno izbjegao istu sudbinu, zato to je bio krvav i onesvijeten od batina.

Prema njegovom svjedoenju su pripadnici Armije BiH, po ulasku u selo, hrvatske civile i lokalne pripadnike HVO koristili kao "ivi tit", a potom svjedoka i jo sedam zarobljenih mukaraca poveli u pravcu svjedokove kue. Ve na putu su izdvojili i streljali jednog zarobljenika, govorei da je to "primjer drugima, da vide to e im se dogoditi ukoliko ne budu suradjivali".

Potom je zarobljenima naredjeno da se postroje, a onda je jedan po jedan prozivan i, uz batine, ispitivan o oruju. Ispitivanje se zavravalo tako to im je, jednom po jednom, naredjeno da tre, nakon ega bi uslijedio rafal u ledja.

Kada je doao red na njega, svjedok je od batina vojnika koji je nosio nadimak "Geler", bio sav krvav i izgubio je svijest. To mu je, vjeruje Kegelj, spasilo i ivot jer nije mogao trati i potom biti pokoen automatskim orujem.

Isto vee, Ivica Kegelj je zajedno sa jo zarobljenih 26 pripadnika HVO prebaen u KP dom u Zenici.

Za ubistva u Dusini haka optunica tereti Envera Hadihasanovia, koji je u to vrijeme bio zapovjednik jedinica koje su uestvovale u napadu i kasnijim ubistvima u ovom srednjebosanskom selu.

Na dosadanjim sudjenjima politikim i vojnim vodjama Hrvata u srednjoj Bosni, branitelji Blakia, Kordia i erkeza su tvrdili da je "prva krv" u hrvatsko-bonjakom sukobu prolivena
« Poslednja izmena: 25. Maj 2008, 15:37:46 od rinaka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Bosnian Kingdom

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1548
Zastava BiH-Zenica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson 
pa činjenica je da mi govorimo istim jezikom i da se vrlo dobro razumijemo...samo je pitanje kako ga ko zove?razlika je i u tome što kroz književnost učimo uglavnom pisce iz svojih naroda, a u gramatici ima samo nekoliko caka...

@karina ja sam to već gore napisao...to sam već pomenuo...izvini za ovog civila nisam znao...
« Poslednja izmena: 25. Maj 2008, 15:50:20 od zemomak »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
preskoci ti dokaze i nema izvinjenja , pa ne cudi me to od tebe sused ...
Zenica jke bila Meka i Medina za Srbe , tamo nije bilo logora ni Muđahedina ni ubistava a obesni Srbi su je napuštali da bi mogli da ubijaju Muslimane ... Smile

U srednjoj Bosni (opstine Zenica, Zavidovici, Visoko, Kakanj, Zepce, Maglaj i Tesanj) registrovano je 35 logora. Najveci broj imala je Zenica (12), potom Visoko (10). Masovno zatvaranje Srba vrseno je u bivsem Kazneno-popravnom domu i dotadasnjem gradskom zatvoru u Zenici, te u ranijoj kasarni “Ahmet Fetahagic” u Visokom. Srpski zivalj sa tih prostora odvodjen je u logore bez posebne selekcije. Svi su bili unaprijed optuzeni za posjedovanje oruzja, sluzbu u neprijateljskoj vojsci i sl. Brojni su zivi svjedoci o zlostavljanjima u ovim kazamatima. Svi njihovi iskazi su vrlo dirljivi. Tesko je odabrati onaj koji je najupecatljiviji. Svaki pojedinac je imao svoju sudbinu, koja se razlikuje od drugih. Milan Mitrovic, jedan od prvih zatocenika i ljudi koji je sve to detaljno zabiljezio u svojoj publikaciji “Golgota Srba iz srednje Bosne”, izmedju ostalog, kaze: “Otvorise vrata i upalise svjetlo. Vidim dva kreveta i na njima leze dvije sredovjecne zene. Kad su napustili sobu, obje zene ustadose sa kreveta i zacudjeno pitaju ko me toliko unakazio. Ujutro sam kroz san cuo kako govore da su mi zjenice uske i da cu ostati ziv...” Dovodjenje zatvorenika u zenicke logore bilo je danonocno. O mracnim radnjama u tim zloglasnim celijama potvrdjuje i zlocin nad Slobodanom Bajicem, zemljoradnikom iz Visokog. On je u svojoj ispovijesti rekao i ovo: “Ranise mi kcer u stomak. Zgrabim je u narucje i ne znam kako iz Visokog da dodjem do zenicke bolnice. Oni na kapiji i u prijemnom odjeljenju oklijevaju da je prime na lijecenje. Dok vicem u pomoc, da mi spase dijete, medicinsko osoblje hladnokrvno prolazi. Vidim da mi dijete umire. Jos par minuta, vidim izdise. cvrsto sam je stegao uza se i zagrlio. Kad sam onako izgubljen zavikao: “Zlikovci, sto mi dijete ubiste ?”, pridje mi grupa policajaca. Mrtvo dijete otese iz zagrljaja, a mene svezase i ugurase u kola, te otpocese sa udarcima. Zaustavili su kola u kanjonu Babine rijeke. Tu su mi ispalili tri metka u moja stopala. Ne sjecam se kako su me odvezli u bolnicu. Sutradan, evo ih u bolesnicku sobu i sa vrata uzvikuju da sam ja poklao muslimansku djecu. cupali su mi zavoje sa nogu i konstatovali da “cetnik” nikada vise nece prohodati. Sve to ljekari su mirno posmatrali, a medicinske sestre se osmjehivale. Odatle sam kasnije prebacen u logor sa ranama na nogama i po tijelu. Tek nakon godinu dana sam saznao da mi je mrtvu kcer odnio ljekar Hrvat i sahranio u Kaknju, ali je potom morao napustiti zenicku bolnicu...”

Hapsenja maloljetnih lica srpske nacionalnosti nisu bila rijetkost. Zatvorenici su pod optuzbom da su “cetnicki kuriri” privodjeni u logore. O tome uvjerljivo svjedoci dovodjenje u logor u Zenici djevojcice i djecaka iz Jezera kod Teslica. Djecak u dijelu svoje ispovijesti kaze: “Uhapsili su nas kod ovaca, pod optuzbom da smo “cetnicki kuriri”. Saslusala nas je muslimanska vojska. Iznudjivali su priznanja da smo sa ovcama prikrivali svoju ulogu kurira i obavjestajaca “cetnika” teslickog ratista. Potom su nas smjestili u zatvor, a sve ovce odveli kao ratni plijen...”

Citat
@karina ja sam to već gore napisao
izgleda da ti je cesto u ustima !  Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 25. Maj 2008, 15:53:21 od rinaka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
pa činjenica je da mi govorimo istim jezikom i da se vrlo dobro razumijemo...samo je pitanje kako ga ko zove?razlika je i u tome što kroz književnost učimo uglavnom pisce iz svojih naroda, a u gramatici ima samo nekoliko caka...

Nije to cinjenica...nego je cinjenica da su Hrvatski i Srpski jezik priznati kao posebni jezici, a narodi poput hrvatskog ili srpskog upotrebljivaju svoj jezik znaci hrvatski ili srpski....

Ako je cinjenica da pricamo isti jezik, onda bosnjaci neka povrate srpsko-hrvatski a ostale u drzavi BiH neka puste da se izrazavaju kako hoce...

Sta mislis Zemo dali ima Silajdjic ista protiv toga da mu se jezik zove opet srpsko-hrvatskim?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 464 465 467 468 ... 706
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 20:35:43
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.