Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 07:40:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 706
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ustrojstvo BiH, koje odgovara svima!  (Pročitano 383341 puta)
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Ericsson T28
i tako nastade ona narodna, Mirna Bosna! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
mob
Ericsson T28
BiH treba da se transformiše u labavu federaciju 3 nacionalna entiteta, sa značajnom autonomijom entiteta. Zajedničke institucije (na nivou BiH) obuhvatale bi resore spoljnih poslova, spoljne trgovine, finasije, Centralna (Narodna) Banka, odbrana i bezbednost, Vrhovni Sud BiH, Predsedništvo BiH (tročlano, sa strogo protokolarnim nadležnostima).

Zbog što manjih troškova na birokratiju, BiH Parlament bi imao samo 35 poslanika (zastupnika) po 11 iz svakog konstitutivnog naroda + 2 poslanika "ostalih" (BH Romi, Jevreji itd.). Odluke bi se donosile nadpolovičnom većinom iz svake nacionalne deputacije. Ovi poslanici bi se birali na opštim izborima, a moglo bi, zbog uštede, da ih biraju entitetski parlamenti.

Važno je da Vlada i Parlament BiH ne bi smeli da se mešaju u nadležnosti entiteta, ali ni entiteti ne bi imali pravo da se mešaju u nadležnosti Vlade BiH.

Kao osnova za granice entiteta mogla bi da posluži predratna nacionalna strukture BiH, da ne bi neki narod smatrao da su njegovi etnički prostori pripali drugom entitetu, zbog "genocida".
U onim opštinama gde je pre rata bilo izmešano stanovništvo (pogotovo u Posavini), bez jasne većine jednog naroda, napravio bi se kompromis tako da svakom entitetu pripadne po neka "mešana" opština.

Na duže staze, ovo je jedino moguće rešenje, jer odcepljenje nekog dela BiH nije realna opcija, za sada.
Na žalost to što si ti poborjao Zemunac2 to mi imamo zajedničko nego to se nama treba vratiti, hoće još i policiju da nam uzmu, nego to što si ti spomenu to treba biti federacija, ali samo tri člana predjedništva, a sve ostalo svako za sebe! Ako smo mi braća kese nam nisu sestre! Moja Bosni iz tri djela nikad nećeš biti cjela!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1001
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia ?
Dace bog da ne bude!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 44
Zastava Sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
Nokia n97
zasto jednostavno ne podjelite srbiju na 3 dijela i zovnete bosance i hrvate kod sebe sobzirom da je srbija veca?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1001
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia ?
Izvini koja je to nacija "Bosanac"???????????? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
mob
Ericsson T28
E zella zella, zelen si ti još sinko, još ti pure jedi, i ne slušaj onog Cerića , jer nije sve pamteno iz njihovih usta! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 44
Zastava Sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
Nokia n97
Izvini koja je to nacija "Bosanac"???????????? Smile
E zella zella, zelen si ti još sinko, još ti pure jedi, i ne slušaj onog Cerića , jer nije sve pamteno iz njihovih usta! Smile

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1001
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia ?
Guraj ti lopticu, sta ces drugo! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
BiH treba da se transformiše u labavu federaciju 3 nacionalna entiteta, sa značajnom autonomijom entiteta. Zajedničke institucije (na nivou BiH) obuhvatale bi resore spoljnih poslova, spoljne trgovine, finasije, Centralna (Narodna) Banka, odbrana i bezbednost, Vrhovni Sud BiH, Predsedništvo BiH (tročlano, sa strogo protokolarnim nadležnostima).

Zbog što manjih troškova na birokratiju, BiH Parlament bi imao samo 35 poslanika (zastupnika) po 11 iz svakog konstitutivnog naroda + 2 poslanika "ostalih" (BH Romi, Jevreji itd.). Odluke bi se donosile nadpolovičnom većinom iz svake nacionalne deputacije. Ovi poslanici bi se birali na opštim izborima, a moglo bi, zbog uštede, da ih biraju entitetski parlamenti.

Važno je da Vlada i Parlament BiH ne bi smeli da se mešaju u nadležnosti entiteta, ali ni entiteti ne bi imali pravo da se mešaju u nadležnosti Vlade BiH.

Kao osnova za granice entiteta mogla bi da posluži predratna nacionalna strukture BiH, da ne bi neki narod smatrao da su njegovi etnički prostori pripali drugom entitetu, zbog "genocida".
U onim opštinama gde je pre rata bilo izmešano stanovništvo (pogotovo u Posavini), bez jasne većine jednog naroda, napravio bi se kompromis tako da svakom entitetu pripadne po neka "mešana" opština.

Na duže staze, ovo je jedino moguće rešenje, jer odcepljenje nekog dela BiH nije realna opcija, za sada.
Na žalost to što si ti poborjao Zemunac2 to mi imamo zajedničko nego to se nama treba vratiti, hoće još i policiju da nam uzmu, nego to što si ti spomenu to treba biti federacija, ali samo tri člana predjedništva, a sve ostalo svako za sebe! Ako smo mi braća kese nam nisu sestre! Moja Bosni iz tri djela nikad nećeš biti cjela!

Da, znam ja da je želja RS da se odcepi, ali od toga nema ništa. Na žalost. Može samo neko teško sranje, koje ne bi isprovocirali Srbi, da dovede do podele Bosne. Npr. ako Silajdžić i njegova vehabitska bratija nešto pokuša, pa kao eto "miroljubivi" Srbi nemaju drugog izlaza, već da se razdruže od BiH.
Znači, vi morate tražiti optimalno rešenje, a ne da samo skapavate narednih 100 godina (kao šiptari na Kosovu) i sanjate vaših 5 minuta. Mož' da bidne, al' ne mora da znači. A, što se tiče ovih nadležnosti, to je minimum funkcija koje ima neka (kon)federacija.
Nije momenat za ishitrene poteze. Pogotovo za srpski narod (u celini). Veruj mi da ima još mnogo moćnih igrača na svetskoj sceni, koji jedva čekaju da nam se nakače na grbaču. Ovo sa presudom je samo predah, pauza pred velika iskušenja, koja nas čekaju. Mi Srbi znamo da nismo najgori, ali smo se sami naguzili, pod Miloševićem. Trebaće još mnogo vode da protekne Drinom, da bi mi mogli da postavljamo neka "teška" pitanja MZ, a da nas odmah u startu ne saseku. Dodik kaže referendum, i odmah sa svih strana sveta dođe odgovor da nema separatizma u BiH. To ti je to. Snovi su jedno, a java nešto sasvim drugo.
« Poslednja izmena: 02. Mar 2007, 01:41:59 od zemunac2 »
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
mob
Ericsson T28
Pa ja i mislim da ovo sad rješimo diplomatskim putem, eto da se Silajdžić pita on bi vas puškom natjerao da vi priznate genocid i agresiju na BiH! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 706
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 07:40:04
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.