Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 23:26:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 642 643 645 646 ... 706
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ustrojstvo BiH, koje odgovara svima!  (Pročitano 385011 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1148
Zastava Sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
@ galebg4

Grbavica,Ilida,Dobrinja 4,pola Dobrinje 1,Nedarici,Aerodromsko Naselje nije pola grada  Smile

Lukavica je bila predgrade,Vogasca,Ilijas  Smile

Sto se tice vaseg osvajanja Sarajeva,kao "nisu vam dali"

Ovog se nesjecas ???

02. maj 1992.

• Bitka za Sarajevo. Prema centru Sarajeva 02 maja 1992 godine krenule su kolone tenkova i oklopnih transportera JNA. Kolona koja se probijala od Nedžariæa ka centru grada zaustavljena je pošto su borci ARBiH uništili jedan tenk i otvorili žestoku vatru na ostatak kolone. Ta jedinica brzo je primorana na povlaèenje. Druga kolona oklopnih vozila krenula je iz kasarne Maršal Tito, prema Predsjedništvu BiH, no i ona je bila primorana na povlaèenje. Srpske snage izvode tenkovsko-pješadijski napad i sa Grbavice. Dijelovi te kolone uspijevaju se probiti do platoa »Skenderija«. U odsudnim trenucima bitke elitne jedinice JNA nalazile su se svega stotinjak metara od zgrade Predsjedništva BiH. Napad je poèeo i iz komande Druge vojne oblasti na Bistriku. Vozila su došla do Skenderije i djelimièno prešla most prema Predsjedništvu. Niški specijalci nalazili su se stotinjak metara od zgrade Predsjedništva BIH koja se našla na žestokom udaru artiljerije. Vojnici JNA iskakali su iz vozila i koritom Koševskog potoka krenuli prema Predsjedništvu. Borbu je prihvatilo obezbjeðenje zgrade, a u meðuvremenu je pozvana i jedna protivoklopna grupa koja je za kratko vrijeme stigla na bojište i uništila dva tenka i dva oklopna transportera. Zapaljena su i dva terenska vozila JNA u kojima su bili vojnici. Jedinice ARBiH krenule su u gonjenje poraženog neprijatelja koji se povlaèio prema Vracama i prema kasarni na Bistriku. U Kontranapadu ARBiH je probila srpske linije na Vracama. Nejasno je zašto je napad obustavljen upravo u trenutku kada su snage bosanskih Srba i JNA napuštali položaje na Vracama. Dijelovi jedinica srpskih snaga (niški specijalci) zarobljeni su u Domu armije u Sarajevu. Tog dana na sarajevskom aerodromu Butmir zarobljen je predsjednik Predsjedništva BiH Alija Izetbegoviæ kojeg su, po slijetanju aviona umjesto vojnika UNPROFOR-a doèekali vojni policajci JNA. Izetbegoviæ se vraæao sa pregovora u Lisabonu. Odveden u Lukavicu upravo u vrijeme žestokih borbi oko Predsjedništva BiH. U meðuvremenu, komanda Druge vojne oblasti JNA na Bistriku stavljena je u potpuno okruženje. U borbama 02. maja uništeno je 7 tenkova i 6 oklopnih transportera JNA te više terenskih vozila i kamiona. Nakon poraza JNA, u noæi izmeðu 02 i 03 maja komandant Druge vojne oblasti general Milutin Kukanjac ponudio je iz opkoljene komande da se njemu i ostalim vojnicima omoguæi izvlaèenje u zamjenu za predsjednika Izetbegoviæa. U dramatiènim pregovorima, voðenim izmeðu èlanova predsjedništva BiH Ejupa Ganiæa i Stjepana Kljujiæa sa generalima JNA koje je predvodio Vojislav Ðurðevac, dogovoreni su principi razmjene. Pregovori su »u živo« prenošeni signalima RTV BiH. Èlan predsjedništva RBiH Fikret Abdiæ, koji æe se kasnije pridružiti srpskim snagama u napadu na RBiH i povesti narod Velike Kladuše u bratoubilaèki rat sa ARBiH, bio je spreman preuzeti funkciju predsjednika predsjedništva RBiH. Fikret Abdiæ, èije su paravojne snage poražene u ratu, optužen je za ratne zloèine. Pobjegao je u Hrvatsku gdje ga je, sve do pada HDZ-a štitila Tuðmanova vlast. Polovinom 2001 godine, na osnovu optužnice za ratne zloèine i zloèine protiv civila u Bosanskoj krajini, uhapsila ga je policija Republike Hrvatske. 3. maja iz Lukavice je krenula kolona sa oko 30 vozila i zaputila se prema kasarni na Bistriku. Nakon što su se na vozila ukrcali general Kukanjac i njegovi vojnici, te nakon što je utovarena oprema, kolona se zaputila prema Skenderiji. U momentu kada se vozilo s predsjednikom Izetbegoviæem nalazilo kod Èobanije, ARBiH je zaustavila kolonu. Prvi dio kolone nastavio je put prema Vrbanja mostu dok je drugi dio kolone sa dokumentacijom i MTS-om odvezen u MUP BiH. U pucnjavi koja je nastala, poginulo je pet oficira JNA. Zarobljeno je 100 vojnika i 30 oficira i podoficira JNA.

16. maj 1992

• Intenzivne borbe u Sarajevu (Pofaliæka bitka) izmeðu ARBiH i snaga bosanskih Srba. 15. maja srpske snage uputile su ultimatim ARBiH i stanovništvu Pofaliæa da predaju oružje, pripremivši se za napad 16. maja rano ujutro oko 5 sati. ARBiH krenula je u napad sat ranije. U napadu na položaje VRS krenuli su dva pofaliæka i velešiæki odred ARBiH, u sadejstvu sa dijelovima Prvog sarajevskog odreda, grupom boraca iz Buæa Potoka, specijalnom jedinicom MUP-a RBiH, jedinicom Vojne policije i manjim grupama boraca iz drugih dijelova Sarajeva. Borcima ARBiH suprotstavila se Pofaliæka brigada VRS koja je brojala oko 1700 boraca, paravojna formacija »Beli orlovi« sa 380 boraca, oko 100 »srpskih policajaca« i grupa paravojne formacije »Vukodlaci«. Srpskim snagama nanesen težak poraz u Sarajevskom naselju Pofaliæi, preduhitrena je srpska operacija koja je imala za cilj presjecanje grada na liniji Žuè-Pofaliæi-kasarna Maršal Tito-Grbavica i stvoreni su uvjeti za napredovanje ARBiH u pravcu strateški važnog platoa Žuè sjeverno od Sarajeva. U borbama je poginulo oko 260 srpskih vojnika.

Te price da JNA nije ratovala na pocetku,mozete pricati nekom drugom Smile
« Poslednja izmena: 08. Avg 2008, 14:30:35 od Uragan »
IP sačuvana
social share
Jedna anegdota koja to ilustrira je da je Husein-kapetanov navodni odgovor na pitanje da li se boji rata sa Osmanlijskim carstvom bio Boga se bojim malo, odgovorio je, Sultana nimalo, a Vezira - ko dorata svoga.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 6428
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
brale necu se ja natezati s tobom, kolko imas godina i jesi li bio tamo u to vrijeme je relevatno, a ko nije dao e pa isti oni koji nisu vama dali u Banja Luku s 5 korpusom a nama obecavali podjelu Bosne pa su zajebali i vas i nas...

a ako je dicite pobijenim vojnicima u dborovoljackoj i na tuzlanskoj malti recimo to samo govori koliko ste civilizovani i koliko se drzite dogovora....pricaj price nekom drugoem ja sam bio tu Smiley i ostao Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1148
Zastava Sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
brale necu se ja natezati s tobom, kolko imas godina i jesi li bio tamo u to vrijeme je relevatno, a ko nije dao e pa isti oni koji nisu vama dali u Banja Luku s 5 korpusom a nama obecavali podjelu Bosne pa su zajebali i vas i nas...

a ako je dicite pobijenim vojnicima u dborovoljackoj i na tuzlanskoj malti recimo to samo govori koliko ste civilizovani i koliko se drzite dogovora....pricaj price nekom drugoem ja sam bio tu Smiley i ostao Smiley

Neosporavam da je bilo dogovora i da su mnogi vojnicki uspjesi
popljuvani od politicara,imam milion primjera na obadvije strane...
To neka je na cast i jednim i drugim koji su dogovarali...

Znam ja dobro kad ste nas potukli na Igmanu da je bio dogovor, isto
tako kad smo mi na Ilidzu krenuli i probili liniju,nardeno nam je da se vratimo...
onda i ovog 2 maj kad je bio nas kontranapad prema Grbavici gdje je isto
naredeno da se vratimo....

I onda neko kaze da je Alija ili Karadzic heroj  Smile Smile Smile

IP sačuvana
social share
Jedna anegdota koja to ilustrira je da je Husein-kapetanov navodni odgovor na pitanje da li se boji rata sa Osmanlijskim carstvom bio Boga se bojim malo, odgovorio je, Sultana nimalo, a Vezira - ko dorata svoga.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 630
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia 
@Uragan
Rat u BiH su pre svih vodili političari a ne ratni komandanti.Ja sam čini mi se na ovoj temi već objasnio da je Mladić dva puta hteo zauzeti Sarajevo, da je u jednom momentu zauzeo Igman i stavio grad u pun obruč kada je odozgo stigla naredba da se povuče.Šta misliš koliko bi izdržali bez hrane i municije pod opsadom?Drugo da li neko zaista misli da Mladić nije mogao da spreči pad Krajine i zapadne Bosne i da je tada VRS slučajno prešla u istočnu Bosnu?Znaš i sam kojom su brzinom pali gradovi u zapadnoj Bosni koje je držala VRS, o Krajini da ne govorim.Samo su dobili naredbu o povlačenju.I to da niste bili naoružani nije istina, koliko naoružanja vam je ostavljeno po kasarnama iz kojih se JNA povukla?Koliko vam je samo ostalo u Husinskoj buni pa ste opet granatirali kolonu koja se povlačila kroz Tuzlu.A dok je hrvatska vojska direktno učestvovala u ratu u Bosni, Srbiji je prećeno bombardovanjem ako se direktno umeša u sukob.Čak je i uvela blokadu RS jer je onaj naš idiot izigravao faktor mira i čega već...Da nije ove prve rečenice u mom postu, od vas u Bosni bi ostala samo masna fleka i ti to dobro znaš.Drugo je što su nas sve izigrali tadašnji političari i onda gde si bio štop si ratovao?  Smile

No dobro, da odgovorim ontopic.Što više vi težite za centralizovanom, unitarnom BiH Srbi će imati manje želje da žive sa vama.Prost primer teranja inata je da niste dali Srbima da izgrade krst na Trebeviću u spomen stradalim Srbima u Sarajevu, dok ste vi u istom gradu i širom bosne izgradili bezbroj džamija.Isto tako nije vam smetao krst koji su Hrvati podigli nad mostarom  Smile I posle se pitate zašto Srbi ne daju Republiku Srpsku...I hnemojte misliti da je ulazak u EU (ako ikada i uđete) garant teritorijalne celovitosti BiH.Prisustvo stranih trupa je jedini razlog zašto je BiH opstala do dana današnjeg.No polako se stvari menjaju, kada Hrvati dobiju svoj entitet sve će doći na svoje mesto.

Citat
i vojvodjani će reć svoje...
Mi smo svoje odavno rekli, još 1918.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Nesrećni muslimani, niste vi ratovali za Bosnu. Vi ste ratovali za ovo što piše u Islamskoj deklaraciji. Ratovali ste jer su vas begovi, Turci, hteli islamizirati (još im smrdite na rakiju i šunku). Ratovali ste za Umu, za zelenu transverzalu, za to da u Bosni žive Šiptari. Da se qrcem stigne do Beča kad mačem ne može. I ubijali ste svoju državu Jugoslaviju koja vam je prva dala naciju. Ubijali za ovaj program u kome se vaša nacija briše.

http://www.bosanskialim.com/rubrike/tekstovi/000375R024.PDF

jesi li je procitala??? šta tu ima protiv srba napisano???

Vi ste sve rekli protiv Srba na referendumu. Rekli ste da nećete da živite sa Srbima u državi, da ne priznajete Srbe za ravnopravni narod, da vas nije briga da se dogovarate. Da ćete pocepati Srbe i oteti im i naciju i zemlju kako bi ostvarili svoj panislamistički projekat.

to isto su rekli i slovenci, hrvati, makedonci, crnogorci, šiptari, pa kako stvari stoje i vojvodjani će reć svoje...mi nismo rekli da ne želimo da živimo sa srbima nego nećemo da živimo u krnjoj jugoslaviji na čijem čelu je tada bio osvjedočeni velikosrpski političar s.milošević...

Hahahaha, prvo ste bacali bob da vidite kako će Milošević doći na vlast. Onda ste napisali antinacionalni panislamistički program oko koga ste se okupili. Onda ste pogazili ustav Jugoslavije i ustav BiH, čak i onu AVNOJ-sku osnovu tog ustava o nacionalnoj ravnopravnosti tri konstitutivna naroda. I na kraju napali JNA.

Znaš to što si napisao je kalimero propaganda koja ne pije vode.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14;
mob
Samsung D520
sadasnje ustrojstvo bih je takvo kakvo je i nema nikakvih sansi da ce se to u dogledno vrijeme promijeniti. zivim u federaciji,konkrentno u tuzli i nemam ni najmanji problem sa republikom srpskom,ni sto se tice imena nit bilo cega. samo sam letimicno procitao vase komentare i vidsim da se mi nimalo nismo odmakli od one '92,ni jedna ni druga strana. ovi iz bosne kontaju da cemo imati cjelovitu,nefederativnu bosnu i hercegovinu. ocemo al u kurcu,samo kod nas je moguce da zavedes stado tim pricama,kosto je uradio cijenjeni gosp.  silajdzic. isto tako,otcjepljenje rs-a je jos veca glupost,u koju mogu da vjeruju samo ljudi koji nisu odmakli od ilije garasanina. sto prije shvatimo da od nas nista ne zavisi,nego da sve diktiraju stranci,bolje ce nam bit. to su najbolje vidjeli nase prekodrinske komsije na primjeru kosova:P.

jos nesto,vidim sad neko napisa za tuzlu da je tu bilo ubijanje na brcanskoj. . u tu raspravu necu da ulazim,proces protiv ilije jurisica govori sam za sebe,ali imam jednu opasku. jna je mojim komsijama (srbima) na moluhama (zapadni dio tuzle) podijelila oruzje da pomognu u zauzimanju grada,medjutim te iste moje komsije su otisle do prve policijske stanice i predali oruzje da se iskoristi za odbranu tuzle,tako da je bespredmetno pricati o neumijesanosti JNA u sukobe u BiH.

pozdrav svima vama iz tuzle.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
komačan razuman tekst o Bosni.Vi će te u njoj svi živit htjeli ili ne.Niko vas neće ni pitat a onda nakon dvadesetak godina uće te u EU .Više granice neće biti bitne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tecite suze moje, reče policajac.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5313
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Motorola Fire X311
Citat
. sto prije shvatimo da od nas nista ne zavisi,nego da sve diktiraju stranci,bolje ce nam bit. to su najbolje vidjeli nase prekodrinske komsije na primjeru kosova
u potpunosti si u pravu,samo sto propustas da se o nasoj sudbini nece dovjeka odlucivati u vasingtonu i briselu  Smile
Citat
Vi će te u njoj svi živit htjeli ili ne.Niko vas neće ni pitat a onda nakon dvadesetak godina uće te u EU .Više granice neće biti bitne.
sta si ti nekakav prorok  Smile zapitaj se ti hoce li za 20 godina postojati EU,pogledaj malo te ljude i videces da je fanova EU u samoj EU sve manje i manje
IP sačuvana
social share

Years later, in another place,
he steps out of the dark and speaks to me.
He whispers: 'I'll tell you the ultimate secret of magic.
Any cunt could do it.
'
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
Znaci zahvalite se enklavi Gorazde sto imate sad RS..

Mislim da je ovo najupecatljiviji do sada odogov zasto postoji RS  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1882
Zastava Šeher Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
U ZDK MANJE NEZAPOSLENIH

Na evidenciji Službe za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona s 31. julom ove godine bilo je 61.536 nezaposlenih osoba.

U odnosu na početak godine, kada su na posao čekale 68.202 osobe, broj nezaposlenih u ZDK za sedam mjeseci 2008. godine smanjio se za 6.666 osoba.

Prema podacima iz Službe za zapošljavanje ZDK, do enormnog smanjenja broja nezaposlenih došlo je uslijed pojačanih aktivnosti inspekcijskih službi i izvršene reregistracije.

Smanjen je i broj nezaposlenih demobilisanih boraca, kojih je 2.051 manje u odnosnu na početak 2008. godine, kada su u 12 opština ovog kantona bez posla bila 15.833 demobilisana borca.

FENA
IP sačuvana
social share
Prvi ćemo zaratiti sa došljacima iz svemira.
Dusan  Kovacevic, dramski pisac (Blic) Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 642 643 645 646 ... 706
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 23:26:12
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.