Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 15:12:34
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Usporeno podizanje windowsa  (Pročitano 3478 puta)
04. Avg 2011, 00:08:16
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 305
Browser
Chrome 12.0.742.122
mob
Apple 6
Da li je vreme od priblizno 1 min.za podizanje sistema optimalno ili moze biti dosta manje.
Pre par dana su mi u servisu nanovo instalirali windows i tada je laptop za manje od pola minuta dizao windows medjutim iako sam ja njima rekao koje jos programe da instaliraju to nisu ucinili pa sam ja morao e od tada se i ovo vreme za dizanje sistema produzilo.Posto ja i nisam neki poznavalac rada racunara a ovo malo(nikako)znanja sam pokupio na forumu pa stoga molim vas da mi pomognete i razumete.Na ovom sajtu sam nasao objasnjenje ali ja skoro nista ne razumem http://www.personalmag.rs/tutorials/ubrzajte-podizanje-windows-a/   
a evo i teksta,.
Samu selekciju šta ostaviti, a šta izbaciti iz StartUp-a, najkomfornije možete izvršiti u <I>Windows</I>-ovom konfiguracionom programu “msconfig.exe“. Sa desktopa, izaberite Start > Run, te u komandnu liniju upišite “msconfig” i pritisnite Enter. Ovim ćete pokrenuti sistemski program za konfiguraciju “System Configuration Utility”. Pređite na karticu “StartUp” gde ćete videti spisak svih aplikacija (izvršnih programa) koje se pokreću pri StartUp-u, i pored svake stavke i polje za potvrdu (check-box). Poništite polja za potvrdu pored onih aplikacija koje ne želite više da se automatski startuju. Isti postupak odradite i na druge dve kartice: “Autoexec.bat” i “Config.sys”. Kada ste izbacili sve nepoželjne programe, kliknite “OK” i restartujte računar. Kada se ponovo bude podizao sistem, sigurno ćete primetiti bitnu vremensku razliku.
Još jedan od mogućih “krivaca” za sporo podizanje sistema je veliki broj instaliranih fontova. I ovde možete napraviti selekciju. Iz foldera C:WindowsFonts izbacite one fontove koje retko koristite. Možete ih samo premestiti u novi folder, gde će vam biti dostupna, a neće se učitavati pri podizanju sistema. Pored ovoga preporuka je i da barem jednom nedeljno vršite defragmentaciju diska (diskova). Sve ove mere će sigurno dati rezultate, te više nećete morati da dugo sedite pored računara dok on ne bude spreman za rad

Znam ja to kako otici , “System Configuration Utility i u startup ali mi nije jasno gde naci ove  dve kartice: “Autoexec.bat” i “Config.sys”.
Takodje mi nije jasno kako i gde naci instalirane fontove i kako ih premestiti u novi folder.
Defragmentaciju znam odradit,neznam samo posto imam podeljenu memoriju na HD (ako sam dobro rekao) C particija i D particija kako podesiti da sve sto skidam bilo sta da mi to sve ide na D particiju a ne na onu gde je instaliran windows ili lupam to mozda i nemoze a mozda i nema nekog znacaja.Takodje me zanima kako doci do temp foldera posto sam citao da se tu nalazi sve sto se pokupi prilikom surfovanja netom i sa je to pozeljno obrisati.Unapred zahvalan Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

One for all,all for one

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1238
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1
mob
SonyEricsson C902
Imas viruse,scan sa necim pa pobrisi to sve,ako i dalje koci,radi nov sistem.
IP sačuvana
social share

Sons of Gondor! Of Rohan! My brothers. I see in your eyes the same fear that would take the heart of me. A day may come when the courage of Men fails, when we forsake our friends and break all bonds of fellowship, but it is not this day. An hour of wolves and shattered shields when the Age of Men comes crashing down, but it is not this day! This day we fight! By all that you hold dear on this good earth, I bid you stand, Men of the West!
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 305
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.122
mob
Apple 6
Zar za 10 dana da pokupim viruse,koji ce mi onda antivirus(nod 32)ako je za tako kratko vreme propustio viruse.
Radio sam sa CCleanerom ali nista nije nasao,da li NOD sam odradjuje posao (automatski)ili treba moje ucesce
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

&lt;3TRANCE&lt;3 forever

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 881
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1
mob
Siemens C55
sto se tice startupa mislim da ti je chelavi1 na nekoj od predhodnih tema rekao sta moras da ostavis a sta da iskljucis tako da to nije problem... ccleaner mora nesto da nadje posle svakog odlazenja na internet posto on brise temp fajlove upravo one "skinute" klipove sa yt sto si pitao i ostalo smece i sredjuje registar tako da nije ni u njemu problem... sto se antivirusa tice ja bih pre koristio neku free varijantu ali ipak ne znam u cemu je problem sa podizanjem sistema verovatno si neka podesavanja poremetio a koja ne znam  Smile a sto se tice downloada u svakom pretrazivacu imas opciju da namestis da te pita gde da sacuva fajl koji skidas ili da namestis automatsku lokaciju po svojoj zelji e sad trenutno nemam chrome da ti dam tacnu putanju podesavanja ali imas preferances pa trazi Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 305
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.122
mob
Apple 6
Uradio sam kako je celavi1 rekao to za startup programe,ma imam osecaj da je problem nastao kako sam instalirao neke programe a trebala su mi samo dva programa jedan za download i drugi za konvertovanje i to je sve,zbog toga sam instalirao jedan koji ne umem deinstalirat(FoTab FLV Player) a kasnije realplayer koji je ok i prost za rukovanje jos mi ostaje onaj za konvertovanje ali sam odustao jer mi se pojavilo ovo.Cini mi se da cu morat opet nosit nekom ko zna mnogo vise od mene da to sredi jer ovako necu resit problem.Pozzz..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 15:12:34
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.