Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uskoro kazne za pravljenje torti sa likovima crtanih junaka  (Pročitano 4196 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
Autorska prava jbg. Sad, sto mi na to nismo navikli nego da svako radi sta hoce, to je druga stvar.

Inace, nemajte brige, to ce se primenjivati kao i drugi zakoni u zemlji Srbiji tj selektivno. Tj bas ako im neki slasticar stane na zulj pa odluce da ga gone zbog ovoga. Smiley
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Linux
Browser
Chrome 47.0.2526.76
Pa da, nece stici.

Ljudi shvataju, ako ja ili mi, narod, ocemo da zaradimo to je ok, prezivljavamo. A ako beko drugi hoce da zaradi to je neka megakorporacija naoruzna zloupotrebljenim pravom.

Neke medjukategorije tipa bogati poslasticar i mladi siromasni dizajner u pokusaju nam ne pada napamet. Samo filmski kliseji.

Cudni smo mi ljudi, pljujemo dokle je dosla civilizacija a i sami razmisljamo banalno - u kliseima masovne kulture (filmova i senzacionalisticke stampe).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Em... Dizni jeste megakorporacija naoružana zloupotrebljenim pravom.

Povrh svih gadosti koje rade, stavili su svoj žig čak i na neke narodne bajke i priče, odnosno uzeli su nešto što već vekovima postoji u američkom i evropskom folkloru i to proglasili za svoju imovinu. To bi bilo kao kada bi ja bio neko mudo u Srbiji i odlučim da proglasim pozdrav s tri prsta ili šajkaču za moj izum/imovinu/trademark. I tužakam svakoga ko se usudi da to prikazuje u javnosti. Mislim da je jasno kako bi to delovalo svakoj iole zdravoj osobi.

Tako da ono... je*e mi se za Dizni i profit koji nije ostvario zato što je neki tamo Srbin prodao 10 torti sa likom svinje.
Sve i da pređem preko toga koliko su samo para isti ti Ameri izneli odavde (ili uništili), i prihvatim njihov argument, sama činjenica da će smrdljive ustaše da im budu kerovi za naplatu mi je samo još jači povod da budem na strani Srbina koji zarađuje na njihovom proizvodu. Pa makar taj Srbin bio multimilioner.

Ili... opet kažem, može ta priča ''poštujmo zakon'', al onda svakog dana ustašama u goste dolazi po jedna inspekcija i ako nešto nije 100% po zakonu i propisima, sledi kazna. Molim lepo, kao što treba da se poštuju zakoni o autorskim pravima, tako treba da se poštuju i svi ostali.
« Poslednja izmena: 16. Jan 2016, 20:52:48 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 8957
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
A kako ce oni da provale da je lupam neka poslasticarnica iz Bajine Baste napravila tortu sa figurama Pepa Prase? Kako to funkcionise, jel imaju neke dousnike ili tako nesto?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.111
Ovo je sve potpuno opravdano. Podrzavam.

Narucis tortu za klinca, nataknu Miki Mausa a ispod plazma sa margarinom i to naplate boga oca.

Kreativnost domacice se ogleda u dekoraciji torte, zasto to mora da bude glupavo prase ili neka druga licnost iz crtaca?  Smile
IP sačuvana
social share
Ogranicenja su iluziona ideoloska prepreka ljudskog uma.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 8957
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Pa to i jeste za lenje mame  Smile

Svejedno to se radi za decju radost, dakle jako je ruzno da sad ako neko pokusa da "skine" lik Mikija ili Pepa praseta i dodje tamo neki ujo koji kao pravi likove isto kao Dizni i tuzi te zbog toga...

Gotovo sam siguran da 90% poslasticara koji to rade ne urade Mikija i ostale skroz onako kako zaista izgledaju, vec samo lice na njih. Ako je to neki teski plagijat ili sta vec onda jbg... Pa evo na ovoj slici, Pepa prasad ne izgledaju isto kao na crtacu, pa nisam lud da pomislim da je Dizni (ili ko je vec napravio crtani Pepa prase) napravio ovu tortu  Smile

Dakle to je krsenje do moga. To je isto ko ja sad da pokusam da nacrtam logo Koka Kole i oni me tuze, a vidi se iz aviona da nije i ne moze biti isto ko na etiketi.  Smile Dobar primer je dao Kristal sa abibas-om, znas da nije original i cao.

Zato sam i rekao da mi se kenja od tih autorskih prava. Recimo na Olimpijskim igrama u Londonu nije tad tamo moglo da se napise na jednoj radnji "Olympic games" nego su morali "Lympic games", dakle zesce proseravanje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.111
Ma da se mi odmah razumemo: niko tebi ne brani sta ces u home made da napravis za svoje dete.

To vazi za ove exluzive poslasticanice.

Jbt, ako imas maste, napravices klincu i to ebeno prase i Silju i one 4 kornjace i Supermena, Barbiku, fudbalske i kosarkaske lopte i sta god.

Kada se setim svoje maste, ajde bre, pravila sam citave price od zelea, keksa, slaga, cokoladnih mrvica itd.

Glupa panika, like always  Smile
« Poslednja izmena: 16. Jan 2016, 23:11:10 od Arijada (drugi profil) »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Svejedno to se radi za decju radost, dakle jako je ruzno da sad ako neko pokusa da "skine" lik Mikija ili Pepa praseta i dodje tamo neki ujo koji kao pravi likove isto kao Dizni i tuzi te zbog toga...

Gotovo sam siguran da 90% poslasticara koji to rade ne urade Mikija i ostale skroz onako kako zaista izgledaju, vec samo lice na njih. Ako je to neki teski plagijat ili sta vec onda jbg...

A ne, ne razumeš ti to. Ideja iza cele ove kenjade je da će svaki poslastičar koji pravi torte s likovima za 5 godina biti multimilijarder ako se ovako nastavi.  Smile  Smile Ono... Srbija velika i bogata zemlja, svakog dana se naručuje po milion torti i na tome se uzima teška lova, pa mora to malo da se sankcioniše i suzbije. Ne mogu jadni napaćeni Dizni i ustaše da mirno posmatraju dok se neko bogati na ''njihovim'' milijardama... Ne d'o bog da još neko na planeti zaradi sem njih!  Smile

Al zato kad isti ti ameri i ustaše iznose iz zemlje čitave železare, fabrike, poluge zlata i prirodne resurse... to je onda sasvim ok.  Smile

Ej, Ameri nekome drobe o autorskim pravima i poštenju, i još stavljaju smrdljive ustaše da u sprovode njihovu volju... Jebote...  Smile  Pa svakom Srbinu to dođe kao poziv da istera inat i uradi kontra.  Smile I zaista, ako narod dva meseca ne kupi nijednu tortu kod njih, počistiće se oni ko bele lale. I nadam se da će tako i biti. Daleko im smrdljiva kuća.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.111
Inace, sve svoje najlepse bajke Dizni je snimio na osnovu ruskih skaskih.

Tako da mogu da se slikaju sa Pepom i ostanu plagijat prasici od onomad pa do veka.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Pa naravno, pola Diznijevog sadržaja su narodne priče, bajke, pripovetke ili manje poznata autorska dela. To su oni sve pokupovali tamo u leglu kapitalizma, i stavili svoje šape na to, i sad očekuju da se ceo svet povinuje tome.

Oć' ku*ac.

Terali su Srbi inat i za mnogo veće stvari, pa će isterati i za ovo. Samo treba podeliti letke i proširiti po mrežama koje su te ustaške poslastičarnice, i posle dva meseca bojkota ili svakodnevnih inspekcija, i na pamet im više neće pasti da dolaze u Srbiju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.