Imam fleš od 16gb i pokušavam da prebacim igricu od 5gb, međutim konstantno mi javlja file is to large for destination file system... Formatirao sam fleš, potpuno je prazan a opet mi javlja isto... Čak sam probao i da rarujem fajl, ali i bez obzira na sve uvek javlja isto... Kako mogu to da sredim?
Imam fleš od 16gb i pokušavam da prebacim igricu od 5gb, međutim konstantno mi javlja file is to large for destination file system... Formatirao sam fleš, potpuno je prazan a opet mi javlja isto... Čak sam probao i da rarujem fajl, ali i bez obzira na sve uvek javlja isto... Kako mogu to da sredim?
Pogledaj kog formata ti je fleshka... najverovatnije je FAT32...ako je tako, onda je formatiraj u NTFS...to bi trebalo da resi problem
A reci mi još samo šta je tačno allocation unit size? Hvala još jednom na pomoći
Ako se ja dobro secam predavanja sa faxa... uf! nznm kako po srpski da ti to objasnim... Kada se neki fajl upisuje na neku memoriju (HDD, USB Flash...) unit size je velicina memoriske (da kazemo plocice) u koju se upisuju delovi tog fajla... npr. 15Kb, 20Kb... To ti najbolje apstrakuje neki program za defragmentaciju... Nisam bas siguran da sam najjasnije objasnio
allocation unit size je osnovna jedinica na koju se hard disk deli po defaultu je 4kb i neka ostane tako... to znaci da je tvoj hard podeljen na puno "plocica" kako je bazuka napisao na koje se kasnije zapisuju podatci
ako imas fajl od 10 kb on ce zauzeti tri "plocice" 4kb+4kb+2kb , sa tim sto se ta treca "plocica" biti do pola popunjena, ali zauzeta...
u novije vreme se stavlja da bude veci, zato sto je sve manje potreba za malim dokumentima na racunaru, tako da se na manje velikih fajlova gubi zanemarljivo malo prostora ako stavis veci cluster size...
sve u svemu, ostavi kako je podeseno i miran si...
Imam samo još jedno pitanje... Da li će flešu smetati ako ga sa vremena na vreme formatiram u FAT32 (za potrebe gledanja filmova na dvd plejeru) i ponekad u NTFS (za prenos većih igrica i sl)?
Imam samo još jedno pitanje... Da li će flešu smetati ako ga sa vremena na vreme formatiram u FAT32 (za potrebe gledanja filmova na dvd plejeru) i ponekad u NTFS (za prenos većih igrica i sl)?
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.