Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 06:28:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Usamljenost skraćuje život  (Pročitano 3759 puta)
29. Dec 2010, 00:45:37
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.442
Usamljenost skraćuje život
Ljudi koji imaju puno prijatelja žive u proseku sedam i po godina duže nego usamljenici.

Da bi se dugo i u zdravlju živelo potrebno je imati i dobre prijatelje, pokazali su rezultati istraživanja grupe američkih naučnika objavljeni u naučnom časopisu "PLos".

Američki istraživači s Univerziteta u Brigamu su došli do tog rezultata obavivši analizu podataka vezanih za 300.000 osoba koje žive na četiri kontinenta, preneli su francuski mediji.

Oni su utvrdili da su ljudima koji imaju dobru mrežu prijatelja čak 50 odsto veće šanse da duže žive, na šta godište ima mali uticaj.

Naučnici su istakli i da je tokom istraživanja utvrđeno da su osobe koje su imale stimulativno okruženje živele u proseku sedam i po godina duže od ostalih.

Oni su na kraju konstatovali da mali broj prijatelja prestavlja istu opasnost od skraćenja životnog veka određenje osobe kao i pušenje, alkoholizam, ili gojaznost.

Kao mogući razlog ove pojave navodi se to da ljudi okruženi prijateljima više vode računa o sebi i manje su izloženi stresu i bojazni prilikom održavanja svoje društvene "mreže".

astrosajt
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Znaci nije bitan kvalitet prijatelja nego kvantitet? E bravo Ameri, iz dana u dan dokazujete da mozete biti jos plici...Toliko ste plitki da cete na kraju postati ispupceni, jer plice od toga nece moci da bude.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.442
Citat
Da bi se dugo i u zdravlju živelo potrebno je imati i dobre prijatelje, pokazali su rezultati istraživanja grupe američkih naučnika objavljeni u naučnom časopisu "PLos".

Smile
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 

Oni su na kraju konstatovali da mali broj prijatelja prestavlja istu opasnost od skraćenja životnog veka određenje osobe kao i pušenje, alkoholizam, ili gojaznost.

Kontam da se i ono ''dobra mreza prijatelja'' odnosi na kolicinu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.442
Pa dobro, navedena su oba slucaja... i kvalitet i kvantitet.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Dobre (a pod dobre mislim kvalitetne) prijatelje je uvek lepo imati. Mozete lepo da se druzite sto je + sam po sebi a i uzajamno da se pomazete. Dobar prijatelj znaci dosta na psihickoj bazi sto znaci i manje problema a i manje stresa pa tako je i njihov uticaj na psihicko zdravlje pozitivan

E sad, ova istrazivanja ne volim iz jednog razloga a to je: Neko ce ziveti skoro potpuno sam i bice mu super i fizicki i psihicki jer je jednostavno samoziv i zivi za sebe a neko ce biti okruzen sa dosta prijatelja a zivece lose. Druga stvar je: previse je promenljivih koji mogu da se ubace u jednacinu (posao koji je sam po sebi stres, samo fizicko zdravlje pojedinca, porodica i odnosi u njoj itd.) tako da je malo nemoguce odrediti ko ce ziveti duze samo na osnovu faktora koliko ima prijatelja i kakvi su

Doduse, dobar prijatelj ne moze nikako da odmogne u bilo cemu Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 

E sad, ova istrazivanja ne volim iz jednog razloga a to je: Neko ce ziveti skoro potpuno sam i bice mu super i fizicki i psihicki jer je jednostavno samoziv i zivi za sebe a neko ce biti okruzen sa dosta prijatelja a zivece lose.

To je vec sve stvar u glavi i pitanje temperamenta. Nije samoca uvek = usamljenost(mada zivot bez prijatelja ili partnera ili bilo koga bliskog na bilo kom polju duzi vremenski period nikad ne bih mogla da zamislim)... Neki ljudi tako funkcionisu prosto... Nekad je i dobro biti malo sam  Smile
Sa druge strane, da, ako posotji neka praznina u nama i ako nam nesto fali cesto umemo da se osecamo usamljeno i pored svakodnevne socijalizacije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.442
Nekad je i dobro biti malo sam  Smile

Ja nekad govorim sam sa sobom Smile ... znam, retardirano je al pomaze Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Али слика из "Пријатеља" Smile
Јел ниси могао нешто боље да окачиш....
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Zasto, prijatelji su odlicni  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 06:28:16
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.