Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 09:55:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: USA, Israel VS Iran  (Pročitano 44551 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 630
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia 
Pa opet, Izraelu nikako ne godi Hezbolah. Mislim da bi lakse izasli na kraj sa iranskom regularnom vojskom, nego sa gerilcima Hezbolaha.
Rat sa Hezbolahom očigledno nisu spremno dočekali.Hezbolah se uglavnom sastoji od Iranskih fundamentalista, Liban je samo paravan za sirijske i iranske vojne ciljeve.Ta država je suverena samo na papiru.Čim se izraelska vojska povukla iz Libana, te delove je odmah zauzeo Hezbolah.Da naravno da Izrael ima razloga da započne rat, jer nisu uništili Hezbolah a za tako nešto su verovatno morali sravniti pola libana sa zemljom.TV gotovo da ne gledam, ponešto saznam od prijatelja šta se dešava na bliskom istoku.Nije baš da pomno pratim ali eto saznam ponešto.
Ni Hezbolah nije organizovan na nivou NVO-a. Njihovi pipici cu u izvrsnoj vlasti u Libanu, imaju uticaja na region. Hezbolah je dobro organizovana armija finansirana iranskim parama. Tokom rata 2006. Hezbolah je poprilicni prorijedio vozni park Merkava sa RPG-29 Vampir bacacem. Njega su jedino mogli da nabave od Rusije i to medudrzavnim sporazumom, npr, Iran-Rusija. Izraelci su mislili da Hezbolah nema nista vise od RPG 7 bacaca i zbog toga su se usetali sa oklopnim vozilima koje je Hezbolah otvarao kao konzerve. Dakle, nije Hezbolah za podcijeniti.
Zato sam i rekao da su rat sa Hezbolahom dočekali prilično nespremno.Imali su vampire i znali su da ih koriste, gađali su merkave tačno u slabe tačke.Hezbolah je dosta dobro naoružan, koja gerila poseduje kaćuše  Smile bolje su naoružani od vojske Libana.I naravno da je naoružanje stiglo iz Rusije, nije Rusija džabe prva na listi omraženih zemalja u Izraelu  Smile Da da Hezbolah definitivno nije za podcenjivanje, sad je bila razmena zarobljenih sa ekstremistima.Izraelci su svoje dobili u sanducima, a onog debelog monstruma su vratili živog i zdravog i dobro natovljenog.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Ljudi, nemam ja protiv Amera nista, ali nekako ni sam ne znam zasto volieo bih da bar jednom "dobiju po pichci", mnogo su se razigrali - "ko ovce po livadi", zaboravili su izgleda Vijetnam - kao "izvukli su pouke i ostala sranja" i sada su "nepobedivi" ...

U svakom slucaju, ja sam za to da ne bude konflikta, al ko mene ili bilo koga od naroda na svetu pita?
To je sve kao bure baruta, moze da pukne u svakom trenutku.

Nisam znao za Hezbolah, to da je ipak tako jak itd., ne pratim te vesti, ali zato sa zanimanjem pratim ovu diskusiju i po nekad se ovako javim - tu sam, citam, i tako u tom smislu... Smile
Cekam nastavak. Ajd' u zdravlje, zivi bili! Smile
« Poslednja izmena: 17. Jul 2008, 15:59:34 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 630
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia 
Ljudi, nemam ja protiv Amera nista, ali nekako ni sam ne znam zasto volieo bih da bar jednom "dobiju po pichci", mnogo su se razigrali - "ko ovce po livadi", zaboravili su izgleda Vijetnam - kao "izvukli su pouke i ostala sranja" i sada su "nepobedivi" ...
Naučili su jednu stvar u Vijetnamu, kako se ratovanjem dolazi do ekonomskog rasta  Smile Nakon Drugog svetskog rata u USA dolazi do naglog ekonomskog rasta, što zbog krađe što zbog rada vojne industrije.Da jbg rat je veliki biznis, a to su skapirali još u Vijetnamu.Ne mogu da se setim ko je od njih rekao da nikada nije bio cilj USA da taj rat dobije nego da što duže traje.Zato i stalno proizvide krize svuda po svetu i svuda su oni mirođija  Smile Tako je i sada i ne sumnjam da bi oni rado izbambusali Iran ali ipak je Izrael tu kao na tacni.Iako Iran možda ne bi mogao da prebaci raketama preko Iraka, tu su Sirija i Hezbolah.Kad sve sabereš bio bi konflikt između nekih sedam miliona Izraelaca i stotinak miliona Arapa  Smile a ipak su Jevreji ti koji vuku konce u Americi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Naučili su jednu stvar u Vijetnamu, kako se ratovanjem dolazi do ekonomskog rasta  Smile Nakon Drugog svetskog rata u USA dolazi do naglog ekonomskog rasta, što zbog krađe što zbog rada vojne industrije.Da jbg rat je veliki biznis, a to su skapirali još u Vijetnamu.
Elem su sirotinju zaposlili u vojnoj industriji, elem su kasnije 20 godina ubirali kredite date u toku WWII.

Zanima me kvalitet navigacionih sistema iranskih projektila, domet valjda imaju do Izraela, medutim kakvo navodenje imaju ?  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 630
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia 
Naučili su jednu stvar u Vijetnamu, kako se ratovanjem dolazi do ekonomskog rasta  Smile Nakon Drugog svetskog rata u USA dolazi do naglog ekonomskog rasta, što zbog krađe što zbog rada vojne industrije.Da jbg rat je veliki biznis, a to su skapirali još u Vijetnamu.
Elem su sirotinju zaposlili u vojnoj industriji, elem su kasnije 20 godina ubirali kredite date u toku WWII.

Zanima me kvalitet navigacionih sistema iranskih projektila, domet valjda imaju do Izraela, medutim kakvo navodenje imaju ?  Smile
Sistemi za navođenje su navodno kineski, razvoj celog programa su potpomogli Rusija, kina i Severna Koreja.Saradnja sa Kinezima traje godinama još od osamdesetih.CSS 8 i M 11 su nabavili od Kineza, a dosta toga su i od Severne Koreje.

Citat
In addition, Iran has received missile testing and guidance assistance from China. In June 1996, the chairman of a Congressional hearing cited U.S. intelligence findings that China had already "delivered dozens, perhaps hundreds of missile guidance systems and computerized tools to Iran." One press report has linked China Great Wall Industry to the supply of missile testing technology, and another has linked China Great Wall to an agreement to supply Iran telemetry equipment. The press has also reported an agreement by China Precision Engineering Institute to supply gyroscopes, accelerometers, and test equipment to Iran.

Za sada imaju rakete dometa do 2000km, ali spekuliše se da razvijaju nove sa još većim dometom.Naravno to je informacija koja dolazi od USA  Smile evo jednog njihovog izveštaja koji sm izguglao-KLIK

Ne verujem da imaju neko ekstra navođenje kao ruski topolj, mada opet  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Pa ako Kinezi nemaju istu definiciju izvoza kao Rusi u kojoj se izvozna oprema ogoli koliko je to moguce, Iranci se nisu usrecili.

Iran i Photoshop

11.07.2008

Kako bi zastrašio potencijalne neprijatelje, Iran se osim projektila, poslužio i Photoshopom.

Iranska novinska agencija je objavila priču o uspješnom lansiranju balističkih projektila, sposobnih da pogode Izrael i Evropu.

Priča je ilustrovana fotografijama lansiranja četiri projektila. Međutim, ispostavilo se da je fotografija vještački dorađena, odnosno da nijesu ispaljena sva četiri projektila.

Pogledajte:

http://littlegreenfootballs.com/article/30597_Irans_Photoshopped_Missile_Launch

Smile
« Poslednja izmena: 17. Jul 2008, 18:01:51 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
Pa ako Kinezi nemaju istu definiciju izvoza kao Rusi u kojoj se izvozna oprema ogoli koliko je to moguce, Iranci se nisu usrecili.

u stvari ,kinezi su jedno vreme prodavali opremu koje je bila bolja nego ono shto je sluzilo u njihovoj armiji. dodushe to je bilo u vreme njihovog izvoza J-5 i J-6 (mig-17&mig-19 kopije) .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 7773
Zastava Kurcheva Glava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14;
Ne zaboravite da i Jeshe imaju nuklearke... Nebi se to srecno zavrsilo u slucaju iranskog lansiranja. Zato je najbolje da im se zabrani koriscenje tog sranja, pa nek se tepaju do mile volje (ako imaju razlog).
IP sačuvana
social share
I got banned for having a common sense.
Common sense... Not as common as you might think.
Sta smo danas naucili? Filmovi se dele na umetnicke i filmove za opustanje. Nema losih filmova, to je laz, plod fikcije.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 5493
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC trophy
... pratim ovu diskusiju od samog pocetka ... bas je interesantna ... evo i ja da primetim nesto ...

"SAD nude ruku pomirenja Iranu

Sjedinjene Američke Države nisu demantovale vest da će idućeg meseca otvoriti američko diplomatsko predstavništvo u Iranu. Britanski list „Gardijan“ piše da SAD planiraju da otvore takozvanu interesnu sekciju u Teheranu, što bi bilo njihovo prvo predstavništvo u Teheranu za poslednjih 30 godina... "

.... izvor Blic

... Da li je ovo pokusaj da se infiltriraju u Iranske redove (agenti, obavestajci) ... ili je pokusaj da se isprovocira Iran da im daju razloga za napad ... ili je to stvarno pokusaj da se smire strasti???

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ko pre devojci, sam u nju upada

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11160
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
mob
Samsung Galaxy S10
SAD nude ruku pomirenja Iranu

Kome oni ruku pruže, taj je nayeb'o.
Ne volim da Arapi dođu u posed nuklearnog oružja, neki fanatik sutra može bez pardona da to lansira gde-god; ali voleo bih samo zbog fuckin' Amera, mamu im terorističku, da malo i njima zaklecaju kolena, iako su neuporedivo nadmoćniji.
Ali shvatam težnje Irana, jer ješe imaju nuklearno naoružanje, a opšte je poznato da se njima ne može verovati.
« Poslednja izmena: 19. Jul 2008, 01:44:51 od MladenIsakovic »
IP sačuvana
social share
Isterajte zlo iz žena. Uterajte im dobro!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 09:55:54
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.