Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 52 53 55 56 ... 80
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uredjenje zivotnog prostora(saveti)  (Pročitano 558826 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
LG 4X HD
Pohvala za temu a i za Bucu koji vec tri godine nije izgubio elan da temu odrzava u zivotu i pomaze ljudima u "nevolji".

E sad i ja imam nekoliko hiljada pitanja.

Posto sam se odlucio da renoviram stan, ne da ga sredjujem nego da ga maltene srusim i odradim sve od pocetka (struja, voda, podovi, zidovi, vrata, prozori...) interesujeme koji je redosled radova, znaci sta se prvo radi, sta ne treba da se pocinje dok se nesto drugo ne zavrsi i tome slicno a moze da bude jako vazno?

Ineteresujeme imate li kakvih pozitivnih/negativnih iskustava sa arhitektima ili firmama koje izvode radove?

I na kraju imam ideju a tad cu imati i vremena kao i "mogucnosti" da radove krenem u Januaru, te je pitanje ima li kakve veze zima/leto za radove u stanu?

Nadam se da ne pitam previse.
Generalno gledano, idesh od grubljih radova ka finijim, ako radish podove detaljno, menjash parket i slichno mozda cesh morati da uradish novi ravnajuci sloj tj. koshuljicu. sushenje koshuljice da bi na nju mogao da postavish parket traje bar mesec dana ( u zimskim uslovima koriste se  grejalice  za to inache moze da se razvuche i  na 2 meseca). To je ono shto ljudi chesto zaborave pa misle da ce sve zavrshiti za dve tri nedelje.
To bi meni bio prvi korak, zatim zidovi i struja ( ako je potrebno shtemovanje zidova).
Zatim prozori, pa keramika, ili u isto vreme ne smeta sem ako nemash keramiku do prozora, npr. u kuhinji.
Pa parket, sobna vrata na kraju, nakon ugradnje sobnih vrata treba da ti ostane samo finalno krechenje, a u zavisnosti kakva vrata uzimash mozesh i da okrechish poslednju ruku pre sobnih vrata.

Od arhitekti bezi glavom bez obzira, poznajem ih desetine, dvoje-troje mogu da klasifikujem kao normalne osobe.
Arhitekte imaju jedan problem u svom poslu, naplacuju kreativnost, i stoga moraju da budu upadljivo "kreativni" kako bi opravdali to shto ce ti naplatiti. Oni stvarno dobri su preskupi i uglavnom se ne bave renoviranjem stanova, onakav kakav bi tebi verovatno upao je neko ko ce prekopirati neki enterijer iz italijanskog chasopisa ili izvoditi razne ludorije a to ce tebe koshtati puno a buduci zivot u tom stanu ti nece uchiniti nishta prijatnijim niti prostor funkcionalnijim.
Profesionalna pomoc je dobrodoshla, ali ti svakako preporuchujem gradjevinare a ne arhitekte.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

E grom vas gadjo...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 1210
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia 1100
@ Arlekin

Hvala puno, posebno za ovo sa parketom i kosuljicom te vremenom potrebnim za isti.
IP sačuvana
social share
Nemoj, sine, govoriti ni činiti krivo. Bolje ti je izgubiti glavu, nego svoju ogriješiti dušu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Kako maksimalno iskoristiti prostor u stanu

Kvalitet stambenog prostora ne zavisi uvek o nekoliko kvadrata više, već i dobroj organizaciji prostora. Uz pravilan i dobar raspored prostorija i nameštaja, ponekad i manji stan može biti funkcionalniji i iskoristiviji od nekih znatno većih

Različit raspored pojedinih prostorija te položaj vrata, prozora i grijaćih tijela, stvorit će veće ili manje mogućnosti za ostvarenje maksimalne iskoristivosti. Te elemente potrebno je posebno proučiti prilikom kupnje ili adaptacije stana ili kuće.

Preporučljiva minimalna širina ulaznog prostora je 130 do 140 centimetara. Ovakve dimenzije omogućit će postavljanje ormara ili komode širine 40 do 50 centimetara te svih ostalih potrebnih elemenata i osigurati širinu komunikacijskog puta od minimalno 90 centimetara.

Na taj način, ulazni prostor u stan ili kuću dobiva svoje sadržaje i uporabljivost, a ne služi samo za odlaganje cipela i prolazak prema ostalim prostorijama. Ako je ulazni prostor manje širine, npr. 100-120 centimetara, osim vješalica i ormarića za odlaganje obuće, prostor iskoristite postavljanjem polica širine 20-30 centimetara, koje će uvijek dobro doći za odlaganje različitih predmeta ili knjiga.

Kuhinja je specifičan prostor, koji je najčešće unaprijed definiran položajem instalacijskih priključaka. No unatoč tomu, razne tvrtke koje izrađuju kuhinje, mjerenjem će na licu mjesta sagledati sve nedostatke i prednosti izvedenog stanja te vam preporučiti optimalan smještaj elemenata i uređaja. Mogućnosti postave kuhinje u slovo L, U, I ili II nude različita praktična i efektna rješenja.

Odabir optimalna oblika kuhinje definirat će ipotrebni razmak između elemenata postavljenih jedan nasuprot drugom, a koji treba biti minimalno 90 centimetara. Primjena visokih elemenata stvorit će više prostora za odlaganje posuđa i namirnica te se posebno preporučuje za male kuhinje.Standardna širina kuhinjskih elemenata je 60 centimetara, ali je dobro iskoristiti sav raspoloživi prostor i slobodne površine zidova te po potrebi ugraditi i dodatne elemente ili police manjih širina.

Spavaća soba rezervirana je za smještaj kreveta i ormara većih dimenzija. Najbolje rješenje smještaja sobnih vrata je ono koje stvara dovoljno slobodnog prostora iza vrata, minimalno 65-70 centimetara, kako bi se mogao postaviti klasični ili ugradbeni ormar.

Taj raspored otvara mogućnost postave ormara na dvije suprotne ili okomite strane sobe testvaranja velikog garderobnog prostora.Ako u ovakvo rješenje uklopite krevet s ugrađenom kutijom za odlaganje posteljine, dobit ćete maksimalnu iskoristivost spavaće sobe.

Dnevni boravak je najfrekventniji prostor i obično je opterećen najvećim brojem vrata, prozora i grijaćih tijela. Raspored ovih elemenata može ponekad biti toliko loš da veliki prostor dnevnog boravka u konačnici ima vrlo lošu iskoristivost. Bar jedna, u potpunosti slobodna površina zida, omogućit će smještaj željenih elemenata namještaja bez obzira na njegove dimenzije i kompoziciju.

Smještajem kutne garniture i tabureaumjesto dvosjeda, trosjeda i fotelje, stvorit ćete iste kapacitete za sjedenje, ali ćete zato olakšati vizualno prostor i stvoriti mogućnost postavljanja dodatnih elemenata, poput komode ili polica.

Kutnu garnituru preporučljivo je odabrati na razvlačenje s kutijom za posteljinu, i to zbogdva razloga: zbog gostiju koji će povremeni prespavati kod vas, ali i dodatnog prostora za odlaganje stvari.

Svaki stambeni prostor je specifičan i pruža različite mogućnosti za maksimalnu iskoristivost. Zahtjevi ovise ponajviše o samim stanarima i njihovu načinu života. Prilikom kupnje ili adaptacije stambenog prostora, sami ili uz pomoć stručnjaka, napravite sve analize vlastitih potreba te mogućnosti koje pruža prostor te tek nakon toga načinite konačan odabir.

Idealna
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Retro nameštaj - u trendu

Rustične komode i ljubičasti detalji - hit u jesenjem uređenju doma ...

Ukoliko želite da vaš dom ove jeseni izgleda kao da je preslikan iz stranih časopisa, osvežite nameštaj iz vremena vaših baka i kombinujte ga sa postojećim modernim komadima. Na nedavno održanom sajmu nameštaja u Veroni dizajneri su predstavili jesenje trendove u uređenju doma, ističući u prvi plan spoj retro i modernog dizajna.

Drvo za raskoš
U modernom ili nekom drugom stilskom izrazu drvo uvek pokazuje svoju moć i toplinu, pa s razlogom i ove jeseni zauzima centralnu poziciju u uređenju kuće ili stana. Zemljane boje idealno će upotpuniti priču o drvetu, jeseni i toplom domu. Upotrebom kamena ili cigle u oblikovanju zidnih ili podnih površina, uklopićete se u ideju naglašenog prirodnog doživljaja.
Jesen je mnogima asocijacija za raskošno, bogato i plodno. Pažljivo odabrani komadi nameštaja koji se ističu dizajnom, kvalitetom i posebnim materijalima naglasiće i raskoš prostora.

SAVET PLUS: Neizostavni elementi u kreiranju su i dekorativne tkanine u obliku teških zavesa, prekrivača ili obloga sofa, stolica, taburea i ukrasnih jastučića. Kvalitetne tkanine prefinjenih boja sa nitima zlatne ili srebrne daće prostoru notu sofisticiranosti i bogatstva.

Čarobni detalji
Primena toplih i izražajnih boja poput nijansi žute, oker, narandžaste, crvene ili smeđe stvoriće prijatnu atmosferu, pa će se minimalistički nameštaj jasnih geometrijskih oblika i čistih površina odlično uklopiti u izražajni kolorit prostora. Ali, da bi dom odisao jesenjom atmosferom, poigrajte se detaljima.
Suvo lišće složeno u vlastito umetničko delo lepo će ukrasiti zidove dnevnog boravka, trpezarije, spavaće ili dečje sobe. Suvi plodovi jeseni mogu da zauzmu istaknutu poziciju na polici, komodi ili stolu. Činija voća u kuhinji ili trpezariji potvrdiće da je jesen zakoračila i u vaše porodično carstvo i pojačati toplu kućnu atmosferu.

Ženski lik na nameštaju
Novi jesenji trendovi diktiraju klasiku sa pročišćenim, tehnološki naprednim detaljima i interpretaciju modernog na retro način, kao i savremeni minimalizam oplemenjen bogatim materijalima. Novost je uvođenje ženskog lika u enterijer, kroz slikarstvo i vajarstvo, a motivi su često ubačeni u same komade nameštaja. Vodeći lik je Merilin Monro, ali i druge glumice iz pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka. U doba krize i materijalnog siromaštva žena i njena izazovna lepota dolaze u prvi plan.

Umivaonik - kralj kupatila
Kupatila nude modernu i klasičnu interpretaciju, a zajedničko im je to da umivaonik dominira u prostoru. U modernoj verziji on je skulpturalan i samostojeći, a u klasičnoj asocira na fine komode u koje je integrisan umivaonik. Podne i zidne pločice se kombinuju s umecima raznobojnog stakla koje daje izgled izuzetne finoće i bogatstva, a prisutne su intarzije i kombinacije s kamenom.
U modu se ponovo vraća „terazo“ pod, a u finijim verzijama on je oplemenjen drvetom.
Kuhinja kao apoteka
Da bi vaša kuhinja bila uređena u skladu sa ovosezonskim trendovima, trebalo bi da posklanjate sve detalje sa radnih delova i da na trpezarijskom stolu dominira činija sa voćem. To je, ujedno, i jedini detalj koji bi trebalo da bude vidljiv u prostoriji u kojoj se priprema hrana. Svojom čistoćom i jednostavnošću ova prostorija bi trebalo da izgubi asocijaciju na kuhinjski prostor i, zahvaljujući drugačijem uređenju, postane deo stambene celine.

Kako da moderno uredite dnevni boravak

Osnovna karakteristika dnevnog boravka su čiste i jasne linije.
KOMODE: Linije su pročišćene i pojednostavljene, sa diskretnim detaljima. Pojedinačne komode su često skulpturalnih oblika, pa osim funkcije postaju i izrazito ukrasni element.
SEDEĆE GARNITURE: Dominiraju geometrijske linije, a mebl bi trebalo da bude jednobojan i neutralan.
STOČIĆI: Stilski su povezani s komodama, a izvedeni su u kombinaciji od dva ili više materijala, niski su i velikih dimenzija.
TEPISI: Naglašene teksture, sa krupnim uzorkom ili u pačvork stilu.
ZAVESE: Ukrasi za prozore su ove jeseni nenametljivi, sa diskretnim srebrnim odsjajem i nežnim nenapadnim uzorcima - apstraktnim ili cvetnim.
FOTELJE: Prostrane, obložene šarenim meblom, sa nožicama u boji mesinga. Rukodržači su udobni i oblih ivica. Fotelje možete prekriti navlakama od brokata, pliša, ili sirove svile.

Boje

- crna
- bela
- smeđa
- sve nijanse ljubičaste
- zlatna
- srebrna
- bakarna
- kapućino
- grimizna
- zelena

Materijali

- drvo
- staklo
- metal
- brokat
- pliš
- sirova svila
- mebl
- taft

Alo
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 11
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Molim za mau pomoc, naime, hteo bi da ofarbam/izlakiram mali hodnik u mat nijansu crne boje,ok mozda bi i sjajnu nisam jos resio. Pitao sam po nekim radnjama i svi me gledali bledo.. Parket mislim da je hrstov ili bukov nisam siguran, i uradjen je kao riblja kost. Jel moguce uopste ovako nesto odraditi? Gledao sam po netu i vidim da ima dosta eterijera sa crnim podom, cak sam video i uzivo u jednom kaficu.. Evo jedna slicica

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

JMAYERH_DupliCasa_12.jpg
(77.93 KB, 600x476)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 
Citat
Generalno gledano, idesh od grubljih radova ka finijim, ako radish podove detaljno, menjash parket i slichno mozda cesh morati da uradish novi ravnajuci sloj tj. koshuljicu. sushenje koshuljice da bi na nju mogao da postavish parket traje bar mesec dana ( u zimskim uslovima koriste se  grejalice  za to inache moze da se razvuche i  na 2 meseca). To je ono shto ljudi chesto zaborave pa misle da ce sve zavrshiti za dve tri nedelje.
To bi meni bio prvi korak, zatim zidovi i struja ( ako je potrebno shtemovanje zidova).
Zatim prozori, pa keramika, ili u isto vreme ne smeta sem ako nemash keramiku do prozora, npr. u kuhinji.
Pa parket, sobna vrata na kraju, nakon ugradnje sobnih vrata treba da ti ostane samo finalno krechenje, a u zavisnosti kakva vrata uzimash mozesh i da okrechish poslednju ruku pre sobnih vrata.

Pa sve znas da radis generacijo ,stvarno si skoro pa savrsen  Smile
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
LG 4X HD
Citat
Pa sve znas da radis generacijo ,stvarno si skoro pa savrsen  Smile
kako to mislish "skoro"  Smile

Smile Smile

Citat
Molim za mau pomoc, naime, hteo bi da ofarbam/izlakiram mali hodnik u mat nijansu crne boje,ok mozda bi i sjajnu nisam jos resio. Pitao sam po nekim radnjama i svi me gledali bledo.. Parket mislim da je hrstov ili bukov nisam siguran, i uradjen je kao riblja kost. Jel moguce uopste ovako nesto odraditi? Gledao sam po netu i vidim da ima dosta eterijera sa crnim podom, cak sam video i uzivo u jednom kaficu.. Evo jedna slicica

Prvo jedno pitanje. Ti u stvari hocesh da ofarbash parket ili ceo hodnik?
Da bi ofarbao parket, morash prvo da ga ishoblujesh, a zatim da bi dobio crnu boju morao bi da ga natopish do besvesti jer ce upiti mnogo boje i verovatno ispasti  shareno ako je hrast u pitanju, lakshe bi ti poshlo za rukom ako je bukva u pitanju, ali cesh farbanjem bukve sakriti teksturu drveta skroz,nece izgledati kao drvo uopshte. A zatim to treba izlakirati. da bi dobio visoki sjaj potrebno je biti vrhunski majstor i imati uslove za to, znachi bez trunke prashine. Ti  nemash uslove  a i ne umesh to da uradish, veruj mi.
Svejedno ce se lak guliti od hodanje i ubrzo to nece lichiti ninashta. jedino reshenje za crni parket moze biti ebonovina, drvo koje je prirodno crno, ali ne znam da se od njega uopshte pravi parket i da li se moze naci kod nas, ja ga nigde nisam video ( nisam ga ni trazio dodushe) . I ako ga ima, sigurno je vrlo skup, jer je ebonovina
jako tvrda i teshka za rad, chista egzotika.
Ako si bash zapeo za crni pod, bolje da stavish crne plochice.
Inache, ideja ti nije narochito praktichna, jer se na tamnoj podlozi vidi svaka trunka prashine.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 11
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Malo kasnim Smile.. Hvala na odgovoru. Mislio sam samo parket u crnu boju da odradim, ali vidim da i nije bas tako lako izvodljivo. Sto se tice radova, hoblovao sam i lakirao jednu cobu prosle god. i ispalo je ok, naravno, majstor bi bolje odradio, al bio mi je merak da probam. Ovaj crni parket koji sam ja video, je bio bas natopljen tako da se nije videla textura drveta uopste, ali mi se svidjao izgled. Mozgam dalje, pa cu da vidim sta cu Smile..
« Poslednja izmena: 06. Okt 2009, 22:59:01 od miloshmilosh »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Vratite sjaj staroj komodi

Uz malo spretnosti i mašte stara komoda će dobiti nov i svež izgled

Dosadila vam je stara komoda, ali u ovom vremenu ne želite se izlagati još većem trošku kupovinom nove. Uz malo spretnosti i mašte, i stara komoda će dobiti novi i svež izgled. Nudimo vam nekoliko predloga. 

• Trendi pruge. Pruge su jednostavno, a efektno rešenje. Budite smeli kada je izbor boja u pitanju. Nemojte se bojati jarkih tonova. Zelena, narandžasta i crvena su konstantno u modi, a osim toga, one dobro utiču i na raspoloženje. Ofarbajte prvo celu komodu u jednu boju, a zatim nanesite pruge različite debljine i dobit ćete pravo remek-delo.

• Antikvitet. Kupite boju koja se slaže s ostatkom nameštaja i zasučite rukave. Razmazanu površinu, koja podseća na starinski nameštaj, dobićete ako boju nanesete grubljim sunđerom.

• Vesele boje. Staru komodu možete podmladiti pomoću svetlih, pastelnih zelenkastožutih tonova. Za još privlačniji efekt stare ručke možete zameniti plastičnim. Primera radi u obliku životinja i doživljaj će biti kompletan. Nećete moći da je prepoznate, a životni prostor će delovati veselije.

• Romantičan stil. Ako ste romantični u duši, unesite to i u vaš dom. To možete učiniti tako što ćete staru komodu prefarbati u bijelu ili neku drugu svetlu boju.  Na takvoj podlozi odlično će doći do izražaja sitni dugmići ili drugi dekorativni elementi.

SveVesti
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Drugovi, drugovi, ... pa u drugom stanju...

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2954
Zastava Vienna
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
HTC Sensation XL
Kako se zove ono gotivno plavo svjetlo, sto svjetli plave boje, htio bih da ubacim u sobu dva tri komada...dobro bi mi dosle preporuke...
IP sačuvana
social share
To je kao da kazes da nisi primetio ljubicastog slona sa neonskim osvetljenjem u guzici kako stoji pored tebe u mracnoj sobi Smiley
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 52 53 55 56 ... 80
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.393 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.