Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 80
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uredjenje zivotnog prostora(saveti)  (Pročitano 558047 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Apple iPhone 6s
Sobne dekoracije

Begonija je omiljena i nadaleko poznata cvetna vrsta. Naročito su cenjene one sa sitnim nežnoružičastim cvetovima. Međutim, kako sprečiti da otvoreni cvetovi ne otpadnu već posle nekoliko dana? Odgovor na ovo pitanje glasi: najbolje je biljku što manje "gnjaviti". Ako joj položaj ne prija, pokazaće negodovanje čak i na najmanju promenu. I zaista, ako begoniju pomerate iz nekog razloga - pazite da je vratite u prvobitno stanje, dakle, tamo gde ste je zatekli pre pomeranja.

Zalivanje hladnom vodom iz vodovoda takođe doprinosi otpadanju cvetova. Zato begoniju treba zalivati umereno zagrejanom vodom. Zaliva se direktno na zemlju ili preko posudice. Ako posle izvesnog vremena biljka ne potroši vodu, posudicu treba ukloniti. Biljci kao što je begonija, koja uvek iznova cveta, treba jedanput nedeljno dodati đubrivo za cveće. Podnosi dosta svetla, ali je već u proleće treba zaštititi od jarkog sunca. Presađuje se posle cvetanja.

Ako volite cveće, a nemate terasu, možete se odlučiti za neobično lepu sobnu biljku. Sobni zvončić donosi mnogo radosti u gotovo svim okolnostima. Dobro cveta na istočnom prozoru, ali procvetaće i na severnom. Kada je u cvetu, treba ga zaštititi od najjačeg sunca. Pri kupovini pazite da sobni zvončić ne bude previše rascvetao. Bolje je kupiti biljku s nekoliko otvorenih cvetova i brojnim pupoljcima, jer se u njoj mnogo duže uživa.

Ukoliko želite da vam biljka stalno cveta, jedanput nedeljno je morate prihranjivati đubrivom za cveće. U vreme cvetanja redovno uklanjajte precvetale cvetove, jer će biljka inače stvarati seme i nepotrebno se iscrpljivati. Posle cvetanja dugi izbojci se mogu oštro prekratiti, čak do ruba saksije. U toku zime biljku treba držati u prostoriji gde ne može doći do smrzavanja i koja se, naravno, ne greje. Takođe, zimi joj ne treba previše ni vode ni đubriva.

U rano proleće zvončić valja presaditi u svežu zemlju za cveće. Tada se može i razmnožavati reznicama. Mladi izbojci stvoriće u vodi dovoljan broj korenčića. Može se uzgajiti i kao viseća biljka, a pored sorti s belim cvetovima, postoje i one s plavim.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Apple iPhone 6s
Majstorije s bojama

Ako ste planirali da ulepšate zidove i tavanice svog doma novim bojama, nemojte ništa raditi na brzinu. Iako ovi radovi izgledaju jednostavno i čini vam se da jednu prostoriju možete obojiti za jedno posle podne, da bi sve bilo urađeno kako valja, treba odvojiti znatno više vremena.

Najviše vremena oduzimaju pripremni radovi. Sklonite nameštaj i sitnice, a najkrupnije komade grupišite na sredini sobe i prekrijte najlonom. Pod takođe zaštitite, a lustere, utičnice i prekidače za struju oblepite zaštitnom trakom. Obezbedite osnovni alat potreban za krečenje: molerski valjak, četku za bojenje uglova, posudu za boju, mrežicu za ceđenje boje i špahtlicu, a ne zaboravite ni merdevine.

Pre nego što započnete s bojenjem treba popuniti pukotine i rupice od eksera, izravnati zidove, osušiti ih i uništiti tragove buđi. Ako sa zidova treba da skinete tapete, to ćete najlakše učiniti ako ih natopite rastvorom sirćeta i vode.

Svetlije nijanse možete dobiti dodavanjem tonera u belu boju, dok je za jače tonove potrebno kupiti gotovu farbu. U specijalizovanim prodavnicama mogu vam izmešati boje tako da dobijete baš onu koju ste želeli. Međutim, treba biti oprezan: kada bojite jakim bojama, videće se svaka neravnina na zidu i greška pri farbanju. Ako farbate tavanicu i zidove, bojenje je najbolje započeti od plafona, kako vam boja kasnije ne bi kapala po već obojenim zidovima. Četkom obojite ivice i delove oko prekidača i utičnica, a ostatak posla ćete brže i lakše završiti uz pomoć valjka. Tavanice bi trebalo bojiti ravnomernim pokretima, po širini, a zidove idući gore-dole.

Po završetku posla, očistite četke i valjke: ako ste koristili boje na vodenoj bazi, operite ih mlakom vodom, a ukoliko ste upotrebili uljane boje, operite ih uljanim razređivačem.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 4678
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Skidala sam tapete u mojoj sobi početkom jula! Moj bože koliko posla.
Puno posla i 3 sloja polupapirnih tapeta! Kada sam počela da lepim nove tapete na zidove, one su se počele da odlepljuju na dašak vetra! Oprani, osušeni zidovi, ali eto...
Lepak je bio malo jači, pa mi nije jasno?
Mada kažu da nisam trebala da mažem sa obe strane, pisalo u knjizi...
Nego pitanjce! Da li mi je bolje rešenje za zvučnu i toplotnu izolaciju da stavim mleveni papir, onaj što se može ponovo skidati, pa stavljati ili nešto drugo?Smile
POZ [color=Navy]
[/color]
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Juzna pruga,Stara skola...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1532
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Samsung J6
sto se tiche zvucne izolacije naj bolje ti je da stavis 25 gramski stiropor ,inache nemam iskustva sa mlevenim papirom,a to sto ti se tapete ljuste same od sebe to je zato sto na nasem trzistu nema pravog proizvodjaca lepkova u prahu vecj samo uvoze i prepakuju tako da je verovatnocja da cjes kupiti neki sljam vrlo velika!
IP sačuvana
social share
ride till your legs go numb...
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 4678
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Hvala na odgovoru! Smile
Taj lepak se meni šini jedino je dobar za pravljenje maski od novina i abašura od papirnih krpa.
Inače moja keva misli da je to običan štirak Smile
Stiropor, mislila sam to da stavim na zid, pošto se ne moože bušiti, imam i do pola metra one ploće od plute, ali dosta je skupa. Koliko sam čula košta oko 2.400,00 din m*2, a meni treba oko 7-8 m*2! Pa verovatno će biti stiropor Smile
Poz Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1532
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Samsung J6
http://www.adelan.co.yu/presoluta.htm   mislim da nije toliko skupa proveri  sa ovom firmom oni su oroizvodjaci!
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 4678
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Hval Buco!
Pussica Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1532
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Samsung J6
no problemo tu smo da se pomazemo koliko mozemo i znamo. Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1532
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Samsung J6

skoro sam na dicovery kanalu gledao neko istrazivanje kad su disli do zakljucka da bambus drvo daje vise kiseonika nego bilo koje drugo rastinje prema tome preporucuje se da ga sto vise imate u dnevnim sobama!

Bambus je gigantska, brzorastuća trava s drvenastom stabljikom. Vrsta visokih, drvolikih trava koje rastu od tropskog i suptropskig pojasa do oblasti sa umerenom temperaturom vazduha. Koriste se svi delovi bambusa, i to za različite namene-u ljudskoj i životinjskoj ishrani, za proizvodnju finog, kvalitetnog papira, za građevinske materijale i lekove, kao i za ukrasne elemente u pejzažnim vrtovima

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

180px-BambooKyoto.jpg
(21.14 KB, 180x270)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 15
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
Sve pohvale za temu. Odavno sam na ovom forumu a ova tema mi je nekako promakla. Kako nije mi jasno  Smile. Imao bih i ja par pitanja za vas.
Skoro sam se uselio u kucu. Prelijepa, prostrana i ima izvanredno dvoriste sa manjim i vinogradom i kivijem.
E sad u cemu su moji problemi. Ljudi koji su zivjeli prije mene u njoj nijesu puno obracali paznju na odrzavanje.
Prije svega mislim na stolariju. Problem je u tome sto pojedini prozori i balkonska vrata ne mogu da se zatvore, vecina roletni ne radi. Sto se tice prozora i vrata, problem je sto u vecini slucajeva ne mogu da rucicu spustim do kraja kako bi se zatvorila. Imam osjecaj kao da nesto koci na vrhu prozora odnosno vrata. Kao da nesto koci onaj mehanizam.
Oko roletni, sad. Na vecini je pokidan onaj kanap. Da li je problem da se otvori ona kasa gdje se namotava roletna i da pokusam ja da to napravim.
Kuca posjeduje centrlno grijanje ali na struju. S obzirom da je struja kod nas ovamo u C.G uzasno poskupjela mislim da mi se ne isplati da se grijem na nju. Jel moguce da sam na glavnom kotlu vidio da mu je potrosnja 25kw?!!! Pitanje: koliko bi me odprilike kostalo da grijanje prebacim na drva ili ugalj?
Link za onaj program sa druge stranice vise ne radi, molim vas postavite neki drugi ako ste u mogucnosti.
Pozz iz CG.
Bice jos pitanja  Smile 
« Poslednja izmena: 16. Avg 2007, 12:24:32 od zagarac »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 80
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.155 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.