Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
- Pre postavljanja pitanja, pročitajte "Najčešća pitanja korisnika" i ConQUIZtador Help!
- Prijave nedoličnog ponašanja igrača možete obavljati na način opisan ovde. Samo i jedino tako.
- Pregledajte forum, pročitajte top teme i tek nakon toga, ukoliko ne pronađete traženo - otvorite novu temu.
- Pročitajte pravilnik foruma, jer svaka kuća ima kućni red, a grubi prekršaji se ne tolerišu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Par ideja kako da unapredite turnire (za početak)  (Pročitano 1806 puta)
07. Jun 2011, 13:06:02
Udaljen sa foruma
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
      E ovako: conquiztador je sada grupa od nekoliko stotina uvjek prisutnih igrača koji su tu što radi druženja što radi takmičenja.  Ovi takmičarski nastrojeni su upravo i razlog neravnopravnosti u igri i samim tim nezanimljivosti takmičenja.  Ja kao i mnogi ne igram takmičarske partije jer one nemaju smisla kada imate protivnika koji je superioran zbog svoje posvećenosti igri i vremena provedenog u njoj.

Sve to može da se popravi i unapredi ali ovaj put ću vas savjetovati kako da ispravite neujednačenost velikih turnira koji upravo i privlače najviše igrača.  Prvo morate izbaciti upotrebu zlata i pomoći iz njih a ovo ne bi imalo smisla ako oni ne bi bili sastavljeni isključivo od novih pitanja.  Tada bi svako dolazio samo sa svojim sposobnostima dedukcije i poznavanjem raznih oblasti ljudskih interesovanja.  

Siguran sam da bio ovo privuklo veći broj igrača i isticalo njihovu jednakost u igri, jer jednakosti za sad definitivno NEMA.  

Naravno nagrade za najuspješnije su značajan faktor, a vjerujem da ni vi ovo ne radite volonterski , zato novčane nagrade ne bi trebale biti tabu.  Siguran sam da pronalaženje sponzora (ili partnera) ne bi trebao biti preobiman zadatak koji doduše nosi rizik upadanja u tuđi domen uticaja, ali vi se već vjerovatno nosite s tim.   Mislim da je ovo prvi korak ka unapređenju igre, a ima još mnogo prostora za napredak, ali o tome nekom drugom prilikom.  Naravno ako ne učinite ovaj prvi korak neće imati smisla moje pojavljivanje sa novim savjetima.  

Salut!  :)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Majkl J23

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6259
Zastava Pancevo
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.77
mob
Nokia 
slazem se sa tim da bi na turnirima trebalo biti novih pitanja, ali isto tako da bude malo drugacije bodovanje, da se vise gleda PSP...
« Poslednja izmena: 07. Jun 2011, 14:23:30 od Majkl J23 »
IP sačuvana
social share
Zivanov Branislav - MJ²³
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2959
Zastava Pancevo
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
HTC Wildfire S
Sve ideje mi se svidjaju, ali izgleda da ne znas da Madjari imaju licencu za ConQUIZtador Wink tamo je igra nastala 2002. godine. Kod njih ima mnogo vise igraca i sigurno je bilo ovakvih predloga, ali kad tamo i u drugim zemljama nije promenjeno tesko da ce sad menjati.
Ni najmanja izmena ne moze da se napravi, merodovnije bi bilo da na turniru odlucuje znanje, a ne samo broj pobeda. Neko slab ima srece da naleti samo na jos slabije igrace, a nekome u 6 partija 3-4 prejaka igraca dodju. Mozda nisi upoznat, ako neko odigra dobro prvu partiju i bude na trecem mestu taj ce igrati u drugoj partiji sa prvim i drugim u kvalifikacijama, sto je suludo, neko mora da otpadne.

Zapazanje da igraci sa najvise partija imaju najbolje sanse jeste tacno, ali kako nekome zabraniti da igra... Svako moze da igra koliko hoce, da uci, zapisuje, kako god. Svaka igra ima mana, pa i ova, a to jeste ponavljanje pitanja. Nije realno znanje, ali nije ni lose zapamtiti neke stvari. Voleo bih da se stalno neka pitanja brisu i ubacuju nova, ali za to je verovatno potrebno mnogo vremena i mnogo zaposlenih ljudi.

Pretpostavljam da je nemoguce da Burek otkupi licencu, a da li je moguce da napravi slican kviz, sa poboljsanim pravilima?

Bilo bi zgodno da se organizuje turnir u nekoj igraonici ili internet kafeu, a da Madjari ne znaju za to. Smile Naravno sa novim pitanjima. Ipak, to ne bi moglo da se organizuje za veliki broj ljudi, niti svaki dobar igrac moze da dodje do BG-a odredjenog dana.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 6408
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.77
Zanimljiv predlog, al od toga nema ništa.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.77
mob
Nokia krntija
Nova pitanja mogu da se ubace. Sećam se kada je bio prvi turnir, moderacija je pominjala da će se za taj koristiti pitanja iz postojeće baze, što me navelo na zaključak da možda i može da se napravi nova baza sa novim pitanjima, jer da ne može, niko ne bi pominjao da će se pitanja koristiti iz "postojeće baze". Rekli bi samo biće turnir i to je to.

Možda grešim, možda ne, bilo bi lepo kad bi nam to bilo pojašnjeno. Nova pitanja mogu da se ubace za kviz, sećam se da je za geografski turnir bilo ubačeno sijaset onih udaljenosti između gradova.

Što se tiče pomoći, ubeđen sam da mogu da se ukinu . Kao što su bile i stavljene tako mogu da se sklone sigurno.

Pomoći su, bar po meni, zadale i konačan nokaut kvizu. Znam da je bila dobra namera, ali jebi ga... put do pakla je popločan tim istim dobrim namerama. 

Mislili su da olakšaju ljudima i daju šansu i slabijim igračima, a oni su samo olakšali prevarantima.

Kontam da je kada je kviz otkupljen, taj softver šta već je imao opciju za ugradnju tih novih dodataka, pomoći, kupovine boja i tako to (kao peč) i da kada su se stekli uslovi za to, ugradili su ih.

Siguran sam da tako isto mogu da ih odstrane, samo je pitanje da li im ugovor ne dozvoljava ili šta god ih već sputava.

Takođe bi to moderacija mogla da objasni.

Nagrade su manje bitne. Ja bih mnogo više voleo da se vrati stari kviz, a da nagrada za prvo mesto na turnirima bude i usb od 1 giga,  nego li da kviz ostane ovakakv kakav je i da za prvo mesto na turniru kao nagradu obezbede hiljadu evra.
« Poslednja izmena: 07. Jun 2011, 16:02:28 od bookee »
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2959
Zastava Pancevo
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
HTC Wildfire S
Buki, svako ima sansu da uci ili zapise, a i te dodatne pomoci u igri da koristi. I u Milioneru je dodata nova pa ne vidim da se neko buni. Mislis li da su ljudi prevaranti ako biraju jednu oblast koju super znaju ili ako se ograde dodatnom kulom? Ako traze srednju, okvirno, pola-pola... Ne znam sta su ti krive te pomoci, ali ok, nekome je lepse bez toga (manje pomoci, vise znanja da odluci), ali sigurno je vecini lakse i bolje tako. Slabim igracima niko ne brani da postanu jedni od najboljih, a mislim da je sve u broju igara, provedenom vremenu, zelji.

To sto su napisali iz "postojece baze" jeste verovatno sto mnogi pitaju hoce li biti ista pitanja ili nova. Tad na geosu nisu bila premijerno neka nova, vec su bila pustena nedelju dana ranije ako se dobro secam.

Kviz je doziveo vrhunac pre jedno 2-3 meseca, secam se kada je bilo 1200 igraca u kratkoj borbi, a sada ne moze da ima 500, eventualno bude nekad 400. Zasto je broj 3 puta manji to me zanima. Da li klinci popravljaju ocene, studenti polazu ispite ili sta. I na turniru je pre neki mesec bilo prijavljeno preko 10 000 ljudi, a sada 3 300, koliko, tacno 3 puta manje. Razumem i koncert u Nisu i Rolan Garos, ali nesto kao da nije kako treba, ipak je bio najavljen turnir 32 dana ranije, a recimo prolecni turnir samo 20 dana.
« Poslednja izmena: 07. Jun 2011, 16:45:28 od dax_pfc »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.77
mob
Nokia krntija
Citat
Mislis li da su ljudi prevaranti ako biraju jednu oblast koju super znaju ili ako se ograde dodatnom kulom?

Ranije je bilo popularno, ne znam kako je sad, nisam igrao oblast "geografiju" eonima, ali kontam da se nije mnogo promenilo... dakle recimo geografija, ona je definitivno najomiljenija oblast dragoj gospodi... I šta gospoda radi?  Pa otvori notpejdove sa svim mogućim dužinama reka, obala, glečera, fjordova, visina planina, procentima stanovništa u onom kurcu i onom kurcu i šta sve već ne i ovaj sajt

http://www.distancefromto.net/

Naravno tu je gugl, za svaki slučaj.

I onda uzme ciljanu oblast geografiju, a dao bog na broju uvek jednom dužina reke/visina planine i ostalo, a na drugom udaljenost između gradova.

I kako jedan prosečan igrač da se nosi sa tim?

One koji u prijateljskim partijama bubaju jednu oblast i popamete i zabeleže sva moguća pitanja i onda kao najednom postanu vrsni poznavaoci iste i naravno istu koriste kao ciljanu oblast u rangiranim, ne mogu da nazovem prevarantima, ali dapače da mogu da ih nazovem paćenicima koji pak imaju jedan izuzetan kvalitet - vrlo blagotvorno utiču na moju probavu.

Ta dodatna rampa mi je vanserijska glupost.
Inače sam koristio pomoći. Tamo na početku, kad su bile uvedene sam sve isprobao. U svakoj partiji sam bar jednu koristio... čak i ovde na ovom podforumu ostavio komentar kako sam zadovoljan sa uvođenem pomoći kao što je "pola-pola" i "okvirno" (dok kasnije nisam uvideo da je to golo sranje), ali dodatnu rampu ama baš nikad nisam uzeo. Zašto? Zato što smatram taj potez pederskim. Šta sad, kao dobio sam još jedan "život"? Fak jea...  idemo Mario, gazi kornjače!

Ako meni čovek uspe da sruši tri kule, na tri pitanja uzastopno, ja ne zaslužujem da pobedim. Čovek je bolji.

Pomoći su sranje. Argument da su svakom dostupne te da ne prave razliku ne može da stoji, jer pri takvoj konstelaciji opet profitira jači igrač. Ako slabiji i jači igrač u isto vreme uzmu "okvirno", šta misliš, koji će brže da otkuca broj?

Takođe, učinile su da se umnogome pospeši celokupan prosek odgovora. Evo vidim gomilu ljudi koji imaju crveni krst. Sad je postalo uobičajeno imati ga, a sećam se vremena kad je 7800 bilo pojam. Omerovih 8096 smo gledali sa otvorenim ustima i pitali se "Kako jebote?".

A sad se dostiže i 8700 vidim... Pa mi ti onda reci kome pomoći više odgovaraju...

Citat
Kviz je doziveo vrhunac pre jedno 2-3 meseca, secam se kada je bilo 1200 igraca u kratkoj borbi, a sada ne moze da ima 500, eventualno bude nekad 400. Zasto je broj 3 puta manji to me zanima.

Pa zato što su ljudi došli, videli da je nezanimljivo i otišli.  Smile

Otkud znam, verovatno jer je sada došlo lepo vreme i ljudi su češće napolju. Uvek se kviz igra više preko zime.

« Poslednja izmena: 07. Jun 2011, 18:00:30 od bookee »
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2959
Zastava Pancevo
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
HTC Wildfire S
Veruj, mnogi su naucili neke oblasti, puskice im ne trebaju, odgovaraju za sekund-dve. Igrao sam sa devojkom koja zna super muziku, film.. ima neko zna istoriju odmah u broj, njima se najvise divim... i tako, geos i knjizevnost da ne pricam, to najvise ljudi cepa. A niskih poteza ima, otimaju ostavljenu kulu, to je standard. Sve za pobedu. Kad bi svi igrali fer to bi bilo dobro, ali ako te neko tako pobedjuje onda si ili budala koja nemo posmatra kako neko zna jednu oblast ili budes takav kao oni, zapises ili jos bolje naucis.

Daj brate reci da nisi voleo da dobijes extra life u bilo kojoj igrici ili extra ball na fliperu? Smile
Malo si staromodan, zavoleo onaj prvi tip kviza, ne prihvatas novine. Wink
Isto vazi za sve, nekad i slabiji igraci mogu biti brzi... ili ako su bas spori uvek mogu da napreduju i na tom polju, kao i na znanju. Zavisi samo koliko si puta video pitanje, da li 2-3 ili vise od 15 puta, znaci rutina je nekima...
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
dobro mađarska licenca. . . .  ali ima tu još problema , kviz se davi u retardiranim pitanjima a moja odbacuju jer su "previše osobena" ako ubacim bilo šta o rep muzici a nije previše osobeno pitanje gdje živi ajs nigrutin i "koliko granja leši".  zajebavate me?  ako ubacim nešto iz istorije manje poznato i navedem izvor traže mi link na wikipediji.  pa šta da ti kažem vanja(ili ko god) pronađi ga sam.  biće ipak da ako ti nisi čuo za nešto smatraš to nepoznatim i nepotrebnim. ako nešto piše u knjizi iz 11.  vjeka onda nije potreban izvor ona jest izvor , ali jebiga ti nisi čuo za knjigu. . .  a možda bi vam se dopalo da ubacimo još pitanja o balaševiću i oteramo sve hrvate i nesrbe koji su pokušali da igraju ovo.  još gore oteraćete i mene koji sam imao dobru volju da pomognem , ali nema veze vi ste gazde pa opstali opstali ugasili ugasili. . .     nastavite da mi odbijate pitanja.     Whiteboii was here
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
MacOS X
Browser
Safari 5.0.5
mob
Apple iPhone 6s
Poseta igre je pala jer je to normalan razvoj stvari kada dodje leto. Isto je u svakoj zemlji, svake godine.
Zimi bude i po 3-4x vise ljudi nego leti, i to je prosto tako.

Kreiranje baze potpuno novih pitanja za turnir je nerealno.

Novcane nagrade nisu nesto sto zelimo da uvedemo.

Ukidanje pomoci (za turnire) je nesto za sta smo se i mi zalagali, ali nije moguce.

Pomoci u samoj igri su odradile svoje, za pocetak, rezultati svih igraca bolji (PSP je sa 5500 otisao na 6000), a najbolji su presli magicnu granicu.

Fundamentalne promene nisu moguce, na onim sitnim se radi na nacin koji smatramo ispravnim.

Inace, ovo je igra za Srbiju. Svi ljudi dobre volje su dobrodosli, ali igra jeste bazno napravljena za Srbiju. Kao takva, verujem da je beskonacno vise prostora ostavljeno i za ostale nego sto bi bilo u bilo kojoj drugoj varijanti. Apsolutno mi nije cilj i zelja bilo koga da oteram, ali cinjenica jeste da se igra nece prilagodjavati okolnim zemljama, vec da ce prioritet biti Srbija, kao sto je i do sada bila. Prostor postoji i za ostale, ali manjina mora da se prilagodi vecini.

Pravila, svidela vam se ili ne, ista su za sve. Cinjenica da su najaktivniji igraci u prednosti nije nista ni cudno ni pogresno, prosto je tako. Svako moze doci u takvu poziciju sa par nedelja aktivnijeg igranja...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.